Friday, September 30, 2016

TOIVON SANA

Monet kuukaudet tutkin ja etsin Raamatusta, anoen Herraa antamaan minulle sanoman toivosta ja rohkaisusta näinä vaikeina aikoina. Henkeni huusi: ”Herra, puhu minulle sana sydämelleni Sinun lapsillesi, sillä Sinulla yksin on iankaikkisen elämän sanat. Vain Sinä voit puhua lohdutuksen sanan meille tällaisina aikoina”.
Pyhä Henki vastaasi rukoukseeni ja puhui sydämelleni seuraavaa:
”Minä annan sinulle yhden ainoan lupauksen Sanastani. Jos annat elämäsi tälle sanalle, se varjelee sinut läpi kaikkien vaarallisten aikojen.”
OTA VASTAAN TÓTUUS
Rakas lukija, tiedän, että ottaessamme vastaan tämän yhden jakeen, täysin uskoen siihen, siitä tulee päivittäinen voiman lähde uskollemme. Tämän lupauksen Henki näytti minulle:
”TEIDÄN ISÄNNE KYLLÄ TIETÄÄ, MITÄ TE TARVITSETTE, ENNEN KUIN HÄNELTÄ ANOTTEKAAN” (Matt.6:8).
Luukkaan 12 luvussa Jeesus määrittelee ne asiat, joita Taivaallinen Isämme tietää meidän tarvitsevan. Lyhyesti sanottuna nämä ovat: ruoka, juoma ja vaatteet.
"Sen tähden minä sanon teille: älkää murehtiko hengestänne, mitä söisitte, älkääkä ruumiistanne, mitä päällenne pukisitte. Jos siis Jumala näin vaatettaa kedon ruohon, joka tänään kasvaa ja huomenna uuniin heitetään, kuinka paljoa ennemmin teidät, te vähäuskoiset! (Luuk.12:22, 28).  

Thursday, September 29, 2016

MEIDÄN EI TULE YLLÄTTYÄ

Minun täytyy kysyä sinulta: menetkö Herran luokse rukouksessa, kun myrsky raivoaa? Jos menet, silloin saat voimia, koska mielesi kiinnittyy Taivaallisen Isäsi rakkauteen. Hän jatkuvasti ilmaisee läsnäolossaan sinulle voimaansa ja rohkaisee sinua, että jaksat kaiken läpi.
Ei ole Jumalan tahto, että kukaan Hänen lapsistaan kohtaa tulevia vaarallisia aikoja pelosta lamaantuneena. Oikeastaan raamatullisen profetian ja varoituksien ei pitäisi pelottaa meitä. Jeesuksen sydämen ajatus on sanottu hyvin selvästi tässä:
Rauhan minä jätän teille: minun rauhani - sen minä annan teille. En minä anna teille, niin kuin maailma antaa. Älköön teidän sydämenne olko murheellinen älköönkä peljätkö” (Joh.14:27).
VAROITUS MEILLE RAKKAUDESSA
Jeesus ennusti, että tulevat tapahtumat maailmassa kuulostavat pelottavilta. Hän puhui sodista, epidemioista, maanjäristyksistä monin paikoin. Hän varoitti kuulijoitaan: ”Silloin teidät annetaan vaivaan, ja teitä tapetaan. Epäoikeudenmukaisuutta on kaikkialla. Vääriä profeettoja ja kristuksia ilmestyy pettäen monet” (ks. Matt.24:3- 41).
HÄN ON KAIKKIEN HERRA
Jeesus ei aikonut panna kannettavaksemme pelon taakkaa. Pikemminkin Hän vain ei halua meidän yllättyvän, kun kauheat myrskyt alkavat. Hän ei halua meidän uskomme joutuvan haaksirikkoon, kun joudumme silmäkkäin uskomattoman kärsimyksen kanssa. Ennen kaikkea, Hän haluaa, että uskomme Herraan, joka on yli kaikkien näiden kauheiden asioiden. Isä, joka rakastaa meitä tarpeeksi varoittaakseen meitä niistä ja varjelee meidät kaiken läpi.

Wednesday, September 28, 2016

KIINNITÄ AJATUKSESI JEESUKSEEN

Raamattu tekee hyvin selväksi, että meidän tulee ottaa vaari profeetallisesta sanomasta, jonka saamme hurskaitten ihmisten kautta Raamatun sanan vahvistamana. Meidän tulee koota kaikki saatavissa oleva tieto tulevista myrskyistä, niin että voimme valmistaa sydämemme kaikkea sitä varten, mitä tulemme kohtaamaan.
Meidän ei tule antaa pelon tai ahdistuksen niellä ajatteluamme tai saada sijaa sydämessämme. Pimeys on varmasti tuleva, ja tuomio on ovellamme. Jumalan kansana me emme voi antaa minkään pimeyden pilven peittää sitä suurta valoa, jonka lupaukset antavat Hänen rakkaudestaan ja laupeudestaan kansaansa kohtaan.
ÄLÄ ANNA SAATANAN VARASTAA TOIVOASI
Meidän tulee vahvistua Jumalan Sanan ja Hänen profeettojensa kautta, mutta ei meidän tule elää vain profeetallisesta tiedosta eikä antaa sen vallata elämäämme. Paholainen pitäisi kovasti siitä, että niin tapahtuisi. Hän tietää, ettei hän pysty saamaan meitä epäilemään Jumalan Sanaa tuomiosta. Niinpä hän yrittää viedä meidät toiseen äärimmäisyyteen ja ajaa meidät vaarallisten aikojen pelkoon.
Yksinkertaisesti ilmaistuna Saatana haluaa ryöstää meiltä kaiken toivon ahdistamalla meitä ennakkoluuloilla. Me emme pysty kuvittelemaan tulevaisuutta, vaikka antaisimme sen vallata mielemme.  Todellakin, emme voi antaa painaa itseämme pelkoon ja pakkomielteisiin tulevista pelottavista tapahtumista.
KIINNITÄ AJATUKSESI JEESUKSEEN
Apostoli Paavali vahvistaa meitä tällä ohjeella:
”Ja vielä, veljet, kaikki, mikä on totta, mikä kunnioitettavaa, mikä oikeaa, mikä puhdasta, mikä rakastettavaa, mikä hyvältä kuuluvaa, jos on jokin avu ja jos on jotakin kiitettävää, sitä ajatelkaa (Fil.4:8, kirjoittajan kursiivi). 
Toisin sanoen: ”Olette kuulleet kaikki varoitukset. Ottakaa nyt vaari siitä, mitä Jumalan sana ilmaisee teille ja siitä, mitä Hänen vartijansa sanovat. Lopuksi kiinnittäkää ajatuksenne Jeesukseen ja Hänen hyvyyteensä”.

Tuesday, September 27, 2016

LEPO ISÄN RAKKAUDESSA

Vuosikausia olen varoitellut uskollisesti pian tulevasta maailman laajuisesta talousahdingosta. Juuri nyt näemme tämän tapahtuvan joka puolella maapalloa. Olen varoittanut, että kristityt joutuvat kärsimään, että on paljon menetystä ja vaikeutta. Jo nyt tätä tapahtuu. Kalliit, pyhät uskovat kaikkialla maailmassa kohtaavat joukoittain suuria taloudellisia ja mielenterveydellisiä paineita.
ELÄMÄNTAPA MUUTTUU
Niin kauheita kuin nämä asiat ovatkin, niiden ei kuuluisi viedä voimiamme eikä toimintamme keskusta. Pikemminkin meidän pitää jatkaa Isän Jumalan rakkauden ja Vapahtajamme hellän laupeuden julistamista.
Minä tunnen amerikkalaisen elämäntavan. Se on kaikkien menestyvien kansakuntien elämäntapa, joka muuttuu koko ajan. Tiedän, että kaikki horjuu ja järkkyy. Kun nousen ylös aamulla, en ole huolissani siitä, mitä söisin tai pukisin päälleni. En huolestu myöskään lämmöstä, valosta ja turvallisuudesta.” Jeesus varoitti meitä tekemästä niitä.
TÄYDELLINEN RAUHA
Lepään Isäni rakkaudessa. Tiedän, etten ole Jumala. Vain Hän hallitsee kaikkia näitä asioita. Teen niin kuin profeetta Jesaja teki: hän pani mielensä lepoon luottaen täysin Herraansa:
            ”Vakaamieliselle sinä talletat rauhan, rauhan, sillä hän turvaa sinuun”(Jes.26:3).
Profeetta Jesaja julisti tätä totuutta kaikkien aikojen uskoville, eikä Jumala voi valehdella!

Monday, September 26, 2016

TÄSTEDES - Gary Wilkerson

Niin enkeli sanoi hänelle: "Älä pelkää, Maria; sillä sinä olet saanut armon Jumalan edessä. Ja katso, sinä tulet raskaaksi ja synnytät pojan, ja sinun on annettava hänelle nimi Jeesus”(Luuk.1:30 -31). 
Jumalan suosio aiheutti kirjaimellisen olosuhteitten muutoksen Marian elämässä, täyskäännöksen. Raamatun mukaan hän tuli raskaaksi. Kun Jumalan suosio on elämässäsi, Hän ei vain sano: “Kaikki järjestyy, yritä vain ajatella onnellisia ajatuksia.” Ei, Jumala muuttaa sinun maailmasi. Hän kääntää kaiken nurinpäin.
JONKIN UUDEN SYNNYTTÄMINEN
Maria tuli raskaaksi! Kun saat Jumalan mielisuosion, Hän vaikuttaa sikiämisen, jonkin uuden syntymisen sinun elämässäsi.. Elämässäsi on tarpeita, rukous sielussasi. Kun tulet Jumala luo ja vastaanotat Hänen suosionsa, siunauksia virtaa yllesi, ja elämäsi muuttuu.
Maria ymmärsi tämän ja hän alkoi laulaa:
"Minun sieluni suuresti ylistää Herraa,
ja minun henkeni riemuitsee Jumalasta, vapahtajastani;
sillä hän on katsonut palvelijattarensa alhaisuuteen.
Katso, tästedes kaikki sukupolvet
ylistävät minua autuaaksi” 
(Luuk.1:46 - 48). 
KAIKKI ON OLEVA ERILAISTA
Rakastan tätä lausetta: ”Katso, tästedes”.  Tästedes jokin on erilaista, ja haluan sinun pitävän kiinni siitä. Haluan sinun omistavan sen totuuden sielussasi, hengessäsi ja mielessäsi tänä päivänä.
”Tästedes” sinussa tapahtuu muutos. Elämäsi muuttuu elämästä oman tahtosi ja halusi mukaan elämään, joka on täydellisesti antautunut Hänelle. Tajuat, ettet voi tehdä mitään omassa ylpeydessäsi. Päätä luottaa Jeesukseen ja vain Häneen.

Saturday, September 24, 2016

MUUTTUNUT - Claude Houde

Eräällä seurakuntamme perheellä on voimallinen todistus. Isää oli pahoinpidelty, vahingoitettu ja hakattu uskonnollisella esineellä, kun hän oli nuori. Hän oli palanut vihasta uskontoa kohtaan koko aikuisen elämänsä.
Kun hän menetti työnsä muutama vuosi sitten, hänen vaimonsa alkoi saada apua niistä monista palveluista, joita tarjosimme kaupunkimme perheille. Myöhemmin jouluna hän rupesi vapaaehtoiseksi. Kun hän sitten vähitellen sai ystäviä, hän alkoi käydä säännöllisesti jumalanpalveluksissamme.
EN ENÄÄ KOSKAAN ASTU JALALLANI KIRKKOON
Vuotta myöhemmin, kun hän taas tarjoutui vapaaehtoiseksi joulun jakeluihin, hänen miehensä varoitti häntä: ”Mene vapaasti, mutta minä en hae sinua! En enää koskaan mene kirkkoon!”
Viimeisenä vapaaehtoispäivänä vaimo soitti miehelleen ja sanoi: ”Kultaseni, olen niin väsynyt. Voisitko, kiltti tulla hakemaan minua kirkolta?” Jostakin syystä mies suostui vastustellen. Yli tunnin odotettuaan vaimo ei vieläkään nähnyt häntä. Siksi hän alkoi huolestua miehensä voinnista. Hän haki ympäri kirkkoa ja löysi hänet vihdoin pyhäköstä kantamassa ruokalaatikkoa!
”Mitä ihmettä sinä teet?”, vaimo kysyi.
”No, ajattelin tulla ja nähdä omin silmin kaiken tämän. He tarvitsivat apua, joten aion jäädä vielä hetkeksi, jollet pahoita mieltäsi”.
HÄN KUMARSI PÄÄNSÄ JA NYYHKYTTI
Kaksi tuntia myöhemmin aviopari nousi autoonsa kirkon parkkipaikalla nähtyään satoja perheitä, köyhimmistä köyhimpiä, saapumassa kirkkoon ja saamassa oman korinsa ja lahjansa. Aviomies ei enää pystynyt pidättelemään itseänsä. Hän kumarsi päänsä ohjauspyörän päälle ja nyyhkytti. Hänen vaimonsa ei olut koskaan nähnyt häntä sellaisena.
Tänä vuonna koko heidän perheensä on ollut vapaaehtoisina jouluapulaisina. Heistä on tullut Hänen armonsa eläviä kiviä, eläviä kirjeitä, joita kaikki ovat lukeneet, uskon yliluonnollisella voimalla.

Claude Houde, johtava pastori Eglise Nouvelle Vie (Uuden Elämän Seurakunnassa) Montrealissa, Kanadassa on. Hänen johdossaan Uuden Elämän Seurakunta on kasvanut kourallisesta ihmisiä enempään kuin 3 500 seurakuntalaiseen siinä osassa Kanadaa, jossa on vähän protestanttisia seurakuntia.

Friday, September 23, 2016

ANNA ARMON VIRRATA

Helluntaina Pyhä Henki lankesi valmistettujen ihmisten ylle, jotka ”olivat kaikki yhdessä koolla” (Ap.t.2:1). Mitä tarkoittaa, että he olivat kaikki yhdessä? Armo vain virtasi heidän lävitseen. Anna minun selittää.
Ajattele niitä, jotka olivat läsnä Helluntain tapahtumassa, meidän tänä päivänä erityisen kunnioittamiamme seurakunnan isiä. Jotkut näistä miehistä olivat tehneet kovasti syntiä Herraa ja veljiään vastaan. He olivat kaikki saaneet anteeksi ja heidän syntinsä olivat peitetyt.  Muutoin ei seurakunta olisi koskaan voinut mennä eteenpäin siinä Hengen työssä, joka oli alkamassa.
HIRVEÄT SYNNIT
Mieti Pietaria. Hän oli pilkannut Jumalaa kauheasti haavoittaen niin Jeesusta kuin muitakin opetuslapsia. Seurakunnan sydän antoi Pietarille anteeksi ja peitti hänet niin, ettei hänen menneisyyttään enää koskaan otettu esiin. Mieti Jaakobia ja Johannesta, ”ukkosenjyrinän poikia”. Hekin tekivät hirveätä syntiä, loukaten opetuslapsitovereitaan väittämällä olevansa heitä korkeampia. Heillekin annettiin anteeksi ja heidät peitettiin.
Tosiasiassa jokainen sinä päivänä läsnä ollut olisi voinut sanoa: ”Odota, Pietari. Kuka teki sinusta meille johtajan? Sinä kielsit Kristuksen” Kukaan ei tehnyt niin, koska heidän sydämensä olivat valmiit armon kautta. He olivat valmiit ottamaan vastaan Hengen, kun Hän tuli suuressa vuodatuksessa Helluntaina.
SYDÄMEN ASIAT
Rakas lukija, tämän vuoksi Pietari käsittelee kirjeissään keskeisesti sydämen asioita. Hän tiesi omasta kokemuksestaan, että kaikki nämä asiat piti ajaa ulos ja antaa anteeksi, muuten liha estäisi Henkeä tekemästä työtään. Sama pätee Kristuksen seurakuntaan tänään, meihin, jotka saamme ottaa vastaan Hänen valtavan elonkorjuusateensa.
Aiommeko me estää Hengen työtä kieltäytymällä anteeksiannosta? Vai olemmeko valmiita antamalla armon virrata lävitsemme toisiin?

Thursday, September 22, 2016

TEMPPELIN MYÖHEMPI KUNNIA

Paholainen tietää, mitä Jumalan Sanassa on kirjoitettu, ja hän on päättänyt estää suuren elonkorjuun tulemisen. Hän on päästänyt vapaaksi raivoisan hyökkäyksen seurakuntaa kohtaan käyttäen kaikkia aseita, jotta Jumalan kansan rauha häilyisi.
 Kauhu ja pelko, joka leijuu kaikkien kansojen yllä, on saattanut ihmiset avuttomiksi. Amerikassa oikeuslaitos on säätänyt lakeja, jotka kunnioittavat sukupuolisia vääristymiä, vaikka kansa on sitä vastaan. Tämä aiheuttaa toivottomuutta ja stressiä, hengen heikentymistä ja fyysisiä sairauksiakin.
SYNNIN VÄHEKSYMINEN
Jumalan huoneessa syntiä väheksytään ja helvetti jätetään huomiotta. Kokonaiset kirkkokunnat jakautuvat homoliittojen takia. Sillä aikaa evankelikaaliset, nuo, joiden piti olla Jumalan Sanan soihdun kantajia, panevat kaiken energiansa hankkeisiin, jotka eivät ole Kristuskeskeisiä.
Haggain päivinä israelilaiset lannistuivat uuden temppelin rakennuksessa. Heidän aikaan saannoksensa näytti merkityksettömältä verrattuna entisen temppelin loistoon. Kun he muistelivat Jumalan mennyttä kunniaa, he itkivät epätoivoisina edessään seisovan vaatimattoman temppelin edessä. Haggai kysyi ihmisiltä: ”Kuka teidän joukossanne on jäljelle jäänyt, joka on nähnyt tämän temppelin sen entisessä kunniassa? Ja miltä näyttää se teistä nyt? Eikö se ole tyhjän veroinen teidän silmissänne?”( Hagg.2:3).
ÄLKÄÄ VERTAILKO
Rakas lukija, sama kysymys on voimassa tänäänkin. Saatat muistella menneisyyden suuria herätyksiä, kun Henki lankesi voimallisesti ja ihmisjoukot pelastuivat. Kerropa, näetkö tämän päivän seurakunnan elämän tyhjän veroisena verrattuna menneisiin aikoihin?
Mielestäni Haggain Jumalalta saama sana on tarkoitettu meille: ”Minun Henkeni pysyy teidän keskellänne. ... Tämän temppelin myöhempi kunnia on oleva suurempi kuin aikaisempi, sanoo Herra Sebaot. Ja tässä paikassa minä annan vallita rauhan”(Hagg.2:5, 9).  

Wednesday, September 21, 2016

ELONKORJUUN SADE

Profeetat, Jesajasta, Jeremiasta ja Hesekielistä aina pieniin profeettoihin asti ilmaisevat, että Jumalan Henki lankeaa taas kerran valmiina olevien ihmisten päälle viimeisinä päivinä. Tähän tapahtumaan viitataan ”sadonkorjuun sateena”. Se on luvattu suurempana kuin edes ”sateet entiseen aikaan”, mikä tarkoittaa Hengen valtavaa vuodatusta Helluntaina.
Tämä ”viimeinen sade” – profetia viittaa Israelin kahteen vuosittaiseen sadekauteen. Heidän kautensa olivat aivan nykyisien vastaisia, syyssateet tulivat syksyllä, kastellen juuri kylvetyn viljan siemenen. Tämä tarkoittaa sitä, mitä tapahtui Helluntaina, kun ”varhaissade” lankesi Jumalan Hengen suuressa vuodatuksessa.  Se sade kasteli Sanan siemenen, ja se kasvoi ja levisi tullen lopulta maailman laajuiseksi seurakunnaksi, jonka näemme tänä päivänä.
EI ELONKORJUUTA ILMAN SADETTA
Israelin ”viimeinen sade” tuli keväällä, kypsyttäen viljan ennen sadonkorjuuta. Sakarja viittaa tähän myöhempään sateeseen, Pyhän Hengen vuodatukseen viimeisinä päivinä (ks. Sak.10:1).
Mooses sanoi, ettei sadonkorjuuta voisi olla ilman toista sadetta. Herra sanoi Israelille hänen kauttaan: ”Ja jos nyt tottelette minun käskyjäni, …niin minä annan teidän maallenne sateen ajallansa, syyssateen ja kevätsateen, ja sinä saat korjata viljasi ja viinisi ja öljysi”(5 Moos.11:13 -14).
HERÄÄ SEURAKUNTA!
Lopulta Jooel 2:21- 27 antaa meille elävän kuvan siitä, miltä näyttää elonkorjuun sateen tuleminen. Siinä sanotaan oikeastaan: ”Herää seurakunta! Katso ympärillesi. Se, minkä näet tapahtuvan ympärilläsi, on ennustettu. Alkaa sataa, ja Herra on pannut pilvet kirkkaiksi ja täysiksi vettä. Henki valmistaa kaikki viimeistä suurta elonkorjuuta varten.

Tuesday, September 20, 2016

LOPUN AJAN MERKKEJÄ

Ensimmäisessä seurakuntakirjeessään Pietari puhuu suoraan lopun ajoista: ”Mutta kaiken loppu on lähellä. Sen tähden olkaa maltilliset ja raittiit rukoilemaan. Ennen kaikkea olkoon teidän rakkautenne toisianne kohtaan harras, sillä ’rakkaus peittää syntien paljouden’ ”(1 Piet4:7-8).
Pietari mainitsee lopun ajat toisessa kirjeessään, jossa hän sanoo seurakunnalle: ”Sillä minä tiedän, että tämän majani poispaneminen tapahtuu äkisti”(2 Piet.1:14). Hän sanoo siis: ”Jumala on näyttänyt minulle, että aikani maan päällä on lyhyt”.
PIETARIN VAROITUSSANOMA
Pietarin sanoma oli tarkoitettu Uuden Testamentin seurakunnalle sekä siihen aikaan, kun hän sen kirjoitti, mutta myös kaikille tuleville uskovien sukupolville. Se on varoitussaarna, jossa Pietari ennustaa seuraavaa:
”Teidänkin keskuudessanne on oleva valheenopettajia, jotka salaa kuljettavat sisään turmiollisia harhaoppeja”(2 Piet.2:1).
”Viimeisinä päivinä tulee pilkkapuheinensa pilkkaajia, jotka vaeltavat omien himojensa mukaan ja sanovat: ’Missä on lupaus hänen tulemuksestansa? Sillä onhan siitä asti, kuin isät nukkuivat pois, kaikki pysynyt, niin kuin se on ollut luomakunnan alusta’ "(2 Piet.3:3-4). 
”Ne, jotka lihan jäljessä kulkevat saastaisissa himoissa ja ylenkatsovat herrauden. Nuo uhkarohkeat, itserakkaat eivät kammo herjata henkivaltoja”(2 Piet.2:10).
SEN PÄIVÄN JOUDUTTAMINEN
”Mutta Herran päivä on tuleva niin kuin varas”(2 Piet.3:10).
”Kun siis nämä kaikki näin hajoavat, millaisia tuleekaan teidän olla pyhässä vaelluksessa ja jumalisuudessa, teidän, jotka odotatte ja joudutatte Jumalan päivän tulemista, jonka voimasta taivaat hehkuen hajoavat ja alkuaineet kuumuudesta sulavat!”(2 Piet.3:11 -12). 

Monday, September 19, 2016

VIRVOITTAVA ELÄVÄ VESI - Gary Wilkerson

Miten Jumalan virvoitus vaikuttaa elämäämme käytännössä?
OLOSUHTEITTEMME VIRVOITUS
Kun Jumala virvoittaa meidän olosuhteitamme, Hän muuttaa vanhoja malleja, jotka sivuavat avioliittoamme, talouttamme, työtämme. Hän voi paljastaa meidän tuhlailevan elämämme ja vakuuttaa meitä sen muuttamisesta.  Hän saattaa jopa johtaa meidät etsimään neuvontaa, joka voi auttaa meitä korvaamaan huonot mallit ja opettaa meitä olemaan viisaita huoneenhaltijoita.
Hän saattaa haluta mullistaa vanhat avioliittomme mallit,  jotka pitävät meitä kiinni rakkaudettomissa tavoissa. Isämme on valmiina virvoittamaan meitä runsaalla armollaan joka kerta, kun sitä tarvitsemme. Tällainen virvoitus koskee olosuhteitamme.
SISIMMÄN VIRVOITUS
Sitten saamme sisimpämme virvoituksen, joka käy yli meidän olosuhteittemme ja uudistaa sielumme, elämämme, sisäisen olemuksemme. Sellainen virvoitus ei virtaa ainoastaan sisään vaan myös meistä ulos.  Se täyttää meidät ilolla avioliitostamme, kymmenysten maksamisesta ja antamisesta vapaasti.  Me pystymme kohtaamaan vaikeita suhteita toivolla, rohkeudella ja voimalla.
Lyhyesti, sisimmän virvoitus johtaa meidät odottamaan elämää Jeesuksen kanssa joka hetki. Se vaikuttaa meissä sydämen, joka sanoo: ”Olen täysin elossa, en pelkää sitä päivää. Olen innostunut sinun seuraamisestasi, Jeesus. Sinä teit minusta rohkean, et pelokasta. Anna minun käyttää tätä valtavaa elämän ylivuodatusta Sinun hyväksesi!”
VIE KAIKKI HÄNELLE
Mikä virtaa sinusta ulos juuri nyt? Epäusko, valitus, pelko? Vai usko, toivo ja rakkaus? Niin kuin Jeesus teki Jerusalemissa juhlan aikana, samoin Hän huutaa sinulle, että toisit epäuskosi, katkeruutesi ja pelkosi Hänelle. Hän tahtoo vaihtaa sen tyytyväisyyteen, muuttaakseen sinun tyhjyytesi täyteydeksi.
Hän on luvannut: "Jos joku janoaa, niin tulkoon minun tyköni ja juokoon. Joka uskoo minuun, hänen sisimmästään on, niin kuin Raamattu sanoo, juokseva elävän veden virrat"(Joh.7:37 -38).

Saturday, September 17, 2016

IHME MINUN PERHEESSÄNI - Nicky Cruz

Toivoisin, että voisit kokea sellaisen ihmeen, mikä tapahtui meidän perheessämme. Toivoisin, että voisit tuntea sen eron, mikä on elämässämme nyt ja millaista meillä oli minun lapsuudessani. Tänä päivänä rakastan veljiäni ja siskojani lämpimästi. Mieluiten istuisin heidän kanssaan nauramassa ja puhumassa ja rukoilemassa perheeni kanssa.
PIKKU NICKY, ISO NICKY
Joskus minun pitää matkustaa Puerto Ricoon katsomaan joitakin kaikkein kalleimmista muistoistani. Kun menen kotiin, en ole enää evankelista tai puhuja Nicky Cruz. Vanhemmille veljilleni olen ”pikku Nicky” ja nuoremmille olen ”iso Nicky”, yksi perheen jäsenistä.
Emme aina ole olleet niin onnellisia ja huolettomia ja rakastavia. Perheessäni on paljon tuskaa menneisyydessä, mutta kukaan meistä ei kanna kaunaa toisilleen. Kun Jeesus tuli elämäämme, Hän toi mukanaan rakkauden, anteeksiantamuksen ja laupeuden räjähdyksen. Kellään ei ole mitään hampaankolossa. Keskuudessamme ei ole muuta tunnetta kuin sydämellinen rakkaus toinen toisiimme. Emme vietä aikaa myös katuen, me vain iloitsimme Jeesuksessa, jonka tunnemme tänä päivänä, tulevaisuudessa Hän kokoaa meidät kaikki yhteen.
KIPU PYYHITÄÄN POIS
Jeesus voi tehdä ihmisen sydämelle, mitä kukaan muu ei voi tehdä. Kun Hän tulee asumaan sydämeesi, Hän tekee enemmän kuin antaa anteeksi. ´Hän kylvää yliluonnollisia anteeksiantamuksen siemeniä, jotka eivät vain pyyhi pois syntiä, vaan myös sen tuoman kivun. Nämä siemenet eivät vain paranna sydäntämme, vaan ne voivat tehdä sen myös ihmissuhteissamme. Ne voivat levitä kaikki menneisyyden kipuihimme ja tehdä olemattomiksi.
En varmaan koskaan pysty kiittämään Jeesusta tarpeeksi siitä, mitä Hän on tehnyt meidän perheessämme. Hän on tuonut meidät takaisin yhteen. Siitä ja anteeksiantamuksesta ja laupeudesta ja armosta kiitän aina.
Hän voi tehdä saman kenelle tahansa, mille hyvänsä perheelle. Jopa sinun perheellesi, jota tarvitset sitä!

Nicky Cruz, kansainvälisesti tunnettu evankelista ja tuottoisa kirjailija, kääntyi Jeesuksen Kristuksen luokse väkivallan ja rikoksen elämästä kohdattuaan David Wilkersonin New Yorkissa v. 1958. Hänen dramaattinen kääntymiskertomuksensa julkaistiin ensi kerran David Wilkersonin kirjassa Risti ja Linkkuveitsi ja myöhemmin hänen omassa suosikkikirjaksi muodostuneessa Juokse poika, juokse.

Friday, September 16, 2016

HALUATKO OLLA VALMIS?

Pietari oli varmasti hurskas mies, ja hänen kauttaan Pyhä Henki osoittaa meille tarkasti, mitä Jumala sanoo viimeisten päivien kohtaamisesta. Pietari sanoo meille hyvin selvästi: ”Tässä on tärkein valmistautumisesi. Valmista sydämesi. Jos tästä ei huolehdita, kaikki muu valmistautuminen on turhaa. Pysy polvillasi. Ennen kaikkea muuta, harjoita jatkuvasti laupeutta ja rakkautta veljiäsi ja sisariasi kohtaan. Anna anteeksi ja peitä heidän syntinsä”.
PEITÄ TOISTEN SYNNIT
Meitä on käsketty peittämään niiden synnit, jotka ovat tehneet niitä meitä kohtaan. Tämä tarkoittaa, ettei meidän tule paljastaa toisten syntejä.
            "Rakkaus peittää syntien paljouden"(1 Piet.4:8).
Kuka on haavoittanut tai loukannut sinua? Kuka on levittänyt juoruja sinusta? Jeesuksen mukaan olet kuin mies, joka sai anteeksi suuren velan, mutta myöhemmin kuristi miestä, joka oli hänelle velkaa pienen summan, jos et anna anteeksi ja peitä sitä syntiä.
”Palvelkaa toisianne, kukin sillä armolahjalla, minkä on saanut, Jumalan moninaisen armon hyvinä huoneenhaltijoina”(1Piet.4:10).
TÄYTETTYINÄ ILOLLA SEKASORRON AIKANA
Totuus on, että Pietarin sanoma tässä liittyy Jeesuksen Kristuksen seurakunnan tulevaisuuteen. Jumala näet valmistaa kirkkoaan viimeisten päivien Hengen vuodatusta varten. Profeettojen mukaan Pyhä Henki tulee suurena aaltona maan päälle, täyttää Jumalan kansan ilolla, kun maailman on kaaoksessa. Tätä ei tapahdu, kuitenkaan, jos ihmiset kantavat kaunaa ja haavoja ei paranneta.
KYSYMYS: Haluatko olla valmis tulevaa varten? Haluatko olla täysin valmis, kun kaikki alkaa järkkyä?
            VASTAUS: Pidä silloin huolta siitä, ettei mikään sydämessäsi estä Pyhän Hengen virtaa.
Jotakin aivan ihanaa odottaa sinua, joten varmistu siitä, ettet jää siitä paitsi.

Thursday, September 15, 2016

EHDOTTOMAN RAKKAUDEN OSOITUS

Juuri tällä hetkellä monet kristityt elävät paniikkitunnelmissa.. He ovat koko ikänsä todistaneet, että Jumala on heidän varjelijansa. Nyt he kuitenkin kompastelevat pelosta, kun myrskypilvet kerääntyvät yllemme.  Pietarilla on heille hyvin yksinkertainen sana: ”Tuokaa kaikki luonnolliset tunteenne uskon hallintaan”.
Seuraavaksi Pietari käskee meitä viemään kaikki rukouksessa Jumalan eteen: ”Sen tähden olkaa maltilliset ja raittiit rukoilemaan”(1 Piet.4:7). Vain etsimällä Herraa kykenemme hallitsemaan aikojen aiheuttamia pelkojamme. Pietarin mukaan meidän tulisi vaeltaa Pyhän Hengen rauhassa ja levossa, kun asiat kääntyvät synkemmiksi.
PANIIKKITUNNELMAN VÄLTTÄMINEN
Juuri nyt sekulaarimaailman etsii epätoivoisesti kaaoksessaan tyyntä. The Wall Street Journalin mukaan yhtiöjohtajat ja muut paineitten alla työskentelevät kääntyvät joogaan, mantroihin kiinalaiseen lauluun, meditaatioon. Kristittyinä saamme pysyä täysin rauhallisina, koska Jumalamme lupaa varjella meidät, jos vain kiinnitämme mielemme ennen kaikkia maailman tapahtumia Kristukseen.
Pietari sanoo, että meidän tulee näinä aikoina olla huolissamme ennen kaikkea yhdestä asiasta. Katsotaanpa tämän kuolevan apostolin viimeistä kehotusta:
“Ennen kaikkea olkoon teidän rakkautenne toisianne kohtaan harras, sillä ’rakkaus peittää syntien paljouden"(1 Piet.4:8).
SUUNTAUTUKAAMME  LAUPEUTEEN
Pietarin yhteenveto on: ”Jos haluatte tietää, mistä on kysymys eloon jäämisessä, kuinka Jumala johtaa kansaansa näiden aikojen läpi, osoita silloin ehdotonta rakkautta veljiä ja sisaria kohtaan. Siinä riippuu Kristuksen seurakunnan tulevaisuus.”
Pietarin mukaan tämän tulisi olla meidän päällimmäisin huolemme. Suuren armon valossa, jota Jumala on näyttänyt jokaiselle meistä, Hänen ehdottoman anteeksiantamuksensa valossa meidän menneitä syntejämme kohtaan, Hänen myötätuntoisen kärsivällisyytensä valossa meitä kohtaan, meidänkin tulee kohdata laupiaasti ne, jotka ovat tehneet syntiä meitä kohtaan. Meidän tulee myös antaa heille anteeksi, niin kuin he eivät olisi koskaan tehneetkään mitään syntiä.

Wednesday, September 14, 2016

VALMISTAUTUMINEN LOPUN AIKOJA VARTEN

Uskovina me uskomme Jumalan Sanaan tulevista ajoista ja saamme Hengen johtamia varoituksia Jumalan pyhiltä vartiomiehiltä. Tosiaankin me näemme käden kirjoituksen seinällä.
Tänään monelle uskovalle nousee mieleen tärkeä kysymys: ”Miten me valmistaudumme tulevia sekasortoisia tapahtumia varten?”
PELOTTAVISTA AJOISTA SELVIÄMINEN
On normaalia, että halutaan tietää, miten voimme selvitä elossa tulossa olevista pelottavista ajoista. Kun myrsky puhkeaa ja repii kaikki juuret selviämiseen, mitä teemme työpaikoillamme, asunnoillamme, ruoalla, vaatteilla?
Pietarin ajan uskovillakin oli varmaan kysymyksiä. Sanomassaan lopun ajoista hän keskittyy, ei niinkään tarpeisiimme, vaan sydämen valmistautumisen tärkeyteen.
”Kun siis nämä kaikki näin hajoavat, millaisia tuleekaan teidän olla pyhässä vaelluksessa ja jumalisuudessa?”(2 Piet.3:11).
Tulevia tapahtumia vastaan Pietari keskittyy luonteen asioihin.
Apostoli vie meidät ytimeen: ”Mitä on sydämessäsi viimeisinä päivinä? Mikä sinusta tulee lopun lähestyessä? Tiedät jo, että Jumala haluaa huolehtia kaikista fyysisistä tarpeistasi, mutta valmistaudutko hengellisesti?
PERUSOHJEET
Pietari toistaa Jeesuksen sanat (ks. Matt. 6:31- 32), kun hän sanoo: ”Mutta kaiken loppu on lähellä. Sen tähden olkaa maltilliset ja raittiit rukoilemaan”(1 Piet.4:7).
Lyhyesti hän antaa meille perusohjeet valmistautumista lopun aikoja varten:
 • Ole raitis mieleltäsi
 • Pysy rauhallisena, tapahtuu sitten mitä tahansa
 • Ei ole syytä paniikkiin
 • Vie se kaikki rukoukseen

Tuesday, September 13, 2016

VAPAUS JA YLTÄKYLLÄINEN ELÄMÄ

Jumala ei voi vastata rukoukseen, jos ei ole uskoa. Saatana ei pakene siitä, missä on pelkoa ja epäuskoa. Totuus on, että olemme epäonnistuneet Jumalan antaman auktoriteetin käyttämisessä yli Saatanan ja hänen demonivaltakuntansa.
Jumalan Sana kertoo, että vihollisella ei ole valtaa. Meillä on valta hänen ylitseen!
            ”Vastustakaa perkelettä, niin se teistä pakenee”(Jaak.4:7). 
Kuitenkin monet antavat Saatanan mukiloida heitä vastustelematta. Jos tämä on kuva sinusta, Malakia tarjoaa sinulle ihanan sanan: ”Te käytte ulos ja hypitte kuin syöttövasikat”(Mal.4:2).
Se on mielenkiintoinen ja uskomaton sana Jumalan kansalle näinä viimeisinä päivinä. Malakia kuvaa uskovia navetasta päästetyiksi vasikoiksi. Heprean kielen juuri sanallenavetta  merkitsee ”sidottua”, ympäriinsä kulkevaa”.
METELÖIVIÄ, TARMOKKAITA VASIKOITA
Oletko koskaan nähnyt vasikoita, jotka ovat innokkaita ollessaan kytkettynä navettaan? Ne juoksevat ympyrää, potkivat, ja metelöivät kovasti. Tajuatko, mitä Malakia kuvaa meille? Saatana on onnistunut lukitsemaan uskovien joukot pieniin navettoihin. Hän on pitänyt heitä Kristuksen vihreiden niittyjen ulottumattomissa, kaukana Hänen viileistä, virvoittavista vesistään.
Rakas lukija. Minä kehotan sinua: Älä tyydy enää päivääkään näihin asioihin. Sinun vapautuksesi tulee uskosta, ja Herra antaa Pyhän Henkensä niille, jotka pyytävät. Kun Jumala lupaa: ”Te käytte ulos ja hypitte kuin syöttövasikat”, Hän tarkoittaa enemmän kuin vankeudesta vapaaksi pääsemistä. Kun Hän avaa navettamme oven, me tulemme ulos hyppien ilosta. Ei enää ole tummaa pilveä meidän yläpuolellamme, vaan meidät päästetään vapaana vaeltamaan toivossa, vapaudessa ja yltäkylläisessä elämässä.

Monday, September 12, 2016

HENGELLINEN KALLIO - Gary Wilkerson

“Herra vastasi Moosekselle: "Mene kansan edellä ja ota mukaasi muutamia Israelin vanhimpia. Ja ota käteesi sauva, jolla löit Niilivirtaa, ja mene. Katso, minä seison siellä sinun edessäsi kalliolla Hoorebin luona; lyö kallioon, ja siitä on vuotava vettä, niin että kansa saa juoda." Ja Mooses teki niin Israelin vanhimpain nähden” (2 Moos.17:5-6).
Tämän näytelmän yksityiskohdat – ja Jumalan myötätunto kansaa kohtaan – toistetaan Jeesuksen uhrissa. Kristus on se kallio, jota lyötiin meidän rikkomustemme tähden ollessamme eksyksissä ja vaeltamassa. Hän on se elävä vesi, joka pitää meitä yllä. Paavali kertoo:
”Sillä minä en tahdo, veljet, pitää teitä tietämättöminä siitä, että isämme olivat kaikki pilven alla ja kulkivat kaikki meren läpi… ja joivat kaikki samaa hengellistä juomaa. Sillä he joivat hengellisestä kalliosta, joka heitä seurasi; ja se kallio oli Kristus”(1 Kor.10:1, 4).
KATKERUUDESTA KIINNI PITÄMINEN
Tapahtuma erämaassa osoittaa, mitä Jeesus tekee valittaville ihmisille.  Hän ottaa heidän rangaistuksensa ja julistaa: ”Minä olen kirottu heidän tähtensä, minä joudun kärsimään. Minä otan heidän syntinsä päälleni. Minut naulitaan ristille heidän sijastaan – kaikki tämä siksi, että hei voisivat saada ylenpalttisen elämän.”
Jotkut uskovat hylkäävät tämän ihmeellisen lahjan pitämällä kiinni katkeruudestaan. Paavali sanoo: ”Mutta useimpiin heistä Jumala ei mielistynyt, koskapa he hukkuivat erämaassa. Tämä tapahtui varoittavaksi esimerkiksi meille, että me emme pahaa himoitsisi, niin kuin he himoitsivat” (1 Kor.10:5 -6). 
JUMALAN KAUNIS ARMO
Elämämme voi kuihtua katkeruuden takia tai me voimme saada ottaa vastaan Jumalan tarjoaman kauniin armon. valinta on meidän. Hänen lupauksensa kuitenkin pysyy meidän ulottuvillamme kummassakin tapauksessa. Hän antaa elämän uudistuksen.

Saturday, September 10, 2016

TOINEN PUOLUSTAJA - Jim Cymbala

Kaksi vuosituhatta sitten opetuslapsilla oli opettajana Jeesus, mutta heilläkin oli vaikeuksia ymmärtää, mitä Hän opetti. Raamattu kertoo lukemattomia esimerkkejä siitä, että Jeesus sanoi jotakin, ja opetuslapset olivat ymmällään siitä. He eivät vain käsittäneet tarkoitusta. Tosiasiassa yksi heistä jopa alkoi kinata Hänen kanssaan sanoen: ”Ei, sinä et mene ristille. En anna sen tapahtua.”
Jeesus halusi opettaa heitä luottamaan Jumalaan. Seuraavassa luvussa huomaamme, ettei niin ollut. Jeesus antoi itsensä esimerkiksi nöyryydestä opettaessaan heitä. Viimeisellä Ehtoollisella Jeesus osoitti olevansa Herran palvelija pestessään opetuslastensa jalat. Saman aterian aikana opetuslapset kuitenkin kiistelivät siitä, kuka heistä oli suurin (Luuk.22:24 -27).
Jeesus lupasi, että tulisi toinen opettaja auttamaan heitä kaikkien opetuksien sulattamisessa, sen jälkeen kun Hän itse oli kuollut.
”Minulla on vielä paljon sanottavaa teille, mutta te ette voi nyt sitä kantaa. Mutta kun hän tulee, totuuden Henki, johdattaa hän teidät kaikkeen totuuteen. Sillä se, mitä hän puhuu, ei ole hänestä itsestään; vaan minkä hän kuulee, sen hän puhuu, ja tulevaiset hän teille julistaa. Hän on minut kirkastava, sillä hän ottaa minun omastani ja julistaa teille”(Joh.16:12 -14, kursiivi kirjoittajan).
Jeesus ei sanonut, että oli tulossa parempi opettaja. Hän sanoi, että tämä uusi opettaja näyttäisi totuuden, jota Hän ei pystynyt kertomaan silloin. Toisin sanoen Jeesus sanoi: ”Minulla on enemmänkin sanomista, ja uusi opettaja opettaa teille siitä. ”Henki johdattaa teidät kaikkeen totuuteen”, mihin kuuluu sanoman painaminen opetuslasten sydämiin. Siten Jeesuksen elämä, ja kuolema, usko, toivo, rakkaus, rukouksen voima ja monet muut asiat kävisivät heille kristallin kirkkaiksi.
           
Jim Cymbala aloitti Brooklyn Tabernaclessa alle kahdenkymmenen seurakuntalaisen kanssa pienessä, surkeassa rakennuksessa kaupungin vaikeassa osassa. Koska hän oli paljasjalkainen brooklynilainen, hänestä on tullut sekä David että Gary Wilkersonin pitkäaikainen ystävä. 

Friday, September 9, 2016

LUOTA HÄNEEN

Luulenpa, että enkelit ihmettelevät kaikkien niiden ihmisten huolta ja ahdistusta, jotka väittävät luottavansa Herraan. Noista taivaallisista olennoista on varmasti loukkaavaa Jumalaa kohtaan, että olemme huolissamme, ikään kuin meillä ei olisi Taivaallista Isää.
Millaisia ihmetteleviä kysymyksiä enkelit mahtavatkaan tehdä toisilleen:
”Eivätkö he usko Häneen, joka rakastaa heitä? Eikö Hän kertonut heille, että Hän pitää huolen kaikista heidän tarpeistaan? Eivätkö he tiedä, että Isä lähettää meidät suojaamaan heitä vaaran aikana? Eivätkö he usko, että Hän, joka ruokkii linnut, kalat ja koko eläinmaailman, ruokkii ja vaatettaa heidätkin? Kuinka he voivat pelätä ja huolestua, kun tietävät, että Jumalalla on kaikki valta, rikkaus ja Hän voi huolehtia koko luomakunnan tarpeista? Kuinka he voivat syyttää Häntä laiminlyönnistä, ikään kuin Hän ei olisi uskollinen sanalleen?”
Linnut laulavat, kun me valitamme ja puhumme pelosta ja ahdistuksesta. Niityn liljat seisovat korkeina kunniassaan, kun me kuihdumme ja taivumme pienimmänkin vastatuulen kohdatessa.
Seuraava runo ilmaisee sen naulan kantaan:
Linnut antavat kiitoksensa onnellisella laulullaan,
kukat opettavat meille, että pelkääminen on väärin.
”Piristy”, visertää varpunen, ”Isäsi ruokkii minut;
mieti, kuinka paljon Hän huolehtii, ihana lapsi, sinusta”
”Älä pelkää”, kukat kuiskaavat, ”koska Hän on antanut meille,
leinikeille ja voikukille paikkamme. Kuinka sinä voisit pelätä?”
Älä sitten huolehdi huolista, tai huoli huolehtii sinusta.
Sinä vain huolehdit kaksinkertaisesti ja huolestutat muita.
Sinulla on aivan ehdottomasti Taivaallinen Isä. Luota Häneen!

Thursday, September 8, 2016

TAIVAALLINEN ISÄMME TIETÄÄ

”Älkää siis murehtiko sanoen: 'Mitä me syömme?' tahi: 'Mitä me juomme?' tahi: 'Millä me itsemme vaatetamme?' Sillä tätä kaikkea pakanat tavoittelevat. Teidän taivaallinen Isänne kyllä tietää teidän kaikkea tätä tarvitsevan”(Matt.6:31- 32).
Jeesus varoittaa pakanallisesta taipumuksesta huolehtia, ja Hänen sanansa koskettavat sieluani. Hän käskee meitä olemaan huolehtimatta: työpaikasta, perheestä, elossa selviämisestä, se on kaikki pakanallista elämäntapaa.
HUONO ASENNE
Huolehtiminen on niiden asenne, joilla ei ole Taivaallista Isää. He eivät tunne Jumalaa niin kuin Hän haluaa tulla tunnetuksi: huolehtivana, antavana, rakastavana Isänä taivaassa.
Kaikille, jotka uskovat ei ole kylliksi tuntea Jumalaa vain Kaikkivaltiaana, Luojana, kaiken Herrana.  Hän haluaa meidän tuntevan Hänet taivaallisena Isänä.
            ”Teidän taivaallinen Isänne kyllä tietää teidän kaikkea tätä tarvitsevan”(Matt.6:32).
            ”Riittää kullekin päivälle oma vaivansa" (Matt.6:34).
OIKEA ASENNE
Näillä yksinkertaisilla sanoilla Jeesus käskee meitä: “Älä kanna ajatusta, ainoatakaan huolta siitä, mitä huomenna tapahtuu tai on tapahtumatta. Et voi muuttaa mitään. Et voi auttaa tilannetta huolestumalla. Kun niin teet, elät pakanoiden tapaan.”
Sitten Jeesus sanoo: ”Vaan etsikää ensin Jumalan valtakuntaa ja hänen vanhurskauttansa, niin myös kaikki tämä teille annetaan”(Matt.6:33). Toisin sanoen meidän pitää keskittyä Jeesuksen rakastamiseen.  Meidän tulee mennä eteenpäin, heittää kaikki murheemme Hänen päälleen. Meidän tulee levätä Hänen uskollisuudessaan. Taivaallinen Isämme pitää huolen siitä, että kaikki oleelliset tarpeemme annetaan meille.

Wednesday, September 7, 2016

NYKYINEN KÄRSIMYKSESI

Emme voi selittää syytä siihen, miksi monet vanhurskaat ihmiset joutuvat kärsimään niin paljon. Miksi vaikeudet lisääntyvät niille, jotka rakastavat Jumalaa syvästi?
”Se kaikki on kärsivällisyyskoulua”.
”Jumalan kansa oppii sen kautta luottamaan Häneen enemmän”.
Oikein tottako? Ovatko nämä todellisia syitä vai pelkkiä kliseitä? Niille, jotka kärsivät kriittisistä vaikeuksista, ne ovat tyhjiä sanoja.
Äskettäin suuren henkilökohtaisen koetukseni aikana kysyin Herralta: ”Jos tästä parhaillaan menossa olevasta koetuksesta on jotakin opittavaa, opeta se minulle.”
KAIKKI LIITTYY IANKAIKKISUUTEEN
Henki puhui selvästi sydämelleni: ”Nykyinen koetuksesi ei ole kuritusta. Sillä ei oikeastaan ole mitään tekemistä tämän maailman kanssa. Sinun kova, pitkään kestänyt koetuksesi liittyy iankaikkisuuteen. Minä valmistan sinua palvelukseesi ja työhön Minun valtakunnassani.”
Rakas lukija. Uskon, että sinua vieroitetaan tästä maailmasta. Kivut, joita koemme juuri nyt, ovat kauheita synnytyskipuja. Jumala on antanut meidän heikentyä inhimillisestä voimastamme, jotta lakkaamme yrittämästä itse ja annamme Hänen viedä lopun matkaa.
Vanha gospel-laulu kertoo:
Vähitellen, kun aamu koittaa,
Kun kaikki Jumalan pyhät kootaan kotiin,
Me kerromme tarinaa siitä, miten selvisimme
Ja alamme ymmärtää paremmin, vähitellen.
Koko elämäni ajan olen todistanut Jumalan hyvyydestä. Uudessa, tulevassa maailmassa, kerron tarinani koko taivaalle, tarinaa siitä, kuinka todellinen, läheinen ja armollinen Jeesus oli minulle pahimpina aikoinani. Kunnia Jumalalle!

Tuesday, September 6, 2016

HERRA ON MEIDÄN LÄHTEEMME

Onko vaelluksessamme Jumalan kanssa koskaan tilannetta, että päästyämme luottamukseen, uskomme tultua koetelluksi vuosien testauksen kautta, voimme odottaa taukoa hengellisessä sodankäynnissä?
Onko tiedossa lomaa huolista, aika, jolloin voimme rentoutua vapaina koetuksista? Ansaitsemmeko koko elämämme ajan kestäneen uskon vaatimusten täyttämisen jälkeen loman taistelusta? Onko mahdollista saavuttaa uskon kohta, jossa koetukset eivät ole enää tarpeen?
Raamatun mukaan vastaus kaikkiin näihin kysymyksiin on: ei.
Jatkuvien koetusten ensimmäinen syy on tuttu useimmille uskoville. Elämä uskossa osoittaa jatkuvasti, että ihmiskunta tarvitsee Herraa kaikissa asioissa. Yksinkertaisesti sanottuna emme koskaan saavuta pistettä, jossa emme enää tarvitse Jumalaa. Ajatus ”lomasta” koetuksien keskellä viittaa ”lomaan tarpeesta”. Ei tule koskaan sellaista aikaa, jolloin kaikki tarpeemme olisivat tyydytetyt olosuhteittemme kautta. Herra on varustukemme, meidän kaikkemme kaikessa.
LUOTATKO ITSEESI?
Raamattu näyttää meille tilanteen toisensa jälkeen, jolloin Israelin tarpeet olivat täytetyt. Silloin kansa lakkasi luottamasta Jumalaan. He alkoivat huolehtia toimeentulostaan, vaikka Jumala oli jo luvannut täyttää kaikki heidän tarpeensa. Niin kuin Jeesus sanoo meille, meidän tarkoituksemme ei ole etsiä omien tarpeidemme tyydyttämistä, vaan saada ravintoa jokaisesta sanasta, joka Jumalan suusta lähtee.
            "Kirjoitettu on: 'Ei ihminen elä ainoastaan leivästä, vaan jokaisesta sanasta, joka Jumalan suusta lähtee'." (Matt.4:4). 
            ”Halatkaa niin kuin vastasyntyneet lapset sanan väärentämätöntä maitoa, että te sen kautta kasvaisitte pelastukseen”(1 Piet.2:2). 

Monday, September 5, 2016

VIRVOITTAVA LÄHDE - Gary Wilkerson

Toimintansa alkuvaiheessa Jeesus ilmoitti itsensä:
”Mutta juhlan viimeisenä, suurena päivänä Jeesus seisoi ja huusi ja sanoi "(Joh.7:37, korostus kirjoittajan).
Jeesus ei vain lausunut ilmoitustaan – hän huusi. Hän odotti, kunnes oli tullut juhlan suurin päivä. Silloin Hän nousi ja lausui ilmoituksensa:
”Jeesus seisoi ja huusi ja sanoi: ’Jos joku janoaa, niin tulkoon minun tyköni ja juokoon.  Joka uskoo minuun, hänen sisimmästään on, niin kuin Raamattu sanoo, juokseva elävän veden virrat"(Joh.7:37- 38). 
KUOLLEEN USKONNON MAAHAN PAINAMA
Tämä oli myötätunnon toimintaa enemmän kuin teologista julistusta. Kuollut uskonto oli painanut maahan Jumalan kansan. Se, minkä piti virvoittaa heitä, olikin riistänyt heiltä kaiken elämän. Nyt Jeesus ilmoitti: ”Minä olen sinun maljasi kylmää vettä, virvoittava lähde, joka ei lakkaa virtaamasta. Voit juoda Minusta jatkuvasti löytääksesi elämän uudistuksen”. Tästä ihmeellisestä lähteestä juomiseen ei vaadita valmiuksia. Kristus vakuuttaa meille: ”Joka uskoo minuun, voi juoda" (Joh.7:38).
VIRVOITUSNAPPI
Ystäväni, elämä Kristuksessa on parempi virvoitusnappi kuin mikään muu. Kun sitä painetaan, kaikkein puutunein, epätoivoisin, uupunein sielu uudistuu voimalla taivaasta. Kun Jeesus sanoo: ”Minun sisimmästäni on juokseva elävän veden virta”, Hän osoittaa meille, miten meidän elämämme muuttuu Hänen hellästä kosketuksestaan. Hänen Henkensä täyttää meidät niin, että maljamme vuotaa ylitse runsaasta elämästä, armosta, anteeksiantamuksesta ja rakkaudesta.  Hänen elämän virtansa muuttaa kaiken uudeksi.
Niin kuin olen sanonut monta kertaa, Jumala ei koskaan anna meille sanomaa vahvistamatta sitä voimallaan. Jos Hän on kutsunut meidät runsaan virvoituksen elämään, niin Hän antaa meille kaiken muunkin tarpeellisen, jotta se tapahtuisi.

Saturday, September 3, 2016

VAHVISTAVA PUHE - Carter Conlon

Vanhan Testamentin viimeisessä kirjassa profeetta Malakia puhui jostakin asiasta, joka oli tapahtunut ja on tapahtuva vielä Jumalan Kansan keskuudessa hengellisyyden vähetessä. ”Silloin myös Herraa pelkääväiset puhuvat toinen toisensa kanssa”(Mal.3:16). Mistä he puhuivat? Eivätkö he olleet puhuneet toistensa kanssa ennen tätä historian hetkeä? Mikä heidän puheessaan oli muuttunut?
Raamattu sanoo, että ”huoli painaa alas miehen mielen, mutta hyvä sana sen ilahuttaa” (San.12:25). Se sanoo myös: ”Miehellä on ilo suunsa vastauksesta; ja kuinka hyvä onkaan sana aikanansa!”(San.15:23) ja neuvoo meitä, että puheemme olisi ”aina suloista, suolalla höystettyä, ja tietäkää, kuinka teidän tulee itse kullekin vastata”(Kol.4:6).
Varmassa, tyynessä puheessa on uskomaton voima. Sinun ja minun pitää rohkaista nyt toinen toistamme! Me emme tarvitse tulta tai maanjäristystä tai tuulta. Nuo asiat ovat ihmeellisiä ja, jos Jumala suo niiden tapahtuvan, niin olkoon niin. On silti olemassa jotakin paljon voimallisempaa kuin kaikki nämä yhteensä, erityisesti tällä hetkellä. Se on se Jumalaan luottava hiljainen, pieni ääni. Se on ääni, joka sanoo: ”Kaikki on hyvin. Jumala hallitsee sinun tilannettasi, sisareni, veljeni. Jumala on edelleen valtaistuimellaan. Jeesus on yhä voittaja ja me olemme voittajan puolella.”
 Et aavistakaan, kuinka paljon voimaa Jumala haluaa vuodattaa elämäsi kautta, kun vaellat päiväsi läpi, naapurustossa, työpaikallasi. kotonasi, vain puhumalla vahvistusta Jumalan hyvyydestä ja uskollisuudesta. Avatkaamme sydämemme Herralle ja alkakaamme puhua toisillemme tuolla hiljaisella, pienellä äänellä. Voimme huomata sen uskomattoman etuoikeuden, mikä meillä on Jumalan voiman edustajina tälle sukupolvelle.

Carter Conlon tuli mukaan Times Square Churchin työhön vuonna 1994 perustajamme, David Wilkersonin kutsusta. Hänet asetettiin vanhemman pastorin virkaan vuonna 2001.

Friday, September 2, 2016

DAAVIDIN USKO

Kuningas Daavid oli tunnettu miehenä, joka luotti Jumalaan. Hän julisti oman elämänsä teeman kirjoittaessaan:
”Herra on minun voimani ja kilpeni; häneen minun sydämeni turvasi, ja minä sain avun. Siitä minun sydämeni riemuitsee, ja veisuullani minä häntä ylistän”(Ps.28:7).
Nämä eivät olleet sanoja vain Daavidille. Raamattu merkitsee Daavidin elämässä muistiin tapahtuman toisensa jälkeen, joissa hän osoitti suurta uskoa mahdottomissa tilanteissa.
SUURET SAAVUTUKSET
Daavid teki suuria tekoja uskon kautta Jumalaan:
 • Hän tappoi leijonan ja karhun paljain käsin
 • Hän tappoi filistealaisen jättiläisen, Goljatin
 • Hän pakeni Saulin yrityksiä tappaa hänet
 • Hän sai suuria voittoja kaikista vihollisistaan
Tehtyään parannuksen Daavid pääsi valtaistuimelleen sen jälkeen, kun hänen poikansa Absalom yritti tappaa hänet.
Kaikkien näiden asioiden keskellä Daavid kerskui Herrasta:
”Kuinka suuri on sinun hyvyytesi, jonka talletat pelkääväisillesi ja jota osoitat sinuun turvaaville ihmislasten edessä!”(Ps.31:19).
Ei ihme, että Raamattu nimittää Daavidia Jumalan mielen mukaiseksi mieheksi!
Tiedämme Raamatusta myös, että tämä siunattu mies lankesi kiusaukseen ja vietti päiviä, viikkoja, kuukausia ahdistuneena lankeemuksestaan ja koetuksistaan. Daavid kärsi myös vakavista masennuksen kausista.  Itse asiassa hän kirjoittaa äärimmäisestä yksinäisyydestä. Hän kertoo itkeneensä itsensä uneen monina öinä. Joskus elämänsä aikana hän oli niin kiusattu ja sairas, että toivoi kuolevansa.
Kaikkien näiden äärimmäisten kärsimysten vuosien aikana Daavid ei koskaan menettänyt uskoaan. Harvoja Raamatun ihmisiä testattiin, koeteltiin ja tutkittiin niin kuin Daavidia. Hän kesti kaiken läpi vain alati enenevällä uskolla.

Thursday, September 1, 2016

PALVELUKSESI IANKAIKKISUUDESSA

Haluan kertoa sanan kaikille, jotka ovat joutuneet käymään läpi kärsimyksen monien tulvien ja tulisien pätsien. Koetuksen aikasi ei ehkä ollut merkki kurituksesta. Paremminkin se on iankaikkista, sellaista, joka liittyy elämääsi uudessa, tulevassa maailmassa.
Taistelu, jota juuri kestät nyt, ei ole tästä maailmasta, ei lihasta, ei paholaisesta. Tämä sodankäynti on valmistelua tulevaan palvelukseesi kirkkaudessa. Sinua valmistetaan palvelukseen tuonpuoleisessa.
TAIVAALLINEN VALMISTELU
Mietipä tätä: Sinä päivänä, jolloin annoit elämäsi Jumalalle, Hän tiesi nykyisen koetuksesi tulevan. Hän tiesi, että rakastaisit Häntä kaikessa, mitä tulee sinua kohti ja sinä voittaisit.
Olen varma, että juuri nyt kaikki kohtaamasi asiat osoittavat Uuden Jerusalemin suuntaan. Apostoli Johannes kirjoittaa tulevasta ajasta:

 • ”Eikä mitään kirousta ole enää oleva. Ja Jumalan ja Karitsan valtaistuin on siellä oleva, ja hänen palvelijansa palvelevat häntä”(Ilm.22:3.) 
 • ”Eikä yötä ole enää oleva… ja he hallitsevat aina ja iankaikkisesti”(Ilm.22:5).
 • ”Hän on tehnyt heidät meidän Jumalallemme kuningaskunnaksi ja papeiksi, ja he tulevat hallitsemaan maan päällä"(Ilm.5:10).

Kaikki tämä puhuu toiminnasta. Se viittaa siihen, että Jumala valmistelee meitä nyt siihen, mitä Hän haluaa uskoa meidän tehtäväksemme uudessa maailmassa. Lyhyesti, Hänellä on yli meidän ymmärryksemme käyviä suunnitelmia.
Paavali puhuu tästä, kun hän sanoo, että palvelemme jatkuvasti Jumalaa suurella ilolla:

”Hän on hänen kanssaan herättänyt ja yhdessä hänen kanssaan asettanut meidät taivaallisiin Kristuksessa Jeesuksessa, osoittaakseen tulevina maailmanaikoina armonsa ylenpalttista runsautta, hyvyydessään meitä kohtaan Kristuksessa Jeesuksessa”(Ef.2:6-7, kursiivi kirjoittajan).