Monday, October 31, 2016

SE KALLIO OLI KRISTUS - Gary Wilkerson

Moosekselle riitti Jumalan tunteminen. Sen sijaan, että olisi pitänyt tärkeimpänä asiana päästä Luvattuun Maahan, hän pyysi Jumalalta: “Anna minun nähdä sinun kirkkautesi"(2 Moos.33:18). Voin kuvitella Jumalan mielihyvää Hänen kuullessaan tämän. Jokainen maallinen isä tuntee lastensa äänen, kun he pyytävät häneltä jotakin, mutta mikään ei lämmitä isän sydäntä enempää kuin kuulla lapsensa sanovan: ”Iskä, minä rakastan sinua siksi, kuka sinä olet.”
Jumala oli niin mielissään Mooseksen halusta, että Hän lupasi vastata tämän pyyntöön niin pitkälle, kuin Hän pystyi sallimaan sen”. Hän sanoi vielä: "Sinä et voi nähdä minun kasvojani; sillä ei kukaan, joka näkee minut, jää eloon”(2 Moos.33:20).
JUMALAN POLTTAVA VALKEUS
Jumalan valkeus on liian voimakas ihmisen lähestyä ja kokea täysin. Hänen pyhyytensä on kaiken kuluttava: ”Etten minä sinua tiellä hukuttaisi”(2 Moos.33:3). Hän ei kuitenkaan halunnut, että Mooses näkisi hänen kirkkaudestaan vain osan. Herra sanoi hänelle siksi: ”En voi näyttää sinulle kasvojani, mutta voin näyttää sen vaikutuksen, mikä minun läsnäolollani on, ja minkälaisen hyvyyden jäljen Minä jätän jälkeeni”(ks.2 Moos.33:21- 23).
”Ja kun minun kirkkauteni kulkee ohitse, asetan minä sinut kallion rotkoon …, kunnes olen kulkenut ohi”(2 Moos.33:22, kursiivi kirjoittajan).
Jumala kertoi tämän Moosekselle suojellakseen häntä. Tämä jae ilmaisee meille kaiken Jumalan ihmeellisestä armosta Vanhassa Testamentissa. Jopa ennen ristiä, ennen kuin Kristus vuodatti verensä meidän pelastukseksemme, Jumala peitti Mooseksen armossaan, kallion rotkossa.  Niin kuin Paavali selittää: ”Ja se kallio oli Kristus”(1 Kor.10:4).
JUMALAN MUUTTAVA KIRKKAUS
Raamattu sanoo, että Mooseksen kasvot muuttuivat säteileviksi Jumalan kirkkaudesta. Tuo muutos oli niin voimakas, että ”Mooses… pani peitteen kasvoillensa, etteivät Israelin lapset näkisi sen loppua, mikä on katoavaista” (2 Kor.3:13).
Jokainen, joka kohtaa Jeesuksen, kokee saman muutoksen. Muutoksen, joka on niin syvä, että koko maailma näkee sen ja pelkää.  

Friday, October 28, 2016

LAULA JA ILOITSE

On niin paljon huonoja uutisia, niin paljon jakaantumista ja vääristymää joka puolella. Uutisia moraalittomuudesta, terrorista, vihasta ja poliittisesta sekasorrosta, jotka näyttävät täyttävän aistimme ääriään myöten.
Levottomuuden ja epäjärjestyksen keskellä kuulen Jumalan Sanan käskevän minua riemuitsemaan suuresti ja olemaan iloinen.
            ”Iloitkoot hurskaat, veisaten hänen kunniaansa, riemuitkoot he vuoteissans”(Ps.149:5). 
Milloin viimeksi lauloit iloissasi ääneen vuoteessasi ennen nukkumaan menemistä?
”Iloitkoon Israel tekijästänsä, Siionin lapset riemuitkoot kuninkaastaan”(Ps.149:2).
Kun laulat ja iloitset suuren sekasorron aikana, sinulla on todella uskoa.
ÄLÄ MENETÄ RAUHAASI
Jos kuuntelemme ns. asiantuntijoita mediassa, voimme avata sydämemme levottomuudelle ja vihalle. Voimme joutua asioihin, jotka eivät ole iankaikkisia vaan nopeasti ohimeneviä. Kieltäydyn antautumasta poliittisen raivon valtaan. Menen äänestyskoppiin ja äänestän, ei tunteitteni mukaan, vaan raamatullisen totuuden mukaan. Äänestän rauhassa, menettämättä rauhaani tai rakkauttani kadotettua ihmiskuntaa kohtaan.
Ennen kaikkea, tottelen Jumalan iankaikkista Sanaa ja riemuitsen ja olen iloinen, riehukoon myrsky kuinka kovaa ympärilläni hyvänsä. Meidän käsketään riemuitsemaan ja laulamaan. Niin meidän pitää tehdä tietäen, että Jumalamme on luvannut johtaa ja suojella meitä kaiken tämän lävitse.
”Sinä olet minun suojani, sinä varjelet minut hädästä, sinä ympäröitset minut pelastuksen riemulla”(Ps.32:7).  

Thursday, October 27, 2016

JUMALA PALKITSEE NE, JOTKA LUOTTAVAT HÄNEEN

Kun aloin kirjoittaa tätä saarnaa, The Wall Street Journal raportoi, että koko maailma oli joutunut suuren pelon pilven alle. Heti minun ajatukseni kääntyivät miettimään omaa seurakuntaani. Ei siinä näkynyt pelon merkkejä. Sen sijaan, koska meillä on hengellisesti raittiita näinä aikoina, meillä on myös syvä, tunnettava ilo.
Minut johdettiin lukemaan Psalmia 37, jonka Daavid kirjoitti:
”Herra tuntee nuhteettomain päivät, ja heidän perintönsä pysyy iankaikkisesti. Pahana aikana he eivät joudu häpeään, ja nälän päivinä heillä on kyllin syötävää”(Ps.37:18 – 19, kursiivi kirjoittajan). 
Psalmi 37 kertoo meille, että Herra nousee toimimaan sellaisia yhteisöjä vastaan, joiden synnit ulottuvat taivaisiin asti.
            ”Sillä jumalattomain käsivarret särjetään” (Ps.37:17).
Daavidin uskomaton profetia Jumalan kansasta toteutuu meidän silmiemme edessä. Tämä psalmi on myös toivon psalmi. Se sisältää uskomattoman lupauksen niille, jotka panevat luottamuksensa Herraan.
TAKAISINMAKSUN AIKA
Tulee aika, jota Jesaja kuvaa “Herran koston päivänä ja Siionin takaisinmaksun vuotena” (Jes.34:8).
”Koko päivän minä olen ojentanut käsiäni uppiniskaista kansaa kohden, joka vaeltaa tietä, mikä ei ole hyvä, omain ajatustensa mukaan; kansaa kohden, joka vihoittaa minua alinomaa, vasten kasvojani… En ole minä vaiti, vaan minä maksan, maksan heille helmaan”(Jes.65:2–3,6).
Tiedämme, ettei meidän Jumalamme nuku. Se, mitä näemme tapahtuvan talousmaailmassa, ei ole vain Hänen kostoansa, vaan sillä on tekemistä Kaikkivaltiaan Jumalan kunnian ja kirkkauden kanssa. Hän ei vain seiso vieressä niin kuin väärämieliset sanovat Hänen tekevän.
Samaan aikaan kuin Herra kostaa jumalattomille, Hän maksaa niille, jotka luottavat Häneen.

Wednesday, October 26, 2016

JUMALAAN LUOTTAMINEN

Ajattele todistusta, jonka olemme antaneet ihanasta Herrastamme. Olemme sanoneet, että Hän on antaja, Jahve Jiree (huolehtija). Olemme julistaneet Hänen lupauksensa pitää huolta lapsistaan. Hän lupaa:
”Mutta minä tein, minkä tein, oman nimeni tähden, ettei se tulisi häväistyksi pakanain silmissä, joitten silmäin edessä minä olin vienyt heidät pois”(Hes.20:14).
Hän sanoo siis: ”Kun minä pelastin Israelin, se ei tapahtunut missään salaisessa sopukassa.  Minä tein heille ihmeitä koko maailman nähden. Nyt haluan tehdä saman teidän sukupolvellenne.”
Rakas lukija, onko sinun tilanteessasi jotakin, mitä et ole vielä antanut Jumalalle? Pyydetäänkö sinua panemaan uskosi johonkin kaukana olevaan oljenkorteen? Oletko tullut tulokseen: ”Vain ihme Herralta voi pelastaa minut”.
JUMALAN KANSA EI JOUDU HÄPEÄÄN
Emme tiedä, miten Jumala aikoo toimia pelastaakseen meidät. Ei kukaan Raamatussa tiennyt. Me tiedämme, että joku Hänen enkeleistään voi karkottaa joukkoja. Herra ei koskaan saata kansaansa häpeään!
Juuri nyt Hän sanoo meille saman kuin Israelille: ”Minä kutsuin sinut synneistäsi ja olen pannut sinut kaikkien ympärilläsi olevien nähtäväksi, jotta sinä kirkastaisit Minun kunniaani ja nimeäni. Minä juuri kutsuin sinut ja Minä pelastan sinut jumalattomien silmien edestä, oman Nimeni tähden.” Niinpä, aiotko nyt vaeltaa sen mukaan, mitä puhut ja väität uskovasi? Annatko Jumalan toimia Sanansa mukaan, jotta Hänen nimensä kirkastettaisiin ihmisjoukkojen edessä?
Ottakaamme omaksemme Daavid rukous näitä aikoja varten:
”Mutta sinä, Herra, Herra, auta minua nimesi tähden, sillä sinun armosi on hyvä, pelasta minut“(Ps.109:21, kursiivi kirjoittajan).
Jumala ei koskaan anna Häneen luottavien joutua häpeään. Hän pitää Sanansa sinulle, koska vaakalaudalla on Hänen oma kunniansa.

Tuesday, October 25, 2016

NOUSE JA KÄVELE

Kun Pietari ja Johannes kävelivät temppeliä kohden, he kohtasivat kerjäläisen, joka oli ollut rampa syntymästään saakka. Pietari ja Johannes kulkivat miehen ohitse monta kertaa, mutta tällä kertaa he pysähtyivät. Ihmisjoukot torilla kuulivat Pietarin sanovan kerjäläiselle: ”Katso meihin..., Jeesuksen Kristuksen, Nasaretilaisen, nimessä, nouse ja käy”(Ap.t:3:4,6).
Pietari kutsui Herraa toimintaan, kyseessä oli Jumalan oman kunnian säilyttäminen. Ihmiset kansanjoukossa sanoivat varmaan: ”Kuinka typerä saarnaaja. Hän käskee koko ikänsä rampana olleen miehen nousta ja kävellä”.  Uskon, että ihmiset olivat valmiina nauramaan Pietarille ja Johannekselle ivaillen heitä.
HYPELLEN JA TANSSIEN
Sitten rampa mies tunsi jaloissaan tapahtuvan jotakin outoa. Ensin hän pyöritteli nilkkojaan. Sitten tunne nousi ylöspäin hänen sääriinsä ja reisiinsä. Hän nousi kontalleen ja hitaasti työnsi itsensä pystyyn ja seisoi. Sitten, kansanjoukon ihmeeksi, hän alkoi hyppiä ja tanssia.
Kysyn sinulta: Mitä, jos Jumala ei olisikaan toiminut? Se ei huolettanut Pietaria, joka iloisesti antautui kokonaan Jumalan haltuun. Herra ei koskaan anna Häneen luottavien joutua häpeään.
Tänäkin päivänä meidän odotetaan asettavan Jumalan kunnian, kirkkauden ja maineen alttiiksi.
JUMALAN SUUNNITELMAT PITÄVÄT PINTANSA
Mieti kaikkia Apostolien kirjan tapahtumia. Jokaisessa niistä pantiin koetteelle se tosiasia, että Kristus tuli maailmaan ja kuoli meidän puolestamme. Silti koko Vanhan ja Uuden Testamentin läpi säilyi Jumalan tarkoitus ja suunnitelma, ja ihmiset selvisivät. Joka tapauksessa Jumala kutsui lapsensa, ei vain luottamaan Häneen, vaan myös uskomaan Hänen tekevän ihmeitä.
Mitä luulet, pyytäisikö Herra yhtään vähempää meidän sukupolveltamme?

Monday, October 24, 2016

JUMALAN ETSIMINEN - Gary Wilkerson

Senkin jälkeen, kun Herra oli siunannut Israelia runsaasti, kansa kääntyi epäjumalien palvontaan. Kun Mooses oli Jumalan yhteydessä vuorella, kansa sulatti korunsa ja teki kultaisen vasikan. Emme voi verrata sellaista asiaa tämän päivän juttuihin, mutta lyhyesti se on tällainen: Kun pyydät Jumalan siunauksia etsimättä Häntä itseään, päädyt epäjumalanpalvelukseen, koska etsimisesi kohteena on jotakin maallista. Kuten Paavali sanoo:
”Nuo, jotka ovat vaihtaneet Jumalan totuuden valheeseen ja kunnioittaneet ja palvelleet luotua enemmän kuin Luojaa” (Room.1:25).
MITKÄ OVAT MEIDÄN AIKAMME EPÄJUMALIA?
Onneksi useimpien meistä ei tänä päivänä tarvitse anoa vettä tai leipää. Voimme kääntää vesihanaa tai mennä elintarvikekauppaan. Meillä on kuitenkin omia kultaisia epäjumalia, asioita, joita etsimme ulkopuolelta Jumalan: menestystä työssä, taloudellinen varmuus, aineellinen mukavuus. Nämä eivät ole pahoja asioita, mutta jos haluamme niitä enemmän kuin Jumalaa, jos niistä tulee koko elämämme tavoittelun kohde, olemme rakentaneet epäjumalan. Jumala tahtoo sanoa meille: ”Jatka vain, yritä saada se. Nauti siitä. Et kuitenkaan löydä siitä Minun läsnäoloani.”
Minusta Mooseksen vastaus on ihana: Jumala, anna minun kuolla tähän erämaahan mieluummin, kuin johdat minut jonnekin, jossa et itse ole.”
Rukoilen, että tästä tulee seurakunnankin rukous: ”Herra, elämäni on ollut niin siunattu, että olen antanut johtaa itseni harhaan. Silmäni ovat olleet Sinun rajattomassa suosiossasi, siunauksissa, joita annat. Haluan jotakin muuta. Anna elämäni määräytyä sinun suosiosi mukaan, jotta tuntisin Sinut sellaisena kuin olet.”
RIITTÄÄKÖ JUMALA?
Haluan kysyä sinulta, riittääkö Jumala sinulle?  Tyydyttääkö Hänen tuntemisensa sinut? Onko mitään, joka estää sinua menemästä Hänen luokseen, jokin epäjumala, jonka olet asettanut Hänen edelleen? Hänen ensimmäinen käskynsä oli tämä: ”Sinulla ei tule olla muita jumalia”(2 Moos.20:3)

Saturday, October 22, 2016

HERÄTKÄÄ SANKARIT! - Claude Houde

“Julistakaa tämä pakanakansain seassa, innostakaa sankareita. Lähestykööt he … Sanokoon heikko: ’Minä olen sankari’. Tulkoon kansani avuksi tulkaa yhdessä Ratkaisulaaksoon” (ks. Jooel 3:9- 12).
Anon sinua rukoilemaan kanssani: “Herra, lisää meille uskoa”. Haastan sinua myös päättämään olla Jumalan sankari. Käytän tahallani sanaa ”anon”, koska uskon, että se sana sopii meidän tapaukseemme ja aikojen vakavuuteen.
PALAVA INTO JUMALAN PUOLESTA
Apostoli Paavalilla oli sisässään palava tuli. Hän sanoi korinttolaisille: ”Jumalan rakkaus vaatii minua”(ks.2 Kor.5:14). Iankaikkisen valtakunnan asiat olivat todellisesti vaakalaudalla ja vaativat häntä päästämään huudon sellaisella palavuudella, että se lensi kuin nuoli suoraan meidän sydämeemme, ylittäen vuosisadat ja kulttuurit.
”Me pyydämme Kristuksen puolesta: antakaa sovittaa itsenne Jumalan kanssa”(2 Kor.5:20).
Tämä leimuava into palaa minussa tänä päivänä. Pyydän sinua, anna sovittaa itsesi, halusi ja päämääräsi Jumalan tahdon mukaan.
UUDISTUNUT USKO
On uskoa, joka uudistaa ja herättää sankareita. Olen usein ajatellut, että meidän pitäisi panna pois oma pitkäveteinen kristillinen elämämme, jos taivas aukeaisi edes hetkeksi raottamaan verhoa nähdäksemme Jumalan tahdon, rakkauden ja tarkoituksen ihmiskuntaa kohtaan.  Emme jatkaisi istumalla kirkossa yhtään jumalanpalvelusta, poissaolevina ja kiinnostumattomina mielessämme elokuvien vuokraus ja hyödyttömät tositeeveet.
Rakas lukija, Jumalan ääni kuuluu miljoonien uskovien sydämessä ympäri maailmaa: ”Herätkää ja uudistakaa sankarit!”

Claude Houde, johtava pastori Eglise Nouvelle Vie (Uuden Elämän Seurakunnassa) Montrealissa, Kanadassa. Hänen johdossaan Uuden Elämän Seurakunta on kasvanut kourallisesta ihmisiä enempään kuin 3 500 seurakuntalaiseen siinä osassa Kanadaa, jossa on vähän protestanttisia seurakuntia.

Friday, October 21, 2016

JUMALA PUOLUSTAA OMIAAN

Raamattu kertoo, että kuningas Hiskia oli Jumalaa pelkäävä: “Hän riippui Herrassa kiinni”(2 Kun.18:6).
Hiskian hallitusaikana assyyrialaiset, sen ajan suurin valta piiritti Jerusalemia. Tämä valtava armeija oli jo miehittänyt Samarian ja Juudan kaupungit.  Nyt he piirittivät Jerusalemia. Heidän päällikkönsä kuulutti kovalla äänellä: ”Me olemme voittaneet kaikkien maiden jumalan. Kuinka odotatte teidän Jumalanne voivan pelastaa teidät?”
JUMALA TUOMITTAVANA
Tässä näemme Herran itsensä tuomiolla. Hänen uskollisuutensa kyseenalaistettiin koko valtakunnan, Israelin vihollisten ja Hänen oman kansansa edessä. Mitä, jos Hän ei toimisikaan?
Kun kriisi huipentui, Jesaja seisoi vierellä katselemassa kaikkea. Hän oli saanut Herralta sanan ja hän luotti siihen täysin. Nyt hän haastoi Jumalan pitämään sanansa pannen vaakalaudalle Herran kunnian. Hän rukoili: ”Jumala, ei minun kunniallani ole väliä. Jos Sinä et pelasta, voin aina piileksiä erämaassa. Nyt on kyseessä Sinun kunniasi.”
Näin sanoen Jesaja tyynesti puhui Hiskialle Assurin sotapäälliköstä: ”Hän ei tule tähän kaupunkiin eikä siihen nuolta ammu, ei tuo sitä vastaan kilpeä eikä luo sitä vastaan vallia. Samaa tietä, jota hän tuli, hän palajaa, ja tähän kaupunkiin hän ei tule, sanoo Herra. Sillä minä varjelen tämän kaupungin ja pelastan sen itseni tähden”(2 Kun.19:32- 34, kursiivi kirjoittajan).
Jumala ei anna Häneen luottavien ihmisten ikinä joutua häpeään, tuona yönä Hän teki voimallisen ihmeen. Raamattu sanoo, että 185 000 Assurin sotilasta kuoli salaperäisesti, saaden aikaa suuren paniikin ja mahtava armeija pakeni. Taas kerran Jumala puolusti kansaansa itsensä tähden.

Thursday, October 20, 2016

TULI EI VAHINGOITTANUT HEITÄ

Sadrak, Meesak ja Abednego, tunnetut “kolmena hebrealaisena nuorukaisena”, kieltäytyivät kumartamasta Nebukadnessarin kolmikymmenmetristä kultaista epäjumalan patsasta. He seisoivat päättäväisinä, vaikka olivat tuomittuja kuolemaan tulisessa pätsissä. Kun paha kuningas kysyi uhkaavasti: ”Kuka on se jumala, joka pelastaa teidät minun kädestäni?" (Dan.3:15), nuorukaiset muistuttivat Herraa Hänen lupauksestaan:
"Nebukadnessar! Ei ole tarpeellista meidän vastata sinulle tähän sanaakaan. Jos niin käy, voi meidän Jumalamme kyllä pelastaa meidät tulisesta pätsistä… Ja vaikka ei pelastaisikaan, niin tiedä se, kuningas, että me emme palvele sinun jumaliasi emmekä kumartaen rukoile kultaista kuvapatsasta, jonka sinä olet pystyttänyt" (Dan.3:16 - 18).. 
TÄYSI LUOTTAMUS JUMALAAN
Nämä nuorukaiset luottivat siihen, että Jumala huolehtisi nimensä kunniasta, koska he halukkaasti kohtasivat varman kuoleman.
Silmää tekevät johtajat kaikkialta maasta kokoontuivat kuoleman tuomion täytäntöön panoon: ruhtinaat, hallitusmiehet, tuomarit, ympäröivien maakuntien hallitsijat. Nebukadnessar käski lämmittää uunin seitsemän kertaa kuumemmaksi kuin tavallisesti, kuumuus tappoi pätsiä lämmittäneet miehet.
Ihmiset olivat kauhuissaan ja huusivat: ”Nämä miehet eivät voi säilyä hengissä! He kaatuvat kuolleina, ennen kuin ehtivät edes pätsin äärelle. Ei kukaan Jumala voi pelastaa tällaiselta kohtalolta.”
TULESSA KÄVELEMINEN
Herran nimi oli vaakalaudalla. Jos Hän ei puuttuisi tilanteeseen, Hänen nimensä joutuisi huonoon huutoon kaikkien kansojen keskuudessa.
Herra ei koskaan anna häväistä niitä, jotka luottavat Häneen täysin! Raamattu sanoo, että Jeesus itse ilmestyi pätsiin suojelemaan ja lohduttamaan palvelijoitaan. Tulesta tuli esiin miehiä, joissa ei tuntunut edes savun hajua!

Wednesday, October 19, 2016

JUMALAN USKOLLISUUS

On aikoja, jolloin tuntuu, että Jumalaa ei ole näkynyt. Hänen kansansa on jäänyt häpeään ja epätoivoon. Kertomus ei lopu tähän. (Risti oli yksi näistä ajoista). Emme tajua kriisimme keskellä, että Jumalan oma kunnia on vaakalaudalla.
Läpi koko Raamatun Jumalalla oli kansa, jonka piinkova usko osoitti Jumalan uskollisuuden vaikeimpinakin aikoina. Nämä palvelijat toimivat häpeämättä Herran puolesta pannen Hänen kunniansa peliin kuitenkin uskoen, että Hän pelastaisi.
KÄYKÄÄ ETEENPÄIN!
Mieti Mooseksen esimerkkiä Punaisella Merellä, inhimillisesti mahdottomassa tilanteessa. Israel pakeni Egyptin armeijaa, nyt meren saartamana yhdeltä puolelta toiselta puolelta vuoriston. Mooses oli jo ennustanut, että Jumala johtaisi Israelin Luvattuun Maahan, ja nyt Herran maine oli koetuksella kaikkien silmien edessä.
Miten Mooses reagoi tähän kriisiin? Nähdessään edessään avaran meren hän huusi: ”Käykää eteenpäin!” Mooses uskoi Jumalan huolenpitoon ja luotti tämän vievän Israelin antamaansa lupaukseen: ”Minä tiedän, että Herra on uskollinen. Minä aion toimia Hänen Sanansa mukaan”.
VAIKKA HULLUNA PIDETTÄISIIN
Mieti sellaisen uskon seurauksia. Jos Punainen Meri ei avautuisikaan ihmeellisesti, Moosesta pidettäisiin hulluna. Israelilaiset menisivät takaisin orjuuteen, ja Jumalaan ei koskaan enää luotettaisi. Tiedämme kuitenkin, mitä tapahtui: Kun Mooses ojensi kätensä, vedet jakautuivat, ja kansa kulki meren yli kuivaa pitkin. Sanon vaan, ettei kukaan Jumalaan luottava koskaan joudu häpeään. Jumala pelastaa Lupauksensa mukaan oman nimensä kunnian tähden.
”Herra, Jumala Sebaot, kuka on voimassa sinun vertaisesi, Herra? Ja sinun uskollisuutesi ympäröitsee sinua”(Ps.89:8).

Tuesday, October 18, 2016

JUMALA PITÄÄ LUPAUKSENSA

”Herra tukee vanhurskaita...  Pahana aikana he eivät joudu häpeään”(Ps.37:17, 19 kursiivit kirjoittajan). 
Saatat kysyä: ”Mitä tämä oikein tarkoittaa?” Se merkitsee yksinkertaisesti: Jumala ei ole uskollinen vain menetysten korvaamisessa, vaan myös lupauksissaan. Daavid sanoo oikeastaan: ”Katso ympärillesi ja näe, kuinka Jumala pitää Sanansa. Hänen varoituksensa ovat julistettuina otsikoissamme, Hänen toimintansa kaikkialla mediassa. Pitääkö Jumala Sanansa, joka koskee Hänen valittujensa säilyttämistä?
PELKOA HERÄTTÄVIÄ UUTISIA
Mieti: Mitä vain tapahtuukin maailmassa, mitä pelottavimmiksi uutiset tulevat, miten hirveästi maailma huojuu, kuinka lähellä kaatumista talous onkaan, Jumala ei jätä kansaansa häpeään. Herra todella toimii toteuttaakseen Sanansa. Saatamme kärsiä, mutta Hän tulee kaiken läpi niiden luokse, jotka täysin luottavat Häneen. Maailma ei kykene koskaan sanomaan: ”Sinun Jumalasi ei pitänyt Sanaansa.”
TODISTUKSIA TUNNOTTOMALLE MAAILMALLE
Älä erehdy, meidän on tulevaisuudessa kohdattava mahdottomuuksia. Herramme sanoo, että Hän on mahdottomuuksien Jumala, Hän antaa ihmeitä, kun ihminen ei voi auttaa. Itse asiassa Hän panee maineensa mielellään kansansa käsiin kutsuen meitä antautumaan Hänen Sanalleen. saatat ajatella: ”Jumalahan puolustaa omaa nimeään. Hän ei tarvitse minua”. Ei niin! Jumala on valinnut kansansa olemaan todistuksena tunnottomalle, liikkumattomalle maailmalle. Hän kutsuu meitä antamaan Hänen tehdä avoimesti, mitä Hän lupaa.

Monday, October 17, 2016

VERRATON SUOSIO - Gary Wilkerson

“Elleivät sinun kasvosi käy meidän kanssamme, niin älä johdata meitä täältä pois”( 2 Moos.33:15).
Mooses tiesi Jumalasta jotakin, mikä ylittää Hänen siunauksensa, jopa Hänen yliluonnolliset tekonsa. Hän tiesi, että Jumalan rajattoman suosion yläpuolella on Hänen lopullinen suosionsa, suosio, jota ei voi mitata asioilla, joita Hän tekee, vaan vain siinä, kuka Hän on.
TAIVAS ILMAN JUMALAN LÄSNÄOLOA
Eräs kuuluisa kristillinen kirjailija asetti kysymyksen: ”Mitä, jos taivas olisi paikka, jossa voisit saada kaiken haluamasi? Kaikki unelmasi toteutuisivat ja halusi saisi tyydytyksen, mutta siellä ei olisi Jumalaa. Haluaisitko mennä sinne?” Jokaisella kristityllä on oikeus kysyä tätä. Haluammeko Jumalan siunauksia ilman Hänen tuntemistaan, kaikkien hyvien lahjojen antajaa?  Tai, niin kuin Mooses, ottaisimmeko mieluummin Jumalan läsnäolon, vaikka kaikki siunaukset puuttuisivat?
En todellakaan ota kevyesti Jumalan siunauksia enkä Hänen Sanaansa. Raamatussa on tuskin yhtään kirjaa, joka ei mainitse Jumalan huolta köyhistä.  Köyhyys vaikuttaa kaikilla elämän alueilla, ja meidän tulee antaa leipää nälkäiselle, toivoa masentuneille, parannusta särkyneille sydämille. Niille, jotka meistä tuntevat Jumalan runsaat siunaukset, Mooses näyttää jotakin tärkeätä: Jopa jokapäiväinen leipä kalpenee Jumalan tuntemisen rinnalla.
ILMAN JEESUSTA MEILLÄ EI OLE MITÄÄN
Eivät tämän päivän kristityt ole kiittämättömiä Jumalan siunauksista. Ongelmamme on, että me pysähdymme siihen. Sanomme: ”Herra, sinun rajaton suosiosi riittää minulle.” Seei kuitenkaan riitä. Meillä voi olla mitä elävin avioliitto, kaunein koti, tyydyttävin työpaikka ja ihanimmat lapset, mutta jos Jeesus ei ole näiden keskellä, meillä ei ole mitään.
Haluammeko julistaa Mooseksen kanssa: ”Herra, jos sinä et ole mukana, niin en lähde!”? Jos voimme sanoa näin, Jumala vastaa meille samalla tavalla kuin Moosekselle: "Pitäisikö minun kasvojeni käymän sinun kanssasi ja minun viemän sinut lepoon?" (2 Moos.33:14).  

Saturday, October 15, 2016

ELÄMÄ SIUNAUKSESSA - Nicky Cruz

Tehtyään suuren synnin Daavid rukoili:
”Jumala, ole minulle armollinen hyvyytesi tähden; pyyhi pois minun syntini suuren laupeutesi tähden.  Pese minut puhtaaksi rikoksestani, puhdista minut synnistäni. Sillä minä tunnen rikokseni, ja minun syntini on aina minun edessäni… Peitä kasvosi näkemästä minun syntejäni, pyyhi pois kaikki minun pahat tekoni. Jumala, luo minuun puhdas sydän ja anna minulle uusi, vahva henki”(Ps.51:1-3, 9- 10).
Daavidia tekemä synti vei hänet kauemmaksi Jumalan kasvoista, kuin hän olisi koskaan kuvitellut voivansa joutua. Hänen elämänsä suurin tuska oli siinä, että hän oli poissa Jumalan käden siunauksesta ja suosiosta. Hän ei voinut kestää ajatusta suhteensa menettämisestä siihen ainoaan, jota hän rakasti eniten.
”Älä heitä minua pois kasvojesi edestä, äläkä ota minulta pois Pyhää Henkeäsi.  Anna minulle jälleen autuutesi ilo, ja tue minua alttiuden hengellä”(Ps.51:11 - 12).
JUMALAN TARKOITUKSEN ETSIMINEN
Daavid maksoi kovan hinnan synnistään, mutta ei antanut sen määrittää itseään. Kun hän tuli takaisin järkiinsä, hän itki Jumalalle ja pyysi anteeksiantamusta, jolloin Jumala innokkaasti otti hänet takaisin. Se ei kuitenkaan pyyhkinyt pois synnin tuomia seurauksia.
Jos ennen kiusaukseen lankeamistamme tietäisimme syntimme seuraukset, kuinka moni meistä koskaan lankeaisikaan?  Jos vain voisimme nähdä etukäteen harmin, minkä syntimme aiheuttaa.
Jumalan siunauksessa eläminen tarkoittaa, että meidän tulee etsiä Hänen suunnitelmaansa meitä varten katsoen tulevaisuuteen ja laskien jokaisen päätöksemme hintaa. Meidän täytyy pitää silmämme lujasti kiinnitettyinä Hänen polkuunsa ja olla keskittyneinä ja uskollisina siinä.

Nicky Cruz, kansainvälisesti tunnettu evankelista ja tuottoisa kirjailija, kääntyi Jeesuksen Kristuksen luokse väkivallan ja rikoksen elämästä kohdattuaan David Wilkersonin New Yorkissa v. 1958. Hänen dramaattinen kääntymiskertomuksensa julkaistiin ensi kerran David Wilkersonin kirjassaRisti ja Linkkuveitsi ja myöhemmin hänen omassa suosikkikirjaksi muodostuneessa Juokse poika, juokse.

Friday, October 14, 2016

KAIKEN MENETYKSESTÄ SELVIÄMINEN

Kun Daavid etsi Jumalan johdatusta Siklagin katastrofin jälkeen (ks. 1 Sam.30:1-6), uskon hänen kuulleen tuon pienen hiljaisen äänen kuiskaavan: ”Tässä on tie, sitä käykää”. Rakas lukijani, sama pätee meihin tänä päivänä.
On olemassa rohkaiseva hengellinen laulu ”Koko tien Hän kanssain kulkee”. Herramme tekee juuri sen. Hän näet on laatinut suunnitelman meitä varten määrätyssä paikassa, ja se suunnitelma toimii nytkin, kun joudumme kohtaamaan kaikenlaista sekasortoa elämässämme.
MIKÄ ON OIKEASTI TÄRKEÄTÄ?
Jumalan Sanasta olen vakuuttunut, että Daavid mietti mielessään toistuvasti: ”Sinä saavutat sen” (ks.1 Sam.30:8). Daavid tiesi aivan hyvin, ettei hän voinut saattaa ennalleen taloansa Siklagissa eivätkä hänen sotilaansa voisi palauttaa kotejaan, puutarhojaan eikä omaisuuttaan ennalleen. Nuo aineelliset jutut olivat mennyttä, poltettu ja tuhottu. Ei, se, minkä he voisivat palauttaa ennalleen, oli heidän perheittensä turvallisuus.
Daavid ja hänen kuusisataa uskollista miestänsä olivat huolissaan vain perheistään. Kaikki, millä oli todellista arvoa, pelastui. Ehkä heidän nyt piti asua teltoissa vaimoineen ja lapsineen. Jumala oli kuitenkin antanut heille varmuuden turvasta.
UNOHDA ”VANHAT HYVÄT AJAT”
Näetkö tässä yhtäläisyyttä meidän aikaamme? Näiden miesten ei ollut mahdollista saada takaisin entistä elämäntapaa. He eivät voineet palata rauhalliseen elämään, joka oli ollut niin levollista aiemmin. Nuo ”vanhat hyvät ajat” olivat nyt historiaa, mutta he olivat saaneet takaisin kaikki tärkeät asiat.
”Ja Daavid pelasti kaikki, mitä amalekilaiset olivat ottaneet” (1 Sam.30:18). 

Thursday, October 13, 2016

JATKA TAISTELUA!

Jokaista uskovaa haastetaan jatkamaan Raamatun lukemista, kunnes Pyhä Henki panee Jumalan lupaukset ikään kuin hyppäämään sen sivuilta henkilökohtaisesti häntä varten. Voimme kuulla Pyhän Hengen pienen hiljaisen äänen kuiskaavan meille, kun se tapahtuu: ”Tämä lupaus on sinulle. Se on Jumalan Sana vain sinulle, jotta jaksat läpi vaikeiden aikojen.” Olen varma, että et voi taistella uskon sotaa loppuun asti kuulematta Herraan vahvistavaa ääntä sinulle.
HÄNEN HENKILÖKOHTAINEN SANANSA
Kun Daavid kärsi tappion, hän rohkaisi itsensä, kokosi itsensä ja heti toimi uskossa. Kun hän sai takaisin taisteluhengen, hän lähetti hakemaan esineen, jota sanottiin kasukaksi (eefod). Tämä oli vaate, johon kuului kaksi kiveä. Ne pitivät paikallaan ylipapin rintakilpeä. Joskus Jumala puhui tuon rintakilven kautta, ja Daavid oli päättänyt saada johdatuksen sanan Herralta.
”Ja Daavid sanoi pappi Ebjatarille, Ahimelekin pojalle: ’Tuo minulle kasukka’. Niin Ebjatar toi kasukan Daavidille. Ja Daavid kysyi Herralta: ’Ajanko takaa tuota rosvojoukkoa? Saavutanko minä sen?’ Hän vastasi hänelle: ’Aja, sillä sinä saavutat sen ja pelastat pelastettavat’ "(1 Sam.30:7-8).
JUMALAN NEUVON SAAMINEN
Mieti, mitä Daavid teki tässä! Kun tämä mies oli itkenyt ja lähtenyt takaisin taisteluun, hän vaipui polvilleen. Herra antoi hänelle hänen tarvitsemansa neuvon sanan:
”Hän vastasi hänelle: ’Aja, sillä sinä saavutat sen ja pelastat pelastettava’ "(1Sam.30:8, kursiivi kirjoittajan).
Jumalan neuvo Daavidille oli: ”Lähde eteenpäin. Saat voiton”. Toisin sanoen: ”Jatka taistelua!”

Wednesday, October 12, 2016

HERRAN SANA TULI

Jos pastorisi saarnat ovat voideltuja, ne saavat aikaan elämää sinussa. Jumalan sanan saarna rohkaisee aina hänen pyhiään. Samoin yhteinen ylistys voi kohottaa sinua joksikin aikaa. Kuinka nopeasti me unohdammekaan tuon mielen kohoamisen sunnuntain jumalanpalveluksen jälkeen. Kun maanantai ja tiistai ovat ohitse ja uutiset huononevat, me usein putoamme takaisin ahdistuksen ja pelon kohtauksiin.
JUMALAN SIELUNHOITO
Normaalina aikana kykenen saamaan neuvoa hurskaalta vaimoltani, Gweniltä. Hänellä on aina hyvä sana minulle, juuri sitä tarvitsen. Minä tunnen häntä kohtaan samaa, kuin Daavid tunsi, kun hän sanoi Abigailille, Naabalin vaimolle: ”Katso, minä olen kuullut sinua" (1 Sam.25:35). Kauheina aikoina asiat vain voivat olla niin erilaisia. Kun uskomme joutuu uhatuksi, kun meidän henkemmekin on uhattuna, aviopuolison, pastorin ja viisaiden ystävien neuvo voi viedä meidät vain jonkin matkaa eteenpäin.
Tänä päivänä me elämme pelottavia aikoja ja totuus on, että vain henkilökohtainen sana Herralta voi johtaa meidät sellaisten aikojen läpi antamalla tarvitsemaamme kestävää toivoa. Kautta historian Jumala on aina ollut uskollinen ja antanut sanan kansalleen.
HÄN PUHUU VIELÄ TÄNÄÄNKIN
Vanhassa Testamentissa luemme uudelleen ja uudelleen: ”Ja Herran sana tuli”.
  • Raamattu sanoo Aabrahamista: ”Näiden tapausten jälkeen tuli Abramille näyssä tämä Herran sana” (1 Moos.15:1.) 
  • Luemme Joosuasta: ”Sen käskyn mukaan, jonka Herra oli Mooseksen kautta antanut” (Joos.22:9). 
Näin tapahtui Daavidille ja myös profeetoille. Sen sijaan tämän päivän Jumalan kansana meissä asuu Pyhä Henki, joka antaa sanan taivaasta. Hänen kauttaan, lohduttava, parantava, johdattava sana Herralta on valmiina kaikille, jotka haluavat luottaa.

Tuesday, October 11, 2016

HERRAN ROHKAISU

Daavid oli miestensä kanssa pakenemassa kuningas Saulia, joka oli yrittänyt tappaa Daavidin. Eräässä vaiheessa pieni armeija leiriytyi kaupunkiin nimeltä Siklag. Sinne he asettuivat perheineen. Sieltä he lähtivät taisteluun jättäen vaimot ja lapset turvaan.
Taistelun jälkeen Daavid ja hänen armeijansa matkasivat kotiin kolme päivää, kun sillä aikaa heidän kyläänsä hyökkäsivät yhtäkkiä amalekilaiset. Tämä raivoisa vihollinen kidnappasi Daavidin ja hänen miestensä perheet ja poltti koko kaupungin tulella.
”Kun Daavid miehinensä tuli kaupunkiin, niin katso, se oli tulella poltettu, ja heidän vaimonsa, poikansa ja tyttärensä oli otettu vangiksi”(1 Sam.30:3).
SIUNAUKSIEN LASKEMINEN
Daavidin suhtautuminen tähän kauheuteen oli se, että ”[hän] rohkaisi mielensä Herrassa, Jumalassansa”(1 Sam.30:6). Uskon, että hän teki tämän muistaessaan Jumalan aiempia pelastustekoja. Nuoruudessaan Daavid oli tappanut karhun, lyönyt leijonan ja voittanut jättiläisen Goljatin. Nyt, kun hän kauhisteli tämänkertaista menetystä, hän muisti nuo ja monet muut taistelut, jotka hän oli voittanut.
VAIN HENKILÖKOHTAINEN SANA
Daavid sanoi: ”Tarvitsen Herralta sanan”. Hän tiesi, ettei kukaan voinut rohkaista häntä, ei yksikään hänen alaisensa, armeijan hyvin viisas kapteeni tai mikään neuvonantaja yleensä. Daavidin piti saada henkilökohtainen sanan suoraan Häneltä, joka oli pelastanut hänet kaikista toivottomista tilanteista, joissa hän oli ikinä ollut.
Rakas lukija, sama pätee sinuun ja minuun tänään. Maan päällä ei yksinkertaisesti ole ketään, joka voisi nostaa sielusi epätoivosta tai pitäisi henkesi rohkaistuna koko kriisisi ajan. Meidän kaikkien pitää saada oma sanamme Herralta. Niin kuin Daavid, meidätkin kutsutaan rohkaisemaan itsemme muistamalla Jumalan aiemmat pelastusteot omassa elämässämme. Meidän tulee myös muistaa niitä aikoja, jolloin Jumala on todistanut olevansa hedelmää kantava menneiden sukupolvien aikana.

Monday, October 10, 2016

JUMALAN MAALLISET SIUNAUKSET - Gary Wilkerson

Mooses tiesi, kuinka tärkeitä Jumalan siunaukset olivat Israelille. Hänen yliluonnolliset tekonsa olivat pelastaneet heidän henkensä: mannaa taivaasta, kun kansa oli nälissään ja vettä kalliosta, kun heidän kehonsa olivat kuivumaisillaan.
Mooses huomasi, että näiden kokemusten tarkoitus, ihmeellisten antimien ohella, oli saada heidät tuntemaan ja luottamaan lämminsydämiseen ja rakastavaan Jumalaan, joka antoi heille.  Mooseksen seuraava lausunto ei yllätäkään meitä:
”Ilmoita minulle tiesi, että tulisin tuntemaan sinut ja tietäisin saaneeni armon sinun silmiesi edessä” (2 Moos.33:13).
Mooses tiesi, että lopulta Jumalan suosiota ei voisi saada Hänen antamissaan lahjoissa, vaan Hänen itsensä tuntemisessa.
PAIMENEN SILMILLÄ NÄHTYNÄ
Kiitän Jumalaa kaikesta maallisesta siunauksesta. Pastorina saan nähdä Hänen ihmeelliset työnsä ihmisten elämässä koko ajan. Hän eheyttää avioliittoja, jotka ovat rikkoutuneet. Hän antaa avun niille, jotka ponnistelevat taloudellisesti. Hän tuo parantumisen ihmisten sairaille, murtuneille kehoille.
Kirjoittaessani tätä ajattelen erästä pientä poikaa, jonka nimi oli Jesaja. Hänen ei odotettu elävän enempää kuin kymmenen päivää syntymän jälkeen. Kun hän pysyi elossa ensimmäisen vuotensa, lääkärit sanoivat, ettei pystyisi koskaan kävelemään. Juuri äskettäin hänen äitinsä lähetti minulle videon nuoresta Jesajasta tanssimassa pienen tytön kanssa häissä!
JUMALAN ELÄMÄNLEIPÄ
Sellaiset asiat puhuvat Jumalan rajattomasta suosiosta, Hänen kyvystään hengittää elämää mihinkä hyvänsä erämaahan. Kaikkihan me koemme Hänen suosiotaan liiankin suurissa määrin mitattavaksi: suhteissamme, terveydessämme, työssämme, koulussamme. Kun me ponnistelemme eri elämänaloilla, tai kun olosuhteemme käyvät liian vaikeiksi, Hän kantaa meitä lohduttavalla läsnäolollaan. Jumala on tehnyt elämämme kaikki asiat, joita emme osaisi kuvitella tapahtuvan. Hänen rajaton suosionsa ei tunne rajoja.

Saturday, October 8, 2016

PYHÄN HENGEN OPETUSTEHTÄVÄ - Jim Cymbala

Niin kuin tämän päivän julistajatkin Jeesus käytti vain omaa ääntään. Samoin kuin mikä tahansa seurakunta tänä päivänä kuulee saarnan, samoin opetuslapset voivat kuulla Hänen sanansa korvillaan ja työstää niitä mielessään. Jumalan totuus on kuitenkin erilaista kuin matematiikka tai tieteen lait. Sitä voidaan ymmärtää ja sovittaa elämäämme vain silloin, kun se ilmaistaan sisäiselle ihmisellemme. Sydämessä nimittäin toimii elämää muuttava voima (ks. Matt.13:18- 23).
AIVOSOLUISSAMME PELKKIÄ FAKTOJA
Jumalan kirjalla pitää olla Jumalan opettaja, jotta sanoma voidaan ilmentää hengellisellä tasolla. Muutoin sanoma murentuu faktoiksi, jotka asuvat vain aivoissamme. Faktaa on, että Jeesus syntyi Betlehemissä. Immanuelin, Jumala meidän kanssamme, kirkkaan merkityksen ymmärtäminen ja Hänen makaamisensa tallin seimessä vaatii Jumalan selitystä. Niinpä on ehdottoman tärkeää, että Pyhä Henki on opettajamme, jos Raamattua halutaan ymmärtää. Henki voi käydä inhimillisten äänien, korvan ja aivojen rajoitusten yli, sillä Hän opettaa sydämen luokkahuoneessa.
YHTÄKKIÄ SIITÄ TULEE ELÄVÄÄ!
Sen tähden voimme lukea jotakin Raamatun kohtaa vuosikaudet. Kun sitten luemme taas, yhtäkkiä, se tulee eläväksi! Ymmärrämme sen upouudella tavalla. Kysymme: Miksi en nähnyt tätä aikaisemmin? Sellaista on Pyhän Hengen opetus.
Tietysti opettajilla on tärkeä rooli, niin kuin apostoleilla, evankelistoilla, profeetoilla ja pastoreilla. Vaikka opettajat tekevät parhaansa, meidän on mahdollista saada lopullinen siunaus Sanasta Pyhän Hengen sisäisen opetuksen kautta. Pyhä Henki on uskollinen ja auttaa meitä tunnistamaan totuuden vääryydestä ja varjelee meitä joutumasta saatanallisiin vääristymiin. Jotta tämä kaikki voisi tapahtua, meidän täytyy tulla nöyrinä ja opetusta vastaanottavina sydäminä.

Jim Cymbala aloitti Brooklyn Tabernaclessa alle kahdenkymmenen seurakuntalaisen kanssa pienessä, surkeassa rakennuksessa kaupungin vaikeassa osassa. Koska hän oli paljasjalkainen brooklynilainen, hänestä on tullut sekä David että Gary Wilkersonin pitkäaikainen ystävä. 

Friday, October 7, 2016

TAISTELE USKOSI PUOLESTA

Tulee aika, jolloin kaikki itku taukoaa. Silloin Jumalan kansa nousee surunsa yläpuolelle, yli kaikkien raskaiden enteiden ja lähtee takaisin taisteluun.
Uudessa Testamentissa Hebrealaiskirje toistaa Jesajan sanoja:
”Ojentakaa hervonneet kätenne ja rauenneet polvenne"; ja: "tehkää polut suoriksi jaloillenne", ettei ontuvan jalka nyrjähtäisi, vaan ennemmin parantuisi”(Hebr.12:12 - 13). 
Tässä tarkoitetaan: ”Älkää jääkö alle. Nouskaa ylös ja taistelkaa uskonne puolesta. Älkää antako peräksi aroille, vapiseville polvillenne, vaan sen sijaan juoskaa. Jos antaudutte pelolle ja huolelle, uskonne saattaa rampautua.”
Kun olette kestäneet itkun ajan, tulee aika taistella!
SYYTÖSTEN ESITTÄMINEN
Muista Daavidin armeija haavoittavaa tappiota Siklagissa. Sen jälkeen kun nämä mahtavat miehet olivat päättäneet sen itkuun, he raivostuivat ja syyttivät Daavidia kauhean tuhon sallimisesta. He olivat niin katkeroituneita kauheasta epäonnestaan, että he alkoivat kerätä kiviä tappaakseen hänet (lue sen syystä 1 Sam.30:1-6).
Mielestäni suurin osa ihmisistä tekee juuri samoin tällä hetkellä maailman asioiden suhteen.  He kääntyvät vasempaan ja oikeaan kysyen: ”Kenen vika on tämä kauheus? Kaikki on ihan sekaisin”.
JÄTÄ SE SIKSEEN JA TAISTELE
Kehotan jokaista Jeesuksen seuraajaa: Unohda, miten tähän on jouduttu. Unohda, kuka on vastuussa. Ennen kaikkea, unohda omat henkilökohtaiset ”jossitelusi”. ”Jos vain olisin tehnyt niin tai näin, talouteni olisi kunnossa, elämäni olisi paremmin”. Jos riiput sellaisissa ajatuksissa, pelkosi muuttuu raivoksi tai joksikin muuksi rampauttavaksi, tuhoavaksi hengeksi.  Herra tarkoittaa sinun suuntaavan energiasi toiseen suuntaan. Hänen Sanansa kehottaa: ”Nyt on aika taistella uskosi puolesta.”

Thursday, October 6, 2016

VAHVISTAVA SANA

Uskon, että Jumala tuo alas innon, kateuden ja ylpeyden kaikkien kiehuvien ja kaoottisten tapahtumien kautta, joita tällä hetkellä on maailmassa. Olen aivan vakuuttunut siitä, ettei Hän enää anna seksuaalisten vääristymien tuhota kokonaisen sukukunnan sielua. Uskon, että samaa sukupuolta olevien avioliitot ovat tulleet Jumalan koston kohteiksi.
Jesaja kuvaa historiankautta, joka oli täynnä itkua, pelkoa ja vapinaa. Kuitenkin Herra antoi Jesajalle vahvistavan sanan kansalle vietäväksi:
”Vahvistakaa hervonneet kädet, voimistakaa horjuvat polvet. Sanokaa hätääntyneille sydämille: "Olkaa lujat, älkää peljätkö. Katso, teidän Jumalanne! Kosto tulee, Jumalan rangaistus. Hän tulee ja pelastaa teidät" (Jes.35: -4, kirjoittaja on lisännyt kursiivin). 
Herra sanoi siis: ”Vahvistakaa uupuneita. eheyttäkää niitä keskuudessanne, jotka ovat heikkoja. Rohkaiskaa kaikkia, jotka pelkäävät ja ovat ahdistuneita. Sanokaa heille: ’Ei tarvitse pelätä. Herra toimii tässä. Kaiken sen läpi Hän varjelee kansansa. Hän tekee sen pelastaakseen teidät”.
HURSKAATKIN PELKÄÄVÄT
Rakas lukija, hurskainkin keskuudessamme kokee sydämen tykytystä, äkillistä pelon tunnetta, kun hirveä kriisi puhkeaa.  Sellaisina aikoina ei ole synti hetkiseksi vaipua syvään ahdistukseen.”
Todellakin, kun Herra antoi tämän sanan Jesajalle, Hän varmisti, ettei kukaan kauhean tilanteen edessä kuitenkaan murtuisi sen alla. Herra halusi jokaisen uupuneen, huolestuneen sydämen kuulevan: ”Älä pelkää! Rohkaistu, sillä Herra on kansansa Pelastaja.”

Wednesday, October 5, 2016

HÄN VÄLITTÄÄ SINUSTA

Herra sanoo niin rikkaalle kuin köyhällekin: Älä huolehdi maallisesta omaisuudestasi. Anna minulle laatuaikaa ja luota Minuun. Minä huolehdin kaikista tulevista tarpeistasi ja varustan sinut kaikella olennaisella.”
Tämä läksy pitäisi jokaisen uskovan oppia ja harjoitella.
Tällä hetkellä maailman tapahtumat etenevät niin nopeasti, ettei kukaan pysy mukana. Väkivaltaa on kaikkialla ympärillämme ja moraaliset rajat on murrettu. Nykyisten tapahtumien seuraukset ovat liian syviä ja moninaisia edes kuvitella.
VALOA PIMEÄSSÄ
Uskomme on ankkuroitu seuraavaan: Meidän Taivaallinen Isämme tuntee meidät. Hän tietää tarkalleen, mitä ja milloin tarvitsemme jotakin. Juuri se, että Hän tietää todistaa meidän olevan Hänen varjeluksessaan. Hän iloitsee meistä. ja me voimme ryömiä Hänen syliinsä, turvaan ja suojaan.
Daniel sanoi Herralle:
”Hän paljastaa syvät ja salatut asiat, hän tietää, mitä pimeydessä on, ja valkeus asuu hänen tykönänsä”(Dan.2:22).
Jumala tietää pimeät päivät edessämme ja Hän tietää, ettei tämä pimeys voi peittää Hänen kasvojaan meiltä.
LUOTA HÄNEN SUUREEN RAKKAUTEENSA
Voimme tosiaan löytää selvän polun vaikeiden aikojen läpi vain luottamalla Herraan. Hän kutsuu meidän tänään luottamaan ´Hänen uskollisuuteensa yksinkertaisesti ja lapsellisesti.
Pitäkäämme katseemme Jeesuksessa! Luottakaamme Hänen suureen rakkauteensa ja huolenpitoonsa. ”Heittäkää kaikki murheenne hänen päällensä, sillä hän pitää teistä huolen"(1 Piet.5:7).

Tuesday, October 4, 2016

JUMALA TIETÄÄ JA SE ON TÄRKEINTÄ

Jeesus puhuu ruohosta, joka kukoistaa ja vihertää tänään, mutta leikataan huomenna. Hän haluaisi meidän muistavan, että Hän itse antoi sille elämän ja huolehti siitä.
”Jos siis Jumala näin vaatettaa kedon ruohon, joka tänään kasvaa ja huomenna uuniin heitetään, kuinka paljoa ennemmin teidät, te vähäuskoiset!”(Luuk.12:28).
Me emme uskalla ajatella, että Hän välittää vähemmän meidän tarpeistamme kuin ruohosta. Hän tietää oikein hyvin, mitä me tarvitsemme, oli se sitten ruokaa, rahaa tai vaatteita!
ISÄMME SUURI LUPAUS
”Sillä näitä kaikkia maailman pakanakansat tavoittelevat; mutta teidän Isänne kyllä tietää teidän näitä tarvitsevan”(Luuk.12:30).
Taaskin Kristus muistuttaa meitä: ”Tämä on kaikki, mitä teidän tulee tietää: teidän Taivaallinen Isänne tietää, mitkä teidän tarpeenne ovat. Hän on jo laskenut ne.”
Jeesus lupasi: ”Vaan etsikää Jumalan valtakuntaa, niin myös nämä teille annetaan sen ohessa. Älä pelkää, sinä piskuinen lauma” (Luuk.12:31 - 32).   Jos yksinkertaisesti luotamme Herraan, Hän siunaa meitä kaikella, mitä tarvitsemme.
JUMALA EI KOSKAAN HYLKÄÄ ”PISKUISTA LAUMAANSA”
Jos olet huolissasi perheesi hyvin voinnista tulevina päivinä, minulla on hyviä uutisia sinulle: Lapsesi ovat Jumalan lapsia. Hän pitää sinun rakkaistasi huolen paremmin kuin sinä itse. Jeesus tietää tarkalleen, mitä te kaikki tarvitsette elääksenne.
Hän tietää, että tarvitset katon pääsi päälle. Hän tietää tarkasti, mitä vuokrasi tai lainanlyhennyksesi maksaa kuukausittain.  Hän tietää niistä kuukausista, jolloin sinun pitäisi ruokkia ja kuinka paljon sinulla on ruokaa komerossasi. Sinä voit luottaa Häneen täysin. Hän kyllä pitää huolta tarpeittesi täyttämisestä, koska Hän lupaa tehdä niin.

Monday, October 3, 2016

HERRAN SUOSIO - Gary Wilkerson

Kun juuri pidän tätä saarnaa Colorado Springs’in Spring – seurakunnassa, eräs nuori mies saarnaa Times Square-seurakunnassa New Yorkissa. Hän oli koditon, kadotettu, haavoilla, rikkinäinen alkoholisti vuoden verran.
VIHAAN TÄTÄ SEURAKUNTAA
Eräänä sunnuntaiaamuna hän käveli sisään Times Square – seurakuntaan ja löysi tuolin ylälehterin kaikkein takimmaisimmalta riviltä. Hän lähti jumalanpalveluksesta mutisten: ”Minä vihaan tätä seurakuntaa. En koskaan tule takaisin!” Silti hän tuli takaisin ja lähti taaskin sanoen: ”Minä vihaan tätä seurakuntaa. En ikinä enää tule takaisin”.
Hän vain tuli uudestaan – kolmantena, neljäntenä, viidentenä sunnuntaina ja niin edelleen. Hän jopa laski sunnuntait, 52 sunnuntaita ja lopulta sen sijaan, että olisi sanonut: ”Minä vihaan tätä seurakuntaa. En koskaan tule takaisin”, hän sanoikin: ”Minä rakastan sinua Jeesus ja tarvitsen sinut elämääni.” Tämä koditon nuori mies, joka asui New Yorkin puistojen penkeillä, tuli alttarille ja antoi elämänsä Jeesukselle.
LUNASTETTU, EHEYTETTY, SUOSION SAANUT
Kun hänet lähetettiin alkoholismihoitoon, huomattiin, että hän oli erityisen lahjakas. Kun hän oli käynyt läpi hoidon, hänet lähetettiin Raamattukouluun, jossa hän selvitti nelivuotisen kurssin kahdessa vuodessa parhailla arvosanoilla.
Sitten hänet lähetettiin hankkimaan itselleen teologian maisterin arvo, joka yleensä kesti kolme vuotta. Hänen älykkyytensä sinkosi hänet eteenpäin ja hän suoritti kurssin puolessatoista vuodessa. Seminaari pyysi häntä jäämään ja ottamaan professuurin, mutta hän vastasi: ”Ei, olen pastori”.
Tänään hän kuuluu Times Square- seurakunnan työntekijöihin ja saarnaa Jumalan kunniaksi. Sitä on Herran suosio.

Saturday, October 1, 2016

LAPSEN ÄÄNI - Carter Conlon

Luukkaan evankeliumissa kohtaamme ajan, jolloin koko yhteiskunta oli sekasorron tilassa. Ihmiset vaativat vaikutus- ja arvovaltaa. Lisäksi paikka, jossa Jumalan fyysisen todistuksen piti asua, oli vieraan vallan käsissä.
Olen varma, että rukouskokouksia pidettiin ja ihmiset huusivat Jumalan puoleen, sillä tuossa sukukunnasa oli uskonnollisia ja hartaita ihmisiä. Kuitenkin, vaikka jokaisella oli mielikuva siitä, miltä Jumalan voiman piti näyttää, yhtäkkiä tapahtui jotakin, mitä ei ymmärretty.
KUISKAUS SEIMESSÄ
Kukaan ei odottanaut Jumalan näyttävän voimaansa ja antavan kansalleen voimaa mennä eteenpäin niin kuin Hän teki. Kaikkien äänien keskellä, laulavien muotojumalisten, Jumalan voima ilmestyi ja teksi sen lapsen äänellä! Se ei ollut tuuli, tuli eikä maanjäristys, se oli kuiskaus seimestä. Kuka sen vain kuuli?
Uskonnolliset eivät kuulleet sitä. Vallassa olevat ihmiset eivät kuulleet sitä. Itseensä keskittynyt ei voinut kuulla sitä. Eivät myöskään roomalaiset, jotka kiinnittivät huomionsa voimalla hallitsemiseen. Niinpä Jumala meni paimenten kedolle, repäisi verhon ajan ja iäisyyden välillä ja lähetti enkelit puhkeamaan lauluun: ”Kunnia Jumalalle korkeuksissa! Maassa rauha ja ihmisille hyvä tahto! ”(ks. Luuk.2:13- 14). Toisin sanoen: ”Kaikki, mitä olet odottanut, on tullut”.
OLE HILJAA, NIIN VOIT KUULLA
Nuo paimenet nousivat ylös ja menivät seimen luo ja löysivät vain vauvan kuiskauksen. Se olisi voinut olla niin hiljainen ääni, että jokaisen olisi pitänyt olla hiljaa kuullakseen sen. Lopuksi: ”Ja paimenet palasivat kiittäen ja ylistäen Jumalaa kaikesta, minkä olivat kuulleet ja nähneet, sen mukaan kuin heille oli puhuttu” (Luuk.2:20). 
Luonnollisesti tätä olisi pidetty typeryytenä! Pieni, hiljainen ääni oli Jumalan voima taas kerran tehtynä tiettäväksi ihmiselle.

Carter Conlon tuli mukaan Times Square Churchin työhön vuonna 1994 perustajamme, David Wilkersonin kutsusta. Hänet asetettiin vanhemman pastorin virkaan vuonna 2001.