Friday, July 29, 2016

ME MENEMME YLÖS!

Koetustensa ja vaikeuksiensa helteessä Martti Luther todisti: “Herra, nyt, kun olet antanut minulle anteeksi kaikki, tee minulle, mitä haluat”. Luther oli vakuuttunut siitä, että Jumala, joka voi pyyhkiä pois kaikki hänen syntinsä ja pelastaa hänen sielunsa, voi varmasti pitää huolta hänen fyysisestä olemuksestaan ja aineellisista tarpeistaan.

Lyhyesti sanottuna Luther tarkoitti:

”Miksi pelkäisin ihmistä? Minä palvelen Jumalaa, joka voi puhdistaa minut rikoksistani ja tuoda rauhan sieluuni. Ei väliä, vaikka kaikki ympärilläni kaatuisi. Jos Jumalani on kykenevä pelastamaan ja varjelemaan minun sieluni iankaikkisuuteen, miksi Hän ei kykenisi huolehtimaan minun ruumiista, kun olen vielä täällä maan päällä? Voi, Herra, nyt kun olen saanut anteeksi ja voin seisoa sinun edessäsi Tuomiopäivänä iloiten ylitsevuotavasti, tee minulle, mitä tahdot”.

Toin tämän sanan sinulle, jotta se voisi ankkuroida sinunkin sielusi Häneen ja valmistaa sinua tulevien pimeiden päivien ennen näkemättömiin kauheuksiin.

Rakas lukija, tämä nykyinen elämä ei ole lopullinen todellisuus. Todellisuutemme on iankaikkinen elämä siunatun Herramme läsnäolossa. Pidä siis uskosi. Asiat alkavat mennä alaspäin, mutta me menemme ylöspäin!

Mutta kun nämä alkavat tapahtua, niin rohkaiskaa itsenne ja nostakaa päänne, sillä teidän vapautuksenne on lähellä" (Luuk.21:28.)

Thursday, July 28, 2016

KRUUNAJAISPÄIVÄMME

Pelko ei ole mitään verrattuna kaikkiin ihaniin asioihin, jotka Herra on ilmaissut rakkaudessaan meitä kohtaan. Koko Raamatun läpi Jumala kuvaa eri puoliaan suhteessa meihin:
  • Hän on Isämme, veljemme, ystävämme 
  • sulhasemme, päämme, aviomiehemme
  •  asianajajamme, sukulunastajamme 
  • tarpeistamme huolehtijamme, suojapaikkamme, paimenemme
Jumala on järjestänyt kaikki nämä ihanat asiat meille ristin kautta, ja nyt Hän haluaa meidän tietävän: ”Tämä minä olen sinulle”.

Luuletko, että Jumala yhtäkkiä pyyhkii pois kaikki nämä kansalleen annetut asiat Tuomipäivänä? Ei ikinä! Kuinka isä voisi hyljätä jälkeläisensä sinä hetkenä, jolloin lapsi tarvitsee häntä eniten? Juuri, kun Elämän Kirja avataan, Hän on edelleen sinun isäsi, asianajajasi, esirukoilijasi. Ei mikään voi ottaa pois sinulta sitä asemaa.

Pelko ei voi olla läsnä sinun ennalleen asettamisesi ja kruunaamisesi päivänä.

Ei hän tee meille syntiemme mukaan eikä kosta meille pahain tekojemme mukaan… Niin kaukana kuin itä on lännestä, niin kauas hän siirtää meistä rikkomuksemme”(Ps.103:10, 12).

Emme pysty mielessämme hahmottamaan, miten kaukana itä on lännestä. Siinä juuri onkin tämän jakeen idea: Jumala on siirtänyt rikkomuksemme kykymme ulkopuolelle, niin ettemme voi koskaa muistaa niitä.

Miksi nimitän Jumalan Tuomiopäivää kruunajaispäiväksemme? Siksi, että Jesaja sanoo siitä päivästä:

Sillä … niin kuin ylkä iloitsee morsiamesta, niin sinun Jumalasi iloitsee sinusta”(Jes.62:5).

Kun seisot Herrasi edessä silloin, tunnistat Hänen katseessaan rakkauden sinua kohtaan.

Wednesday, July 27, 2016

MOITTEETOMANA HÄNEN EDESSÄÄN

Jumala tarjoaa ihmeellisen lupauksen kaikille, jotka ovat syyllistyneet hirveisiin synteihin:
  • niille, jotka ovat saastuneet helvetin lemusta 
  • niille, jotka käyttivät ruumistaan väärin alkoholin, huumeiden, sukupuolielämän vääristymiin, aviorikoksiin 
  • niille, jotka nielevät ajatellessaan, miten lähellä helvettiin putoamista he olivat.
Jumalan lupaus heille on, että he voivat seisoa iloissaan Tuomiopäivänä ilman pelon häivääkään. Hän lupaa:

Vaikka teidän syntinne ovat veriruskeat, tulevat ne lumivalkeiksi; vaikka ne ovat purppuranpunaiset, tulevat ne villanvalkoisiksi”(Jes.1:18).

Olkoon menneisyytesi millainen hyvänsä, Jumala ei enää näe sinua entisen kaltaisena. Sen sijaan sinä olet muuttunut Hänen kallisarvoiseksi, ihanaksi, moitteettomaksi Morsiamekseen. Hän odottaa sinua läsnä olevaksi riemukkaalle hääaterialle.

Syyttäisikö hääpäiväänsä odottava sulhanen morsiantaan yhtäkkiä jostakin rikoksesta? Yksikään sulhanen ei tekisi niin. Mietit ehkä: “Eikö Jeesus tuomitsekaan kaikkea pahuutta?” Kyllä Hän tuomitsee. Se Kristus, jonka kohtaat tuona päivänä, on se sama Kristus, joka on antanut sinulle anteeksi, kutsunut sinut, ostanut sinut omalla verellään, puhdistanut sinut ja rukoillut puolestasi kaikki nämä vuodet.

Kun seisot Jeesuksen edessä, näet Hänet aviomiehenäsi, Vapahtajanasi, ystävänäsi, asianajajanasi, esirukoilijanasi. Sillä hetkellä seisot Hänessä täydellisenä, viattomana, tahrattomana tai rypyttömänä, pyhänä ja moitteettomana.

Teidät, jotka olitte kuolleet rikoksiinne ja lihanne ympärileikkaamattomuuteen, teidät hän teki eläviksi yhdessä hänen kanssaan, antaen meille anteeksi kaikki rikokset” (Kol.2:13).

Tuesday, July 26, 2016

ELÄMÄN KIRJA

Johannes kirjoittaa Tuomiopäivästä:

Ja minä näin suuren, valkean valtaistuimen ja sillä istuvaisen, jonka kasvoja maa ja taivas pakenivat, eikä niille sijaa löytynyt. Ja minä näin kuolleet, suuret ja pienet, seisomassa valtaistuimen edessä, ja kirjat avattiin; ja avattiin toinen kirja, joka on elämän kirja; ja kuolleet tuomittiin sen perusteella, mitä kirjoihin oli kirjoitettu, tekojensa mukaan” (Ilm.20:11- 12).


MONIA KIRJOJA

Huomaa, että Johannes sanoo olevan paljon kirjoja Tuomion kirjan lisäksi. Ensimmäiset kirjat ovat kertomuksia jokaisen Tuomiolla seisovan syntisen elämästä. Jokaisella epäuskoisella ihmisellä on tekojen kirja, johon taivaassa kirjataan hänen tekonsa. Jokaisella sivulla on raporttia hänen elämästään.

Voitko kuvitella, miltä väärintekijästä tuntuu, kun hän seisoo Herran edessä tuona päivänä? Jokainen ajatus, sana ja teko hänen elämässään tuodaan esiin, sen pahuus paljastetaan.


UUSI NIMI

Vanhurskaita varten on olevan vain Elämän kirja. Kun se avataan, emme kuule yhtään sanaa, emme yhtään syntiä tai Jumalan kansan epäonnistumista. Miksi? Siksi, että Jeesuksen veri on peittänyt kaikki syntimme. Kirjassa näkyvät vain meidän nimemme. Siinä on ainoastaan meidän uusi, taivaallinen nimemme, jonka Jumala itse ilmaisee meille.

Miten nimemme päätyvät Elämän kirjaan? Sillä hetkellä, kun uskomme, että Jeesuksen Kristuksen veri on vuotanut meidän edestämme, meidän nimemme kirjoitetaan siihen. Se tapahtuu, kun otamme vastaa Hänen ristinsä voiton ja päätämme etsiä Häntä koko sydämestämme, mielestämme, sielustamme ja voimastamme.

Monday, July 25, 2016

MEIDÄN PITÄÄ MENNÄ HÄNEN LUOKSEEN - Gary Wilkerson

Niin tuli muuan synagogan esimies, nimeltä Jairus, ja lankesi hänet nähdessään hänen jalkojensa juureen”(Mark.5:22).

Meidänkin pitää tehdä niin. Uskovina Jeesus asuu meidän sydämessämme, mutta siitä huolimatta meidän tulee mennä polvillemme Hänen eteensä ja ojentaa kätemme Hänen puoleensa epätoivossamme.

Jos et tunne Jeesusta, voin kertoa sinulle, että Hän rakasti sinua, vaikka olit kapinoinut Häntä vastaan elämällä itsekästä elämää. Hän kuoli sinun syntiesi puolesta ja nousi jälleen ylös kolmantena päivänä. Raamattu julistaa tätä totuutena, ja enemmän kuin viisisataa todistajaa näki Hänet.

On siis todistettu, että Jeesus nousi kuolleista kolmantena päivänä ja elää nyt iankaikkisesti. Jos otat Hänet sydämeesi asumaan, sinun syntisi voidaan antaa anteeksi, ja kaikki tulee uudeksi (ks. 2 Kor.5:17).

Tänä päivänä, olit missä hyvänsä, juokse Hänen eteensä ja lankeamaahan niin kuin Jairus teki. Saatat olla jumittunut uskonnolliseen kierteeseen: menet kirkkoon ja käyt läpi tyhjiä tunteita. Sinä voit juosta Jeesuksen luo epätoivossasi tänään ja sanoa: ”Jeesus, minä rukoilen sinua, että saisin uskon, joka tulee Jumalan Sanan kuulemisesta.”

Siinä on evankeliumi pähkinänkuoressa, ja sinä voit saada Hänet Herraksesi ja Vapahtajaksesi tänään!

Saturday, July 23, 2016

ULOSPÄIN SUUNTAUTUVA USKO - Claude Houde

Aabraham oli mies, jonka elämän kulutti ulospäin suuntautuva usko. Hän tiesi, että usko ilman tekoja on kuollut (ks. Jaak.2:17). Vielä selvemmin ilmentää 1 Moos.14:11- 16 hänen päätöksensä mahdollisuutta ja kauneutta, kun kuulemme, että Loot ja tämän perhe oli otettu vangiksi ja oli menettänyt kaiken. ”Kun Abram kuuli,… aseisti hän … kolmesataa kahdeksantoista miestä, ja ajoi vihollisia takaa aina Daaniin saakka. Ja hän jakoi väkensä ja hyökkäsi palvelijoineen yöllä vihollisten kimppuun… Ja hän toi takaisin kaiken tavaran; myös sukulaisensa Lootin ja hänen tavaransa hän toi takaisin, niin myös vaimot ja muun väen”(1 Moos.14:14 -16).

On tärkeää lukea jokainen sana uudelleen ymmärtääkseen täysin tässä sanotun syvyyden: ”Niin pian kuin Aabraham kuuli”, hän ei odottanut, hakenut tekosyitä tai lykännyt lähtemistä seuraavaan päivään. Hän ei piiloutunut sen taakse, ettei hänellä ollut kunnon varustuksia. Apostoli Paavali sovittaa tämän meihin ja kehottaa tekemään päätöksen. Hän muistuttaa korinttolaisia siitä, ettei tarvitse antaa sen mukaan, mitä meillä ei ole, kun meillä on vakava aikomus. Meidän tulee antaa sen mukaan, mitä meillä tällä hetkellä on. ”Kaikki, mitä annat, on hyväksyttävää, kunhan annat sen innokkaasti. Ja anna sen mukaan mitä sinulla on, ei sen mukaan, mitä sinulle ei ole”(ks. 2 Kor.8:12). Auta tänään jotakuta sillä, mitä sinulla on. Usko, joka suuntautuu ulospäin, kieltäytyy yksinkertaisesti jatkamasta sanoen: ”Ei!”

”Aabraham aseisti luotettavimmat palvelijansa, kolmesataa kahdeksantoista miestä” On kiintoisaa huomata tässä, että on mainittu tarkka lukumäärä miehiä. Uskon syvästi, että Jumala tuntee jokaisen uskovan, joka auttaa kärsiviä. Hän huomaa myös jokaisen uskovan tai seurakunnan, joka päättää olla tekemättä mitään. Raamatussa on monia erityisiä hetkiä, joissa Jumala näyttää haluaa, että tiedämme, miten tarkkaan jokainen henkilö lasketaan. Esim. Nehemian kirjana 3. luvussa näemme tunnontarkan listauksen niistä, jotka ihmeellisesti uudelleen rakensivat alas revityt muurit.

Rakas lukija, sellainen usko suuntautuu ulospäin. Tällainen uhri avaa taivaat ja tuottaa yliluonnollisia asioita. Me luemme nämä sanat Aabrahamin kertomuksessa ikään kuin profeetallisena lupauksena kaikille, jotka kääntyvät tuskaisen puoleen, oli hän sitten vanki tai muutoin tarpeessa. ”Näiden tapausten jälkeen tuli Abramille näyssä tämä Herran sana: ’Älä pelkää, Abram! Minä olen sinun kilpesi; sinun palkkasi on oleva sangen suuri’ " (1 Moos.15:1).


Claude Houde, johtava pastori Eglise Nouvelle Vie (Uuden Elämän Seurakunnassa) Montrealissa Kanadassa. Hänen johdossaan Uuden Elämän Seurakunta on kasvanut kourallisesta ihmisiä enempään kuin 3 500 seurakuntalaiseen siinä osassa Kanadaa, jossa on vähän protestanttisia seurakuntia.

Friday, July 22, 2016

EIKÄ NIITÄ ENÄÄ MUISTA

Jokaiselle kristitylle, joka on koskaan ponnistellut tai ahkeroinut lihantekojen alas painamisessa omin voimin, kuuluu hyviä uutisia. Kuulutko sinä tuohon joukkoon? Kuinka monta kertaa olet yrittänyt kyntää eteenpäin saavuttaaksesi voiton uskonelämässäsi? Kuinka monta kertaa olet tehnyt lupauksia Jumalalle vain pettääksesi ne? Kuinka monta kertaa olet yrittänyt miellyttää Häntä taistelemalla himojasi ja tapojasi vastaan, vain epäonnistuen kerta toisensa jälkeen?

Miikan kirjaan on talletettuna hyviä uutisia sinulle: ”Hän armahtaa meitä jälleen, polkee maahan meidän pahat tekomme. Kaikki heidän syntinsä sinä heität meren syvyyteen”(Miika7:19). Jumalan Sana on piirtänyt meille kuvan siitä, kuinka Hän pyyhkii pois syntimme muististaan: Hän poistaa ne. Hän ei enää muista niitä. Hän hautaa ne meren syvyyteen. Hän mitätöi ne, eli ottaa ne kiinni ja vangitsee. Jesaja kertoo meille, että Jumala jopa ottaa meidän rikkomuksemme ja heittää ne olkapäänsä ylitse: ”Katso, onneksi muuttui minulle katkera murhe: sinä rakastit minun sieluani, nostit sen kadotuksen kuopasta, sillä sinä heitit kaikki minun syntini selkäsi taa” (Jes.38:17). Tämä merkitsee, että Jumala ei koskaan enää katso synteihimme tai tunnista niitä.

Kysyn nyt sinulta: Jos Jumala unohtaa meidän syntimme, miksi me aina annamme paholaisen kaivaa ylös jonkin tahran tai loan menneisyydestä ja heiluttaa sitä kasvoillemme? Kaikki syntimme ovat jo Kristuksen verellä peitetyt; Jeesuksen veren puhdistus, anteeksi antava voima ulottuu kaikkialle. Se peittää koko elämämme.

Thursday, July 21, 2016

TÄYDELLISINÄ HÄNESSÄ

Tuomiolla on oleva kaksi ryhmää: lampaat ja vuohet. Nämä ryhmät seisovat Herran edessä erikseen sinä päivänä, toinen ryhmä oikealla, toinen vasemmalla puolella: pyhät ja syntiset. Vain pahojen ihmisten pahat teot tulevat ilmi ja paljastuvat sinä päivänä.

Raamattu kertoo, että kaikki pahojen ihmisten pahat teot tuodaan valoon ja paljastetaan. Jokainen paha ajatus, salainen halu, himo, saastainen mielikuva, Kristuksen kieltäminen, kiroussana. Kaikki nämä tuodaan julki ja tuomitaan.

Toisella puolella vanhurskaiden pahoja tekoja ei mainita tuona päivänä. Sen sijaan valoon tuodaan heidän hyvät tekonsa: jokainen pyhä ajatus, hyvä teko, uhrautuminen. Jumala on tuova esiin kaiken hyvän. Se on oleva ihana hetki!

Tosiasia on, että meidät tehdään täydellisiksi Hänessä, kun seisomme siinä Herran edessä tuomiolla. Se tarkoittaa, että kaikki, mitä olemme koskaan tehneet, myös kaikki synnit, ovat jo Hänen verensä peitossa eikä niitä enää koskaan mainita. Vanhurskaat eivät joudu tuomiolle, ei ollenkaan. Jeesus sanoo meille: ”Totisesti, totisesti minä sanon teille: joka kuulee minun sanani ja uskoo häneen, joka on minut lähettänyt, sillä on iankaikkinen elämä, eikä hän joudu tuomittavaksi, vaan on siirtynyt kuolemasta elämään”(Joh.5:24). Kreikankielinen sana tässä ”kuolemantuomiolle” on ”tuomio”. Jeesus sanoo ytimeltään: ”Jos uskotte minuun, ette joudu tuomittavaksi, vaan teidät siirretään kuolemasta elämään.”

Wednesday, July 20, 2016

MINÄ TUON HYVIÄ UUTISIA

”Ja samoin kuin ihmisille on määrätty, että heidän kerran on kuoleminen, mutta sen jälkeen tulee tuomio”(Hebr.9:27). Kuten Raamattu todistaa, meidän elämämme täällä maan päällä on kuin ruohon (ks. Ps.102:11). Jonain päivänä olemme täällä, kasvamme ja kukoistamme ja seuraavana päivänä kuihdumme vuodenajan mukaan. Olemme kuin hengitys, jonka näemme kylmänä päivänä: tässä nyt ja kadonnut seuraavassa hetkessä. Olen varma siitä, että tarvitaan yksi hetki iankaikkisuuteen, ja me tajuamme, kuinka vähäpätöisiä ja katoavia meidän tämän hetkiset pelkomme ja koetukset ovat olleet. Silloin näemme myös, kuinka Herra onkin ollut läsnä meidän elämässämme koko ajan, varjellut meitä pelastavalla ja kantavalla voimallaan.

Tuon sinulle hyviä uutisia, valtavia uutisia, jotka auttavat taistelemaan kaikki pahoja uutisia vastaan, joita olet joutunut kuulemaan. Uskon, että nämä uutiset pitävät sydämesi ja henkesi rauhallisina, jopa iloisina kaiken sen läpi, joka tulee maan päälle. Tässä ovat hyvät uutiset:

Jos olet tehnyt parannusta mistä tahansa ja kaikista synneistäsi ja uskot Jeesukseen, uskot Hänen puhdistavaan vereensä, annat itsesi joka päivä Hänen valtaansa, sinä tulet seisomaan Hänen valtaistuimensa edessä ilman tahraa tai pelkoa. Oikeastaan sinut tunnustetaan kaikkien läsnäolijoiden edessä, jokaisen ihmisen, enkelin, helvetin demonin edessä Kristuksen kallisarvoisena Morsiamena.

Sinun ei tarvitse kuulla moitetta yhtään ainoaa syntiäsi kohtaan, ei epäonnistumisiasi paljasteta, vaan voit seistä ilman tahraa.

Sinun synneistäsi ei mainita ainoatakaan. Sen sijaan, vain sinun hyvät tekosi, mukaan lukien uskosi Jeesukseen Kristukseen, ilmaistaan kokoon tulleiden ihmisjoukkojen edessä.

Tuesday, July 19, 2016

KESTÄVÄ USKO

Aina kun kohtaamme vaikeuksia ja vainoa, Saatana tulee luoksemme kuiskaten pelottavia valheita: “Miten luulet pääseväsi tämän kriisin läpi? Mitä teet nyt? Jos Jumala on uskollinen, kuinka Hän voisi sallia tällaista sinulle? Kuinka Hän voisi panna läheisesi vaaraan tällä lailla? Mitä sinusta, perheestäsi, työpaikastasi, toiminnastasi seurakunnassa nyt tulee?”

Kestävä usko nousee ja vastaa vihollisen valheisiin: ”Paholainen, kysyt vääriä kysymyksiä. Juuri nyt ei pidä kysyä, miten mitä selviän. Ei ole kyse siitä, mitä minusta ja läheisistäni tulee. Olen jo pannut kaiken, kaikki vaikeudet, koetukset, suunnitelmat, kaiken itseäni koskevan rakastavan Isäni käsiin. Hän on osoittautunut uskolliseksi kerran toisensa jälkeen, ja minä voin uskoa tulevaisuuteni Hänen käsiinsä”.

Kun olemme vahvistaneet tämän sydämellemme, meidän tulee kysyä itseltämme: ”Miten voin rakastaa ja palvella Herraa paremmin? Miten palvelen lähimmäistäni niin kuin itseäni?”

Kestävä usko merkitsee täydellistä heittäytymistä Jumalan tahtoon, niin kuin Jeesus kuvasi Vuorisaarnassaan. Lyhyesti sanottuna meidän tulee etsiä Jumalan tahtoa ja hänen asioitaan ensin, ja meille annetaan kaikki tarvitsemamme (ks. Matt. 6:33).

Kestävä usko julistaa: ”Minulla ei ole omaa tahtoa. Tapahtukoon pikemminkin Hänen tahtonsa. Ei enää mitään henkilökohtaisia ohjelmia minulle. Ei enää Jumalan leikkimistä omien tai toisten ongelmien ratkaisussa. Pyhä Henki, pidä mieleni kokonaan Herrassa ja Hänen lupauksissaan.”

Sellaisella uskolla olemme valmiita kaikkeen, mitä hyvänsä nykyhetki tuo eteemme.

Monday, July 18, 2016

JEESUS TULI TEKEMÄÄN TYHJÄKSI PERKELEEN TEOT - Gary Wilkerson

Sen jälkeen kun miehessä ollut riivaaja oli loukannut Jeesusta, hän sanoi riivaajalle: "Vaikene ja lähde hänestä"(Luuk.4:35). Siihen riivaaja vastasi heittämällä miehen maahan ja tuli ulos hänestä enemmittä satuttamisitta.

Miltähän se tuntuisi, jos voisit tänä päivänä uskoa, ettei avioliittosi voisi rikkoutua enempää? Miltä tuntuisi, jos voisit uskoa, että lapsesi, jotka ovat kaukana Jumalasta, voisivat tulla takaisin Herran luo ja tuntea hänet?

Olen nähnyt tämän tekstin sisällön todellisuudessa ja tahdon kerto sinulle, että sama voi tapahtua sinulle. Olin kerran hyvin veitsen terällä ja se koski omaa tuhlaajapoikaani. Hän lähti kotoa, meni huumeisiin ja eli kadulla. Hän oli vain villi lapsi, jolla oli hyvä sydän ja tiesin, että Jumala kutsui häntä elämään.

Aloin rukoilla näitä asioita: ”Pyhä Henki, sekaannu nyt tuhlaajapoikani, Elliotin elämään. Oi, Pyhä Henki, missä hän onkaan tällä hetkellä, katkaise vihollisen suunnitelmat, koska tiedän, että Elliot on kutsuttu voittoon voiton perään. Ja sitten Herra, tee tyhjäksi perkeleen teot.”

Tuhlaajapoika on palannut kotiin! Jeesus sekaantui hänen elämäänsä ja poikani on muuttunut mies. Nyt hän palvelee Jumalaa. Hän on aivan erilainen! Hänellä on ilo, luottamus, rohkeus. Hänen tulevaisuudelleen on näky. Miksi? Siksi, että Jeesus tulee mukaan kuvioihin, Jeesus sekaantuu elämääsi ja tuhoaa pahan.

Hyvä uutinen on, että Jeesus haluaa ottaa sen, mikä on suunniteltu sinua vastaan ja tuhota sen, niin että se ei enää voi tehdä sinulle mitään pahaa. Hän voi tehdä sen sinulle tänään!

Saturday, July 16, 2016

KUN JUMALA ANTAA - Nicky Cruz

On tavattoman suuri helpotus elää Jumalan johdossa ja varustuksessa. Se ottaa harteiltani suuren määrän huolta. Minun ei tarvitse ihmetellä, missä syön seuraavan ateriani tai onko minulla tiedossa nukkumapaikkaa. Tiedän, että Jumalalla on kaikki hallinnassa eikä Hän koskaan petä minua.

Varhaisessa vaiheessa toimintaani olin kovin huolissani lapsistani. Tiesin, että menneisyyteni vainoaisi minua ja mietin, olisiko perheeni kirouksesta seurauksia omalle perheelleni. Tiesin, että Saatana ei pitänyt siitä, miten loukkasin häntä viikosta toiseen ja siitä tavasta, millä tein sen hänen omalla takapihallaan. Hän vainosi minua jatkuvasti, ja tiesin hänen tekevän samaa vaimolleni ja lapsilleni.

Evankelistana vietin paljon aikaa matkalla, poissa kotoa. Nuorena miehenä vietin tuntikausia rukoillen, että Jumala pitäisi huolta perheestäni, suojelisi heitä harmeilta, jotka Saatana halusi tehdä heille.

Monina öinä makasin valveilla hotellihuoneessa rukoillen: ”Herra, sinä tiedät, että yritän olla paras aviomies ja isä. Rakastan lapsiani ja Gloriaa enemmän kuin omaa elämääni. En kestäisi ajatusta siitä, että heille tapahtuisi jotakin. Herra, pidä huolta perheestäni. Varjele heidän sydämensä. Suojele rakkaitani, Jeesus.”

Mitä enemmän rukoilin tuota rukousta, sitä enemmän Jumala antoi sydämeeni rauhan tunteen. Hän sanoi minulle, että Hän pitäisi huolta Gloriasta ja lapsista, jos minä pysyisin uskollisena Hänen elämäni kutsulleen. Hän tunsi minun sydämeni. Hän tiesi, kuinka paljon halusin palvella Häntä ja kuinka paljon kipuilin maailman kadotettujen ja avuttomien ihmisten puolesta. Niin Hän käski minua yrittämään saavuttaa heitä joka tilanteessa. Hän halusi minun tekevän niin olematta huolissani perheestäni.

Se oli yksi monista keskusteluista, joita minulla on ollut kaikkina näinä vuosina. Hän lupasi pitää huolen perheestäni, niin että annoin heidät täydellisesti Hänen hoitoonsa. Hän on aina pitänyt lupauksensa.


Nicky Cruz, kansainvälisesti tunnettu evankelista ja tuottoisa kirjailija, kääntyi Jeesuksen Kristuksen luokse väkivallan ja rikoksen elämästä kohdattuaan David Wilkersonin New Yorkissa v. 1958. Hänen dramaattinen kääntymiskertomuksensa julkaistiin ensi kerran David Wilkersonin kirjassa Risti ja Linkkuveitsi ja myöhemmin hänen omassa suosikkikirjaksi muodostuneessa Juokse poika, juokse.

Friday, July 15, 2016

VAARAN PAIKASSA

Joillakin teistä on menossa vaikeat tilanteet ja olette uskonne kanssa vaaran paikassa.

Minun täytyy kysyä: Oletko antanut epäuskon siementen itää sydämessäsi? Onko sinulla vakavia kysymyksiä Jumalan uskollisuuden suhteen? Epäiletkö Häntä sen sijaan että ylistäisit?

”Herra, mikset ole sekaantunut minun elämääni? Miksi olet antanut sellaisen sekamelskan tulla avioliittooni, perheeseeni? Olet pannut hartioilleni enemmän kuin jaksan kantaa”. Sellainen asenne voi johtaa paatuneeseen sydämeen ja lopulta hengelliseen kuolleisuuteen.

Apostoli Paavali kehotti Timoteusta: ”Kärsi vaivaa niin kuin ainakin jalo Kristuksen Jeesuksen sotamies”(2 Tim.2:3). Kreikan sana paatumuksesta tässä viittaa kärsimiseen, vaikeisiin sairauksiin. Mitä Paavali sanoo Timoteukselle näistä asioista? ”Kärsi vaivaa, poikani! Sinä olet Herran armeijan sotilas. Sinut on koulutettu kestämään hengellisen sodankäynnin vaivaa”.

Me näemme tässä myös heijastuksen Vanhasta Testamentista. Meille kerrotaan: ”Sillä Herran silmät tarkkaavat kaikkea maata, että hän voimakkaasti auttaisi niitä, jotka ovat ehyellä sydämellä antautuneet hänelle" (2 Aik.16:9, kirjoittajan kursivointi). Heprean sana ehyellä sydämellä tässä jakeessa merkitsee ”kokonaan Hänelle antanut luottaen”.

Jumala katsoo alas koko maan päälle, etsien ahkerasti uskon miestä tai naista, joka on pannut koko luottamuksensa Häneen.

Aina kun Herra löytää sellaisen palvelijan, Hän sanoo hänestä: ”Tämä rakastettu pitää lujasti kiinni uskostaan ja luottamuksestaan Minuun. Siksi näytän itseni hänelle vahvana. Hän tulee tuntemaan Minun voimani ja näkemään Minun vahvan käsivarteni ojennettuna hänen puolestaan.”

Thursday, July 14, 2016

MAHDOTON VOITTO

Sanansaattaja toi pelottavan sanoman Aasalle, Juudan kuninkaalle: miljoonamiehinen armeija oli tulossa heitä kohti! Etiopialaiset olivat yhdistäneet voimansa ystäviensä kanssa ja nyt tämä valtava armeija oli rynnistämässä Juudaa vastaan, tarkoituksenaan tuhota se.

Edellisenä päivänä Aasa oli kutsunut kansan koolle antamaan kiitoksia Herralle rauhasta ja siunauksista, joita he olivat nauttineet, koska he olivat etsineet Häntä. Nyt luemme: ”Mutta etiopialainen Serah lähti heitä vastaan sotajoukolla, jossa oli miehiä tuhannen tuhatta ja sotavaunuja kolmesataa; ja hän tuli Maaresaan saakka. (2 Aik.14:9). Yön yli Juuda oli sodassa miljoonaa vihamielistä sotilasta vastaan.

Mitä siis Jumalaan luottava palvelija tekee kohdatessaan tällaisen ongelman? Miten hän reagoi? Joutuuko hän paniikkiin? Kääntyykö hän ihmisten puoleen saadakseen apua vai asettaako hän kaiken Herran käsiin, täydessä luottamuksessa?

Mikä oli tämän vanhurskaan kuninkaan reaktio?

”Ja Aasa huusi Herraa, Jumalaansa, ja sanoi: "Herra, sinä yksin voit auttaa taistelussa voimallisen ja voimattoman välillä. Auta meitä, Herra, meidän Jumalamme, sillä sinuun me turvaudumme ja sinun nimessäsi me olemme tulleet tätä suurta joukkoa vastaan. Herra, sinä olet meidän Jumalamme; älä salli ihmisen päästä voitolle sinusta." Niin Herra antoi Aasan ja Juudan voittaa etiopialaiset, ja etiopialaiset pakenivat”(2 Aik.14:11 - 12).

Kerropa minulle, mitä Aasan reaktio opettaa meille, tämän päivän Jeesuksen Kristuksen seurakunnalle? Tämä hurskas mies oli saanut kauheimmat, pelottavimmat uutiset. Hän joutui pikemminkin kasvotusten mahdollisen eloonjäämisen kuin voiton kokemisen kanssa.

Rakas lukija, tämän kohdan merkitys on selvä: Se näyttää, että voitto, mahdoton voitto, on talletettuna niille, jotka panevat luottamuksensa täysin Herraan.

Wednesday, July 13, 2016

ANNA JUMALAN RAUHAN HALLITA

Jumala, Pyhä Henki, luo rauhan, Hän pane sen tapahtumaan ja Hän luo sinuun ilon.

En puhu ainoastaan rauhasta Jumalan kanssa. Hänen luomansa rauha sinussa on mielen rauhaa, rauhaa, joka kumpuaa ja virtaa sisälläsi parantaen, tasapainottaen ja rakentaen luottamusta.

Kun sinulla on sellainen rauha, lakkaat yrittämästä näytellä Jumalaa. Lakkaat yrittämästä ratkaista omia ja toisten ongelmia. Lakkaat miettimästä mielessäsi, mitä voisi tapahtua, mitä kauheaa saattaisi tapahtua.

Sen sijaan Annat jokaisen ajatuksesi kuuliaisuuteen. Kykenet tekemään tämän, koska sinulla on rauha, jonka Jumala loi sinuun. Alat luottaa ja hyväksyä Hänen rakkautensa ja alat uskoa Hänen Sanansa lupauksiin.

Rakas lukija, kehotan sinua pyytämään, että Pyhä Henki antaisi sinulle suuremman määrän uskoa Hänen rakkauteensa sinua kohtaan. Pyydä Häntä luomaan sinuun Jumalan rauhan suurempi virtaus. Sitten Herra tuo esiin rauhansa huultesi hedelmänä.

Todellista rauhaa ei voi teeskennellä. Maailma tunnistaa sen heti, jos joku yrittää. Pyhä Henki tekee rauhan sinun elämääsi ja sen tuntevat toiset ympärilläsi. Se ei ole sinun rauhasi, joka puhuu heille, vaan Hengen. Se koskettaa heitä niin, että he pyytävät sinua rukoilemaan rukouksen, joka koskettaa heitä ja tuo parannuksen.

Niin kuin kerääntyvät pilvet aiheuttavat pelkoa maailmassa, niin Jumalan kansa voi vaeltaa tämän Paavalin sanan mukaan: ”Ja vallitkoon teidän sydämissänne Kristuksen rauha”(Kol.3:15).

Tuesday, July 12, 2016

RAUHA, RAUHA!

”Minä luon huulten hedelmän, rauhan, rauhan kaukaisille ja läheisille, sanoo Herra, ja minä parannan hänet”(Jes.57:19). Tämä on Jumalan Sanan rohkaisevimpia lupauksia. Herra sanoo, että Hän ajaa meistä ulos pelon hengen ja istuttaa meihin oman yliluonnollisen rauhan henkensä. Jesaja toistaa sanan ”rauha” tässä korostaakseen, että se on jatkuva rauha.

Pyhä Henki lupaa: ”Minä luon sinuun rauhan”. Kun me kerran koemme tämän rauhan, siitä tulee luova sana, joka virtaa meidän huuliltamme toisille.

On oleva aika jokaisen meidän elämässämme, jolloin me uuvumme täysin kaikkiin ympärillämme pyöriviin ongelmiin. Ne voivat olla henkilökohtaisia ongelmia, jotka koskevat perhettä, ystäviämme, työpaikkaamme, talouttamme. Me väsymme kaikista sydäntä särkevistä ”huonoista uutisista”, joita kuulemme, kriiseistä, jotka näyttävät heittävän meidät pois kontrollista.

Niin, miten me otamme vastaan tämän ihmeellisen, kaikkivaltiaan rauhan luomuksen?

Ensinnäkin meidän täytyy tunnustaa, että kaikki pelkomme johtuvat epäuskosta, koska emme ole täysin luottaneet Pyhän Hengen voimaan, joka elää meissä.

Jumalan Henki on jumalallisen rakkauden ehdoton täyteys: kaikesta huolehtiva, niin kuin äiti; suurempi voimassa kuin kaikki helvetin vallat, kaikkitietävä. Vaikka me tiedämme tämän, me usein olemme Hengen läsnäolossa mutisten ja valittaen, ajatellen kuin hyljätyt lapset.

Kerronpa sinulle, ettei kukaan uskova voi parantua pelon hengestä ja löytää rauhaa, ennen kuin hän antaa kaikki asiansa Hengen rakastaviin käsiin. Meidän täytyy antaa kaikki Hänen tahtoonsa luottaen, että ”Hän, joka on minussa, on suurempi kuin se, joka on maailmassa”(ks.1 Joh.4:4).

Monday, July 11, 2016

HÄN TUHOAA PIMEYDEN VOIMAT - Gary Wilkerson

Kun Jeesus opetti synagogassa, siellä oli “mies, jossa oli saastaisen riivaajan henki. Tämä huusi suurella äänellä: ’Voi, mitä sinulla on meidän kanssamme tekemistä, Jeesus Nasaretilainen? Oletko tullut meitä tuhoamaan?’ " (Luuk.4:33 -34).

Katso kysymystä: ”Oletko tullut tuhoamaan meidät?” Tässä on todellinen kunnarijuoksu, koska Jeesus ei vain sekaannu, Hän tuhoaa.

Minua siunaa tuon sanan ”tuhoamaan” kuuleminen tässä tekstissä, koska pelkään, että se voisi palata, jos johonkin vain sekaannutaan. Onko kenelläkään koskaan ollut jotakin sellaista, joka meni pois ja tuli takaisin? Viime vuonna tähän aikaan sanoin aikovani pudottaa painoani kymmenisen kiloa. No, pudotinhan minä, mutta sitten sain kaiken takaisin ja viisi kiloa lisää. Niinpä minun kohdallani ei riitä sekaantuminen. Minun tarvitsee tuhota se, entä sinun kohdallasi?

Me kiitämme Jumalaa siitä, että Hän sekaantuu, mutta ennen kaikkea olemme iloisia siitä, että Hän tuhoaa vihollisen työt. Jeesus sanoi: ”Minä olen tullut tuhoamaan pahan teot.” Jos helvetin syvyyksissä on tehty koko suunnitelma sinua varten, Hänen ei pitäisi vain sekaantua, ikään kuin rastittaa yhden kohdan pois, vaan Hän ottaisi sen suunnitelman ja repisi sen tuhannen palasiksi. Sitten Hän heittäisi ne tuleen. Saatana kysyisi: ”Mitä teit suunnitelmalleni, tarkoitukselleni tuhota tämän ihmisen elämä?”

”Sitä varten Jumalan Poika ilmestyi, että hän tekisi tyhjäksi perkeleen teot”(1 Joh.3:8).

Jeesus tuhoaa sen, mikä on tarkoitettu sinun tuhoksesi, tiesitkö sen? Hän tuli tuhoamaan pimeyden vallat sinun elämässäsi.

Saturday, July 9, 2016

PIDÄ TULI PALAMASSA - Jim Cymbala

Paavalin viimeinen kirje oli osoitettu Timoteukselle, nuorelle työntekijälle, jonka hän oli asettanut virkaansa. Paavali sanoi: ”Siitä syystä minä sinua muistutan virittämään palavaksi Jumalan armolahjan, joka sinussa on minun kätteni päälle panemisen kautta. Sillä Jumala ei ole antanut meille pelkuruuden henkeä, vaan voiman ja rakkauden ja raittiuden hengen” (2 Tim.1:6 -7). Meille kuvataan tuli, joka on melkein sammumaisillaan, hiillos, johon pitäisi puhaltaa, jotta se pysyisi elossa. Paavali halusi Timoteuksen puhaltavan Hengen liekkeihin. Hän varoitti Timoteusta lyömästä sitä laimin. Hänen piti ennemminkin virittää se palavaksi ja pitää se palamassa. Mitä muuta Timoteus tekikään, hänen piti ennen kaikkea huolehtia, ettei tuli sammuisi. Hänen tuli huomata Hengen työ itsessään. Ilman voitelua Timoteus ei koskaan täyttäisi Jumalan hänen elämälleen suunnittelemaa tarkoitusta.

Charles Finney, presbyteerikirkon saarnaaja ja Oberlinin Seminaarin aikaisempi rehtori 1800-luvulta piti sarjan opetuksia uskonnollisista herätyksistä. Siitä tehtiin myöhemmin kirja, jota nykyään pidetään hengellisen kirjallisuuden klassikkona. Siinä hän kuvaa kolmea avainkohtaa Pyhästä Hengestä:
  • Jeesus lupasi Pyhän Hengen täyteyden. ”Vaan, kun Pyhä Henki tulee teihin, niin te saatte voiman, ja te tulette olemaan minun todistajani sekä Jerusalemissa että koko Juudeassa ja Samariassa ja aina maan ääriin saakka"(Ap.t.1:8).
  • Raamattu käskee kristittyjä olemaan Pyhällä Hengellä täytettyjä. ”Älkääkä juopuko viinistä, sillä siitä tulee irstas meno, vaan täyttykää Hengell”(Ef.5:18). Samoin kuin on käsky rakastaa toinen toistamme eikä varastaa, ”täyttykää Hengellä” ei ole mitään erilaista. Se on imperatiivi-, eli käskymuodossa, eikä siten kummallisempi kuin kaikki muut Raamatun käskyt.
  • Hengen täyteys on ehdoton asia elämässämme. Kun Jeesus julisti: ”Ilman minua te ette voi mitään tehdä”(Joh.15:5), Hän tarkoitti, mitä sanoi.
Kun Jumala ottaa hallintaansa elämän tai seurakunnan, Hän tekee sen Pyhän Hengen kautta. Pyhä Henki on Jeesuksen lähettämä Puolustaja tekemään sen työn. Kun me pelkäämme antaa hallinnan Pyhälle Hengelle, itse asiassa pelkäämme antaa elämämme Jumalan hallintaan. Jos kieltäydymme antautumasta Hengelle, jäämme paitsi pyhästä jännityksestä, joka on itsemme ulkopuolella.Jim Cymbala aloitti Brooklyn Tabernaclessa alle kahdenkymmenen seurakuntalaisen kanssa pienessä, surkeassa rakennuksessa kaupungin vaikeassa osassa. Koska hän oli paljasjalkainen brooklynilainen, hänestä on tullut sekä David että Gary Wilkersonin pitkäaikainen ystävä.

Friday, July 8, 2016

JUMALAN LOHDUTTAMA

”Jerusalemissa te saatte lohdutuksen”(Jes.66:13).

Mikä profetia! Nämä jakeet puhuvat lohdutuksesta seurakunnassa. Jokainen jäsen Kristuksen ruumiissa saa ravintoa toinen toiseltansa. Se on kuva Jumalan kansasta, joka lohduttaa toinen toisensa kipuja ja ottaa osaa heidän kärsimyksiinsä.

Tämän kuvan Paavali vahvistaa Uudessa Testamentissa: ”Kiitetty olkoon … kaiken lohdutuksen Jumala, joka lohduttaa meitä kaikessa ahdistuksessamme, että me sillä lohdutuksella, jolla Jumala meitä itseämme lohduttaa, voisimme lohduttaa niitä, jotka kaikkinaisessa ahdistuksessa ovat”(2 Kor.1:3 -4).

Huomaa, ettei tässä puhuta mitään taistelusta pääsemisestä. Meille kerrotaan, että Pyhä Henki antaa meille lohdutusta, jotta kestämme ja pysymme lujina koetuksessamme: ”lohdutus… ahdistuksessa”.

Tämä lohdutus, jonka Henki antaa vaikeuksiemme keskellä, ei ole vain taakan nostamista harteiltamme joksikin ajaksi. Se ei ole helpotuksen huokaus, pelkoja aiheuttavien huolestuttavien ajatusten työntämistä taka-alalle. Se on ihmeellinen teko, taivaan lähettämä mielen, sielun ja hengen parantuminen. Sellainen lohdutus on Pyhän Hengen erityistä työtä, ja se tulee täydelliseksi uskossa Hänen rakkauteensa meitä kohtaan.

Rakas pyhä, minä kysyn sinulta: Mitä voisit antaa toisille vaikeuksissa oleville? Mitä Pyhä Henki on antanut sinulle sellaista, joka voisi parantaa tuskaisia ystäviä tai perhettä?

Ei ole kysymys varoista tai hyväntekeväisyydestä. Sympaattiset, ystävälliset sanat eivät riitä. Eikä elintarvikekori ole koko vastaus. Kaikki nämä asiat ovat hyviä ja kirjaimellisia, mutta mikään niistä ei itsessään voi parantaa sydämiä.

”Että me sillä lohdutuksella, jolla Jumala meitä itseämme lohduttaa, voisimme lohduttaa niitä, jotka kaikkinaisessa ahdistuksessa ovat”(2 Kor.1:4).

Pyhä Henki lupaa luovan ihmeen.

Thursday, July 7, 2016

ISÄNI RAKKAUS

Äiti pysyy sairaan lapsen vierellä, kunnes tämä parantuu. Hän kestää jopa sen, että lapsi torjuu hänen rakkautensa. Tuo lapsi voi langeta syntiin, jättää huomiotta kaikki äitinsä opastus- ja kuritussanat. Hän saattaa joutua epätoivoon ja epäuskoon tai ylpistyä, muuttua uppiniskaiseksi ja kapinoida. Siltikään äiti ei koskaan lakkaa yrittämästä.

Mietipä esimerkkiä kotkaemosta: ”Erämaasta hän löysi hänet, autiosta, ulvovasta korvesta; hän otti hänet suojaansa ja hoitoonsa, varjeli häntä kuin silmäteräänsä. Niin kuin kotka kiihottaa pesuettaan lentoon ja liitelee poikastensa suojana, niin hän levitti siipensä, otti hänet ja kantoi häntä sulillansa”(5 Moos.32:10 - 11). Jeesus viittaa samanlaiseen kuvaan puhuessaan: ”Kuinka usein minä olenkaan tahtonut koota sinun lapsesi, niin kuin kana kokoaa poikansa siipiensä alle!” (Matt.23:37). Myrskyn aikana emo vetää poikansa siipiensä alle turvaan, rakastaen häntä.

Puhumme tässä hellimmästä, äärimmäisen luotettavasta rakkaudesta ihmiskuntaa kohtaan. Jos joudut oikeuteen ja katselet vuorotellen jokaiseen saliin, näet nuoria miehiä tuomittavana kaikkiin ajateltavissa oleviin rikoksiin. Keitä on katselemassa lakituvan penkeillä? Useimmin äitejä.

Mene mihin hyvänsä vankilaan vierailupäivinä. Keitä näet jonottamassa katsomaan vangittua poikaa tai tytärtä? Äitejä, raskassydämisinä surusta, äitejä, joilla näyttää olevan rajaton kyky rakastaa ja antaa anteeksi.

Monta vuotta sitten vanha saarnaaja kirjoitti: ”En tiedä, oliko Tuhlaajapojalla äitiä, mutta jos oli, olen varma, että isän seisoessa katolla odottamassa pojan kotiintuloa, tuo äiti oli sulkeutuneena huoneeseensa, rukoili ja itki. Myöhemmin, kun kaikki tanssivat ja iloitsivat pojan paluusta, näet äidin kuiskailemassa toivoa ja parantumista poikansa korvaan.”

Emme ehkä ymmärrä, miksi Jumala antaa meidän tieltä poikkeamisemme jatkua. Miksi ne, joita rakastamme, kestävät kipua ja huolta niin kauan. Miksi niin monet rukouksistamme näyttävät jäävän vaille vastausta. Miksi niin moniin kysymyksiin ei tule vastausta. Jumala ei ole velvollinen vastaamaan kaikkiin kysymyksiimme. Tosiaankin, emme tiedä yhtään vastausta, ennen kuin pääsemme kirkkauteen.

Yhtä asiaa en koskaan kyseenalaista, ja se on Isän rakkaus minua kohtaan Pyhän Hengen valaisemana, joka asuu minussa.

Wednesday, July 6, 2016

TEHTÄVÄ RAKASTAA

Isän rakkaus meitä kohtaan on ruumiillistunut Hänen Pojassaan ja annettu Pyhän Hengen toiminnan piiriin. Pyhä Henki taas on lähetetty ihmiskunnalle ilmaisemaan tämän iankaikkisen rakkauden ylivertaisuutta ja kirkkautta.

”Jumalan rakkaus on vuodatettu meidän sydämiimme Pyhän Hengen kautta, joka on meille annettu. … Mutta minä kehotan teitä, veljet, Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta ja Hengen rakkauden kautta”(Room.5:5; 15:30). Pyhä Henki on Isän ja Pojan iankaikkinen rakkaus. Kaikki Hänen työnsä, palvelunsa ovat sen rakkauden ilmaisua varten.

Aivan niin kuin Jeesus hyväksyi lähettämisensä halukkaasti, niin teki Pyhä Henkikin. Isä antoi Hänet Kristukselle, joka vuorostaan lähetti Hengen meille rakkauden tehtävässä. Siksi kaikki, minkä Henki tekee, kaikki lohdutus, minkä Hän tuo, kaikki ilmestys, kuritus, houkuttelu ja varoitus, kaikki tulee rakkaudesta. Ensin se lähtee Isän rakkaudesta ja Kristuksen rakkaudesta, mutta myös Hengen omasta rakkaudesta, sillä Pyhä Henki todella rakastaa jokaista, jossa Hän elää.

Tämä saattaa kuulostaa joistakin lukijoista alkeelliselta, mutta tarkalleen sanottuna, näinä lisääntyvän sekasorron päivinä, tämä totuus pitää saada kiinnitetyksi sydämiimme. Uskomme pitää, pysyäkseen lujana tulevina päivinä, pitäytyä seuraavaan: Jos emme ole varmoja Jumalan rakkaudesta meitä kohtaan, emme voi kasvaa lujuudessa ja luottamuksessa. Silloin emme pysty iloitsemaan, kun raivoavat myrskyt tulevat päällemme.

Profeetta Jesaja samaistaa Pyhän Hengen työn ja toiminnan äidin rakkauteen ja lohdutukseen.

”Niin kuin äiti lohduttaa lastansa, niin minä lohdutan teitä, ja Jerusalemissa te saatte lohdutuksen”(Jes.66:13).

Luonnossa ei ole toista suurempaa rakkauden mallia kuin hellä, huolehtiva äiti. Hän on aina läsnä lapsiaan varten, raviten, lohduttaen sanoillaan ahdingon aikana.

Tämän äidillisen kuvan kera Pyhä Henki näyttää meille, kuinka Hän toteuttaa oman tehtävänsä. Hän sanoo meille Jesajan kautta:

”Jeesuksen seuraajina te jo tiedätte jotakin rakkaudesta. Antakaa Minun nyt näyttää teille, kuinka hellä ja pitkämielinen Isän ja Hänen Poikansa rakkaus on teitä kohtaan. Jotta sen voisi ymmärtää, pitää miettiä hurskasta, hellää äidin rakkautta. Näin Minä toimin teissä, näin palvelen teitä”.

Tuesday, July 5, 2016

LUOTTAMUKSESSA VAHVOINA LOPPUUN ASTI

”Kristus on uskollinen Poikana, hänen huoneensa haltijana; ja hänen huoneensa olemme me, jos loppuun asti pidämme vahvana toivon rohkeuden ja kerskauksen. Sen tähden, niin kuin Pyhä Henki sanoo: ’Tänä päivänä, jos te kuulette hänen äänensä, älkää paaduttako sydämiänne, niin kuin teitte katkeroituksessa, kiusauksen päivänä erämaassa, jossa teidän isänne minua kiusasivat ja koettelivat, vaikka olivat nähneet minun tekojani neljäkymmentä vuotta”(Hebr.3:6 -9, kursiivi kirjoittajan).

”Katsokaa, veljet, ettei vain kenelläkään teistä ole paha, epäuskoinen sydän, niin että hän luopuu elävästä Jumalasta, vaan kehottakaa toisianne joka päivä, niin kauan kuin sanotaan: "tänä päivänä", ettei teistä kukaan synnin pettämänä paatuisi; sillä me olemme tulleet osallisiksi Kristuksesta, kunhan vain pysymme luottamuksessa, joka meillä alussa oli, vahvoina loppuun asti”(Hebr.3:12- 14, kursiivi kirjoittajan).

Uskon muiden vartijoiden kanssa, että Jeesuksen ennustamat päivät ovat lähellä. Joka puolella maailmaa ihmisten sydämet menehtyvät pelosta, kun he näkevät kauheiden tapahtumien tulevan maan päälle.

Kuitenkin kaiken tämän ahdistuksen ja pelon keskellä me, jotka luotamme Herraan kuulemme Hänen Sanansa sanovan meille: ”Pysykää luottamuksessa vahvoina loppuun asti”.

On totta, että Jumala kutsuu meitä suurempaan luottamukseen, milloin pelko lisääntyy. Milloin on olemassa suurta terroria ja luopumusta, Hän kutsuu meitä suurempaan luottamukseen. Milloin on surua ja epätoivoa, Hän kutsuu meitä lisäämään iloisuuttamme ja riemuitsemistamme.

Se on taivaallisen Isämme luonto. Hän on valmistanut kansalleen mahdollisuuden pitää lujasti kiinni ilosta ja uudistua siinä kaikkein vaikeimpina huolen aikoina.

Silti tähän on liitettynä ehto ja se on suuri jos.

”Sillä me olemme tulleet osallisiksi Kristuksesta, kunhan vain pysymme luottamuksessa, joka meillä alussa oli, vahvoina loppuun asti... Kristus… ja hänen huoneensa olemme me, jos loppuun asti pidämme vahvana toivon rohkeuden ja kerskauksen”(Hebr.3:14, 6, kursiivi kirjoittajan).

;Miksi meille annetaan näin varoittava sana? Siksi, että tänä päivänä vahvat voimat toimivat jokaista uskovaa vastaan, joka pitää lujasti kiinni luottavasta uskostaan.

Monday, July 4, 2016

JOKAINEN ASE, JOKA VALMISTETAAN SINUN VARALLESI - Gary Wilkerson

"Voi, mitä sinulla on meidän kanssamme tekemistä, Jeesus Nasaretilainen? Oletko tullut meitä tuhoamaan? Minä tunnen sinut, kuka olet, sinä Jumalan Pyhä." Niin Jeesus nuhteli häntä sanoen: "Vaikene ja lähde hänestä"(Luuk.4:34 - 35).

Haluan keskittyä tähän jakeeseen: ”Jeesus nuhteli häntä sanoen”. Jeesus haluaa tehdä sen sinun elämässäsi tänään! Tänään! Ei sitten, kun vihdoin viimein miellytät Häntä olemalla täydellinen (koska et koskaan voi tehdä niin). Hyvä uutinen on, että kaikille Jeesukseen Kristukseen uskoville on varattuna Pyhän Hengen voima. Sillä voimalla Hän sanoo: ”Vaikene ja lähde hänestä”. Vaikka olisi kyseessä luopio tai joku, joka taistelee synnin kanssa. Armossaan, ystävällisyydessään ja armossaan Hän tekee sen heti.

Saatana aikoo saada sinut riippuvaiseksi, lannistuneeksi, epäileväksi, pelokkaaksi ja ahdistuneeksi. Hänen suunnitelmansa ei ole vain saada sinua siihen, vaan pitää sinut siinä. Kaikkein surkeimmat kokemukset pastorina olen saanut istuessani kasvokkain kuunnellen heidän synnin tunnustustaan:

”Olen ollut kiinni siinä tai tässä kymmenen tai viisitoista vuotta.”

”Kymmenen vuotta sitten poikamme karkasi, eikä hän palvele Jumalaa”.

”Viiden viime vuoden ajan avioliittomme on ollut kivillä. Murrumme pian”. Näin se jatkuu ja jatkuu.

Tässä on hyvä uutinen meille kaikille tänä päivänä. Jeesus ei ainoastaan sekaannu asioihin, vaan Hän vartioi sen ajan pituutta, jonka Saatana haluaa kiusata sinua, ja sanoo: ”Riittää jo. On aika tehdä siitä loppu”.

On aika tehdä siitä loppu. On aika sanoa: ”Riittää”. Saatana aikoo rakentaa aseita, keinoja, suunnitelmia ja käyttää noita aseita sinua vastaan. Niinpä meidän tulee olla hyvin tarkkoja, ettemme ota kevytsydämistä, letkeää asennetta. Esim. “No, joo. Saatanalla ei ole voimaa. Hän ei voi sekaantua elämääni. Hän ei voi keskeyttää Jumalan työtä.”

Hän voi tulla sinua vastaan, eikö vain? Olet kokenutkin sitä. Hyvä uutinen on kuitenkin, että Raamattu sanoo, ettei mikään näistä aseista menesty.

”Jokainen ase, joka valmistetaan sinun varallesi, on oleva tehoton; ja jokaisen kielen, joka nousee käymään sinun kanssasi oikeutta, sinä osoitat vääräksi”(Jes.54:17).

Saturday, July 2, 2016

HÄN ON EHDOTTOMAN USKOLLINEN - Carter Conlon

“En ole nähnyt vanhurskasta hyljättynä enkä hänen lastensa kerjäävän leipää”(Ps.37:25). Tämän uskomattoman lupauksen toinen puoli ”enkä hänen lastensa kerjäävän leipää” tarkoittaa, että Kristuksen kanssa vaeltaminen ei vaikuta vain sinun omaasi vaan myös sinun rakkaittesi tulevaisuuteen.

Muista, että tämä tapahtuu lopulta vain Kristuksen kuuliaisuuden takia Isäänsä kohtaan. Hän antoi henkensä täyttääkseen Jumalan päämäärän, että sinä ja minä, Kristuksen Jeesuksen jälkeläisinä, voimme ottaa vaarin psalmissa annetusta lupauksesta. Siitä näemme, kuinka tärkeätä on vaeltaa kuuliaisina ja antaa koko sydämemme Herralle. Kun niin teemme, lupaus ulottuu kaikkiin niihin, jotka tulevat meidän jälkeemme, lapsiimme, lastenlapsiimme, niihin joiden yli Jumala on antanut meille auktoriteetin. Olen jo nähnyt tämän olevan totta omassa elämässäni.

Sikäli kuin tiedän, olen ensimmäinen uskova Kristuksessa oman perheeni historiassa. Minulla on kuitenkin sisarusten lapsia ja muita perheenjäseniä, jotka ovat kääntyneet Jumalan puoleen. Pitkään sen jälkeen, kun olen itse mennyt tästä maailmasta, uskon, että Herran siunaus edelleen koskettaa minun kotiani, koska itse päätän vaeltaa Kristuksen vanhurskaudessa.

Sunnuntai-iltaisin täällä Times Square-seurakunnassa kuulee monia todistuksia ihmisiltä, jotka yrittivät juosta Jumalaa pakoon. Heidän elämänsä oli täynnä syntiä ja kapinaa. He käänsivät musiikin kuulumaan erityisen kovaa yrittäessään hukuttaa Jumalan äänen. Ongelma oli kuitenkin siinä, että heillä oli vanhurskas äiti tai isä. Joku rukoili heidän puolestaan! Nyt on ilmeistä, että heitä ei ole hyljätty. He eivät joudu kerjäämään leipää, koska joku heidän kodissaan vaelsi Jumalan kanssa.

Päättäkäämme mekin joka päivä vaeltaa Jumalan tietä, pitäen Jumalan totuuden vanhurskaudessa ja luottaen Hänen antavan meille voiman Hänen kokosydämiseen seuraamiseensa. Kun päätämme tehdä niin, näemme Raamatun sanan toteutuvan. Vanhurskasten siunaus on meidän päällämme samoin kuin jälkeläistemme päällä. Saamme kaiken, mitä tarvitsemme, sillä Jumala on ehdottoman uskollinen ja täyttää lupauksensa!

__________
Carter Conlon tuli mukaan Times Square Churchin työhön vuonna 1994 perustajamme, David Wilkersonin kutsusta. Hänet asetettiin vanhemman pastorin virkaan vuonna 2001.

Friday, July 1, 2016

JUMALA ON MEIDÄN TURVAMME

Juuri tällä hetkellä maailma ajautuu suureen sekasortoon. Tapahtuu asioita ja kaoottisia tilanteita, jotka luonnollisesti saavat aikaan pelkoa. Mutta Jumala on sanonut meille: ”Minun Sanani on sinussa. Sinut on peitetty käteni varjoon. SINÄ OLET LAPSENI”. Meidän on aika kiinnittää turvavyömme, avata Raamattumme ja puhua Isämme kanssa tästä kaikesta. Hän on sanonut, ettemme lankea: ”Minä näen alati edessäni Herran, sillä hän on minun oikealla puolellani, etten horjahtaisi”(Ap.t.2:25).

Kehotan sinua ottamaan tämän Jesajan voimallisen sanan omaksesi:

”Nostakaa silmänne korkeuteen ja katsokaa: kuka on nämä luonut? Hän, joka johdattaa esiin niitten joukot täysilukuisina, joka nimeltä kutsuu ne kaikki; suuri on hänen voimansa ja valtainen hänen väkensä: ei yksikään jää häneltä pois.

Miksi sinä, Jaakob, sanot ja sinä, Israel, puhut: ’Minun tieni on Herralta salassa, minun oikeuteni on joutunut pois minun Jumalani huomasta’? Etkö tiedä, etkö ole kuullut: Herra on iankaikkinen Jumala, joka on luonut maan ääret? Ei hän väsy eikä näänny, hänen ymmärryksensä on tutkimaton.

Hän antaa väsyneelle väkeä ja voimattomalle voimaa yltäkyllin. Nuorukaiset väsyvät ja nääntyvät, nuoret miehet kompastuvat ja kaatuvat; mutta ne, jotka Herraa odottavat, saavat uuden voiman, he kohottavat siipensä kuin kotkat. He juoksevat eivätkä näänny, he vaeltavat eivätkä väsy”(Jes.40:26- 31).

Yhteys Hänen kanssaan tuottaa luottamuksen. Kun vuodatamme Herralle tarpeemme ja huolemme, pääsemme Hänen lepoonsa ja uskonvarmuuteen: ”Turvatkaa häneen joka aika, te kansa; vuodattakaa hänen eteensä sydämenne. Jumala on meidän turvamme”(Ps.62:8).