Thursday, June 30, 2016

USKON HYPPY

Meidän on mahdollista herätellä itseämme, jotta kysyisimme: “Miksi olen niin pelokas? Miksi kuljen ylös- ja alaspäin epätoivon vuoristoradalla? Miksi tulevaisuus saattaa sieluni paniikkiin?”

Tämä tapahtuu, koska emme ole kokonaan antaneet elämäämme, perhettämme, terveyttämme, työpaikkaamme, kotiamme Jumalan uskollisiin käsiin. Emme ole tehneet uskon hyppyä, joka päättää: ”Herra on totinen ja uskollinen. Vaikka minä olen langennut lukemattomia kertoja, Hän ei ole koskaan hyljännyt minua. Tulkoon, mitä tulleekin, minä annan elämäni ja tulevaisuuteni Hänen hoitoonsa”.

Kuinka pystymme tekemään sen? Ottamalla vastaan sanan, jonka Hän on antanut meille: ”Näin sanoo sinun Herrasi, Herra sinun Jumalasi, joka ajaa kansansa asian: Katso, minä otan sinun kädestäsi päihdyttävän maljan, vihani pikarin; ei tarvitse sinun siitä enää juoda”(Jes.51:22). Lyhyesti sanottuna: ”En minä nuku. Olen sama Jumala, joka halkaisin Punaisen Meren, joka herättää kuolleita ja joka on varannut sinulle paljon. Kansani ei ole tarkoitettu elämään pelon siteissä.”

Juovuttava malja otetaan pois, kun heräämme tarpeeseemme hyväksyä Jumalan Sana. Kun otamme asemamme uskossa, kohtaamme yhtäkkiä pelon häilähdyksiä. Meidän pitää vastustaa noita pelkoja, panna luottamuksemme Jumalan lupauksiin ja suostua siihen, että Hän pystyy pitämään huolta kaikesta, minkä olemme antaneet Hänelle. Sitten emme enää juo epätoivon maljasta.

On totta, että mitä pimeämmiksi päivät tulevat, sitä enemmän Jumalan kansan pitää elää uskosta. Muutoin teemme Jumalasta valehtelijan aina, kun joudumme pelon tai paniikin valtaan. Kerran Newsweek- lehdessä kerrottiin, miten eräs teinityttö osoitti, mitä sellainen usko on. Lentokone lensi Newark’ista Pariisiin ja joutui kovaan turbulenssiin. Matkustajat olivat paniikissa ja alkoivat kiljua. Kaiken keskellä tämä kuusitoistavuotias tyttö istui paikallaan turvavyö kiinnitettynä ja luki hiljaa Raamattuaan. Myöhemmin häneltä kysyttiin, miksei hän pelännyt, kun kaikki ympärillä vapisivat pelosta. Hän vastasi: ”Raamattuni lupaa minulle, että Jumala pitää minusta huolen. Niinpä vain rukoilin ja luotin”.

Wednesday, June 29, 2016

OTA KANTAA!

Kuulen monista uskovista, jotka ovat juoneet epätoivon maljasta. He ovat kohdanneet niin monia ongelmia ja kestäneet niin monta kriisiä, että ovat nyt väsyneitä. He ovat niin taakoitettuja, että ajattelevat seuraavan huolenaiheen, pelon varmaan murskaavan heidät epätoivoon. He ovat tulleet murtumispisteeseen, omien keinojensa päätepisteeseen.

Mitä Jumala sanoo sellaisille pelokkaille ihmisille, jotka vapisevat ahdistuksessaan? Minkälaisen reseptin Hän määrää niille, joiden sydän halkeaa pelosta, joiden silmät näkevät vain kauheita asioita tulemassa kohti? Hän antaa heille tämän sanan: ”Herää! Nouse!” (ks. Jes.51:7). Jumala voi ottaa pelottavan maljan pois huuliltamme vain tällä ehdolla: ”Nouse! Ota kantaa!”

Rakas lukijani. Mitä ikinä tapahtuukaan, kun pahat ihmiset vain huononevat entisestään, kun talouskriisit nousevat vuoriksi, Jumalan ihmiset tarvitsevat enemmän kuin rohkaisevia sanomia. He tarvitsevat enemmän kuin saarnoja, jotka lisäävät lyhytaikaista uskoa. Eräs mies kirjoitti minulle: ”Viimeaikaiset puheesi toistavat kovin samoja asioita. Ne yrittävät jatkuvasti rohkaista epätoivoisia uskovia. Kuulostaa siltä, että vain jotkut uskaltavat laittaa uskonsa siihen, että he eivät tarvitse jatkuvaa vahvistamista. Eivätkö he tunne Raamattuansa?”

Juuri tämä oli Jumalan huolena Israelin suhteen. Mikä oli Jumalan vastaus heidän syyttelyynsä? Hän sanoi heille: ”Mikä olet sinä, että pelkäät ihmistä, joka on kuolevainen, ihmislasta, jonka käy niin kuin ruohon”(Jes.51:12). Toisin sanoen: ”Olen laittanut Sanani sinun suuhusi. Olen suojellut sinua kädelläni. Olen vannonut, että olet Minun kansani. Siltikään et ole suostunut siihen. Minä aion uskollisesti toteuttaa sanan, jonka olen puhunut. Silti edelleen pelkäät ihmistä, joka kuihtuu kuin ruoho.”

Paavali saarnasi: ”Sillä sen armon kautta, mikä minulle on annettu, minä sanon teille jokaiselle, … sen uskonmäärän mukaan, minkä Jumala on kullekin suonut”(Room.12:3). Jokaiselle uskovalle on annettu tietty uskonmäärä. Siitä määrästä pitää jokaisen kasvattaa horjumaton, järkkymätön usko. Miten se tapahtuu? Kun usko kasvaa, se vahvistuu vain yhdellä tavalla: kuuntelemalla ja luottamalla Jumalan Sanaan.

Tuesday, June 28, 2016

TUTISEVA MALJA

Herra ei koskaan tarkoittanut kansansa elävän paniikissa tai täristen pelosta. Jopa Vanhassa Testamentissa Herralla oli kansa, joka luotti Hänen lupauksiinsa. Siksi heidän ympärillään oleva kaaos ei koskettanut heitä. Näemme tämä profeetta Habakukin elämässä. Hän sai nähdä näyn ”lopusta”(Hab.2:3).

Habakuk näki viimeisten päivien kansan, joka uuvuttaisi itsensä ahnehtien ja kadehtien. Hänen näkynsä mukaan kauhea väkivallan henki voittaisi tuona aikana (ks. Hab.1:9). Habakuk sanoi tästä kaikesta: ”Sinä ravitset itsesi häpeällä, et kunnialla: niinpä juo sinäkin ja paljasta ympärileikkaamattomuutesi. Sinun kohdallesi on kiertyvä Herran oikean käden malja ja häväistys kunnian sijaan”(Hab.2:16).

Tiedämme, että profeetta puhuu aina ensin omalle sukupolvelleen. Kuitenkin Habakukin itsensä mukaan tämä profeetallinen sana oli tarkoitettu myös meidän sukupolvellemme. Hän sanoo meille: ”Sillä näky odottaa vielä aikaansa, mutta se rientää määränsä päähän, eikä se petä”(Hab.2:3, kursiivi kirjoittajan). Habakuk näki tutisevan maljan: ”Minä kuulin tämän, ja minun ruumiini vapisee… ja tutisen”(Hab.3:16).

Tässä oli hurskas, rukoileva profeetta, joka oli aikanaan niin kauheitten tapahtumien valtaama, että hänkin tutisi. Sitten Henki tuli Habakukin ylle ja antoi hänelle profetian: ”Sillä ei viikunapuu kukoista, eikä viiniköynnöksissä ole rypäleitä; öljypuun sato pettää, eivätkä pellot tuota syötävää. Lampaat ovat kadonneet tarhasta, eikä ole karjaa vajoissa. Mutta minä riemuitsen Herrassa, iloitsen autuuteni Jumalassa. Herra, Herra on minun voimani. Hän tekee minun jalkani nopsiksi niin kuin peurat ja antaa minun käydä kukkuloillani”(Hab.3:17- 19).

Jumala poisti tutisevan maljan palvelijaltansa Habakukilta. Hän tekee saman kaikille uskollisilleen tänään.

Monday, June 27, 2016

JUMALA JOKA SEKAANTUU ELÄMÄÄMME - Gary Wilkerson

”Ja synagogassa oli mies, jossa oli saastaisen riivaajan henki. Tämä huusi suurella äänellä: ’Voi, mitä sinulla on meidän kanssamme tekemistä (mitä sinä sekaannut meihin, suom. huom.), Jeesus Nasaretilainen?"(Luuk.4:33 - 34).

Rakastan tätä sanaa, ”sekaantua”, joka esiintyy tässä englanninkielisessä käännöksessä. Haluaisit ehkä alleviivata sen omaan Raamattuusi, jos sinulle on käännös, joka käyttää tätä sanaa. Jos ei, niin kirjoita se muistiin. Jumala, joka sekaantuu, joka katsoo kriisiäsi, tarpeitasi ja sen sijaan että seisoisi vieressä huolissaan ja ahdistuneena, Hän sekaantuu elämäsi ongelmiin.

Jeesus sekaantuu saatanallisiin suunnitelmiin, jotka on aiottu sinua vastaan. Jos Jeesus ei sekaantuisi, Saatana voisi päästä vapaasti käsiksi sinuun. Synnin ja sairauden ja kärsimyksen vallalla olisi täysi oikeus sinun elämääsi, niin ettet pystyisi seisomaan. Jeesus rakastaa sinua, Hän välittää sinusta, ja kun Saatana tulee aikomuksenaan heittää sinut yli laidan, Jeesus sekaantuu tilanteeseen.

”Ei”, Hän sanoo, ”ei se tule tapahtumaan! Minä aion pitää tämän veljen tai sisaren pystyssä.”

Kun olet peloissasi, kun tunnet lankeavasi, kun paha vyöryy päällesi joka puolelta, ole varma siitä, että Jeesus tulee väliin. Hän vie asiansa päätökseen.

Jeesus sekaantui tämän riivatun miehen elämään, ja Hän haluaisi sekaantua sinun elämääsi niin monessa kohdin. Ehkä vaellat juuri nyt tahallisessa tottelemattomuudessa ja kapinassa Jumalaa kohtaan. Hänen armonsa tulee väliin ja kutsuu sinut takaisin. Ehkä sinusta on tullut penseä, ja olet uskossa vain puolella sydämellä. Jeesus haluaa sekaantua siihen ja vetää sinut takaisin. Ehkä olet huolissasi jostakin perheesi jäsenestä, ja sinusta tuntuu toivottomalta. Et näe mitään mahdollisuutta muutokseen. Jeesus sekaantuu kaikki näihin asioihin.

Saatana tulee luoksesi samalla tavalla, kuin luimme hänen tulleen Jeesuksen luo rotkon reunalla, hän haluaa heittää sinutkin alas. Hänellä on suunnitelma elämääsi vastaan, mutta Jeesus tulee ja sekaantuu siihen. Voit sanoa: ”Ylistys Herralle”, jos haluat, koska tämä on todella hyvä uutinen.

Saturday, June 25, 2016

LAULAMMEKO KOVEMPAA? - Claude Houde

Kun rukoilemme: “Herra, lisää meille uskoa”, pyydän sinua antamaan Jumalan kirkastaa sydämesi liekin. Aabraham, uskomme malli, lähti pelastamaan ihmisiä, jotka armoton vihollinen oli saanut käsiinsä (ks.1 Moos.14:11- 16). Teksti puhuu meille ”armottomista miehittäjistä, jotka ottivat kaiken saaliiksensa”. Eloon jäi kuitenkin yksi, uhri, joka lankesi Aabrahamin jalkoihin ja pani tämän tekemään päätöksen.

Olet kuka tahansa, seurakunnan ovella koputtelevat ne, jotka kärsivät. Nykyajan kirkko on omaksunut tavan olla näkemättä niitä, jotka kärsivät sen ympärillä. Välinpitämättömyys on vastoin Jumalan omaa luontoa. Tämä seurakunta etsii innokkaasti vain omaa siunaustaan, tarpeidensa tyydyttämistä, ylistystä, jumalanpalveluksia, teologiaa ja kokemuksia Jumalan kanssa. Sillä on voimakas halu jäädä ”omiensa tykö, uskovien keskuuteen”.

Yhdessä kirjoistaan Dietrich Bonhoeffer, saksalainen pastori ja teologi kertoi jotakin, mikä järkytti minua syvästi, koska se oli todellinen kuva nykyajan kirkosta. Bonhoeffer oli pastorina toisen maailman sodan aikaan, kun natsien juutalaisvaino otti hengen kuudelta miljoonalta juutalaiselta. Historia osoittaa, että useimmat saksalaiset pastorit sietivät tai yrittivät jättää huomiotta natsien järjettömyyden ja murhanhimoisen rasismin, joka johti kansanmurhaan. Kirkko heräsi lopulta, mutta liian myöhään. Pastori Bonhoeffer puhui Kolmannen Valtakunnan hallitusta vastaan, ja joutui siksi vankilaan. Lopulta hänet tapettiin rohkeutensa ja periaatteensa takia.

Bonhoeffer kirjoitti keskustelusta, jonka hän kävi erään pastoritoverinsa kanssa vähän ennen kuin hänet pidätettiin. Pastori uskoutui hänelle: ”Se oli kauheaa. Meidän seurakuntamme on aivan rautatien varrella. Me saatoimme kuulla junien menevän viemään juutalaisia keskitysleireihin. Ensin sitä sattui harvoin, mutta nyt niitä kulkee monta kertaa päivässä. Eräänä sunnuntaina muutama viikko sitten, tapahtui jotakin hämmentävää ja hirveää. Olimme juuri keskellä jumalanpalvelusta, ja noiden junien meteli oli korviahuumaava. Sitten, juuri, kun me lauloimme virsiä, kuulimme ihmisten huutavan: ”Auttakaa meitä”, auttakaa meitä”.

Järkyttyneenä Bonhoeffer kysyi pastorilta: ”Mitä te teitte?” Tämä vastasi: ”Hetkeen en ollut aivan varma, mitä pitäisi tehdä, mutta sitten sanoin seurakunnalle: ’Veljet ja sisaret, lauletaan kovemmin”.

Pitääkö meidänkin ”laulaa kovemmin”, jotta pääsemme kuulemasta niiden huutoa, jotka pyytävät apua lähellä meitä?

__________
Claude Houde, johtava pastori Eglise Nouvelle Vie (Uuden Elämän Seurakunnassa) Montrealissa, Kanadassa. Hänen johdossaan Uuden Elämän Seurakunta on kasvanut kourallisesta ihmisiä enempään kuin 3 500 seurakuntalaiseen siinä osassa Kanadaa, jossa on vähän protestanttisia seurakuntia.

Friday, June 24, 2016

UNISSA JA NÄYISSÄ

Kaikkialla maailmassa Kristus ilmestyy ihmisille unissa ja näyissä. Arabivaltioissa, Kiinassa ja Intiassa kerrotaan ihmisten kokemuksista Jeesuksen kanssa unissa. Sitä tapahtuu jopa New Yorkissa.

Eräs meidän turvallisuusmiehistämme täällä Times Square – seurakunnassa oli ennen Santerian, paholaisen palvontayhteisön kolmanneksi korkein ylipappi. Hänen alueensa oli Bronx ja hänen asuntonsa oli täynnä ihmisten luita. Hän oli myynyt itsensä, ruumiinsa ja sielunsa Saatanalle. Pyhä Henki kosketti hänen sydäntään ja hänestä tuli kovin levoton. Eräänä yönä hän puhutteli Jeesusta: ”Jos Sinä olet vahvempi kuin paholainen, jota palvelen, näytä se minulle unessa tänä yönä.”

Sinä yönä, unessa mies näki itsensä helvettiin menevässä junassa. Se meni läpi tunnelista, jonka toisella puolella seisoi Saatana. paholainen sanoi miehelle: ”Olet ollut uskollinen minulle. Nyt vien sinut iankaikkiseen lepopaikkaasi.” Silloin yhtäkkiä ilmestyi risti. Sillä hetkellä mies heräsi.

Hän muuttui tuon kokemuksen jälkeen palavaksi Jeesukselle! Poistaen asunnostaan kaikki pahaan liittyvät asiat, hän antoi elämänsä Herralle. Tänään hän on suloinen, harras Jumalan mies ja aktiivi seurakuntalainen. Pysäytin hänet tässä taannoin ja sanoin: ”Näen sinussa Jeesuksen”. Hän vastasi: ”Veli Dave, et tajua, mitä nuo sanasi merkitsevät minulle, joka olen palvellut kaksikymmentäviisi vuotta paholaista”. Hänen ihmeellinen uusi elämänsä syntyi Jumalan antaman unen kautta.

Rakas pyhä, on tuleva päivä, jolloin kaikki maailma on näkevä Jeesuksen. Apostoli Johannes näki näyn ”oli suuri joukko, jota ei kukaan voinut lukea, kaikista kansanheimoista ja sukukunnista ja kansoista ja kielistä, ja ne seisoivat valtaistuimen edessä ja Karitsan edessä puettuina pitkiin valkeihin vaatteisiin, ja heillä oli palmut käsissään, ja he huusivat suurella äänellä sanoen: ’Pelastus tulee meidän Jumalaltamme, joka valtaistuimella istuu, ja Karitsalta’ "(Ilm.7:9 -10).

Se ei ole pieni jäännös, vaan lukematon joukko ihmisiä ja se kaikki ylistävät Herraa. Ylistäkää Jumalaa tuosta luvatusta päivästä!

Thursday, June 23, 2016

HERÄTYSHUUTO SEURAKUNNALLE

Miten viimeinen herätys tapahtuu? Sen toteutuminen vaatii jotakin voimakasta, jotakin maailmaa järisyttävää. Jesaja kertoo, että tämä tapahtuu jonakin päivänä. Luvussa 47 hän sanoo, että Babylonin henki on pantava järjestykseen. Läpi Raamatun Babylon on aina edustanut menestyksen, mukavuuden ja nautinnon henkeä, ja se on halki vuosisatojen sama.

Lyhyesti sanottuna Jesaja kertoo, ettei laajalle leviävää, viimeistä herätystä voi tulla, ennen kuin ahneuden ja väärän rauhan henki tuhotaan. Me voimme rukoilla herätystä, voimme huutaa Jumalan puoleen, että Hän vuodattaisi Henkensä. Se on kuitenkin mahdotonta, jollei Herra järkytä ensin kaikkea: ”Mutta nyt kuule tämä, sinä hekumassa - eläjä, joka istut turvallisena, joka sanot sydämessäsi: ’Minä, eikä ketään muuta! Minä en ole leskenä istuva enkä lapsettomuudesta tietävä’. Sen tähden kohtaa sinua onnettomuus, jota et osaa manata pois; sinut yllättää tuho, josta et lunnailla pääse, äkkiä kohtaa sinua perikato, aavistamattasi’ " (Jes.47:8, 11, kursiivi kirjoittajan).

Jumala ei aio katsoa syntiä läpi sormien, vaan Hän murtaa paholaisen linnakkeet. Hän antaa kuulua herätyskutsun seurakunnalleen ”äkillisen perikadon ”kautta. Niinpä se tulee olemaan suuren rakkauden toimintaa Herran puolelta. Hän rakastaa niin paljon seurakuntaansa, että hän kieltäytyy antamasta mukavan, nautinnon ja luopumuksen sokaista ja tuhota rakkautensa kohdetta.

”Jos jumalaton saa armon, ei hän opi vanhurskautta; oikeuden maassa hän tekee vääryyttä eikä näe Herran korkeutta”(Jes.26:10). Tämä todistaa, että herätystä on mahdotonta tulla mukavuuden ja menestyksen aikana. Jesaja sanoo hyvin selvin sanoin: ”Siunauksen aikoihin minun kansani ei käänny”. Ei mitään tapahdu, ennen kuin kukkaro saa kolauksen. ”Sillä kun sinun tuomiosi kohtaavat maata, oppivat maanpiirin asukkaat vanhurskautta”(Jes.26:9).

Wednesday, June 22, 2016

HÄNEN LÄSNÄOLONSA ILMESTYS

Monille on tuttu Raamatunkohta, jossa Paavali vertaa avioliittoa Jumalan suhteeseen seurakuntansa kanssa: “ ’Sen tähden mies luopukoon isästänsä ja äidistänsä ja liittyköön vaimoonsa, ja ne kaksi tulevat yhdeksi lihaksi’. Tämä salaisuus on suuri; minä tarkoitan Kristusta ja seurakuntaa” (Ef.5:31 - 32).

Huomaa nyt, mitä Jesaja sanoo: ”Sillä hän, joka sinut teki, on sinun aviomiehesi, Herra Sebaot on hänen nimensä, sinun lunastajasi on Israelin Pyhä, hän joka kaiken maan Jumalaksi kutsutaan” (Jes.54:5). Kuka on sinun Tekijäsi tässä? Hän on Kristus, taivaan ja maan Luoja. Jesaja kertoo meille, että Jumala on meidän aviomiehemme. Vaimo on kuitenkin eronnut aviomiehestään: ”Teidän pahat tekonne erottavat teidät Jumalastanne, ja teidän syntinne peittävät teiltä hänen kasvonsa, niin ettei hän kuule”(Jes.59:2).

Missä näemme tänä päivänä eron seurakunnan ja Jumalan välillä? Minä näen sen kaikkein ilmeisimmillään seurakunnan tekemissä kompromisseissa. Näen sen myös vesitetyssä, postmodernissa evankeliumissa. On ilmeistä, että on tapahtunut erotus Jumalan ilmeisestä läsnäolosta. Kaikki tapahtui juuri niin, kuin Jeesus ja Paavali ennustivat. Monista on tullut nautinnon enemmän kuin Jumalan rakastajia. Heillä on jumalisuuden ulkokuori, mutta ei sen voimaa. He halveksivat isiensä evankeliumia, repivät maahan vanhat moraalin kilometripylväät, vaihtavat Jumalan tinkimättömän Sanan sopimaan kuhunkin aikaan.

Haastan sinua menemään mihin tahansa kaupunkiin, kulkemaan kirkosta kirkkoon etsimään evankeliumia. Yritä löytää niistä yksikin sellainen, jossa tunnistat Jeesuksen ihmeellisen läsnäolon, jossa kohtaat Hänen sydämen sulattavan tuomionsa. Jos Herra on todella läsnä, sinä tunnistat sen, laulussa, saarnassa, tai yhteydessä. Jokin koskettaa sydäntäsi, ja se tuottaa kunnioituksen ja ihailun. Oman kokemukseni mukaan tätä löytyy tosi harvoin,.

En todellakaan tuomitse nykyajan seurakuntia. Jumala armahtakoon. Herra kuitenkin auttakoon meitä, jos meillä ei ole Hänen läsnäolonsa ilmestystä näinä viimeisinä päivinä. Seurakuntien kompromissien takia Hänen on ollut pakko salata läsnäolonsa heiltä ajaksi.

Tuesday, June 21, 2016

SINULLE EI TAPAHDU MITÄÄN PAHAA

Mihin katseemme käännämmekään näemme näinä viimeisinä päivinä Jumalan kunnian ilmestyvän herätyksessä. Kristuksen seurakunta ylettyy yli kaikkien aiempien rajoitusten hyvän uutisen julistamisessa.

”Tee avaraksi telttasi sija, levennettäköön sinun majojesi seinien kangas. Älä säästele! Pidennä telttaköytesi ja vahvista vaarnasi. Sillä sinä olet leviävä oikealle ja vasemmalle, sinun jälkeläisesi ottavat omiksensa kansat ja tekevät autiot kaupungit asutuiksi”(Jes.54:2 -3). Lyhyesti sanottuna seurakunta voimistuu uudelleen ja nostaa ihmisjoukkoja Kristukseen.

Kun katsomme Jesajan profetiaa tarkemmin, näemme, ettei se ole tarkoitettu vain seurakunnalle kokonaisuutena vaan myös yksittäisille henkilöille. Tunnen hurskaita palvelijoita, ystäviäni, jotka ovat panneet turvansa tähän profetiaan henkilökohtaisena sanana Pyhältä Hengeltä. He ovat rakentaneet uskoaan sen lupausten kautta: ”Älä pelkää, sillä et sinä häpeään joudu; älä ole häpeissäsi, sillä et sinä ole pettyvä. Nuoruutesi häpeän sinä olet unhottava, leskeytesi pilkkaa et ole enää muistava”(Jes.54:4). Jesaja tekee hyvin selväksi tässä jakeessa, että Jumalan seurakunta ei lähde täältä pilkkahuutojen kaikuessa.

Vähän myöhemmin samassa luvussa luemme viimeisten päivien seurakunnalle annetun sanoman: ”Sinä kurja, myrskyn raastama, sinä lohduton! Katso, minä muuraan sinun kivesi kiiltokivellä, panen sinun perustuksesi safiireista”(Jes.54:11), Meille kerrotaan, että joudumme kärsimyksiin ja myrskyn heiteltäväksi. Kuitenkin meille annetaan lupaus perustuksista, jotka ovat tehdyt safiireista. Mitä tämä merkitsee tarkalleen sanoen?

Kun Jumala julistaa: ”Teen sinun perustuksesi safiireista”, Hänen sanomansa on: ”kun maailmassa kaikki järkkyy, sinulle ei tapahdu mitään pahaa. Perustus, jonka asetan allesi, on yhtä luja kuin nämä kivet. Se, mitä Minä teen, ei järky”.

Nämä safiirit edustavat hengellistä tietoa ja viisautta, näkemystä suoraan Jumalan sydämeen. Tiedämme, että ne, jotka joutuvat sietämään kärsimystä, tulevat siitä ulos varustettuina suuremmalla ymmärryksellä Jumalan armosta. Sinua ehkä koetellaan ja heitellään, ahdistetaan, ja olet yksin, mutta kaiken tämän läpi Hän laittaa allesi kivenkovan perustuksen. Kaikki, siksi, että voit lohduttaa muita heidän koetuksissaan.

Monday, June 20, 2016

TULLAAN ULOS VOITON PUOLELLA - Gary Wilkerson

Tässä on todella hyvä uutinen! Jeesus tahtoo asettaa sinuun asumaan saman Hengen, joka elää Hänessä. Se on se sama Henki, joka antoi Hänelle voiman päästä läpi vihollisen suunnitelman heittää hänet alas rotkon reunalta (ks. Luuk.4:29- 39).

Ehkä jokin riippuvuus on murtanut sinut: syntitavat ovat johtaneet sinut onnettomuuteen. Pelko ja ahdistus ovat vaikuttaneet sinussa putoamisen toivottomuuteen. Kun Jeesus panee sinuun ”saman Hengen”, voit päästä läpi ja julistaa: ”Tämä asia ei kosketa minua. Voin olla vaikka tulessa, mutta en siltikään pala. Tulen ulos elävänä. Tulen ulos voiton puolelle. Minua ei työnnetä asioihin, joita Jumala ei ole tarkoittanut minua varten. Aion pysyä lujasti paikassa, jonne Hän on minut asettanut”.

Saatat tuntea painetta joka puolelta, mutta Herra on antanut minulle sanan sinulle. Siihen on liitettynä myös profeetallinen lupaus. Minä sanoin Herralle: ”Minun aion varoa visusti tässä asiassa, koska joskus väärät profeetat tulevat esiin ja sanovat kaikenlaista ruusunpunaista ja valoisaa”.

Niinpä en sano sinulle mitään sellaista. Tulee vaikeuksia ja painetta. Sinua vastaan suunnitellaan pahaa, sinut työnnetään kohti rotkoa, kohti reunaa, mutta minulla on sinulle varma sana.

Jos luotat Jeesukseen, jos etsit Herraa, jos haluat kuulla Hänen sanomansa etkä kuuntele vihollisen ääntä, pääset läpi myrskystä täysin voittajana. Menet läpi tulen. Selviät kaikista paineista, kaikesta, mikä tulee sinua kohti, Jeesuksen nimessä.

”Jos vetten läpi kuljet, olen minä sinun kanssasi, jos virtojen läpi, eivät ne sinua upota; jos tulen läpi käyt, et sinä kärvenny, eikä liekki sinua polta”(Jes.43:2).

Saturday, June 18, 2016

USKO JUMALAAN - Nicky Cruz

Jumalan liiton lupaukset ovat yhtä todellisia ja varmoja kuin mikä tahansa kuviteltavissa oleva totuus. Kun Jumala lupaa meille, se ei ole ainoastaan varmaa vaan peruuttamatonta. Hänestä on ihanaa tehdä liittoja lastensa kanssa.

Jumalan lupaukset tosin vaativat meiltäkin toimintaa. Hän ei tee lupauksia turhille, kaksimielisille ihmisille. Hän haluaa kansan, joka luottaa Häneen, tottelee Häntä ja tulee Hänen yhteyteensä päivittäin. Jumala haluaa puhua meidän kanssamme ja Hän haluaa, että vastaamme Hänen puheeseensa, että kuuntelemme, teemme kysymyksiä ja vastaamme, kun Hän puhuu. Jumala ei ole passiivinen eikä Hän halua passiivisia seuraajia.

Jos kuuntelemme, voimme kuulla Jumalan puhuvan ja koettavan päästä yhteyteen meidän kanssamme. Hän yrittää saada sanoman perille ja kuulla myös vastauksen siihen. Usein me vain ohitamme sen. Joko emme kuule tai emme usko, että Jumala on kiinnostunut puhumisesta meidän kanssamme.

Kun Jumala puhuu, Hän haluaa meidän vastaavan. Tekevän jotakin. tuntevan Hänen äänensä ja puhuvan takaisin.

Hän puhuu vain ihmisille, jotka haluavat kuunnella. Liian usein vietämme päivämme elottomissa ja inotohimottomissa askareissa. Me elämme päivästä toiseen, tarkoituksettomasti odottaen Jumalan antavan johdatuksensa, opastuksensa, jonkin profetian sanan. Haluamme seurata Jumalaa, mutta meillä ei ole aavistustakaan, minne Hän vie meitä.

Näen tätä joka päivä ihmisissä, seurakunnissa, työpaikoilla, hengellisen työn tekijöissä, joka elämän alueella. Niin monet kaipaavat kuulla Jumalan äänen ja sitoutua Hänen kanssaan liittoon, muttei koskaan tapahdu mitään. Jumalan ääntä ei tule. Hänen johdatuksensa ei koskaa selvene.

Me palvelemme myötätuntoista Jumalaa, joka toimii. Jumalaa, joka kaipaa palvelijoita, jotka ovat innostuneita tottelemisesta, varautuneita Hänen tahtonsa paljastumiseen, täysin ihastuneita ajatukseen elämästä ja kuolemasta Jumlan pyhässä läsnäolossa!

Sitä Jumala etsii. Kun Hän löytää sen, Hän kyllä huomaa!

”Te etsitte minua ja löydätte minut, kun te etsitte minua kaikesta sydämestänne”(Jer.29:13).

__________
Nicky Cruz, kansainvälisesti tunnettu evankelista ja tuottoisa kirjailija, kääntyi Jeesuksen Kristuksen luokse väkivallan ja rikoksen elämästä kohdattuaan David Wilkersonin New Yorkissa v. 1958. Hänen dramaattinen kääntymiskertomuksensa julkaistiin ensi kerran David Wilkersonin kirjassa Risti ja Linkkuveitsi ja myöhemmin hänen omassa suosikkikirjaksi muodostuneessa Juokse poika, juokse.

Friday, June 17, 2016

JUMALAN HALLINNASSA

Näinä viimeisinä päivinä Herra silmät eivät ole kiinnittyneet maailman valtoihin, vaan Jeesuksen Kristuksen seurakuntaan. Jumala ei keskity talouteen, maailman uskontojen nousuun eikä pakanakansojen pauhaamiseen. Jesajan mukaan kansat ovat Jumalalle kuin ”pisara vesisangon uurteessa”(Jes.40:15). Ne ovat kaikki Hänen ylivaltaisessa hallinnassaan.

Jumala tietää kaiken terroristien uhasta, sodista ja huhuista niistä. Hänen sanansa varoittaa, että pakanat raivoavat, maallistuneet vallat yrittävät saada kristillisyyden laittomaksi ja nopeasti kasvava antikristillinen liikehdintä kehuskelee hallitsevansa maailmaa ja tuhoavansa Jeesuksen seuraajat. Raamattu sanoo tästä kaikesta näin: ”Maan kuninkaat nousevat, ruhtinaat yhdessä neuvottelevat Herraa ja hänen voideltuansa vastaan: ’Katkaiskaamme heidän kahleensa, heittäkäämme päältämme heidän köytensä’"(Ps.2:-3). Lyhyesti sanottuna: Heittäkäämme pois kaikki moraaliset rajoitukset, kaikki menneen moraalin jäänteet”.

Tässä Jumalan reaktio näihin maallisiin valtoihin ja riivaajien valtaamiin miehiin: ”Hän, joka taivaassa asuu, nauraa; Herra pilkkaa heitä”(Ps.2:4). Vaikka asiat näyttäisivät kääntyvän kuinka pahoiksi tahansa, kaikki pysyy kuitenkin Jumalan täydessä hallinnassa.

Olen kiitollinen tästä Psalmin sanasta. Kuulemme jatkuvasti enenevässä määrin uutisia Euroopasta, kuinka maallistuminen pyyhkii pois seurakuntia. Niissä sanotaan, että islam on maailman nopeimmin kasvava uskonto. Homoseksuaalisuus saa sijaa kirkkokunnissa. Kristuksen seurakunta käy niin heikoksi, ettei se enää mitenkään vaikuta yhteiskunnassa. Kuitenkin Jumalan Sana julistaa: ”Kristus – kalliolle Jumala rakentaa kirkkonsa”.

”Tuonelan portit eivät sitä voita”(Matt.16:18). Ei mikään helvetin joukoista voi luulla tuhoavansa Kristuksen kirkkoa. Hänen silmänsä tarkkaavat aina kansaansa, ja kaiken läpi Hän varoittaa Saatanaa ja sen joukkoja: ”Älä koske minun silmäterääni”.

”Jos sinun kimppuusi karataan, ei se ole minusta; joka kimppuusi karkaa, se eteesi kaatuu”(Jes.54:15). Näetkö, mitä Jumala sanoo tässä? ”Paholainen ei tule sinun kimppuusi. Viholliset helvetistä kyllä kokoontuvat sinua vastaan, mutta Saatana ei voita”.

Thursday, June 16, 2016

MITÄ SEURAKUNNALLA ON EDESSÄÄN?

Mitä Jeesuksen Kristuksen seurakunnalla on edessään? Tämä kysymys askarruttaa suuresti uskovia ympäri maailmaa. Kun yhtäkkistä hirveää tapahtuu kaikkialla maapallolla, monet ihmettelevät: ”Herättääkö Pyhä Henki seurakunnan ennen Jeesuksen paluuta? Lähteekö Kristuksen ruumis täältä huokaillen vai huutaen?”

Uudessa Testamentissa on paljon profetioita viimeisten päivien luopumuksesta. Vääriä profeettoja nousee, ja he johtavat monet harhaan. Susia tulee lampaitten vaatteissa ja tuo voimallisia eksytyksiä ”niin että eksyttävät, jos mahdollista, valitutkin”. Pahuus tiivistyy, ja se saa ennen hartaat uskovat menettämään ensimmäisen rakkautensa. Kun pahuus pääsee valtaan, kylmenee useimpien rakkaus.

Jeesus ennusti näitä asioita, ja Hänen varoituksensa pitäisi haastaa meidän uskoamme. Kun ylitsekäyvä pahuuden tulva peittää maan, Hän kysyy: ”Kuitenkin, kun Ihmisen Poika tulee, löytäneekö hän uskoa maan päältä?" (Luuk.18:8).

Kristus tiesi, mitä kaikkea joutuisimme todistamaan näinä päivinä: hirvittäviä kouluampumisia, laajalle leviävän homoseksuaalisuuden nousun, terroritekoja kaikkialla maailmassa. Kaikkien näiden asioiden keskellä Hän kysyy meiltä: ”Aiotko uskoa edelleen, vaikka nämä lisääntyvät maailmassa? Loppuuko luottamuksesi, kun asiat eivät mene odotuksiesi mukaan? Vai, luotatko edelleen Minuun?”

Pahuuden ja kauheiden tuhojen lisääntymisestä huolimatta, Jeesus tiesi, että tulisi myös viimeisten päivien herätys. Pyhä Henki vaikutti Jesajan profetioissa, ja Hän tunsi hyvin profetian lopun aikojen herätyksestä.

Jesaja sanoi, että olisi suuri maailmanlaajuinen herätys juuri ennen Kristuksen paluuta. Tämä profetia on Jesajan kirjan luvussa 54 ja se tiivistyy sanoissa: ”Sillä sinä olet leviävä oikealle ja vasemmalle, sinun jälkeläisesi ottavat omiksensa kansat ja tekevät autiot kaupungit asutuiksi”(Jes.54:3).

Uskon monien Raamatunopettajien tavoin, että Jesajan profetialla on kaksoismerkitys. Se ei puhu ainoastaan luonnollisen Israelin ajasta pakkosiirtolaisuuden jälkeen, vaan myös hengellisestä Israelista, joka oli tuleva: Jeesuksen Kristuksen ruumiista, Uuden Jerusalemin seurakunnasta. Paavali siteeraa Jesaja 54:ää kun hän viittaa ”Jerusalemiin, joka ylhäällä on, on vapaa, ja se on meidän äitimme”(Gal.4:26). Paavali näki Jesajan profetian tarkoitetuksi ikään kuin ”lupauksen lapsille”, niille, jotka uskovat Kristukseen.

Wednesday, June 15, 2016

OLETKO VALMIS?

Mitä Jeesus tarkoitti Matteuksen evankeliumin 24:49:ssä, kun Hän puhui pahasta palvelijasta, joka ”juo juopuneiden kanssa”(Matt.24:49)? Jeesus ei puhu tässä vain alkoholista. Raamattu mainitsee monia tapoja olla juopunut: vihasta, katkeruudesta ja verenhimosta. Pääasiallinen alkoholi meidän yhteiskunnassamme, huume, jota useimmat ihmiset juovat päivittäin, on menestys. Tätä juomaa kristityt nauttivat vapaasti.

Jeesus varoittaa meitä: ”Mitä tapahtuu, kun menestys saa sinut näppeihinsä? Sydämesi kiedotaan aineellisiin asioihin. Yhtäkkiä sinä menetät tietoisuuden Minun tulemiseeni. Elämäsi joutuu pois hallinnastasi, koska sinulla ei ole enää moraalista kompassia. Sinä alat tehdä kaikkea mahdollista saadaksesi, mitä haluat. Sinä juovut, päihdyt menestyksestäsi.

Huomaa Jeesuksen tuomio, joka kohtaa tällaisia kaksinaamaisia. ”Niin sen palvelijan herra tulee päivänä, jona hän ei odota, ja hetkenä, jota hän ei arvaa, ja hakkaa hänet kappaleiksi ja määrää hänelle saman osan kuin ulkokullatuille. Siellä on oleva itku ja hammasten kiristys"(Matt.24:50 - 51).

Oletko valmis? Oletko alkanut pitää Kristuksen ilmestymisen ajatuksesta? Paavali sanoo: ”Tästedes on minulle talletettuna vanhurskauden seppele, jonka Herra, vanhurskas tuomari, on antava minulle sinä päivänä, eikä ainoastaan minulle, vaan myös kaikille, jotka hänen ilmestymistään rakastavat”(2 Tim.4:8, kirjoittajan kursiivi). Jaakob kehottaa samalla tavalla: ”Olkaa tekin kärsivällisiä, vahvistakaa sydämenne, sillä Herran tulemus on lähellä”(Jaak.5:8). ”Samoin Kristuskin, kerran uhrattuna ottaakseen pois monien synnit, on toistamiseen ilman syntiä ilmestyvä pelastukseksi niille, jotka häntä odottavat”(Hebr.9:28).

Päätökseksi Paavali kirjoittaa: ”Sillä Jumalan armo on ilmestynyt pelastukseksi kaikille ihmisille ja kasvattaa meitä, että me, hyljäten jumalattomuuden ja maailmalliset himot, eläisimme siveästi ja vanhurskaasti ja jumalisesti nykyisessä maailmanajassa, odottaessamme autuaallisen toivon täyttymistä ja suuren Jumalan ja Vapahtajamme Kristuksen Jeesuksen kirkkauden ilmestymistä, hänen, joka antoi itsensä meidän edestämme lunastaakseen meidät kaikesta laittomuudesta ja puhdistaakseen itselleen omaisuudeksi kansan, joka hyviä tekoja ahkeroitsee. Puhu tätä ja kehota ja nuhtele kaikella käskyvallalla. Älköön kukaan sinua halveksiko”(Tiit.2:11 - 15).

Rukoilen, että minusta voisi tulla Paavalin kuvailema paimen. Niin, ja minä odotan Herrani paluuta. Apostolin tavoin voin sanoa luottavasti: ”Minua odottaa kruunu, koska rakastan Hänen ilmestymistään. Olen valmis. Tule, Herra Jeesus!”

Tuesday, June 14, 2016

MUTTA SE TIETÄKÄÄ

Kun Jeesus käyttää Matt.24:43:ssa fraasia: “Mutta se tietäkää”, hän tarkoittaa sanoa meille: ”Älkää jättäkö huomiotta tätä sanaa”. Sitten Hän lausuu seuraavaksi: ”Mutta jos paha palvelija sanoo sydämessään: 'Minun herrani viipyy', ja rupeaa lyömään kanssapalvelijoitaan ja syö ja juo juopuneiden kanssa”(Matt.24:4- 49).

Luukkaan evankeliumin 12 luku samaistaa tämän palvelijan siihen, joka uskollisesti antoi ”heille ajallaan heidän ruokaosansa” (Luuk.12:42). Tämä palvelija alkoi oikein, ja hän oli päättänyt saada palkkion Herran taloudenhoitajana. Nyt hän on muuttunut dramaattisesti. Hän lyö niitä, jotka ovat hänen ympärillään ja juopuu juopuneiden kanssa.

Jotakin tapahtui tämän palvelijan sydämessä, ehkä näkymätön muutos, mutta sellainen, joka vaikutti hänen asenteeseensa. Mitä tapahtui? Mikä muutos se oli? Jeesus sanoo, että palvelija sanoi sydämessään: ”Minun herrani viipyy “(Matt.24:48).

Kreikan sana lyödä, jota käytetään jakeessa 49, merkitsee toistuvia iskuja. Toisin sanoen, tämä palvelija oli langennut kaksinaamaisuuteen. Näen hänet sellaisena, joka ärsyttää vaimoaan, kiroilee vapaasti, kuuntelee likaisia juttuja, juoruja. Kuinka hän on tullut tähän? Hän on varma siitä, että hänen isäntänsä ei tule vielä pitkään aikaan. Kun hän miettii mielessään: ”Minun herrani, hän puhuu eri isännästä, ei omasta vanhurskaasta herrastaan. Hän on synnyttänyt omatekoisen Jeesuksen, toisenlaisen evankeliumin Kristuksen.

Tällainen palvelija ei saarnaa uutta asennettaan. Pikemminkin on muutos tapahtunut hänen ajattelussaan. Hänen ei tarvitse julistaa uskoansa, että hänen Herransa viipyy. Hän yksinkertaisesti elää uskoaan, ja siinä on juuri se ero.

Mietitkö sinä, miksi niin monet seurakunnat tänään ovat täynnä valmistautumattomia, nautintoja etsiviä ihmisiä? Mietitkö, miksi niin monet uskovat parit eroavat mitä pienimmästä aiheesta? Ei se johdu pastoreiden opetuksesta, miten elämää pitäisi elää. Ei, se johtuu siitä, että niin monet paimenet eivät usko, että Kristus tulee heidän sukupolvensa aikana. Ihmiset vain seuraavat paimeniaan.

Monday, June 13, 2016

PYSY PAIKOILLASI - Gary Wilkerson

”Tämän kuullessaan kaikki, jotka olivat synagogassa [jossa Jeesus puhui], tulivat kiukkua täyteen”(Luuk.4:28).

Puhellaanpa hetki siitä, miksi ihmiset vihastuivat niin.

Kun Jeesus nousi puhumaan synagogassa, Hän alkoi puhua Eliasta. Hän sanoi, että Elian aikana taivas oli kiinni kolme ja puoli vuotta, jonka aikana oli kova nälänhätä. Elia tuli vain yhden naisen luokse ja tämä ei ollut israelilainen, vaan muukalainen.

Sitten Jeesus jatkoi toisella esimerkillä Israelin spitaalisista. Elia meni parantamaan ainoastaan yhden henkilön, Naeman – nimisen miehen Syyriasta. Kuultuaan Jeesuksen vertaavan näitä kertomuksia, ihmiset olivat niin raivoissaan, että he tarttuivat Häneen ja veivät Hänet ulos kaupungista.

”Ja nousivat ja ajoivat hänet ulos kaupungista ja veivät hänet sen vuoren jyrkänteelle asti, jolle heidän kaupunkinsa oli rakennettu, syöstäkseen hänet alas”(Luuk.4:29).

Jos olet uskova, mutta et tunne Saatanan taktiikkaa, sinun täytyy oppia. Hänen tarkoituksensa on yrittää työntää sinut yli laidan. Hän aikoo ottaa taloutesi ja saada sinut niin pois tolaltasi, huolestuneeksi, pelokkaaksi, että hän melkein linkoaa sinut alas maahan, jossa murskaannut ja palat.

Jos avioliittosi on painostava ja koet itsesi siinä paineen alaiseksi, vihollinen ei ole tyytyväinen vain vaikuttaessaan liittonne vähäisempää hedelmällisyyttä. Hän tahtoo päästä siihen sisälle ja viedä sinut aivan rotkon partaalle, paikkaan, jossa hän voi heittää avioliittonne sinne, missä se ei ole edes olemassa.

Hyvä uutinen on, että rotkon reuna, putous rotkoon, ei ole Jumalan kansan päämäärä. Sinut on kutsuttu korkeampaan paikkaan. Sinut on kutsuttu pysymään paikoillasi pyhässä paikassa, jossa Jumalalla on sinut. Sinut on kutsuttu seisomaan eikä joutumaan Saatanan tuomittavaksi. Sinun ei tule uskoa vihollisen valheita elämästäsi.

Jae 29 sanoo, että ihmiset aikoivat työntää Hänet alas kalliolta, mutta katso, mitä jae 30 sanoo: ”än tahtooHän. Mutta hän lähti pois käyden heidän keskitsensä”(Luuk.4:30).

Saturday, June 11, 2016

PYHÄN HENGEN TEMPPELEITÄ

Kristittyinä meidän elämämme on ostettu hinnalla ja nyt me kuulumme Jumalalle. Hintana oli Jeesuksen Kristuksen ristillä vuotanut veri. Niin kuin israelilaiset Vanhassa Testamentissa kuuluivat Jumalalle liiton tähden, me kristityt kuulumme Jumalalle kokemamme pelastuksen kautta. Olemme nyt Jumalan kansaa. Me kuulumme Hänelle pelastettuina synnin kahleista ja kuolemantuomiosta. Meidät on adoptoitu Hänen perheeseensä. Tässä tapauksessa jonkun toisen suorittama osto ja omistaminen eivät ole kielteinen, vaan kaunis asia.

Jumala pelasti meidät tarkoituksenaan tehdä meistä ihmistemppeleitä, joissa Pyhä Henki asuu. Vanhan Testamentin aikoihin Jumala asui temppelin sisimmässä huoneessa. Sitä kutsuttiin Kaikkeinpyhimmäksi. Sinne Hän asettui asumaan. Kun Paavali sanoo, että kristityt ovat ”Pyhän Hengen temppeleitä” (1 Kor. 6:19), hän ei tässä käytä sanaa ”temppeli” tarkoittaen Vanhan Testamentin temppelin ulompia osia. Se oli naos, joka viittasi pyhäkön sisäosaan, paikkaan, jossa Jumalan kunnia, shekina ilmiestyi näkyvässä muodossa.

Jumalan asuminen meissä Pyhän Hengen kautta tekee kristinuskosta erilaisen kuin mikään muu uskonto maan päällä. Juutalaisuus, islam, buddhalaisuus - ei mikään näistä uskonnoista väitä, että heidän jumalansa asuisi hänen seuraajissaan. Noiden uskontojen uskonjärjestelmien johtajat voivat yrittää käännyttää ihmisiä opeillaan, mutta Jeesuksen Kristuksen evankeliumi on erilainen. Usko Jeesukseen tekee meistä käveleviä ihmeitä, jotka olemme muuttuneet sen kautta, että Pyhä Henki henkilökohtaisesti asuu meissä.

Jumalan pelastustarkoitus oli, että eläisimme täyttä elämää Pyhässä Hengessä. ”Älkääkä juopuko viinistä, sillä siitä tulee irstas meno, vaan täyttykää Hengellä”(Ef.5:18). Vertauskuva merkitsee, että voimme täyttyä Hengellä siihen pisteeseen asti, että Hän vuotaa ylitse – eteenpäin toisille rakkaudessa ja armossa.

__________
Jim Cymbala aloitti Brooklyn Tabernaclessa alle kahdenkymmenen seurakuntalaisen kanssa pienessä, surkeassa rakennuksessa kaupungin vaikeassa osassa. Koska hän oli paljasjalkainen brooklynilainen, hänestä on tullut sekä David että Gary Wilkersonin pitkäaikainen ystävä.

Friday, June 10, 2016

ENNEN KUIN ON MYÖHÄISTÄ!

Odotatko ja kaipaatko Hänen tulemistaan?

En koskaan tekisi mitään, mikä saisi uskonveljeni tai sisareni epäilemään valmiuttaan. Useimmat tätä lukevat ihmiset varmaan sanovat: ”Kyllä, olen valmis. Olen tehnyt parannuksen, tunnustanut syntini, ja saanut anteeksi. Olen luottanut Jeesuksen vanhurskauteen, ja jos Hän tulee juuri nyt, tiedän, ettei tuomio kohtaa minua. Tiedän, kehen olen uskonut. Olen varma, että olen Hänen omansa”. Sanoisin saman itsestäni.

Kuitenkin, kun luen uudestaan Kristuksen varoitukset, joudun näkemään jotakin, mitä en saa ravistetuksi päältäni. Jeesus käskee: ”Valvokaa siis”(Matt.24:42). Sitten Hän sanoo: ”Mutta se tietäkää”(Matt.24:43). Toisin sanoen: ”Jos aiotte olla valmiina, jos teidän pitää valvoa, niin kuin haluaisin teidän tekevän, on jotakin, mikä teidän pitää tietää.”

Sitten Jeesus kuvaa miestä, joka luuli olevansa valmis, mutta ei ollut: Miehen taloon ”murtauduttiin”(Matt.24:43). Seuraavaksi Jeesus kuvaa ihmistä, joka oli todella valmistautunut (Matt.24:45- 47). Lopulta Hän antaa kauhean varoituksen pahasta palvelijasta, joka heitetään ulkokultaisten helvettiin(Matt.24:48- 51).

Palvelijaa, joka on todella valmistautunut, verrataan talon päämieheen, joka antaa ruoan alaisilleen. ”Kuka siis on se uskollinen ja ymmärtäväinen palvelija, jonka hänen herransa on asettanut pitämään huolta palvelusväestään, antamaan heille ruokaa ajallansa?”(Matt.24:45). Jeesus sanoo meille, että tämän palvelijan palkkio on se, että hänet pannaan hoitamaan isäntänsä omaisuutta (ks. Matt.24:47). Ilmeisesti on hyvin tärkeätä, että palvelija ”antaa ruoan ajallansa”.

Ketkä ovat noita taloudenhoitajia, joihin Jeesus tässä viittaa? Tämä puhuu vanhemmista. Siihen kuuluvat myös pastorit, jotka pitävät huolta ”Jumalan perheestä”(Ef.2:19). Niin, miten vanhemmat voivat antaa ”ruokaa ajallaan”? Raamatullisessa kielenkäytössä ruoka merkitsee Jumalan Sanaa. Kreikankielisen sanan merkitys on myös ravinto, sananjuuresta ”tuoda esiin”. Seuraavaksi fraasi ajallansa tarkoittaa ”oikeaan aikaan”. Kristus sanoo: Siunattuja ovat ne vanhemmat, jotka ravitsevat lapsiaan Jumalan Sanalla. He kasvattavat heitä raamatullisessa kurissa, kun on vielä aikaa, ennen kuin on myöhä.”

Thursday, June 9, 2016

KRISTUS NOUTAA MORSIAMENSA

Jeesus puhui ihmisten suuresta ja yhtäkkisestä katoamisesta maan päältä. ”Minä sanon teille: sinä yönä on kaksi miestä yhdellä vuoteella; toinen korjataan talteen, ja toinen jätetään. Kaksi naista jauhaa yhdessä; toinen korjataan talteen, mutta toinen jätetään"(Luuk.17:34 -35). Jeesuksen opetuslapset kysyivät: ”Minne nämä ihmiset viedään?”. Hän vastasi: ”Missä ruumis on, sinne kotkat kokoontuvat”(Luuk.17:37, vapaa suomennos). Jeesus siis sanoi: ”Minä olen Ruumiin Pää, ja Pää yhdistyy Ruumiin kanssa”.

Jotkut oppineet sanovat, että pois otettavat ihmiset ovat syntisiä, jotka joutuvat tuomiolle. Raamattu kuitenkin ehdottaa toista. Jesaja puhuu kotkista viitaten seurakuntaan: ”Mutta ne, jotka Herraa odottavat, saavat uuden voiman, he kohottavat siipensä kuin kotkat. He juoksevat eivätkä näänny, he vaeltavat eivätkä väsy”(Jes.40:31). Jumalakin sanoi Israelille: ”Te olette nähneet, mitä minä olen tehnyt egyptiläisille ja kuinka minä olen kantanut teitä kotkan siivillä ja tuonut teidät luokseni”(2 Moos.19:4).

Matteuksen evankeliumissa Jeesus puhuu valituista, jotka Jumala ottaa: ”Ja hän lähettää enkelinsä suuren pasuunan pauhatessa, ja he kokoavat hänen valittunsa neljältä ilmalta, taivasten ääristä hamaan toisiin ääriin”(Matt.24:31). Paavali selvittää tätä sanomalla: ”Sillä itse Herra on tuleva alas taivaasta käskyhuudon, ylienkelin äänen ja Jumalan pasuunan kuuluessa, ja Kristuksessa kuolleet nousevat ylös ensin; sitten meidät, jotka olemme elossa, jotka olemme jääneet tänne, temmataan yhdessä heidän kanssaan pilvissä Herraa vastaan yläilmoihin; ja niin me saamme aina olla Herran kanssa. Niin lohduttakaa siis toisianne näillä sanoilla”(1 Tess.4:16- 18).

Niin dramaattinen kuin tämä tapahtuma tuleekin olemaan, Jeesuksen tarkoitus oli sanoa, että se tapahtuu aivan tavallisena päivänä. Se on samanlainen kuin menneisyyden tuomiopäivät, Nooan ja Lootin yhteiskunnassa. Miehet ja naiset ovat työssään, jokapäiväiseen tapaansa. Sitten kaikki tapahtuu yhtäkkiä, silmänräpäyksessä. Paavali sanoo: ”Kaikki me muutumme, yhtäkkiä, silmänräpäyksessä, viimeisen pasuunan soidessa; sillä pasuuna soi, ja kuolleet nousevat katoamattomina, ja me muutumme” (1 Kor.15:51 -52).

Se on toisten päivien kaltainen. Koko ihmiskunta on tietämätön, mutta sitten yhtenä hetkenä Kristus noutaa Morsiamensa.

Wednesday, June 8, 2016

NOOAN PÄIVINÄ

Jeesus kertoo, että juuri ennen Hänen paluutaan, yhteiskunta on samanlainen kuin Nooan päivinä (ks. Matt.24:38- 39). Huomaa, että Jeesus ei mainitse yhtään syntiä kuvatessaan tätä. Tiedämme kaikki, ettei ole syntiä syödä tai juoda kunnollisia juomia tai kihlautua tai mennä naimisiin. Ei ole myöskään syntiä ostaa, myydä, istuttaa tai rakentaa. Ei näissä ole mitään vikaa, eikä Jeesuskaan tuomitse näitä toimia. Pikemminkin Hän näyttää meille näitä jokapäiväisiä tapahtumia aivan kuin sanoakseen: ”Sellaista elämä on, kun tulen takaisin. Se on kuin mikä tahansa tavallinen päivä, kun ihmiset eivät odota mitään erityistä tapahtuvaksi.”

Mitä siis Jeesus sanoo näistä tavanomaisista asioista? Yksinkertaisesti ilmaistuna Hän kuvaa ihmisiä, jotka ovat päättäneet hyljätä Jumalan varoitukset tuomion tulemisesta. Muista, Nooa profetoi omalle yhteiskunnalleen satakaksikymmentä vuotta varoittaen tulevasta, täydellisestä tuhosta. Kuten Raamattu sanoo: ”Milloin pahan teon tuomio ei tule pian, saavat ihmislapset rohkeutta tehdä pahaa”(Saarn.8:11).

Juuri tätä tapahtuu tänä päivänä. On valtava kiire ostaa ja myydä, syödä ja juoda, istuttaa ja rakentaa. Ihmisjoukot on vallannut pakonomainen tarve saada henkilökohtaista voittoa. He kieltäytyvät uskomasta negatiivista sanomaa, joka saattaisi estää heidän pyrkimyksiään.

Eräs hurskas nainen kirjoitti minulle keskustelusta, jonka hän oli käynyt vanhahkon juutalaisen naisen kanssa. Tämä Holokastista elävänä selvinnyt kertoi hänelle: ”Mitä Amerikassa tapahtuu juuri nyt, muistuttaa minua siitä, mitä Saksassa tapahtui Hitlerin noustessa valtaan. Kaikki varoitukset kaikuivat kuuroille korville. Olin vain lapsi, mutta muistan yhä suuria juhlia, jotka jatkuivat yöhön asti jopa sen jälkeen, kun Hitler alkoi vangita juutalaisia ja kuljettaa heitä kaasukammioihin.

Muistan vanhempien juutalaisten sanoneen: ’Ei sitä voi tapahtua täällä niin oppineessa ja koulutetussa yhteiskunnassa kuin Saksassa’. Muutama viikko sen jälkeen samat ihmiset pantiin karjavaunuihin, jotka lähtivät liikkeelle päämääränään keskitysleirit. He olivat luulleet hyvien aikojen ja hyvinvoinnin jatkuvan ikuisesti.”

Varoitushuuto on taas kerran lähtenyt Herran huoneesta: ”Jeesus tulee! Ylkä on matkalla. Koristautukaa ja olkaa valmiina lähtemään Häntä vastaan. Nostakaa päänne, sillä teidän vapautuksenne on lähellä”. Silti Jeesus varoittaa, että ihmiset eivät ota vaarin kutsusta. He jatkavat liiketoimiaan, eivät suo ajatustakaan Hänen tulemiselleen ja jättävät huomioimatta kaikkia profeetallisia merkkejä. Juuri tämä ennalta suunniteltu apatia on merkki Hänen tulostaan!

Tuesday, June 7, 2016

TULE, HERRA JEESUS!

Voimme olla varmoja siitä, että Jumala tuomitsee pahat. Palkkapäivä on tuleva ilman muuta. Kun se aika koittaa, kaikki pilkkaajat, Jumalaa vihaavat ja pahat ihmiset kutsutaan tekemään tiliä elämästään. Kirjat avataan ja jokainen paha teko tuodaan julki, kaikki mitä nämä pahat ihmiset tekivät Jumalan auktoriteettia vastaan. Heidän tekonsa tuomitaan ankarasti ja pahat heitetään pois Jumalan läsnäolosta ikuisesti.

Jeesus vakuutti opetuslapsilleen: ”Eikö sitten Jumala toimittaisi oikeutta valituillensa, jotka häntä yötä päivää avuksi huutavat, ja viivyttäisikö hän heiltä apuansa?”(Luuk.18:7). Hän sanoi siis: ”Kyllä, Jumala ottaa eräänä päivänä käsittelyyn ne, jotka ovat pilkanneet, vainonneet, vanginneet ja tappaneet Hänen kansaansa. Vainotun seurakunnan rukoukset on kuultu, ja Jumala kostaa heidän puolestaan nopeasti”. Seuraavassa lauseessa Jeesus tosin kysyy: ”Kuitenkin, kun Ihmisen Poika tulee, löytäneekö hän uskoa maan päältä?" (Luuk.18:8).

Kristuksen kysymys tämän Raamatunkohdan lopulla ilmaisee Hänen suurinta huoltaan. Hän sanoo: ”Kun tulen takaisin, etsin ihmisiä, jotka ovat uskoneet minun lupaukseeni tulla takaisin. Kysymys on siitä, ovatko nuo ihmiset valmiita ja odottavatko he Minua. Ovatko he vieroittuneet tästä maailmasta ja haluavatko he tulla morsiamenani kotiini? Ovatko he moitteettomia vai tämän ajan hengen saastuttamia? Saavunko Minä takaisin löytäen heidät rukoilemasta: ”Tule Herra Jeesus”.

”Mutta siitä päivästä ja hetkestä ei tiedä kukaan, eivät taivasten enkelit, eikä myöskään Poika, vaan Isä yksin”(Matt.24:36).

Jeesus ei kertonut meille paluunsa päivämäärää, mutta Hän kertoi, millainen yhteiskunta olisi silloin. Hän jatkaa kuvaten, minkälainen on ihmiskunnan yleinen käyttäytyminen Hänen palatessaan.

”Sillä niin kuin ihmiset olivat niinä päivinä ennen vedenpaisumusta: söivät ja joivat, naivat ja naittivat, aina siihen päivään asti, jona Nooa meni arkkiin, eivätkä tienneet, ennen kuin vedenpaisumus tuli ja vei heidät kaikki; niin on myös Ihmisen Pojan tulemus oleva”(Matt.24:38 -39).

Monday, June 6, 2016

JEESUKSEN KUVAAMA RAKKAUS - Gary Wilkerson

”Sen käskyn minä teille annan, että rakastatte toisianne”(Joh.15:17).

Miltä näyttää Jeesuksen kuvaaman rakkauden toteuttaminen omassa elämässäsi? Apostoli Paavali auttaa näyttämällä, mitä tapahtuu, jos emme elä todeksi tätä rakkautta. Kirjeessään galatalaisille Paavali esittää kahdenlaisia syntejä. Toisaalta hän tunnistaa karkeat synnit, sellaiset, jotka liitämme ulkoiseen käyttäytymiseen, niin kuin seksuaaliset synnit tai aineitten väärinkäytön. Hän määrittelee myös toisenlaiset synnit: ihmissuhteisiin liittyvät, ja näyttää, että ne ovat aivan yhtä kuolettavia ja tuhoavia. Ihmissuhteisiin liittyvät synnit pahentavat omaa sieluamme niin syvältä, että emme ole osanneet kuvitellakaan. Niillä on kauhea vaikutus, ei vain todistukseemme maailmalle, vaan myös olemuksemme syvimpiin osiin, ja se leviää meidän ympärillämme oleviin.

Paavali ottaa tämän puheeksi Korinton seurakunnassa osoittamalla ilmiselvän ongelman: heidän keskuudessaan olevan jakautumisen. ”Sillä minä pelkään, että tullessani ehkä en tapaa teitä semmoisina, kuin tahdon, ja että te tapaatte minut semmoisena, kuin te ette tahdo. Minä pelkään, että teidän keskuudessanne ehkä on riitaa, kateutta, vihaa, juonia, panetteluja, juoruja, pöyhkeilyä, epäjärjestyksiä”(2 Kor.12:20). Huomaa viimeinen sana tässä listassa: epäjärjestys. Tämä viittaa siihen, että ihmissuhteisiin liittyvä synti on toiminnassa.

Jokainen Paavalin listaama asia on kuitenkin seurausta Kristuksen rakkauden toteuttamatta jättämisestä. Näistä voimme päätellä helposti, ettei rakkaus oleva vain tunteellisia eleitä. Se on taistelu, joka pitää käydä ja sen aseet ovat anteeksiantamus, armo ja oikeudenmukaisuus.¨

Yksi Korinton ongelmista oli heidän hyväksymässään opissa. Jotkut sanoivat, että he seuraisivat vain Pietarin neuvoja, kun taas toiset Paavalin. Paavalin täytyi sanoa heille: ”En voi puhua teille kuin kypsille ihmisille, kun olette tässä tilassa. Se on lihallista. Te järkeilette lihanne kautta.”

Paavalin käyttämä kreikankielen sana lihasta merkitsee ihoa tai lihaista ruumiin kudosta. Tosin Paavali kuvaa heidän sielunsa tilaa. Hän sanoo korinttolaisille, että he olivat alkaneet elää maallista elämää eivätkä enää vaeltaneet täytettyinä Hengellä.

Niin kuin Jeesus ja Paavali molemmat teroittavat, kieltäytyminen rakastamasta jopa aivan maallisella tasolla voi johtaa valtaviin seuraamuksiin, murheeseen, vieraantumiseen ja katumiseen. Riitely ihmissuhteissa päätyy yleensä koskemaan laajempaa ystäväpiiriä tai perhettä. Toisaalta se voi ulottua koko yhteisöön, niin kuin Paavali osoittaa tapahtuneen Korintossa. Jeesuksen tavalla rakastaminen, vaikka se näyttäisi pieneltä asialta, ei ole mikään valinta vaan hengellistä itsekuria.

Saturday, June 4, 2016

HÄN ON MEIDÄN VOIMAMME - Carter Conlon

Me, sinä ja minä, elämme aikaa, jossa on paljon epävarmuutta tulevasta. Emme tiedä, mitä se tuo Amerikan taloudelle tai muille maille. Sinulla on ehkä työpaikka tänään, mutta ei ole takuita siitä, että se on vielä ensi vuonna tai edes ensi viikolla. Silti, kiitos Jumalalle, että me Kristukseen uskovina saamme uskomattoman lupauksen huolenpidosta. Se koskee erityisesti aikoja, jolloin resurssit ovat vähissä. Mietipä kuningas Daavidin sanoja Psalmissa 37: ”Olen ollut nuori ja olen vanhaksi tullut, mutta en ole nähnyt vanhurskasta hyljättynä enkä hänen lastensa kerjäävän leipää”(Ps.37:25).

Voin henkilökohtaisesti allekirjoittaa tämän jakeen, kun olen kokenut Jumalan konkreettista huolenpitoa elämässäni, niiden perheiden ja kotien elämässä, jotka ovat valinneet kulkea Kristuksen vanhurskaudessa.

Psalmi 37 jatkuu: ”Aina hän on armahtavainen ja antaa lainaksi, ja hänen lapsensa ovat siunaukseksi. Karta pahaa ja tee hyvää, niin sinä pysyt iankaikkisesti. Sillä Herra rakastaa oikeutta eikä hylkää hurskaitansa; heidät varjellaan iankaikkisesti, mutta jumalattomain siemen hävitetään”(Ps.37: 26 – 28).

Daavid kirjoitti nämä sanat suuren pahuuden aikana. Ne, jotka halusivat seurata Jumalaa, ahdistuivat ja ehkä vihastuivatkin, aivan niin kuin näemme tapahtuvan meidän päivinämme. Siitä huolimatta Daavid tiesi, että pahuus aina johtaa tuhoon. Hän rohkaisi Jumalan kansaa pitämään päänsä sellaisena vaikeana aikana. ”Minä näin jumalattoman, väkivaltaisen, rehevänä kuin viheriöivä puu, juurtunut paikoilleen. Mutta kun ohi kuljettiin, katso, ei häntä enää ollut; minä etsin häntä, vaan häntä ei löytynyt (Ps.37:3, 36). Toisin sanoen, vaikka paha näyttää olevan niskan päällä melkein kaikilla elämän alueilla, pahuuden aikakausi on pian ohi.

Daavid jatkoi: ”Ota nuhteettomasta vaari, katso rehellistä: rauhan miehellä on tulevaisuus,

mutta luopuneet hukkuvat kaikki, ja jumalattomain tulevaisuus leikataan pois”(Ps.37:37 - 38).

Näin meitä muistutetaan, että ei ole väliä, mitä tapahtuu ympärillämme, kun elämme Jumalalle ja luotamme Häneen. Me saamme huomata, että Hän on meidän voimamme ja vapahtajamme!Carter Conlon tuli mukaan Times Square Churchin työhön vuonna 1994 perustajamme, David Wilkersonin kutsusta. Hänet asetettiin vanhemman pastorin virkaan vuonna 2001.

Friday, June 3, 2016

HÄN ON PITKÄMIELINEN

Apostoli Pietari kertoo meille syyn siihen, miksi Jeesus ei ole vielä palannut. Hän kirjoittaa: ”Ei Herra viivytä lupauksensa täyttämistä, niin kuin muutamat pitävät sitä viivyttelemisenä, vaan hän on pitkämielinen, sillä hän ei tahdo, että kukaan hukkuu, vaan että kaikki tulevat parannukseen” (2 Piet.3:9). Herramme on avokätinen kärsivällisyydessään jumalattomia kohtaan.

Henkilökohtaisesti ihmettelen Jumalan kärsivällisyyttä meitä ja tätä sukupolvea kohtaan. Jopa maallisten huomioitsijoiden mielestä moraalinen luisuminen on vakavaa. Vaikka haluaisit pitää puhtaan omantunnon, mielesi täyttyy pahoista uutisista joka päivä. Jotkut asiat ovat pahoja, niin kuin käsittämättömät murhat kouluissa, lasten hyväksikäyttö, julkinen homoseksuaalisuus, lukemattomat väkivallanteot.

Usein sydämemme huutaa: ”Herra, milloin tulee oikeus? Milloin saatat pahantekijät tuomiolle?” Ihmettelemme, miksi Jumala odottaa niin kauan, ennen kuin käsittelee lopullisesti tämän päivän niin laajalle levinnyttä pahuutta. Me kuvittelemme mielessämme, kuinka pahantekijät lopulta polvistuvat Herran eteen kohtaamaan Hänen pyhyyttään.

Pietari sanoo, ettei Jeesus juuri nyt katso vain tuomiota, ei edes kurjimmille pahantekijöille. Herramme tähtää pikemminkin armoon. Hän on kärsivällinen pahimpia pahantekijöitä kohtaan. Hän odottaa voidakseen näyttää armoa katumattomille syntisille, houkuttaen ja kutsuen heitä.

”Kun siis nämä kaikki näin hajoavat, millaisia tuleekaan teidän olla pyhässä vaelluksessa ja jumalisuudessa, teidän, jotka odotatte ja joudutatte Jumalan päivän tulemista, jonka voimasta taivaat hehkuen hajoavat ja alkuaineet kuumuudesta sulavat! Mutta hänen lupauksensa mukaan me odotamme uusia taivaita ja uutta maata, joissa vanhurskaus asuu. Sen tähden, rakkaani, pyrkikää tätä odottaessanne siihen, että teidät havaittaisiin tahrattomiksi ja nuhteettomiksi, rauhassa, hänen edessänsä”(2 Piet.3:11 14, kursiivi kirjoittajan).

Voimme viettää päivämme tuijottaen aikojen merkkejä Lähi-idässä tai muualla. Jumala sanoo: ”Katsokaa omaa sydäntänne. Olkaa varmoja siitä’, että itse ahkeroitte Minun Sanani pitämisessä.” Paavali lisää: ”Niin on siis meidän jokaisen tehtävä Jumalalle tili itsestämme”(Room.14:12). Sitten hän varoittaa meitä tuomitsemasta muita ja panemasta kompastuskiveä veljelle saadaksemme hänet lankeamaan.

Thursday, June 2, 2016

KUIN VARAS YÖLLÄ

Eräs ihana uskova nainen Lousianasta kirjoitti toimistoomme: “Viime sunnuntaina meidän pastorimme kysyi, olisiko kellään todistusta siitä, mitä Jumala oli tehnyt viikon varrella. Naisen oma viisivuotias poika oli noussut ylös ja sanonut: ”Minä näin unta viime yönä. Jeesus kertoi minulle, että Hän tulee pian.’ ”Pyhä Henki käytti tätä lasta muistuttamaan Jumalan kansaa tästä ihanasta totuudesta.

Surullista on, että nykyinen sukupolvi tietää Kristuksen paluusta vähemmän kuin mikään sukupolvi tätä ennen. Jeesuksen tulosta saarnataan enää harvoin kirkoissamme. Todellakin, ihmisjoukot, jotka kutsuvat itseään kristityiksi, eivät halua kuulla tästä asiasta. Miksi?

Elämä on hyvää suurimmalle osalle ihmisistä, mukaan lukien uskovat, ja pyrimme siihen, mikä pitää yllä hyvien aikojen jatkumista. Aivan kuin Lootin vaimo, monet keskittyvät siihen, mitä he omistavat. Heistä on tullut riippuvaisia tämän maailman asioista, ja heidän mielessään Jeesuksen tuleminen voisi aiheuttaa hankaluuksia.

Olen kuullut kirkossa kävijöiden pilkkaavan mahdollisuutta, että Jeesus voisi tulla takaisin ”milloin tahansa”. He halveksivat ajatusta Jeesuksen pikaisesta paluusta. Tosiaankin, on jopa oppi, joka väittää, ettei meidän Herramme voi palata vielä tuhansiin vuosiin. Ajatuksena on, että seurakunnalle annettaisiin kaikki tarvittava aika maailman evankelioimiseen ja uuden järjestyksen perustamiseen, ennen kuin Kristus tulee hallitsemaan Kuninkaana.

Apostoli Pietari koskettelee näitä asioita sanoessaan: ”Ja ennen kaikkea tietäkää se, että viimeisinä päivinä tulee pilkkapuheinensa pilkkaajia, jotka vaeltavat omien himojensa mukaan ja sanovat: "Missä on lupaus hänen tulemuksestansa? Sillä onhan siitä asti, kuin isät nukkuivat pois, kaikki pysynyt, niin kuin se on ollut luomakunnan alusta." (2 Piet.3:3-4).

Pietari lausuu sanansa kohdistaen ne tahallisesti tietämättömille ihmisille: ”Mutta Herran päivä on tuleva niin kuin varas, ja silloin taivaat katoavat pauhinalla, ja alkuaineet kuumuudesta hajoavat, ja maa ja kaikki, mitä siihen on tehty, palavat”(2 Piet.3:10).

Wednesday, June 1, 2016

SALAISESSA PAIKASSA

Miten Herra tuo meille lohdutusta ja rauhaa kärsimysten aikoina? Hän johtaa meidät salaiseen kammioon läheisyyteensä. Jeesus muistuttaa meitä, että Isä koskettaa meitä henkilökohtaisesti: ”Vaan sinä, kun rukoilet, mene kammioosi ja sulje ovesi ja rukoile Isääsi, joka näkee sinut salassa; ja Hän maksaa sinulle julkisesti”(Matt.6:6, kirjoittajan omaa tekstiä).

Taannoin rakas ystäväni, Unkarin helluntailiikkeen piispa, kuoli epätavallisessa onnettomuudessa. Hänen grillinsä syttyi palamaan, ja se vahingoitti häntä pahoin. Häntä hoidettiin, ja hänen piti parantua, mutta muutaman päivän perästä hän kuoli yhtäkkiä veritulppaan, joka oli päässyt syntymään.

Ystävät ympäri maailman olivat lesken rinnalla rukouksessa ja tukivat häntä. Todellinen lohdutus tulee kuitenkin ylhäältä. Ei kukaan psykologi voi auttaa häntä syvimmän kivun läpi. Lohduttaja on uskollinen ja kohtaa häntä salaisessa paikassa.

Tajuan, etten pysty henkilökohtaisesti auttamaan tuhansia tuskaisia uskovia, jotka kirjoittavat meille. Saimme kirjeen raskaana olevalta pastorin vaimolta. Hän oli juuri saanut selville, että hänen miehensä on pedofiili. Hän kirjoittaa: ”En tiedä, mitä tehdä, mutta uskon, että minun täytyy erota miehestäni. En halua hänen vahingoittavan lastamme.”

Yhden asian jokainen tuskissaan oleva veli tai sisar voi tehdä: viedä kaiken Jeesukselle, sulkeutua yksin Hänen kanssaan Hänen läheisyyteensä. Herra sanoo: ”Sillä minä virvoitan väsyneen sielun, ja jokaisen nääntyvän sielun minä ravitsen"( Jer.31:25). Miten Jumala tekee sen? Hän kohtaa jokaisen siellä salaisessa paikassa: ”Joka Korkeimman suojassa istuu ja Kaikkivaltiaan varjossa yöpyy”(Ps.91:1).

Näetkö, kuinka tärkeätä on etsiä sydämellesi salainen rukouspaikka? Se ei ole lakihenkisyyttä, se ei sido sinua, vaan se on rakkautta. Se on Jumalan hyvyyttä meitä kohtaan. Hän näkee, mitä on edessä ja tietää, että tarvitsemme valtavaa varustusta, päivittäistä virvoitusta. Kaikki tämä löytyy salaisessa kammiossa Hänen läheisyydessään.

Ehkä luulet, ettet tiedä miten rukoilla, mutta voit alkaa sen yksinkertaisesti ylistämällä Häntä. Tärkeätä on, että olet uskossa, kuuliaisena rakkaudessa ja Isäsi näkee sinut siinä. Hän ilmaisee rakkautensa sinulle salassa ja Hän maksaa sinulle avokätisesti valtakuntansa hedelmillä. Pyhä Henki rukoilee sinun kauttasi ja antaa sinulle oikeat sanat.