Wednesday, August 31, 2016

AABRAHAMIN KOETUS

Jumala sanoi Aabrahamille 1 Moos.22:2:ssa: "Ota Iisak, ainokainen poikasi, jota rakastat, ja mene Moorian maahan ja uhraa hänet siellä polttouhriksi vuorella, jonka minä sinulle sanon".
Tunnet varmasti kertomuksen. Jumala säästi Iisakin, antoi hänen sijaansa uhriksi oinaan. Herra sanoi Aabrahamille:
”Nyt minä tiedän, että sinä pelkäät Jumalaa, kun et kieltänyt minulta ainokaista poikaasi"... Sen tähden, että tämän teit, … minä runsaasti siunaan … ja sinun jälkeläisesi valtaavat vihollistensa portit. Ja sinun siemenessäsi tulevat siunatuiksi kaikki kansakunnat maan päällä, sen tähden että olit minun äänelleni kuuliainen"( 1 Moos.22:12, 16 -18).
HÄN EI PIDÄTTÄNYT MITÄÄN ITSELLÄÄN
Jumala sanoi Aabrahamille: ”Nyt tiedän, ettet koskaan pidätä mitään Minulta, et edes rakasta poikaasi. Koska olet todistanut tämän, Aabraham, Minä siunaan sinua”.
Kuule, mitä Pyhä Henki sanoo tässä Raamatunkohdassa:
”Toiset eivät saa koskaan tietää sinun monista uskon koetuksistasi. Saatat kärsiä eristyksessä, eikä kukaan tule antamaan sinulle todistusta kestävyydestä. Itse asiassa sinut tuomitaan kärsimystesi mukaan, niin kuin toiset ajattelevat: ”Miksi hän joutuu käymään läpi kaiken tämän? Ei siihen näy olevan mitään syytä. Missä kohdin hän on epäonnistunut elämässään?”
JUMALA OTTAA TALTEEN KAIKKI KYYNELEESI
Voit olla kuitenkin varma siitä, että Jumala, joka johti sinut uskon koetukseen, tietää miksi se on tullut. Jumala on ottanut talteen kaikki kyyneleesi ja Hän on tuntenut tuskasi sydämessään. Herra vakuuttaa sinulle: ”Tämä päättyy siunaukseen. Sillä on myös valtava vaikutus perheellesi.”
Aabraham oli jo kirkkaudessa, kun nämä lupaukset toteutuivat Herran kautta. Hänen perheensä, Israelin kansa ja lopulta koko ihmiskunta hyötyvät hänen uskostaan.

Tuesday, August 30, 2016

KOETELTU USKO

Kun luemme ensimmäistä kertaa Aabrahamista, Jumala käskee hänen pakata tavaransa ja perheensä ja matkustaa nimeämättömään päämäärään (ks. 1 Moos.12:1). Tämä varmaan oli uskomaton koetus Aabrahamille, niin kuin myös hänen läheisilleen. Silti Aabraham totteli uskossa. Hän eli vieraiden keskellä vieraissa maissa. Hän ei joutunut harmiin vaan oli siunattu ja hän pääsi kaikista vaikeuksista, yliluonnollisten unien ja näkyjen kautta, jotka Herra antoi hänelle.
KATSELE TÄHTIÄ
Yhdessä kohdin Jumala käski Aabrahamia katsomaan tähtitaivasta: ”Katso taivaalle ja lue tähdet, jos ne taidat lukea". …"Niin paljon on sinulla oleva jälkeläisiä"(1 Moos.15:5). Toisin sanoen: ”Aabraham, noin paljon lapsia, lastenlapsia ja jälkeläisiä sinulla on oleva. Heitä on oleva yhtä paljon kuin tähtiä.”
Mikä hämmentävä lupaus! Tämä sana Aabrahamille kävi yli ihmisen ymmärryksen sitä käsittää. Mitä Aabraham vastasi tähän lupaukseen? ”Hän uskoi Herraan”( 1 Moos.15:6).
EPÄILEMÄTTÖMÄN USKON PALKKIO
Mikä oli Aabrahamin uskon tulos? Mitä hänen syvä, vankkumaton luottamuksensa oli Jumalan silmissä? Löydämme vastauksen yhdessä ainoassa jakeessa:
”Ja Abram uskoi Herraan, ja Herra luki sen hänelle vanhurskaudeksi” (1 Moos.15:6, kirjoittajan kursiivi).
Kerran toisensa jälkeen Aabraham pani luottamuksensa Jumalaan. Siksi hän oli Herran silmissä vanhurskas.
Kun Aabraham täytti sata vuotta, hän oli kestänyt elämänsä ajan koetuksia ja kaiken läpi Raamattu sanoo, hän oli luottanut Jumalaan. Nyt Herra sanoi tästä uskollisesta, kuuliaisesta miehestä:
”Sillä minä olen valinnut hänet, että hän käskisi lapsiansa ja perhettänsä, joka jää hänen jälkeensä, noudattamaan Herran tietä ja tekemään sitä, mikä vanhurskaus ja oikeus on" (1 Moos.18:19).
Näetkö mitä itse Jumala sanoi tästä miehestä?  Hän julisti: ”Minä luotan Aabrahamiin. Hänellä on koeteltu usko”.

Monday, August 29, 2016

MITÄ HÄN TEKI MEIDÄN HYVÄKSEMME - Gary Wilkerson

Jeesus eli maan päällä kolmekymmentä kolme vuotta. Vain siksikö, että Hänestä tulisi tarpeeksi vanha kuolemaan ristillä? Olisiko se siksi, että Hän saisi muutaman kokemuksen, josta voisi kirjoittaa? Ei tietenkään.
Jeesus teki kolmenakymmenenäkolmena vuotena jotakin, mitä ei kukaan muu ole pystynyt tekemään. Hän otti jokaisen säännön, lain ja periaatteen Raamatussa, jokaisen ajatuksen, joka Jumalalla oli vanhurskasta elämää varten, pyhää ja puhdasta ja täysin kuuliaisena Jumalalle, täytti niistä joka ikisen.
Sen tähden Hän pystyi sanomaan: ”Älkää luulko, että minä olen tullut lakia … kumoamaan, vaan täyttämään”(Matt.5:17). Hän sanoo tässä, että Hän ja Hän yksin piti lain täydellisesti.
JUMALAN SUOSIO
Jumala sanoi: ”Minä iloitsen Hänestä, koska Hän täytti täydellisesti kaiken sen periaatteen, joka minulla oli ihmiskuntaa varten. Hän täytti sen kaiken.”
Vanhurskauttaminen ei ole vain sitä, että Hän puhdisti sinut synnistäsi, antoi anteeksi menneet ja tulevat synnit, vaan Hän antoi sinulle vanhurskauden ansiotta. Toisin sanoen Hän antoi ja puki päällesi oman vanhurskautensa. Ristillä Hän otti sinun syntisi ja kipusi ja kärsimyksesi ja poisti ne.
Sitten Hän teki jotakin, mitä monet uskovat eivät tajua. Hän otti sen, mitä Hän teki ristillä ja teki niistä lopullisen voiton. Kun Hän sanoi, ”Se on täytetty”, Hän ei ainoastaan kuollut meidän syntiemme tähden, vaan Hän kuoli meidän vanhurskauttamisemme tähden. Nyt Hän antaa meille oman vanhurskautensa, vaikka meissä itsessämme ole mitään vanhurskautta.

Saturday, August 27, 2016

PALVELLEN TARPEESSA OLEVIA - Claude Houde

Jeesus kysyi opetuslapsiltaan: "Kenen ihmiset sanovat minun olevan?"( ks. Mark.8:27). Tämä kysymys on yhtä tuore ja äärettömän tärkeä tänäänkin. Mitä sekulaari maailman ajattelee?   Miten nykyajan maailman kirkko ajattelee?
Anna minun sanoa tämä niin selvästi kuin voin, ystävällisesti ja suoraan, puhuen totuutta rakkaudessa. Matkoillani ympäri maailmaa olen saanut tavata tuhansia kirkonjohtajia ja olen suorassa yhteydessä heidän seurakuntiinsa. Usein pelkään, että nykyajan seurakunta on pehmeästi ja vääjäämättä luisumassa suloiseen hulluuteen. Rakas lukija, hulluudella on monia määritelmiä, joista yksi soveltuvin on ”jatkaa samoalla tavalla, samaa uudelleen ja uudelleen odottaen toisenlaista tulosta” Sitä on hulluus!
Yli 90 % Pohjois-Amerikan seurakunnista ei ole kasvanut huomattavasti viimeisten 20 vuoden aikana, mutta emme näe kenenkään haluavan muuttaa mitään!
Rakas lukija, uskon isä, Aabraham vapautti vankeja, taisteli köyhien puolesta, rakensi kaivoja ja ruokki nälkäisiä. Sadat järkevät lupaukset, lujat varoitukset ja selvät käskyt 1.Mooseksen kirjasta aina Ilmestyskirjaan asti motivoivat, kutsuvat ja haastavat meitä palvelemaan tarvitsevia. Profeetat ja patriarkat Raamatussa opettivat ja olivat esimerkkeinä ja anteliaisuudesta. Kirkon historia valaisee kirkkaimpia, kun se sitoutuu puolustamaan vainottuja ja vaeltaa todelliseen kutsumukseensa ja päämääränsä. Jumalan Poika tuli ihmiseksi, muuttumattomaksi, Jumalan Kolminaisuuden tahdosta ja tarkoituksesta. Hän tuli köyhimpien luo, ruokki nälkäisiä ihmisjoukkoja ja paransi kaikenlaiset sairaudet ja kärsimykset.

Claude Houde, johtava pastori Eglise Nouvelle Vie (Uuden Elämän Seurakunnassa) Montrealissa, Kanadassa. Hänen johdossaan Uuden Elämän Seurakunta on kasvanut kourallisesta ihmisiä enempään kuin 3 500 seurakuntalaiseen siinä osassa Kanadaa, jossa on vähän protestanttisia seurakuntia.

Friday, August 26, 2016

OLEMMEKO TODELLA YHTÄ?


On totta, että kohtelemme toisiamme joskus huonosti. Eristäydymme veljestä ja sisaresta, haavoitamme ja satutamme jotakuta. Voimme helposti panna sanoja toistemme suuhun. Ajattelemme, että se on ”vain minun ja Jumalan välinen asia”. Niinpä tunnustamme sen Herralle ja teemme parannusta, sitten menemme tiehemme ajatellen, että kaikki on järjestyksessä. Kuitenkaan emme koskaan ajattele, että prosessin aikana emme ainoastaan haavoita veljeämme, vaan myös Herraa. Tosiaan me teemme sitä koko Kristuksen ruumista vastaan, koska yhtä satuttaessamme, kaikki joutuvat siitä osallisiksi.
Meille on annettu ilmestys: ”Minä kuulun Kristuksen ruumiiseen! Niin kuuluu myös veljeni, sisareni. Olemme yhtä, koska olemme yhteydessä päähän.”
Esitän sinulle saman saarnan kuin Paavali omille työtovereilleen:
”Ettekä tee mitään itsekkyydestä tai turhan kunnian pyynnöstä, vaan, että nöyryydessä pidätte toista parempana kuin itseänne ja että katsotte kukin, ette vain omaanne, vaan toistenkin parasta”(Fil.2:3-4).
”Minä kehotan (teitä) olemaan yksimielisiä Herrassa”(Fil.4:2).
Näin Paavali kokoaa sen yhteen. Näin armoa eletään sen kaikessa täyteydessä:
”Sillä te olitte meille rakkaiksi tulleet”( 1Tess.2:8).
Kysyn sinulta: ovatko kaikki sinun veljesi ja sisaresi rakkaita sinulle? Kun elämä vuotaa meihin, Hänen ruumiinsa jäseniin päästä, me alamme rakastaa ei vain toinen toistamme vaan myös vihollisiamme.
”Herra, anna meidän olla armollisia, niin Sinä olet ollut armollinen meille”.

Thursday, August 25, 2016

ESIMERKKI SEURAKUNNASTA

Juuri nyt maailma tarvitsee elävän esimerkin Kristuksen armosta. Jännitteet eivät ole koskaan olleet suuremmat. Euroopassa ja Yhdysvalloissa rodulliset jännitteet koskettavat koko yhteiskuntaa, jopa hiipivät seurakuntiinkin.
Älä luulottele, että hallitus voisi huolehtia näistä ongelmista. Kallisarvoinen armo, jota tarvitaan koko maailmassa, voi tulla vain niiltä, jotka ovat saaneet maistaa ja vastaanottaa sitä itse. Se on kutsu Jeesuksen Kristuksen seurakunnalta. Meidän tulee tarjota armoa, joka antaa itsensä alttiiksi veljien ja sisarten tähden, ja niin kuin Jeesus näytti, jopa vihollistenkin takia.
PYSÄHDY JA KOHTAA
Kehotan sinua pysähtymään tässä ja kohtaamaan tämän totuuden. Älä mene eteenpäin elämässäsi tai palvelustyössäsi. Lopeta kaikki suunnitelmasi ja hyvät työsi, kunnes käsität Kristuksen ruumiin jäsenten edellytykset. Herra julistaa seurakunnastaan: ”Tämä on Minun kallisarvoinen helmeni, Poikani Morsian”. Mieti, mikä ihme tämä on! Mieti myös tämän ruumiin korkeaa kutsumusta osoittaa armoa armottomalle maailmalle.
Yksinkertaisesti lausuttuna, armo katsoo virheiden ja epäonnistumisten, omavanhurskauden yli. Jos me todella uskomme haavoittaneemme henkilökohtaisesti Kristusta, aina kun olemme haavoittaneet veljeä tai sisarta. Jos tajuamme, että kun sanomme ja teemme jotakin Hänen ruumiinsa jäsentä vastaan, teemme Jeesuksen sanojen mukaan ”Häntä vastaan” (ks. Luuk.11:23). Tämän tajutessamme tekisimme työtä päivät ja yöt korjataksemme kaiken. Emme lopettaisi, ennen kuin olisimme saaneet sen kaiken ennalleen.

Wednesday, August 24, 2016

TUSKALLINEN TODELLISUUS

Kuvittele Sauluksen ahdistusta, kun Kristus tuli häntä vastaan tuskallisen todellisena lähellä Damaskosta. Herra sanoi Saulukselle: "Minä olen Jeesus, jota sinä vainoat”(Ap.t.9:4-5). Saulus oli luullut olevansa tekemisissä vain yksilöiden kanssa, tekevänsä Jumalan työtä juurittaessaan pois juutalaisia harhaoppineita.
Saulusta puhutteli totuus: ”Jeesuksella on hengellinen ruumis.  Hän on pää ja Hänen ruumiinsa, Hänen lapsensa täällä maan päällä ovat yhteydessä päähän. Yksi ruumis, rakennettu uskovista, jotka ovat Hänen lihaansa. Kuka hyvänsä, joka käy vastaan jotakuta heistä, käy oikeastaan Häntä vastaan”.
TUOTTAA JEESUKSELLE KÄRSIMYKSIÄ
Jokainen ”Jeesus-henkilö”, jota Saulus oli vainonnut ja pannut vankilaan, kaikki mitä hän oli sanonut ja tehnyt heitä vastaan, tuntui Kristuksessa itsessään henkilökohtaisesti. Sauluksen kohdattua Kristuksen, tämä totuus muutti hänen elämänsä.
Apostolina Paavali alkoi ymmärtää, kuinka syvästi Jumala rakasti seurakuntaansa. Hän tuli näkemään Herran silmin, että seurakunta oli kallisarvoinen helmi. Se oli myös Hänen Poikansa tahraton Morsian, yhtä näkyväistä ruumista, joka oli tehty veren puhdistamista lapsista jokaisesta heimosta ja kansasta maan päällä.
VAKAVA TOTUUS
Olen varma, ettemme suhtaudu tähän totuuteen niin vakavasti, kuin meidän tulisi. Sen täysi ymmärtäminen voisi merkitä kaikkien kaunojen loppua seurakunnassa… katkeruuden loppua… ennakkoluulojen, lihallisen kilpailun, ylpeyden, juoruilun ja jakaantumisen loppua.
”Ettei ruumiissa olisi eripuraisuutta, vaan että jäsenet pitäisivät yhtäläistä huolta toinen toisestaan”(1 Kor.12:25).

Tuesday, August 23, 2016

ARMON VOIMA

Jumalan armossa on ihmeellinen vapauttava voima. Hänen armonsa on murtanut riippuvuuksien kahleita ja siirtänyt ihmisjoukkoja Saatanan valtakunnasta Kristuksen valtakuntaan.
Oli aika, jolloin miljoonat ihmiset kautta maailman olivat niin huumaantuneita, että Saatana luuli voittaneensa. Todellakin, halki maailman kiiri sana, että olet ikuisesti, toivottomasti satimessa, jos paholainen sitoo sinut.
Jokaisen sukupolven aikana Jumala lähettää Pyhän Henkensä teille ja aitovierille.
 • Hänen armonsa käy suoraan Saatanan alueen sydämeen: kaupunkien slummeihin, huumausaineiden myyntipaikkoihin ja talojen katoille, joissa narkomaanit makaavat tiedottomina.
 • Hänen armonsa on valaissut heikoimpia, huumeitten eniten vaurioittamia ja niitä, jotka yhteiskunta on hyljännyt toivottomina tapauksina.
EI IKUISESTI TOIVOTTOMINA
Ensimmäinen heroiininkäyttäjä, joka pelastui ja vapautui Teen Challenge’n kautta, oli Sonny Arguinzoni. Sonny palvelee nyt ympäri maailmaa enemmän kuin kuuden sadan seurakunnan piispana.  Nämä seurakunnat ovat aiemmin erilaisista riippuvuuksista kärsineiden ihmisten seurakuntia. Nicky Cruz, kuuluisa, entinen gangsteri ja Teen Challenge’n kouluttama pastori, on saarnannut armon evankeliumia miljoonille ihmisille ympäri maailmaa ja ihmisjoukot ovat vapautuneet riippuvuudestaan.
EI ENÄÄ HYLJEKSITTYINÄ
Koko maailman pitäisi nousta kiittämään Jumalaa Hänen pelastavasta toiminnastaan, kerran kadotettujen ja ihmiskunnan hylkäämien eheyttämisestä.
Ainakin yhteiskunnan pitäisi kiittää Jumalaa juoppojen isien pelastamisesta. Sen kautta he ovat päässeet uudelleen yhteyteen vaimojensa ja lastensa kanssa.
”Laupias ja armahtavainen on Herra, pitkämielinen ja suuri armossa”(Ps.103:8).

Monday, August 22, 2016

HERRAN SUUNNITELMAT - Gary Wilkerson

Usein Jumalan kertoessa, että Hänellä on suuria suunnitelmia uskovillensa, nämä vastaavat: “Voi, en tiedä Herra”. Kun taas Saatana tulee heidän luokseen ja sanoo: “Minä aion tuhota sinut”, he ajattelevat: “Joo, se voikin olla totta”.
KETÄ SINÄ USKOT?
Me uskomme vihollisen valheita melkein enemmän kuin Jumalan totuutta. Meidän pitää päästä paikkaan, jossa voimme sanoa: ”Ei, Jumalalla on kutsu minun elämääni varten ja korkeampi suunnitelma. Aion seisoa lujana, vakaana, liikkumattomana, Jumalan armon varassa. Hänen voimassaan, joka toimii mahtavasti minussa, niin kuin Paavali sanoo” (ks. Kol.1:29).
Et onnistu vallalla etkä voimalla, vaan Hänen Henkensä kautta, koska Hänen Henkensä elää sinussa! Voit olla uskova, jolla on rohkeus ja luottamus ja joka uskoo totuuden itsestään ja toisista, mutta erityisesti Jumalasta ja siitä, mitä Hän on suunnitellut Sinua varten.
Tänään sinusta voi tuntua kuin sinut olisi työnnetty aivan rotkon reunalle, valmiina heitettäväksi alas. Sinun hermosi ovat tiukoilla ja koet olevasi lähestymässä kivipohjaa. Sitten on muitakin asioita: avioliittosi, tunne-elämäsi, paineet työssä, riippuvuudet. Voisit rukoilla: ”Jumala, onko tästä mitään tietä ulos?”
Suurin kysymyksesi on: ”Miten pääsen luottamukseen ja uskoon, jossa minun pitäisi olla?”
VASTAUS
Jumalan Sanassa on vastaus. Tässä sinulle Raamatun sana, josta voit pitää kiinni:
”Sillä minä tunnen ajatukseni, jotka minulla on teitä kohtaan, sanoo Herra: rauhan eikä turmion ajatukset; minä annan teille tulevaisuuden ja toivon”(Jer.29:11).

Saturday, August 20, 2016

TAIVAASTA LAAKSOON - Nicky Cruz

Jeesus valitsi laakson lapsena olemisen. Ennen kuin Hän tuli maan päälle, Hän eli suuremmassa kunniassa, kuin osaamme koskaan kuvitella.  Maailman kaikkeuden kuninkaan Poikana Hän istui Jumalan oikealla puolella. Hän on Jumala. Kuitenkin Hän suostui astumaan alas valtaistuimeltaan ja tulemaan laakson maailmaan. Hän valitsi elämisen toivottoman ja kadotetun luomakunnan keskellä. Hän nöyryytti itsensä, kielsi itsensä, tyhjensi itsensä meidän vuoksemme. Hän meni ristille häpeän alaisena luodakseen sillan laakson ja vuorenhuipun välille.
Laakso on kylmä ja sydämetön paikka elää. Siinä on sokeutta, kuivuutta ja nälkää. Voit tuntea hylkäämisen, kivun, turvattomuuden, pelon, kaaoksen. Voit haistaa toivottomuuden ja tuskan. Voit aistia ahdistuksen ja surun. Laaksolla ei ole mitään tekemistä tulojen tai sosiaalisen aseman kanssa. Se on sydämen tila. Se on missä tahansa, missä ei tunneta Jumalaa ja luoteta Häneen.
Jeesus tuli tähän laaksoon tuomaan toivoa, rakkautta ja myötätuntoa, tuomaan sokeille näkökyvyn, näyttämään tien ulos. Hän tuli tuomaan uutta elämää niille, jotka ovat kuolleet.  Hän meni laaksoon, koska kadotetut ihmiset elävät siellä. Kuitenkaan ne, jotka Hän vapauttaa, eivät koskaan ota aikaa taaksepäin katsomiseen. He eivät koskaan koeta mennä takaisin laaksoon auttamaan toisia löytämään tietä ulos. He eivät koskaan matkusta epätoivon laaksoon tuomaan toivoa.
”Sillä Ihmisen Poika on tullut etsimään ja pelastamaan sitä, mikä kadonnut on"(Luuk.19:10).


Nicky Cruz, kansainvälisesti tunnettu evankelista ja tuottoisa kirjailija, kääntyi Jeesuksen Kristuksen luokse väkivallan ja rikoksen elämästä kohdattuaan David Wilkersonin New Yorkissa v. 1958. Hänen dramaattinen kääntymiskertomuksensa julkaistiin ensi kerran David Wilkersonin kirjassa Risti ja Linkkuveitsi ja myöhemmin hänen omassa suosikkikirjaksi muodostuneessa Juokse poika, juokse

Friday, August 19, 2016

ERITYINEN PÄIVÄ

Kuvittelen selootti-fariseusta, Saulusta sen erityisen päivän alussa, kun laupeus valaisi hänet. Hän oli pyytänyt saada käydä ylimmäisen papin pakeilla:
”Nuorukainen, joka vainoaa Jeesuksen joukkoa, haluaa luvan tehdä kiertueensa Damaskukseen asti. Hän vannoo vievänsä heidät vankilaan. Hän oikeastaan ajattelee olevansa kykenevä sammuttamaan tämän ”Jeesus-tulen”.
Kuvittele kohtaus, jossa Saulus ja hänen joukkionsa ratsastaa pois Jerusalemista seuraavaa tehtäväänsä kohti. Heitä hurrasivat matkalla niin ylimmäinen pappi kuin kaikki kirjanoppineet ja fariseukset. Juuri silloin Damaskuksen kaupungin ulkopuolella laupeuden häikäisevä valo lankesi Sauluksen päälle (ks. Ap.t.9).
TÄMÄ ON JEESUS!
Miten laupeus esittäytyi tälle kadotetulle, väärään johdetulle miehelle? Se ei yrittänyt hämmentää häntä. Ei moittia, ei tuhota häntä. Sen sijaan, täydestä hinnasta maksettu Herran laupeus laittoi Sauluksen kasvoilleen maahan. Ääni puhui hänelle sanoen: ”Saul, Saul, tämä on Jeesus. Miksi vainoat Minua?”
Kristuksen sanoma tälle selootille oli selvä: ”Sinä satutat minua, Saul. Jokaisen kristityn kohdalla, jonka olet pannut vankilaan, olet tehnyt sen minulle”.
ILMESTYS JA LUNASTUS
Saulus joutui hämmennyksen valtaan tästä ilmestyksestä. Toistaiseksi sokeana hänet vietiin erään rukoilevan, Hengellä täyttyneen miehen, Ananiaan luo Damaskuksessa. Pienessä huoneessa Saulus huusi avukseen Jeesuksen nimeä. Ananias selitti hänelle rohkeasti hänen osakseen tulleen laupeuden korkean hinnan ja kertoi: ”Nyt, Saulus, sinä tulet kärsimään Hänen nimensä takia”.
Kosketetulla omalla tunnolla Saulus mietti Stefanuksen kivittämistä, monia uskovia, jotka hän oli heittänyt vankilaan ja ihmisjoukkoja, joita hän oli käyttänyt väärin omiin tarkoituksiinsa. Tämä mies sai vastaanottaa laupeuden tänä päivänä!

Thursday, August 18, 2016

JEESUS OSOITTI LAUPEUTTA

Ensimmäinen Jeesuksen laupeudesta maksama hinta oli taivaallisen aseman menettäminen. Laupeus vaikutti sen, että Hän tuli maan päälle ihmisen kaltaisuuteen. Lopulta Hänen maailmalle tarjoamansa laupeus maksoi Hänen henkensä. Jeesuksen laupeuden esimerkki on kuitenkin malli kaikille, jotka seuraisivat Häntä. Hän sanoo meille ytimeltään näin: ”Antakaa minun elämäni näyttää teille laupeuden hinta, että tämä maailma torjuu täydellisesti”.
Apostoli Paavali maksoi saman korkean hinnan elämisestä Jumalan laupeudesta, kuin Jeesus maksoi maan päällä. Hän (Jeesus) halusi varoittaa meitä:
”Muistakaa se sana, jonka minä teille sanoin: 'Ei ole palvelija herraansa suurempi'. Jos he ovat minua vainonneet, niin he teitäkin vainoavat”(Joh.15:20).
Paavali todisti tästä totuudesta:           
”Me näemme vaivaa tehden työtä omin käsin. Meitä herjataan, mutta me siunaamme; meitä vainotaan, mutta me kestämme; meitä parjataan, mutta me puhumme leppeästi; meistä on tullut kuin mikäkin maailman tunkio, kaikkien hylkimiä, aina tähän päivään asti”(1 Kor.4:12)-13).
VAIKEA TOTUUS
Mitä meidän pitäisi ajatella tästä torjumisesta? Jeesus vastaa: ”Iloitkaa sinä päivänä, riemuun ratketkaa; sillä katso, teidän palkkanne on suuri taivaassa”(Luuk.6:23). 
Tämän totuuden omaksuminen on vaikeaa. Kuinka voimme iloita ja ratketa riemuun, kun kohtaamme kovaa vainoamista? Rakas lukija, se juuri on kaikki osaa laupeuden korkeasta hinnasta. Niin kuin Paavalin, jota parjattiin, niin on laita myös seurakunnan, Kristuksen ruumiin. Meidän kaikkien pitää maksaa hinta, kun saarnaamme Jeesusta ja Hänen armoaan.

Wednesday, August 17, 2016

ARMON HINTA

Silloinkin, kun sydämesi oli synnin sitoma, sen huuto ulottui Jeesukseen asti, ja Hänen hellä armonsa löysi sinut. Hän avasi sinun silmäsi, muutti sinut ja täytti sinut Pyhällä Hengellään. Sitten Hän teki sinusta jalon astian julistamaan Hänen evankeliumiaan.
Älä ymmärrä väärin: Olet saanut ottaa vastaan hyvin paljon maksaneen armon. Me saarnaamme Jumalan vapaata anteeksiantamusta, joka saadaan ansiotta, ja sen hinnan Kristuksen vuodattama veri maksoi täysin.  Todellakin, kaikki tämä on totta. Jumalaa tyydyttää täysin Jeesuksen maksama hinta. Se tuo meille Hänen armonsa, antaa meille taivaan perinnön ja vakuuttaa, että iankaikkinen elämä on meidän.
Kuitenkin on olemassa myös ihmisen puoli, meidän osamme Jumalan armon hinnasta. Mitä se maksaa meille? On korkea hinta siitä, että meistä tulee todellisia todistajia sen armon voimasta, jonka olemme saaneet.  On totta, että meille tarjottu armo tulee meille kalliiksi täällä maan päällä. Sen hinnan voimme odottaa maksavamme jokapäiväisessä elämässä.
KRISTUKSEN ESIMERKKI
Jeesus näet käskee meitä: ”Olkaa armahtavaiset, niin kuin teidän Isänne on armahtavainen” (Luuk.6:36). Niin kuin Kristus osoitti esimerkillään, Isän armahtavaisuuden kaltainen armahtavaisuus tulee meille kalliiksi. Mitä enemmän Kristus on korotettuna elämässämme, sitä enemmän voimme kokea seuraavia asioita maailman taholta:
 • Täydellisen torjumisen
 • Sanojemme vastaanottamisen kieltämisen
 • Jumalan armon ilkkumisen ja torjumisen
Jeesus maksoi hinnan omassa lihassaan, ja sinä ja minä voimme odottaa maksavamme myöskin tuota hintaa.

Tuesday, August 16, 2016

ARMOLLINEN JUMALA

”Vaan rakastakaa vihollisianne ja tehkää hyvää ja lainatkaa, toivomatta saavanne mitään takaisin; niin teidän palkkanne on oleva suuri, ja te tulette Korkeimman lapsiksi, sillä hän on hyvä kiittämättömille ja pahoille. Olkaa armahtavaiset, niin kuin teidän Isänne on armahtavainen”(Luuk.6:35 -36, kirjoittajan kursivoima). 
Läpi Raamatun kaikuu voimallinen teema: ”Sillä Herra, sinun Jumalasi, on laupias Jumala” (5Moos. 4:31). Tämä armon teema (laupeus, myötätunto, anteeksiantavaisuus) on Vanhan testamentin ydintä. Luemme sen uudestaan ja uudestaan 5. Mooseksen kirjassa, Aikakirjoissa, Nehemian kirjassa ja Psalmeissa: ”Herra, sinun Jumalasi on armollinen ja laupias”. Samoin näemme saman armon teeman jokaisessa evankeliumissa ja läpi Uuden Testamentin.
SUURIARVOINEN UHRI
Jumala katsoi alas maan päälle, kun kaikenlainen moraalittomuus ja pahuus oli lisääntynyt räjähdysmäisesti maan päällä. Hän ei kääntänyt kasvojaan pois luomakunnastaan. Hän ei hyljännyt tätä syntistä, jumalatonta, himojen vallassa olevaa maailmaa. Raamattu kertoo meille siitä, mitä Hänen armonsa syntistä maailmaa kohtaan maksoi Hänelle itselleen.  Hän lähetti oman Poikansa alas keskellemme, ja sitten hellässä laupeudessaan Isä tarjosi uhriksi oman Poikansa laskien kaikkien meidän rikkomuksemme Kristuksen päälle.
Ajattele sitä laupeuden korkeaa hintaa, jonka Jeesus maksoi. Sellaisen hinnan painoa ei voi laskea Kukaan ei voi mitata Kristuksen tuskaa, kun Hän otti päälleen maailman synnit.

Monday, August 15, 2016

MEIDÄN APUMME - Gary Wilkerson

Raamattu sanoo, että enkelit katsovat alas meidän puoleemme ja ihastelevat lahjaa, joka on annettu meille. Mieti sitä: On eri asia tarjota fyysistä parantumista jollekin ja aivan toinen asia tarjota ylenpalttista elämää tässä maailmassa ja pelastusta iankaikkisuudessa. Jeesus antaa meille kaikki taivaan välineet Hyvien Uutisten viemiseen totuudessa ja voimassa:
”Mitä hyvänsä te anotte minun nimessäni, sen minä teen, että Isä kirkastettaisiin Pojassa. Jos te anotte minulta jotakin minun nimessäni, niin minä sen teen”(Joh.14:13- 14).
Kun luemme tämän jakeen, ajattelemme Jeesuksen tekemien ihmeiden valtavaa mittakaavaa. Jeesus puhuukin tässä valtakunnan toiminnasta – pelastuksesta, muuttumisesta, ylenpalttisesta elämästä. Kun Hän sanoo: ”Mitä hyvänsä te anotte minun nimessäni”, pyyntömme ilmaisee meidät. Pyydämmekö ihmeitä, koska ajattelemme niiden tuovan näkyvää kunniaa Jumalalle? Vai pyydämmekö tuloksia valtakunnalle huolimatta siitä, kuinka pienessä mittakaavassa?
SUUREMPIA TEKOJA
Jeesuksen mukaan suurempien tekojen tekemiselle, joista Hän puhuu, on vain yksi edellytys: ”Joka uskoo minuun, myös hän on tekevä niitä tekoja, joita minä teen, jasuurempiakin” (Joh.14:12, kirjoittajan kursivoima). Jokainen uskova uskoo. Se merkitsee, että me kaikki voimme tehdä suurempia tekoja, jotka Jeesus on antanut tehtäväksemme.
PUHDAS SYDÄN
Näitä tekoja tehdäksemme meillä pitää olla puhdas sydän. Seuraavaksi Jeesus sanookin: ”Jos te minua rakastatte, niin te pidätte minun käskyni”(Joh.14:15). Jos sydämemme on puhdistettu, kuuliaisuutemme ei voi olla rakkauden toimintaa vastaan.
Onko sinulla vaikeuksia Jumalan Sanan noudattamisessa? Jeesuksen lupaus sinulle on tämä:
”Ja minä olen rukoileva Isää, ja hän antaa teille toisen Puolustajan olemaan teidän kanssanne iankaikkisesti, totuuden Hengen”(Joh.14:16 -17).
Huomaa tässä sana ”Puolustaja”. Pyhän Hengen kautta Jeesus antaa meille sen avun, jota tarvitsemme totellaksemme Häntä.

Saturday, August 13, 2016

JUMALAN SANAN NÄLKÄ - Jim Cymbala

Niin kuin tiedämme, kristillinen seurakunta syntyi, kun Pyhä Henki vuodatettiin. Muutaman tunnin kuluttua siitä tuhansia ihmisiä tuli ihmeellisesti uskoon. Uudet uskovat sitoutuivat aivan uudenlaiseen seurakuntaelämän rytmiin. ”He pysyivät apostolien opetuksessa ja keskinäisessä yhteydessä ja leivän murtamisessa ja rukouksissa” (Ap.t.2:42).

Alussa kristillinen oppi kulki suusta suuhun, kun kirjoitettua Uutta Testamenttia ei ollut. Apostolit puhuivat evankeliumia ja liittivät sen niihin opetuksiin, joita olivat kuulleet Jeesukselta. Tämä oli se Jumalan Sana, johon alkuseurakunnan uskovat “sitoutuivat”.

Sellainen sitoutuminen on aina ollut elävä merkki siitä, että Pyhä Henki toimii jonkun ihmisen tai seurakunnan elämässä. Uskovilla on nälkä kuulla, lukea, tutkia ja erityisesti ymmärtää enemmän Jumalan Sanasta.

Se on selvää, koska Pyhä Henki oli se, joka inspiroi koko Raamatun Sanan. Hän on kirjailija, joka inspiroi kirjoittajat. Raamattu on Hänen kirjansa. Hengen hallitsemat uskovat eivät yleensä pakota itseään lukemaan Raamattua, Henki antaa heille pyhän nälän sitä kohtaan.

Pyhä Henki on Tutuuden Henki, niinpä Hän johtaa meidät kohti Jumalan totuutta. Kun joku on kovin vähän kiinnostunut sanasta, tai kun Raamattu näyttää seurakunnassa tylsältä ja pitkäveteiseltä, se on merkki siitä, että jokin pahasti vialla. Kun me emme kunnioita Sanaa ja sen auktoriteettia, ja kun me emme nöyrry kuuntelemaan, mitä Jumalalla on sanottavana, olemme väärällä tiellä.

Tiedän, että tänä päivänä on mahdollista sunnuntaina koota suuria määriä ihmisiä yhteen ilman sen voimakkaampaa Sanan korostusta. Tosiasia on, että monet ihmiset istuvat penkissään kuunnellen tyytyväisinä ollenkaan kiinnittämättä huomiota saarnaan ja Raamatun selitykseen. Kun joudumme pois Sanan luota, luulemme, että voimme elää ilman sitä päivän toisensa, viikon toisensa jälkeen. Silloin hengellinen kasvumme lakkaa, ja avaamme sielumme hengelliselle petokselle. Apostoli Pietari kirjoitti: ”Halatkaa niin kuin vastasyntyneet lapset sanan väärentämätöntä maitoa, että te sen kautta kasvaisitte pelastukseen”(1 Piet.2:2, kursiivi kirjoittajan). Jumalan Sana sisältää sen hengellisen ravinnon, jota tarvitsemme joka päivä kasvaaksemme Kristuksessa.


Jim Cymbala aloitti Brooklyn Tabernaclessa alle kahdenkymmenen seurakuntalaisen kanssa pienessä, surkeassa rakennuksessa kaupungin vaikeassa osassa. Koska hän oli paljasjalkainen brooklynilainen, hänestä on tullut sekä David että Gary Wilkersonin pitkäaikainen ystävä.

Friday, August 12, 2016

LÄPIMENEVÄ RUKOUS

Jeesus rukoili Getsemanessa “läpimenevän rukouksen”.

Uskon, että Kristuksen läpimenevä rukous on ”vihonviimeinen pyyntö”. Vihonviimeisellä tarkoitan jonkin sarjan loppua. Tässä kohdin koetukset ovat ohitse ja tämä on se viimeinen, äärimmäinen rukous, joka siirtäisi vuoria ja vapisuttaisi helvetin. Se oli yksinkertaisesti tämä: ”Ei kuitenkaan niin, kuin minä tahdon, vaan niin kuin sinä"(Matt.26:39, kirjoittajan kursivointi).

Jeesus nousee rukoilemasta ja sanoo: ”Olen rukoillut, itkenyt, paastonnut, tehnyt kaikkeni. Nyt Isäni, asetan sieluni Sinun käsiisi täydessä luottamuksessa. Tapahtukoon Sinun tahtosi.”

Oletko koskaan esittänyt tätä ”vihonviimeistä”, äärimmäistä rukousta Herralle oman tilanteesi tähden?

 • Olen rukoillut, paastonnut ja esirukoillut tämän asian takia. 
 • Olen pyytänyt, kolkuttanut, etsinyt ja uskonut. 
 • Se, mitä nyt tapahtuu, ei ole, mitä haluaisin. 
 • En usko, että pystyn hallitsemaan tilannetta.
   
LEVON PAIKKA

Sitten lisäät: ”Sinä olet Kaikkivaltias Jumala ja heitän kaiken Sinun käsiisi. Nyt, Isä, tee, mitä Sinä haluat, kun Sinä haluat tehdä sen. Lepään lupauksissasi minua kohtaan.”

Tämä on se lepo, joka pysyy Jumalan kansalla tänä päivänä, lepo, johon Hebr.4 viittaa. Se vie sisälle Uuden Liiton siunattuun lupaukseen, jossa Jumala julistaa meille: ”Minä olen sinun Isäsi ja sinä olet Minun lapseni”.

Rakas lukija, et voi siirtää vuoria, ennen kuin rukouksesi muuttuu tällaiseksi äärimmäiseksi rukoukseksi.

Thursday, August 11, 2016

VOIMAN JA AUKTORITEETIN VASTAANOTTAMINEN

Kun Kristus rukoili Getsemanessa, Hän osoitti kansalleen, miten voima ja auktoriteetti saadaan yli kaikkien saatanan voimien. Kun opetuslapset yrittivät ajaa ulos demoneja, nuo helvetilliset henget nauroivat heille. Vain Jeesuksen tultua paikalle demonit pakenivat. Ne siis tunnistavat ainoastaan särkynyt sydän ja murtunut mieli.

Mietitäänpä Jeesuksen rukousta Getsemanessa:

 • "Minun sieluni on syvästi murheellinen, kuolemaan asti"(Matt.26:38). 
 • "Isäni, jos mahdollista on, niin menköön minulta pois tämä malja"(Matt.26:39). Oletko koskaan rukoillut äärimmäisen ahdistuneena kuumien kyyneleiden virratessa poskillesi?
Getsemanessa löydämme Jeesuksen sarjassa hengellisiä ahdistuksia:
 • Kyyneleitä 
 • Anomisia 
 • esirukouksia
Kukin näistä on kuitenkin hengellinen tapahtuma, joka johtaa lopulta uskomattoman ilmestyksen paikkaan.

Tiedämme Jeesuksen seuraajina, että joudumme kokemaan samat asiat kuin Hän koki. Hän on meidän esimerkkimme kriisin aikana. Sellaisina aikoina rukoilemme samalla tavalla kuin Hän: uskossa tietäen, että Jumala tallettaa kaikki kyyneleemme. Me rukoilemme niin kuin Jeesus teki, vapautusta ja pyydämme Jumalaa avaamaan tien ulos.

Tietenkään tämä ei ole jokapäiväinen kokemus vaelluksessamme Herran kanssa. Pikemminkin joudumme kohtaamaan Hänet, silloin, kun meidän keinomme ovat lopussa. Silloin lakkaamme katsomasta olosuhteisiimme ja alamme vuodattaa sydämemme Herran eteen. Tämän kaiken keskellä uskomme, niin kuin Jeesuskin, että Jumala rakastaa meitä ja varmasti antaa meille ilmestyksen jostakin ihanasta koetuksemme keskellä.

Wednesday, August 10, 2016

MENE GETSEMANEEN

Pietarin rohkea usko mahdollisti kävelemisen Jeesuksen luokse veden päällä. Kun Pietari näki aaltojen nousevan ympärillään, hän alkoi vaipua. Yhtäkkiä peloton opetuslapsi joutui paniikin valtaan ja huusi: "Herra, auta minua"(Matt.14:30).

Jeesus ojensi kätensä ja otti kiinni Pietarista sanoen hänelle: ”Sinä vähäuskoinen, miksi epäilit?" (Matt.14:31). Älä luulekaan, että Kristus hymyili, kun Hän sanoi nämä sanat Pietarille. Hän oli hyvin murheissaan lähimmän ystävänsä epäuskosta ja kysyi: ”Miksi epäilit minua Pietari? Enkö Minä ole Kaikkivaltias Herra?”
ÄLÄ ODOTA KRIISIÄ

Niin kuin Pietari, mekin voimme liikkua rohkeasti uskossa vuosikaudet, ennen kuin kriisi tulee ja pakottaa meidät nostamaan katseemme omaan tilaamme. Pahenevat olosuhteet saavat aikaan paniikin, joka valtaa meidät. Me luulemme uppoavamme. Kaiken aikaa Jumala on kuitenkin ulottuvillamme.

Pyysin Pyhää Henkeä näyttämään minulle, miten voisin poistaa epäuskon elämästäni. Rukoilin: ”Herra, miten voin heittää tämän vuoren sydämeltäni? Kuinka vapautan sieluni kaikesta, mikä estää Sinun ihmeitä tekevää voimaasi?” Hän kuiskasi minulle: ”Jos haluat auktoriteetin yli kaiken epäilyn ja pelon, sinun täytyy mennä erääseen paikkaan”.
VASTAUSTEN PAIKKA

Vastaus löytyy yhdestä paikasta: Getsemanesta.

Getsemane oli puutarha, johon Jeesus meni rukoilemaan, kun Hänen koetuksensa alkoi olla murskaava ja Hänen maljansa kävi yli Hänen voimiensa (ks. Matt.26:36 -46).
 • Hän itki syvimmän murheensa Isän edessä 
 • Hän voitti taistelun kaikkea pahan valtaa ja voimaa vastaan 
 • Siellä kaikkien esteitten täytyy totella Hänen Sanaansa
Sinun pitää kohdata Hänet kyyneleiden paikassa, mutta tulet pois voittajana.

Tuesday, August 9, 2016

TUO VUORI VOI SIIRTYÄ PAIKALTAAN

”Totisesti minä sanon teille: jos joku sanoisi tälle vuorelle: 'Kohoa ja heittäydy mereen', eikä epäilisi sydämessään, vaan uskoisi sen tapahtuvan, minkä hän sanoo, niin se hänelle tapahtuisi”(Mark.11:23).
Jeesus sanoi, että meidän on mahdollista siirtää edessämme oleva vuori, mutta se on mahdollista vain uskon kautta! Hän antaa ihanan lupauksen, että saamme, mitä ikinä tahdomme, kun vain anomme sitä rukouksessa. Uskotko tämän?
USKOTKO TODELLA?

Omana julistusaikanani olen nähnyt hyvin harvojen uskovan, että sellaisia yliluonnollisia asioita voisi tapahtua. Todellisuudessa saatat sanoa: ”Olen yrittänyt tätä, muttei se toiminut. Rukoilin uskossa ja uskoin, mutta rukoukseeni ei vastattu”.

Muistan erään nuoren pastorin, joka tuli tunnustamaan minulle riippuvuutensa pornografiaan. Tämä nuori mies rakasti Jumalaa ja vaimoaan, ja heillä oli ihan hyvä avioliitto. Mies kuitenkin joutui pornon koukkuun eikä pystynyt irrottautumaan siitä. Se ryösti häneltä kaiken hengellisen voiman, ja vaikka hän rukoili hartaasti, vapautusta ei tullut.
KRISTUKSEN TÄYTEYS

Tämän nuoren miehen ongelma ei ollut vain riippuvuus, vaan epäusko. Hän ei myöntynyt siihen, että Jumala vastaisi rukouksiin. Hänen epäuskonsa oli kuin suuri vuori hänen edessään, läpi pääsemätön ja liikuttamaton. Se esti häntä vakavasti saamasta täyteyttä, joka oli Kristuksessa hänen.

Hyvä uutinen on, että tämä pastori pääsi parempaan ymmärrykseen uskon harjoittamisesta. Hän kesti myrskynsä ja pääsi ihanaan voiton paikkaan Herrassa.

Monday, August 8, 2016

SUUREMPIA TEKOJA - Gary Wilkerson

”Totisesti, totisesti minä sanon teille: joka uskoo minuun, myös hän on tekevä niitä tekoja, joita minä teen, ja suurempiakin, kuin ne ovat, hän on tekevä; sillä minä menen Isän tykö”(Joh.14:12).
Mitä Jeesus tarkoittaa sanoessaan, että me voimme tehdä suurempia tekoja kuin ne, mitä Hän teki? Löydämme avaimen jakeen viimeisestä osasta: ”Koska meinä menen Isän tykö”. Mitä tarkalleen sanoen tapahtui, kun Jeesus meni Isän tykö heti kuolemansa jälkeen?
 • Maa järisi kirjaimellisesti 
 • Haudat aukenivat ja kuolleet nousivat eloon 
 • Jeesus saarnasi hyvää uutista kuolleille Tuonelassa
Sitten Jeesus teki tämän meidän puolestamme: ”Ja minä olen rukoileva Isää, ja hän antaa teille toisen Puolustajan olemaan teidän kanssanne iankaikkisesti”(Joh.14:16).

Menemällä Isän tykö Jeesus pelasti kaikki, jotka huutavat Häntä avukseen. Hän antoi heille ylösnousemuselämän ja täytti seuraajansa omalla läsnäolollaan Pyhän Hengen kautta. Kaikki, minkä Hän teki sinä lyhyenä aikana kuolemansa jälkeen, on lyhyesti sanottuna tämä: Hän teki meidät yhdeksi Jumalan kanssa. Se saattoi tapahtua vain, ”koska minä menen Isän tykö”.

Tämä selittää sen, että Kristus sanoi meidän voivan tehdä suurempiakin tekoja. Lihassamme olemme taipuvaisia ajattelemaan ”suuremmista teoista” samassa mittakaavassa kuin Jeesuksen ihmeelliset ihmeet:

 • Suuren kansanjoukon ruokkiminen vain muutamalla ruoantähteellä 
 • Veden päällä käveleminen 
 • Valtavien parantamistekojen suorittaminen
Jeesus näytti meille, mitä ”suuremmat teot” ovat: Hänen evankeliuminsa valon tuominen maailmalle, tuon pelastavan, vapauttavan, elämää muuttavan evankeliumin.

Saturday, August 6, 2016

USKOMATON LUPAUS - Carter Conlon

Psalmin 37 jae 25 on uskomaton lupaus niille meistä, joille on annettu elämä antikristillisenä aikana. ”Olen ollut nuori ja olen vanhaksi tullut, mutta en ole nähnyt vanhurskasta hyljättynä enkä hänen lastensa kerjäävän leipää”. Vanhurskasta ei koskaan hyljätä, ja vakuutan sinulle, ettet sinä ole mikään poikkeus!

Tietenkin on hyvä huomata tämän lupauksen avain, joka on sanan ”vanhurskas” yllä. Kun sinä ja minä tulimme Kristuksen luo, meille annettiin, mitä Raamattu kutsuu luetuksi vanhurskaudeksi. Paras tapa on selittää tätä tuhlaajapoikavertauksen kautta (ks. Luuk.15). Raamattu kertoo meille, että tuo poika otti perintönsä ja matkusti kauas isänsä kodista, samoin kuin monet meistä ovat joutuneet kauas Jumalasta nuoruusvuosinamme. Hän päätyi lopulta nälänhädän ja sydänsurun paikkaan, tekemään asioita, joita ei luullut koskaan pystyvänsä tekemään. Vaikka hän tiesi, ettei hänellä ollut oikeutta, hän eräänä päivänä nousi ja lähti kotiaan kohti. Suureksi yllätykseksi hänen isänsä juoksi häntä vastaan, kun hän lähestyi kotiaan, syleili häntä ja laittaen hänen päälleen talon parhaimmat vaatteet.

Samalla tavalla Jumala kohtasi sinut, kun olit päättänyt palata Jumalan luokse. Hän syleili sinua ja puki sinut parhaaseen pukuun. Se on Jeesuksen veri, jonka hän vuodatti ristillä kaksi tuhatta vuotta sitten. Jumala puhdisti sinut ja antoi sinulle vanhurskauden, jota et ansainnut.

Vertauksessa, peittämiseen kuului myös sormus, joka edustaa pojan valtaa käskeä palvelijoita isänsä suurlähettiläänä. Hänelle myös annettiin kenkäpari, viitaten siihen, että hänen vanhurskautensa vaatisi matkustamista. Häntä ei kutsuttu vain seisomaan tiellä ja näyttämään hyvältä ja puhtaalta. Ei, Hänet kutsuttiin lähtemään matkalle isänsä kanssa!


Carter Conlon tuli mukaan Times Square Churchin työhön vuonna 1994 perustajamme, David Wilkersonin kutsusta. Hänet asetettiin vanhemman pastorin virkaan vuonna 2001.

Friday, August 5, 2016

USKON VAIKEIN OSUUS

Palatessaan kotiin suurelta sotaretkeltään voittajana Juudan kuningas Aasa kohtasi matkallaan profeetan. Tämä mies ei tullut onnittelemaan kuningasta, vaan varoittamaan häntä: ”Niin kauan kuin tukeudutte Herraan, luotatte täysin Häneen, olette siunattuja. Herra on teidän kanssanne ja antaa teille voiton toisensa perään. Jos te taas käännytte pois Hänestä luottaen omaan lihaanne, epäjärjestystä ja kaaosta tulee kaikkialle elämässänne”( ks. 2 Aik.15:1-6).
IHANA AIKA

Aasa kuunteli tätä sanomaa ja vaelsi uskollisesti Herran kanssa kolmekymmentäkuusi vuotta. Sinä aikana Jumala siunasi Juudaa runsaasti. Silloin oli ihanaa elää tuossa maassa, mutta niiden jälkeen tuli toinen kriisi. Luopunut kuningas, joka hallitsi Israelia (joka oli eronnut Juudasta), lähti hyökkäämään Aasaa vastaan. Raama, kaupunki vain kymmenen kilometrin päässä Juudan pääkaupungista, Jerusalemista, valloitettiin. Siten sen elintärkeät väylät kaupunkiin katkesivat. Jos ei nopeasti tapahtuisi jotakin, koko Juudan talous romahtaisi.
PELKO JA PANIIKKI

Tällä kertaa kuningas Aasa rupesi pelkäämään. Sen sijaan, että olisi luottanut Herraan, hän kääntyi pyytämään avuksi pahamaineista Syyrian kuningasta. Oli aivan käsittämätöntä, että Aasa antoi pois kaikki ne rikkaat aarteet ja tarjosi niitä Syyrian kuninkaalle, jotta tämä pelastaisi Juudan. Tämä oli epäuskon toimintaa.

On usein sanottu, että uskon vaikein aika on viimeiset puoli tuntia. On totta, että Jumala oli jo pannut liikkeelle suunnitelmansa Juudan pelastamiseksi, mutta Aasa hylkäsi tuon suunnitelman toimimalla pelon ja paniikin vallassa.
TOINEN PROFEETALLINEN SANA

Aasa sai toisen sanoman: ”Koska et luottanut Herraan, sinulla on oleva sotia tästä eteenpäin” (ks. 2 Aik.16:9). Niin kävi Juudalle.

Epäuskossa toimiminen saa aina aikaan täyden epäjärjestyksen ja kaaoksen.

Thursday, August 4, 2016

EPÄUSKO EI OLE MIKÄÄN KEVYT ASIA

Raamattu tekee hyvin selväksi, ettei Jumala ota epäuskoa kevyesti. uusi Testamentti antaa tästä esimerkin kertomuksessa Sakariaasta. Luukkaan evankeliumin 1. luvussa Jumala lupasi iäkkäälle papille lapsen ihmeen kautta. pojan, joka olisi Messiaan edellä kävijä.

Enkeli Gabriel ilmestyi hänelle sanoen: ”Älä pelkää, Sakarias; sillä sinun rukouksesi on kuultu, ja vaimosi Elisabet on synnyttävä sinulle pojan, ja sinun on annettava hänelle nimi Johannes”. Sakarias, hurskas, uskollinen palvelija, joka oli rukoillut koko ikänsä Messiaan tulemusta, oli suitsuttamassa temppelissä, kun hän sai tämän uutisen.
LIIAN IHANA LUPAUS USKOTTAVAKSI

Sakarias tiesi, että lupaus oli hyvin painava, koska hän ja hänen vaimonsa olivat jo ohittaneet lapsen saamisen iän. Hänen piti ihmetellä: "Kuinka minä tämän käsittäisin? Sillä minä olen vanha, ja minun vaimoni on iälliseksi tullut" (Luuk.1:18). Niin Herra löi häntä epäuskon takia.

Silti Jumala ei hyväksynyt tekosyytä Sakariaan epäuskolle. Hän ei säälinyt häntä korkean iän tai hänen hurskaan palveluksensa takia menneisyydessä. Jumala ei tosiaan katso sormien läpi epäuskoa, silloinkaan kun on kysymyksessä niin palvelukseensa sitoutunut mies. Sen sijaan enkeli sanoi Sakariaalle:
”Ja katso, sinä tulet mykäksi etkä kykene mitään puhumaan siihen päivään saakka, jona tämä tapahtuu, sen tähden ettet uskonut minun sanojani, jotka käyvät aikanansa toteen" (Luuk.1:20).
Se oli kova rangaistus Sakariaalle. Hänen oma poikansa toimisi tulevan Messiaan airuena, mutta itse pappi ei voisi juhlia uutista niin kauan, kuin hänen vaimonsa olisi raskaansa.

Wednesday, August 3, 2016

ESTÄVÄ VUORI

Aivan alusta asti Jumala etsi ihmisiä, jotka eläisivät Hänen edessään pelkäämättä. Hän halusi lastensa olevan levossa ruumiin, sielun ja hengen puolesta täysin luottaen Hänen lupauksiinsa. Jumala kutsui tätä ”Minun lepooni pääsemiseksi”. Niin Hän johti kansansa hedelmättömään, vedettömään, ruoattomaan tai ravinnottomaan erämaahan. Antaen Israelille vain lupauksensa heidän huolehtimisestaan, Hänen sanomansa heille oli yksinkertainen: ”Uskokaa Minuun”. Hän kutsui heidät paikkaan, jossa kävisi ilmi , että he voisivat luottaa Häneen heille mahdottomissa asioissa.

Hebrealaiskirjeen kirjoittajan mukaan sen ajan Jumalan kansa ei koskaan päässyt Hänen lepoonsa, koska he eivät luottaneet Hänen lupauksiinsa (Hebr.3:11).

Kertomuksessa viikunapuusta Jeesus viittaa nimettömään vuoreen:
”Totisesti minä sanon teille: jos joku sanoisi tälle vuorelle: 'Kohoa ja heittäydy mereen', eikä epäilisi sydämessään, vaan uskoisi sen tapahtuvan, minkä hän sanoo, niin se hänelle tapahtuisi” (Mark.11:23).
Jeesus siis sanoi opetuslapsilleen aivan niin kuin meille tänä päivänä: ”Sydämessänne oleva epäusko on kuin estävä vuori, jota ei voi siirtää. Jos ei sitä voida poistaa, en voi työskennellä kanssanne”.

On totta, että Jeesuskaan ei voinut tehdä ihmeitä tietyssä kaupungissa ihmisten epäuskon tähden:
”Ja heidän epäuskonsa tähden hän ei tehnyt siellä monta voimallista tekoa”(Matt.13:58).
Sama pätee tämän päivän Kristuksen seurakuntaan: missä on epäuskoa, siellä Hän ei voi toimia. Epäusko on aina vuori, joka estää Jumalan täyttä ilmestystä ja siunausta lapsissaan.

Tuesday, August 2, 2016

UUSI PÄIVÄ OLI KOITTAMASSA

Jeesus eli toimintansa viimeisiä päiviä. Hän oli juuri puhdistanut temppelin, ajanut ulos rahanvaihtajat ja nyt Hän vietti aikaa opetuslapsiensa kanssa valmistaakseen näitä tulevan seurakuntansa pilareiksi. Tässä kohdin heillä ei vielä ollut uskoa, ”hitaat uskomaan”. Jeesus oli moittinut heitä heidän epäuskonsa takia monta kertaa sanoen: ”Ettekö näe?” Hän näki heidän sydämissään olevan poistettavia esteitä. Niin he olisivat valmiita ilmestyksiin, jotka olivat välttämättömiä seurakunnan johtamisessa.

Eräänä päivänä Jeesus ja opetuslapset menivät hedelmättömän viikunapuun ohitse, Jeesus kirosi sen:
”Niin hän puhui ja sanoi sille: ’Älköön ikinä enää kukaan sinusta hedelmää syökö’. Ja hänen opetuslapsensa kuulivat sen”(Mark.11:14).
Myöhemmin, kun sama ryhmä meni viikunapuun ohitse, Pietari osoitti sitä: ”Herra, kiroamasi viikunapuu on kuivettunut”.

Antamatta Pietarille varsinaista vastausta Jeesus sanoi yksinkertaisesti: ”Uskokaa Jumalaan” Tiedämme Jeesuksen ihmeellisestä vastauksesta, että seuraava opetus käsittelisi uskoa.
JOTAKIN UUTTA

Kuivettunut viikunapuu oli taas yksi Kristuksen vertauskuvallisista opetuksista. Kuivettunut puu kuvasi Israelin vanhan uskonnollisen järjestelmän hylkäämistä Jumalan silmissä. Tuo järjestelmä oli pelkästään pelastuksen ansaitsemista ja Jumalan suosion tavoittelua inhimillisesti ja oman tahdon voimalla.

Israelissa oli syntymässä jotakin aivan uutta: seurakunta, jossa Jumalan kansa eläisi täysin uskosta.

Tuon ajan Jumalan kansa ei tiennyt vielä mitään elämisestä uskosta. Heidän uskontonsa oli ollut vain suorittamista: jumalanpalveluksiin osallistumista, Tooran lukemista, monilukuisten sääntöjen pitämistä. Nyt Jeesus sanoi: ”Tuo vanha järjestelmä on loppunut, joutunut tuomion alaiseksi”. Uusi päivä oli koittamassa: uskon seurakunta oli syntymässä.

Monday, August 1, 2016

ENSIMMÄINEN YLÄSALI - Gary Wilkerson

Aina, kun uskovat puhuvat Yläsalista, he yleensä viittaavat Helluntaihin. Raamatussa mainittu Yläsali oli kuitenkin monta viikkoa aiemman tapahtuman paikka. Silloin opetuslapsilla oli toisenlainen kokemus. Yläsali oli viimeisen ehtoollisen paikka illalla ennen Kristuksen kuolemaa ristillä. Sinä iltana Hän puhui vaikeista asioista:
 • Kärsimyksestä, joka Hänen pitäisi kestää 
 • Lähestyvästä kuolemastaan 
 • Siitä, että Hän jättäisi läheisimmät ystävänsä, opetuslapset.
Isälläni oli tapana nimittää tätä Yläsalikokemusta ”puuvajaan viemiseksi”. Siinä puhutaan elämämme asioista, jotka eivät anna kunniaa Jumalalle. ”Noina aikoina”, Hän sanoo, ”te ajaudutte poispäin minusta. Olette panneet huomionne maallisiin asioihin ja kadottaneet ensimmäisen rakkautenne Minuun. En voi antaa teidän mennä yhtään pitemmälle siinä, vaan puutun ttilanteeseen”.

Ensimmäisessä Yläsalissa Jeesus halusi koskettaa opetuslastensa erilaisia sydämiä. Selvin esimerkki on Pietari, joka sanoi seuraavansa Jeesusta kuolemaan asti. Herra antoi tiedon sanan:
"Totisesti minä sanon sinulle: tänä yönä, ennen kuin kukko laulaa, sinä kolmesti minut kiellät"(Matt.26:34).
Koetko juuri nyt tällaista Yläsalia? Onko elämässäsi asioita, joista tiedät Jumalan olevan pahoillaan? Hän tahtoo puhua niistä eikä tahdo saattaa sinua noloon tilanteeseen. Hän vastaa Pietarille kovin sanoin, mutta tiedämme lopputuloksesta, että se oli rakkautta. Jeesus sanoi: ”Tiedän, että rakastat minua, Pietari, mutta sinun sydämessäsi on asia, joka ei ole Jumalasta. Käsittelen sitä nyt, koska en halua sinun mieltyvän siihen kovasti. Minun mielessäni on suurempia asioita sinulle”.