Tuesday, January 31, 2017

ISÄN MYÖTÄTUNTOINEN SYDÄN

Herra johti minut lukemaan Nehemian kirjan toisen luvun, ja näin jotakin, mitä en ollut ennen huomannut. Luku sisältää rohkaisevan kertomuksen kaikille, jotka tulevat Herran luo raskain sydämin,
Nehemia oli Persian kuninkaan, Artahsastanin juomanlaskija. Tämä merkitsi sitä, että hänen tehtävänsä oli maistaa viinejä, ennen kuin ne vietiin kuninkaan pöytään. Siten varmistettiin, ettei niitä ollut myrkytetty.  Ajan kuluessa Nehemiasta tuli kuninkaan luottopalvelija.
Nehemia sai veljeltänsä uutisia, että Jerusalem oli raunioina. Väestö oli vähentynyt, ja kansa oli kurjassa kunnossa. tilanne paheni päivä päivältä. Tämä repi Nehemian sydämen rikki.  Hän rakasti Juudaa ja Jerusalemia ja alkoi surra yhä enemmän.
”Niisan-kuussa, kuningas Artahsastan kahdentenakymmenentenä hallitusvuotena, kun viini oli hänen edessään, otin minä viinin ja annoin sen kuninkaalle. Kun minä en ollut ennen ollut hänen edessään murheellisena, sanoi kuningas minulle: ’Minkä tähden sinä olet niin murheellisen näköinen? Ethän ole sairas? Sinulla on varmaan jokin sydämensuru’. Silloin minä peljästyin kovin” (Neh.2:1-2). 
Ymmärtäkää, ettei kansalla ollut lupa tulla kuninkaan eteen surullisena, etenkään ei hovin palvelijoiden. Nehemia tiesi, että se voisi maksaa hänelle hänen henkensä ja hän pelkäsi kovin. Kuningas oli kuitenkin täynnä myötätuntoa, sillä hän näki Nehemian murheen. Raamattu sanoo, että hän antoi masentuneelle palvelijalleen kirjeen, avasi hänelle kuninkaallisen aarrekammion. Sitten kuningas antoi Nehemialle, mitä tämä halusi: luvan mennä Jerusalemiin jälleen rakentamaan temppeliä ja kaupungin muureja.
Tämän kohdan kautta Herra ilmaisi minulle: Jos Nehemian oli mahdoton tulla kuninkaan eteen surullisen, kurjan näköisenä ja kuitenkin saada armon hänen edessään, kuinka paljon enemmän kuningas Jeesus näyttääkään myötätuntoa ja antaa meille jokaiselle lapselleen siunaustaan, kun olemme murheisia? Osoittaisiko pakanakuningas enemmän armoa masentuneelle palvelijalleen kuin meidän armollinen kuninkaamme? Ei varmasti! Isän sydän on aina kosketettu myötätunnolla lapsiaan kohtaan.

Monday, January 30, 2017

ELÄMÄN LEIPÄ - Gary Wilkerson

Elisa peri Elialta profeetan roolin maassa. 2 Kun.4:ssä näemme, miten hän kohtasi ensimmäisen suurista koetuksistaan. Suunemilaisen perheen poika oli kuollut, ja vaimo pyysi epätoivoissaan Elisaa: ”Olen rukoillut ja paastonnut, mutta en saanut mitään Herralta. En tajua, mitä Jumala tekee, ja tämä on enemmän kuin jaksan kantaa. Ei minulla ole voimaa jatkaa.”
Elisa vastasi tekemällä jotakin aika epätavallista. ”Elisa sanoi Geehasille: ’Vyötä kupeesi (toisin sanoen sido vaatteesi vyötäröllesi) ja ota minun sauvani käteesi ja mene. Jos kohtaat jonkun, älä tervehdi häntä, ja jos joku tervehtii sinua, älä vastaa. Ja pane minun sauvani pojan kasvoille’" (2 Kun.4:29).  
Geehasi totteli Elisaa, mutta kun hän pani sauvan kuolleen lapsen kasvoille, ei tapahtunut mitään. Mitään elon merkkiä ei näkynyt. Siksi Geehasi palasi Elisan luo ja sanoi: "Poika ei herännyt".
Kysyn sinulta, mitä teet, kun yrityksesi eivät näytä tuottavan näkyvää tulosta? Mihin käännyt, kun ponnistelusi eivät johda siihen, mitä toivoit?
Tulee aika, jolloin meidän ainoa toivomme on Jeesuksessa! Hän yksin on ratkaisu. Tässä kertomuksessa Elisa on Kristuksen esikuva. Hän meni suunemilaisen perheen luo ja kirjaimellisesti ojentautui pojan ruumiin päälle. Kun hän oli kasvot kasvoja vasten, käsi kättä vasten kuolleen lapsen kanssa, hän vielä puhalsi tämän päälle.
Sitten, Raamattu sanoo, poika aivasti seitsemän kertaa ja avasi silmänsä. Hän oli elossa!
Mikä aiheutti tämän ihmeen? Itse Jeesus henkäisi tähän tilanteeseen. Kun meillä ei ole mitään
toivoa, ei mahdollisuuksia, ei kykyä, Jeesus henkäisee yliluonnollista elämäänsä olosuhteisiimme.
Tee tästä rukouksesi: ”Herra, minulla ei ole mitään, mutta Sinulla on kaikki. Mikään tässä maailmassa ei ole verrattavissa Sinuun ja Sinun voimaasi. Nyt minä tarvitsen sinua. En voi puhaltaa elämän henkeä tilanteeseeni, mutta Sinä voit, Herra!”

Saturday, January 28, 2017

TUHOISA SYNTI - Claude Houde

“Mutta ilman uskoa on mahdoton olla otollinen”(Hebr.11:6), Uskon syvästi, että epäusko on nykyajan kristittyjen tuhoisin synti. Epäusko leikkaa meiltä hengellisesti kurkun ja sokeuttaa meidät. Se nukuttaa meidät ja sitoo vähä vähältä, vääjäämättä, vuosi vuoden perään kunnes hyväksymme sen, mitä ei voi hyväksyä.
Jumalan valtakunta maailman laajuisena kokee parhaillaan koko ihmiskunnan historian suurinta hengellistä herätystä. Kuitenkaan samaan aikaan enemmän kuin 90 % evakelikaalisista kirkoista kaikkialla Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa ei näytä kasvavan merkittävästi. Ne itse asiassa pienenevät verrattuna menneisiin herätyksiin tai pitävät epätoivoisesti kiinni viimeisimmistä muotilupauksista, että jotakin henkeäsalpaavaa ja heti läpilyövää on tulossa tuntemattomassa tulevaisuudessa.
Koeta ymmärtää minua. Olen syvästi kiitollinen siitä, mitä Jumala teki eilen samoin kuin siitä, mitä Hän tekee juuri nyt kaikkialla maailmassa. Ylistän Häntä siitä. Mutta olen tässä – tänään!  Minun tulee tehdä parannusta (sehän itse asiassa merkitsee täyskäännöksen tekemistä) epäuskostani ja penseydestäni uskossani, joka on saanut minut sietämään, mitä ei voi sietää.
Epäusko on suunnattoman paljon vakavampaa ja tuhoavampaa kuin voimme ymmärtää ja kuvitella. Kun meitä ympäröi maailma täynnä moraalittomuutta, tapojen turmelusta, epäjumalanpalvelemista ja demonisten, uskonnollisten rituaalien suorittamista – inhottavia julmuudessaan ja täysin tyhjiä minkäänlaisesta hengellisestä elämästä tai hengellisestä merkittävyydestä – Jeesus seisoi lujana ja pysyi siinä. Hän kyllä itki epäuskoa. Epäusko suorastaan repi Hänet kappaleiksi.
Jeesus Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti, eikä Jumalalla ole suosikkeja. Hän on muuttumaton – alati sama, kaikkivaltias - kaikkivoipa, ehdottoman oikeudenmukainen ja täysin sitoutunut tekemään sinun kaupungissasi, seurakunnassasi, maassasi sen, mitä Hän tekee majesteettisuudessaan ja yliluonnollisuudessaan kaikkialla maailmassa juuri nyt, kun luet näitä rivejä.
Meidän ja Hänen voimansa rajoittamattoman suuruuden välillä on epäuskon kuilu. Siksi emme pysty elämään yhtään päivää rukoilematta: ”Herra, lisää meille uskoa!”.

Claude Houde, johtava pastori Eglise Nouvelle Vie (Uuden Elämän Seurakunnassa) Montrealissa, Kanadassa. Hänen johdossaan Uuden Elämän Seurakunta on kasvanut kourallisesta ihmisiä enempään kuin 3 500 seurakuntalaiseen siinä osassa Kanadaa, jossa on vähän protestanttisia seurakuntia.

Friday, January 27, 2017

HILJAINEN LUOTTAMUKSESI

”Siunattu on se mies, joka turvaa Herraan, jonka turvana Herra on. Hän on kuin veden partaalle istutettu puu, joka ojentaa juurensa puron puoleen; helteen tuloa se ei peljästy, vaan sen lehvä on vihanta, ei poutavuonnakaan sillä ole huolta, eikä se herkeä hedelmää tekemästä”(Jer.17:7-8).
Näemme kahdeksannessa jakeessa, että se, joka luottaa Jumalaan vaikeina aikoina, on ”istutettu”. Hänen juurensa ovat syvällä, hän on vakaa ja hedelmällinen, aina vehreä ja tuore. Kun asiat hänen elämässään käyvät kuiviksi ja huolettaviksi, hän ei pelkää.
Tämä henkilö sanoo: ”Jeesus, lakkaan etsimästä ihmistä, joka voisi auttaa minut pois tästä koetuksesta. Käännyn vain Sinun puoleesi. Sinä olet minun ainut varjelijani, toivoni ja odotan Sinun pitävän minut vahvana ja vievän minut voittoon”.
Herra haluaa tällaista uskoa jokapäiväisessä elämässämme. Saatat sanoa: ”Mutta, veli Dave, olen edelleen työtön ja kaikki on todella tiukkaa.” Silti minun on uskottava se, mitä luemme Jumalan Sanassa: ”Luota minuun, lapseni ja saat siunauksen”.
Koetuksesi saattaa johtua perheestäsi, työpaikastasi tai toimeentulostasi. Jos jatkat pannen kaiken toivosi Hänen Sanaansa, Hänen uskollisuuteensa, Jumala lupaa siunata sinua. Hän ei voi valehdella!
Kun helle tulee, se ei sinua huoleta. Kun tuuli puhaltaa, seisot vahvana. Miksi? Siksi, että olet oppinut luottamaan Häneen kaikista huolestuttavista olosuhteistasi huolimatta. Olet vihreä puu, joka kantaa runsaan luottamuksen hedelmän, ja kaikki ympärilläsi saavat toivon ja rohkaisun, kun he tarkkaavat sinun hiljaista luottamustasi!

Thursday, January 26, 2017

LAKKAA PONNISTELEMASTA

”Joka häntä herjattaessa ei herjannut takaisin, joka kärsiessään ei uhannut”(1 Piet.2:23).
Ihmeellinen totuus Kristuksen kärsimyksissä on, ettei Hän koskaan puolustautunut niitä vastaan, jotka kohtelivat Häntä huonosti. Joskus jopa uhkailemme Jumalaa tietämättä, mitä teemme. Kun rukouksiimme ei tule vastausta tai tulee perikato, ja näyttää kuin Herra olisi hyljännyt meidät, silloin me vetäydymme pois Hänen luotaan. Kun meillä on kipuja tai koemme itsemme yksinäisiksi ja surullisiksi, alamme ajautua pois. Me laiminlyömme Raamatun lukemisen ja rukouksen, ja uskostamme tulee tylsää ja passiivista.
Joka kerta, kun vetäydymme etsimästä Herraa kokosydämisesti, me uhkailemme Häntä.  Sanomme tavallaan: ”Herra, tein parhaani, ja Sinä hylkäsit minut”. Hän rakastaa meitä niin paljon ja Hän on niin loputtoman kärsivällinen meitä kohtaan, kun meihin sattuu. Hän odottaa rakastavana kunnes palaamme Hänen hellään huolenpitoonsa.
Meidän tulee huolehtia siitä, ettemme anna asenteittemme johtaa meitä pois Hänen luotaan. Jos kieltäydymme heräämästä ja uudistamasta uskoamme ja toivoamme Häneen, me petymme niin, että annamme perään himoillemme ja haluillemme. Sanomme: ”Mitä se kannattaa? Yritän kovasti, mutta en näytä pysyvän voitollisena. Rukoilen Jumalaa auttamaan ja vapauttamaan, muttei mitään tapahdu koskaan.”
Kun antaudumme tällä tavalla huonoihin asioihin, me uhkailemme Jumalaa. Se on ikään kuin pääsemistä ”tasoihin” Hänen kanssaan, koska Hän ei vastannut rukouksiimme meidän aikataulumme mukaan.
Herra yksin on meidän varjelijamme, eikä Hän anna lastensa langeta. Tehkäämme niin kuin Kristus teki, kun Hän ”jätti asiansa sen haltuun, joka oikein tuomitsee”(1 Piet.2:23). Jättää asiansa merkitsee sitä, että asetat koko elämäsi Hänen käsiinsä.
Rakas lukija, on toivoa! Lakkaa ponnistelemasta saadaksesi mitään aikaan omin voimin ja jätä ruumiisi ja sielusi sotajoukkojen Herran huolehdittavaksi!

Wednesday, January 25, 2017

ÄLÄ VERTAA ITSEÄSI MUIHIN

”Vaan sen, mikä on hulluutta maailmalle, sen Jumala valitsi saattaaksensa viisaat häpeään, ja sen, mikä on heikkoa maailmassa, sen Jumala valitsi saattaaksensa sen, mikä väkevää on, häpeään”(1 Kor.1:27).
Jumala valitsee edelleen heikot näyttääkseen voimansa. Oletko koskaan kokenut itseäsi merkityksettömäksi, hauraaksi ja käyttökelvottomaksi Jumalalle? Oletko koskaan katsonut toisia, jotka näyttävät vahvoilta, täydellisiltä ja ajatellut olevasi liian syntinen, liian tylsä Jumalan käyttöön? Älä vertaa! Jumala ei etsi hengen jättiläisiä, vaan pikemminkin tavallisia pyhiä, joilla on lapsenomainen usko ja jotka ovat menettäneet luottamuksensa lihaan.
Jumala saattaa hämilleen vahvat ja viisaat voitelemalla omat työkalunsa, ne, joita pidetään hauraina ja hupsuina. Herra ohittaa ne, jotka luottavat lihan käsivarteen, jotka luottavat taitoihinsa, tietoonsa, taustaansa, sukunsa saavuttamaan maineeseensa. Hän nostaa särkyneet sydämet, heikot ja surkeat. Hän vuodattaa heihin ylistyksen hengen ja rakkauden kasteen. Hän näyttää heille suuruutensa, uskollisuutensa, liittonsa ja heistä tulee vahvoja Herrassa ja Hänen valtansa voimassa.
Koetko vetoa uudistaa uskosi ja luottaa Jumalaan? Jos, niin, ole kiitollinen! Se on Jeesuksen Kristuksen Herrasi kutsu. Katso joitakin Jumalan suuria ja kallisarvoisia lupauksia meille:
”Kuinka suuri on sinun hyvyytesi, jonka talletat pelkääväisillesi ja jota osoitat sinuun turvaaville ihmislasten edessä! Sinä peität heidät kasvojesi suojaan ihmisten salavehkeiltä; sinä kätket heidät turvaan kielten riidalta”(Ps.31:19 -20).
”Vaan, niin kuin kirjoitettu on: ’mitä silmä ei ole nähnyt eikä korva kuullut, mikä ei ole ihmisen sydämeen noussut ja minkä Jumala on valmistanut niille, jotka häntä rakastavat’ Mutta meille Jumala on sen ilmoittanut Henkensä kautta, sillä Henki tutkii kaikki, Jumalan syvyydetkin”(1 Kor.2:9 - 10).

Tuesday, January 24, 2017

NUHRAANTUNUT MAJESTEETTI

Kun Mooses tuli alas vuorelta kädessään Kymmenen Käskyn taulut, hän kuuli kansan huutavan ja näki heidän tanssivan ja juhlivan.
”Kun Mooses näki, että kansa oli kurittomuuden vallassa, koska Aaron oli päästänyt heidät kurittomuuden valtaan, vahingoniloksi heidän vihollisillensa”(2 Moos.32:25). Tässä käytetty heprean sana kurittomuudesta on para, mikä tarkoittaa ”irrotella, paljastaa, hyljätä kaikki estot”.  Se viittaa myös ”uuteen alkuun”.
Israelilaiset sanoivat: ”Nyt asiat eivät ole niin, kuin niiden pitäisi olla. Olemme väsyneitä tähän taisteluun, väsyneitä odottamaan Jumala. Niinpä aiomme nyt juhlia. Hylkäämme vanhan! Haluamme vapautta, uutta alkua ja me haluamme sen nyt.”
Kurittomuus (engl. paljaus) merkitsee myös sitä, ettei taistelussa ole kilpeä. Jokainen ilman kilpeä oli kuin alaston. Totta on, että nämä israelilaiset olivat todella paljaita, alasti ja tanssimassa kultaisen vasikan edessä. He olivat myös luopuneet valppaudestaan.
Voitko kuvitella heidän vihollisiaan, amalekilaisia, katsomassa ympäröiviltä vuorilta tätä villiä menoa? He kerran vapisivat jo nähdessään israelilaiset. Jumala oli pannut kauhun heidän sydämiinsä omaa kansaansa kohtaan, mutta nyt he näkivät Israelin riisuvan varustuksensa heittävän päältään vaatteensa.
Amalekilaiset alkoivat nauraa ja pilkata: ”Katsokaa nyt heitä. He ovat meidän kaltaisiamme! Heidän Jumalallansa ei ole voimaa ja ilmeisesti he eivät edes luota Häneen. Katsokaa! He luopuvat tiukoista tavoistaan. He haluavat irstailla ja juhlia ja olla niin kuin me muutkin. Tuollaista pyhyyttä! Tuollaista ulkokultaisuutta!”
Yhdellä paljauden teolla Israel vähätteli Jumalaansa jumalattomien silmien edessä. He saivat Herran näyttämään sydämettömältä, välinpitämättömältä, avuttomalta. He tahrasivat Hänen kunniansa, majesteettinsa ja kaikkivaltiutensa. He eivät enää olleet esimerkkinä maailmalle.
Juuri näin me teemme, kun riisumme päältämme uskon vaatteen ja hylkäämme uskomme Jumalaan. Ilman lapsenomaista luottamusta Jumalaan uskovat ovat paljaita maailman edessä. alttiita kaikelle epäilylle, pelolle ja epäuskolle.

Monday, January 23, 2017

HÄNEN KOHDEVALONSA - Gary Wilkerson

Jos koet Jumalan puhuvan sinun sydämellesi jostakin, mitä Hän on valmistanut sinua varten, se voi olla polku, jota et ole ennen tuntenut tai jonkin pitkään odotetun lupauksen toteutuminen, voin sanoa sinulle arvovallalla: ”Valmistaudu tutkimaan sydäntäsi.”
Ehkä olet kokenut suuria siunauksia ja uskosi kestää senkin, että asiat ovat hyvin, silti paras on vielä tulossa. Tämä on uskon puhetta. Sellaisen uskon, joka sanoo, että Jumalan näyt ovat aina suuremmat kuin omat unemme. Kun Jumala kutsui meidät alkamaan sitä seurakuntaa, jossa olen nyt pastorina, meillä ei ollut aavistustakaan siitä, miten Hän käyttäisi meitä. Ei ole kulunut yhtään viikkoa ilman, että joku ei olisi antanut elämäänsä Jeesukselle. Kun jaamme ruokaa köyhille, meiltä usein kysytään: ”Miksi teette tätä?” Me vastaamme: ”Jeesuksen tähden”, ja monet antavat elämänsä Jeesukselle.
Kaikki tämä tapahtuu kuin ihmeenä. Ihmiset löytävät Hänet ja kasvavat sitten nopeasti uskollisiksi opetuslapsiksi, ja kasvavat Jumalan tuntemisessa. Sitä on ihmeellistä katsella! Uskon, että vieläkin suurempia asioita on tulossa. Olen varma, että Jumala tahtoo ilmaista itsensä vielä voimallisemmin, ei vain pelastuksina vaan myös katutyössä, köyhien auttamisessa, vaikuttaen koko kaupunkiin.
Vaikea kohta on tässä: ”Usein, kun olemme päässeet Jumalan vaikuttamiin suurimpiin tekoihin elämässämme, Hän käskee meitä tutkimaan sydäntämme ja reagoimaan siihen, mitä Hän tahtoo tehdä meissä. Tulemme tietoisemmiksi siitä, että meidän oma vanhurskautemme on kuin saastainen vaate ja tarvitsemme Hänen armoaan.
En halua minkään elämässäni estävän sitä, mitä Hän tahtoo minulle, ja olen varma, että sinä koet samoin. Tutki sydäntäsi tänään ja anna Hänen synnit paljastavan kohdevalonsa valaista sen alueen, mikä ei miellytä Häntä. Tee parannus ja ota vastaan Hänen armonsa ja sitten iloitse, kun näet ihmeitä, joita Hän tahtoo tehdä sinussa ja minussa.

Saturday, January 21, 2017

MERKITYKSELLISIN SAARNANI - Nicky Cruz

Ensimmäinen kirjani, Juokse poika, juokse, on kertomus siitä, kuinka Jumala pelasti minut vihan ja väkivallan elämästä New Yorkin katujen jengeistä. Kirja myy edelleen hyvin puhuen jatkuvasti yhteiskuntamme kaikkein avuttomimmille ja kipeimmille ihmisille.
Tämän jälkeen kirjoitin muutaman muun kirjan, joissa koetin paljastaa keskikaupungin ihmisten elämässä olevan vihan, väkivallan ja toivottomuuden. Jokaisessa tarjosin konkreettisia ratkaisuja näiden ongelmien poistamiseksi. Herra siunasi yritykseni armollisesti. Olemme kyenneet saavuttamaan toivon sanomallamme miljoonia.
Viime kuukausina Jumala on pannut sydämelleni uuden toivon sanoman ja samalla syvän taakan sen jakamisesta. Tämä on sanoma vapaudesta ja hengellisestä sitoutumisesta; elämisestä täydellisessä yhteydessä Jeesuksen kanssa; maallisten rajojen murtamisesta ja suuren vaikutuksen tekemisestä ympärillämme olevaan maailmaan.  Se kertoo sinusta ja minusta, paikkamme löytämisestä Jumalan ihmeellisessä valtakunnassa maan päällä. Se on ihmisten näkemistä Jumalan silmillä.  Ennen kaikkea se on Pyhän Hengen yliluonnollisen voiman vastaan ottamisen oppimista, sallimista Hänen vapauttaa viisauttaan ja voimaansa meissä. Minkälaisen muutoksen me koemmekaan, kun löydämme ja otamme vastaan Jumalan vertaamattoman voiman, jota ei voi olla huomaamatta elämässämme.
”Minä olen tullut, että heillä olisi elämä ja olisi yltäkylläisyys”(Joh.10:10).
Maailma ei tänä päivänä enää hyväksy perinteeseen ja hyvänolon kokemiseen perustuvaa uskonjärjestelmää, sitä, että teemme, niin kuin seurakunta on aina tehnyt. Seuraava sukupolvi näkee joko Jumalan voiman toimivan heidän elämässään konkreettisesti tai heille ei ole mitään käyttöä meidän sanomallemme eikä mitään kiinnostusta meidän Vapahtajamme seuraamiseen. Heidän pitää nähdä elämämme ja uskomme välinen yhteys. Jos he eivät näe sitä, he hylkäävät sekä meidät että meidän Herramme.

Nicky Cruz, kansainvälisesti tunnettu evankelista ja tuottoisa kirjailija, kääntyi Jeesuksen Kristuksen luokse väkivallan ja rikoksen elämästä kohdattuaan David Wilkersonin New Yorkissa v. 1958. Hänen dramaattinen kääntymiskertomuksensa julkaistiin ensi kerran David Wilkersonin kirjassa Risti ja Linkkuveitsi ja myöhemmin hänen omassa suosikkikirjaksi muodostuneessa Juokse poika, juokse.

Friday, January 20, 2017

KESKEN OLEVAT ASIAT

Raamattu puhuu meidän yrityksistämme miellyttää Jumalaa lihassamme: “Sillä kun he eivät tunne Jumalan vanhurskautta, vaan koettavat pystyttää omaa vanhurskauttaan, eivät he ole alistuneet Jumalan vanhurskauden alle” (Room.10:3). Kun yritämme pystyttää omaa vanhurskauttamme, itse asiassa lihamme toimii!
Kun yritämme miellyttää Jumalaa omassa inhimillisessä voimassamme, meiltä katoaa ilo ja rauha Hänessä.  Voitot jäävät lyhyiksi ja lankeamme jälleen kiusaukseen. Vihollinen jatkaa meidän häirintäämme ja keskustelu hänen kanssaan on jotakin tällaista:
Saatana kuiskaa: ”Mitä sitten se synti, josta nautit juuri eilen? Sinä olet syyllinen!”
”Ei”, sinä vastaat, ”olen jo pyytänyt sitä anteeksi. Se on kaikki veren alla ja olen pyytänyt Jumalaa auttamaan minua vihaamaan sitä syntiä ja pitämään minut pois tekemästä sitä uudelleen.”
”Sinulla on kuitenkin edelleen kiusaus”.
”Totta, mutta Jeesus teki tien pelastukselleni. Hänen Sanansa sanoo, että olen kykenevä kestämään kiusauksen ja Hän vapauttaa minut”(ks.1 Kor.10:13).
Edelleen Saatana jankkaa: ” Elämässäsi on silti vielä keskeneräisiä asioita”.
Kun syyttäjä tuo esiin ”keskeneräiset asiat”, esim. edelleen sinussa raivoaa sota, voit vastata tällä Raamatun kohdalla: ”Teidätkin, jotka ennen olitte vieraantuneet ja mieleltänne hänen vihamiehiänsä pahoissa teoissanne, hän nyt on sovittanut Poikansa lihan ruumiissa kuoleman kautta, asettaakseen teidät pyhinä ja nuhteettomina ja moitteettomina eteensä” (Kol.1:21 -22).
Silloinkin kun lankeamme, Jumala rakastaa meitä: ” Hän etsii meidät jälleen ja sovittaa meidät uudelleen itsensä kanssa. Hän rakastaa meitä jopa silloin, kun taistelemme ja Kristuksen kautta auttaa meidät rauhaan Hänen kanssaan.

Thursday, January 19, 2017

HYÖDYTÖNTÄ PONNISTELUA

Voimme kaikki sanoa: “Minut on sovittanut Vapahtajani veri, mutta en ole vielä aivan täysin saanut sitä omakseni”. Laulamme ja huudamme Jumalamme ylistystä ja kuitenkin meistä monet edelleen jatkavat ponnisteluja miellyttääkseen Häntä.
Voi hetkittäin voittaa ja kokea itsesi niin hyväksi sen tähden. Sanot itsellesi: ”Sinä teit sen. Tiesit, että jos vain oikein panet mielesi ja sydämesi tähän asiaan, voisit voittaa.” Sinun päämääräsi on tuntea ylpeyttä siitä, mitä olet tehnyt ja kulkea ympäriinsä tuomitsemassa toisia, jotka eivät ole selvinneet voittajiksi.
Kun olin nuorempi ja minun piti voittaa jotakin, saatoin vakuuttaa itselleni: ”Minähän teen tämän vaikka se tappaisi minut”. Se oikeasti oli tappaa minut! Kuukausi pari voisi kulua ja ajattelisin: ”Nyt nuo kateelliset ajatukset ovat häipyneet. Olen vapaa!”. Aina se osoittautui vain osittaiseksi voitoksi ja lannistuminen tulisi taas tilalle.
”Oi, Jumala”, minä tapasin rukoilla, ”olen pyytänyt Sinua vapauttamaan minut, mutta et ole tehnyt sitä. Nämä tunteet ovat edelleen minussa.” Sitten alkaisin syyttää Jumalaa.
Mitä’ oikein tapahtui? Minulla oli niin kiire ponnistella lihassa tullakseni vanhurskaaksi, että kadotin ymmärryksen todellisesta vanhurskaudesta, siitä ainoasta, joka kelpaa Isälle, Jeesuksen Hänen Poikansa vanhurskaudesta. Kun me sitten seisomme Isän edessä, Hän hyväksyy meidät ainoastaan Kristuksen kautta, Hänen vanhurskautensa ja voittonsa kautta.
Saatat ihmetellä: ”Mitä minun pitää tehdä?” Ensinnäkin, kieltäydy kuuntelemasta paholaisen valheita. Toiseksi, seiso omilla hengellisillä jaloillasi ja ala julistaa: ”Uskossa Jeesuksen vereen, saan vastaanottaa Kristuksen vanhurskauden.”  Sitten iloitse!
”Hänessä meillä on lunastus, syntien anteeksisaaminen”(Kol.1:14). Lunastus merkitsee yksinkertaisesti ”vapaaksi päästämistä” ja meidät on päästetty vapaiksi Jeesuksen kalliin veren kautta. Me voimme seisoa minkä hyvänsä syytöksen edessä ja sanoa: ”Saatana, olet syyttänyt minua viimeisen kerran. Raamattuni sanoo, että olen lunastettu, koska uskon siihen, mitä Jeesus teki minun puolestani ristillä.”

Wednesday, January 18, 2017

ET VOI KELPUUTTAA ITSEÄSI

Kun Saatana yrittää vakuuttaa sinua, että olet arvoton vaeltamaan Herran kanssa ja palvelemaan Häntä, tiedät, ettei se ole totta. Sinulla kuitenkin on ehkä vaikeuksia uskoa, että Herra on puhdistanut sinut ja tehnyt sinut kelvolliseksi seisomaan Hänen edessään ja palvelemaan uskollisesti Häntä. Jumalan Sana sanoo, että Hän on tehnyt sinut sellaiseksi.
”Vaeltaaksenne Herran edessä arvollisesti, hänelle kaikessa otollisesti, kaikessa hyvässä työssä hedelmää kantaen ja kasvaen Jumalan tuntemisen kautta, ja hänen kirkkautensa väkevyyden mukaan kaikella voimalla vahvistettuina olemaan kaikessa kestäviä ja pitkämielisiä, ilolla
kiittäen Isää, joka on tehnyt teidät soveliaiksi olemaan osalliset siitä perinnöstä, mikä pyhillä on valkeudessa, häntä, joka on pelastanut meidät pimeyden vallasta ja siirtänyt meidät rakkaan Poikansa valtakuntaan. Hänessä meillä on lunastus, syntien anteeksisaaminen” (Kol.1:10 - 14). 
Kreikankielinen teksti sanoo tässä: ”Isä on tehnyt teidät soveliaiksi, arvollisiksi, kelvollisiksi luonteeltanne, kyllin hyviksi olemaan valkeuden pyhien perinnöstä osallisia”.
Jeesuksen työ ristillä teki sinut kelvolliseksi iankaikkiseen perintöön ja, jos Jumala on hyväksynyt sinut iankaikkiseen elämään, silloin Hän on tehnyt sinut luonteeltasi soveliaaksi. Voisit kyllä ottaa lomaa palveluksestasi joksikin aikaa ja yrittää tehdä itsestäsi kelvollista Hänelle, mutta et ikinä onnistuisi. Jumala ei hyväksy kenenkään muun vanhurskautta kuin oman Poikansa, Jeesuksen Kristuksen.
Et koskaan saisi Kristuksen vanhurskautta tekemällä työtä sen eteen.  Usko siis se luottavasti Jumalan haltuun. Se tulee sinulle uskosta. Et ole näet ainoastaan pelastettu uskon kautta, vaan olet myös pyhitetty uskon kautta, vanhurskautettu uskon kautta, parannettu uskon kautta ja varjultu uskon kautta.
Kaikki tämä tapahtuu uskomalla siihen, mitä Jeesus on tehnyt puolestasi.

Tuesday, January 17, 2017

“OLET ARVOTON” – SE PAHOLAISEN VALHE

Kuka sanoo sinulle, että olet arvoton, ei hyvä, kelpaamaton, ei käyttökelpoinen Jumalalle? Kuka jatkuvasti muistuttaa sinua, että olet heikko, avuton, täysi tyhjä? Kuka sanoo sinulle, ettet koskaan täytä Jumalan asettamaa mittaa?
Kuka sanoo ylistysryhmän jäsenille, etteivät he kelpaa laulamaan ylistystä Jumalan huoneessa tai muusikoille, etteivät he ole arvollisia soittamaan ylistysbändissä? Kuka sanoo suntioille, vanhimmille, pyhäkoulun opettajille, vapaaehtoisille, penkissä istuville ihmisille, että he ovat arvottomia?
Ei se ole mikään salaisuus. Kaikki tiedämme, mistä tämä ääni tulee: paholaiselta itseltään. Hän haluaa pitää sinut jatkuvasti varmana siitä, että Jumala on sinulle vihainen.
Paholainen, veljiemme syyttäjä, muistuttaa sinua jokaisesta synnistäsi ja epäonnistumisestasi. Hän sanoo sinulle: ”Jumala ei voi käyttää sinua, ennen kuin käsität tämän ja teet itsestäsi arvollisen”. Älä kompastu tähän helvetin syvyyksistä nousevaan valheeseen.
Monet tämän lukevat ihmiset ovat saaneet paholaiselta varmuuden, että he ovat arvottomia, eivät  koskaan kelpaa Jumalan käyttöön.  Onko tässä sinun kuvasi? Ehkä koet itsesi arvottomaksi edes kantamaan Jumalan lapsen nimeä?  Katsot elämääsi ja näet vain riittämättömyyttä ja epäonnistumista.
Anna minun tunnustaa sinulle jotakin: en ole koskaan kokenut itseäni arvolliseksi korkeaan kutsumukseeni julistajana. Kaikkien vuosieni ajan Herran palveluksessa olen joutunut kohtaamaan syytöksiä, etten ole arvollinen puhumaan Jumalasta, opettamaan toisia tai olemaan johtaja.
Niin, on totta, että en ole arvollinen edes kirjoittamaan tätä ja sinä et ole arvollinen nostamaan kättäsi Jumalan ylistykseen. Kukaan ei näet ole arvollinen, ei inhimillisessä voimassamme! Silti Jeesus sanoi meille: ”Minä tein sinut arvolliseksi!”.
”Sillä niin kuin yhden ihmisen tottelemattomuuden kautta monet ovat joutuneet syntisiksi, niin myös yhden kuuliaisuuden kautta monet tulevat vanhurskaiksi”(Room.5:19).

Monday, January 16, 2017

KUIVALLA MAALLA - Gary Wilkerson

Jumala sanoi Moosekselle, kun Israelin lapset olivat Egyptissä: "Sano israelilaisille, että he kääntyvät takaisin ja leiriytyvät Pii-Hahirotin kohdalle Migdolin ja meren välille; leiriytykää vastapäätä Baal-Sefonia meren rannalle”(2 Moos.14:2). Jumala ilmoitti, että Hän veisi heidät uuteen paikkaan.
Jumala johdatti heidät läpi kallioisia alueita ja kun Hän johdatti heitä, he näkivät kaukana Punaisen Meren. Mutta kun he saapuivat rannalle, he tajusivat olevansa saarroksissa erittäin pienellä alalla, toisella puolen kalliot ja toisella meri.
Faarao katsoi heidän sijaintiaan ja sanoi innoissaan: ”He ovat joutuneet selkä seinää vasten”. Jumala oli johdattanut heidät sinne, mutta israelilaiset eivät todellakaan olleet onnellisia siitä.
Onko Jumala kutsunut sinut paikkaan, jota pitäisit viimeisenä paikkana maan päällä, jossa haluaisit olla? Mooses, joka ei tähän mennessä ollut ollut armeijan komentajana ja oli ollut vain muutamassa taistelussa, oli kyllin viisas huomatakseen heidän tukalan tilanteensa: ”En usko, että me olemme hyvässä paikassa puolustusta ajatellen. Itse asiassa, olemme loukussa”.
Niin, Mooses ja israelilaiset olivat tukalassa paikassa, mutta Jumala aikoi saada kunnian heidän tilanteestaan. Jumala antaa meidän usein joutua haastaviin paikkoihin, koska Hänellä on suuri suunnitelma meitä varten. Kun luulemme olevamme ansassa, selkä seinää vasten, Jumala sanoo: ”Tämä koituu Minun kunniakseni”.
Koetko olevasi ansassa, voimiesi lopussa, toivoton? Tässä vaikeassa paikassa sinun tulee ottaa uskon askel ja sanoa: ”Jumala, minä haluan totella Sinua hinnasta riippumatta”.  Kun tämä tapahtuu, seisot aivan reunalla, että näet Jumalan toimivan voimakkaasti sinun hyväksesi.
Sinä tunnet Mooseksen ja israelilaisten tarinan päätöksen: Jumala aiheutti Punaisen Meren jakautumisen kahtia, ja Hänen lapsensa marssivat sen läpi kuivaa maata pitkin. Se oli ihmeellinen voitto!

Saturday, January 14, 2017

ELÄVÄN VEDEN VIRRAT - Jim Cymbala

Vanhan Testamentin ajalla ei ollut elämää, jollei ollut vettä. Ihmisiä kuoli kuivuuden aikana. Samoin meiltä ja seurakunnilta puuttuu hengellisen elämän eloisuus, jolleivät Hengen elävän veden virrat ole sydämessämme.   Aivan niin kuin Mojaven Erämaassa, veden puuttuminen on yhtä kuin ei elämää, ei kasvua eikä hedelmää. Voimme käydä kirkossa säännöllisesti, meillä voi olla täydellinen oppi, mutta ilman Pyhän Hengen kastelua me kuihdumme ja kuolemme.
Jeesus puhui avoimesti Hengen elämää antavista rikkauksista: ”Mutta juhlan viimeisenä, suurena päivänä Jeesus seisoi ja huusi ja sanoi: ’Jos joku janoaa, niin tulkoon minun tyköni ja juokoon. Joka uskoo minuun, hänen sisimmästään on, niinkuin Raamattu sanoo, juokseva elävän veden virrat’ "(Joh.7:37- 38). ”Elävän veden virroilla” Jeesus viittasi Henkeen, jonka uskovat saisivat myöhemmin.
Kun Jumalan Henki tulee, saamme uuden elämän. Ilman Jumalan Henkeä, joudumme ponnistelemaan omin voimin, mikä on täynnä moraalista heikkoutta ja syntisiä tarkoituksia.
Kun Henki tulee, meillä on ilo, toivo ja voima. Huomaa, että Jeesus ei tarkoita ”elävän veden virralla” vesitippaa. Niin kuin joki, Henki virtaa – meihin tulee voima, ja sitten se vuotaa ulos, että voimme olla siunaukseksi toisille.
Jumala käyttää vettä Pyhän Hengen vertauskuvana hieman erilailla, kun Hän sanoo: ”Minä olen oleva Israelille kuin kaste, se on kukoistava kuin lilja ja juurtuva syvälle kuin Libanon” (Hoos14:5). Me kaikki olemme nähneet, miten ruoho ja kukat kimmeltävät pieniä virvoittavia kastepisaroita. Käyttäessään tätä vertauskuvaa Jumala sanoo, että Hän on kuin kaste, joka laskeutuu hiljaa yön aikaan ja peittää maan aamulla. Kastetta ei voi syntyä, jos olosuhteet ovat liian kuumat tai tuuli liian voimakas. Samoin ei Jumalakaan voi meitä virvoittaa, jos olemme liian kiireisiä juoksemassa alati ympäriinsä.

Jim Cymbala aloitti Brooklyn Tabernaclessa alle kahdenkymmenen seurakuntalaisen kanssa pienessä, surkeassa rakennuksessa kaupungin vaikeassa osassa. Koska hän oli paljasjalkainen brooklynilainen, hänestä on tullut sekä David että Gary Wilkersonin pitkäaikainen ystävä.

Friday, January 13, 2017

JUMALA EI KOSKAAN JÄTÄ SINUA

Jumala kuvaa itseään seuraavasti: ”Minä opetin Efraimin kävelemään. - Hän otti heidät käsivarsillensa. - Mutta he eivät ymmärtäneet, että minä heidät paransin”(Hoos.11:3).
Alkukielessä tämä jae kuuluu: ”Minä tulin heidän luokseen heidän ahdistuksessaan ja hellästi hoidin heidät pahojen, epätasaisten paikkojen läpi. Minä pidin heitä käsivarsillani kuin hoitaja” Mutta jae 7 sanoo: ”Minun kansallani on halu kääntyä minusta pois”. Sana kääntyä merkitsee tässä ”riippua epäilyssä”.
Israel ei ollut varma Herran rakkaudesta ja hellyydestä, ja Jumala sanoi Hoosealle: ”Minun kansani epäilee minun rakkauttani heitä kohtaan, koska he eivät oikeasti tunne minua.”
Tämä oli totta! Israel ei voinut uskoa Jumalan edelleen rakastavan heitä. He olivat epäjumalan palvelijoita, luopuneita ja epäilijöitä, jotka ilmeisesti ajattelivat: ”Me vedimme Jumalan epäsuosion päällemme tekemällä tahallamme syntiä, ja hän varmaan tuomitsee meidät”.  Mutta Jumala sanoi: ”Kuinka voisin jättää sinut? Minun sydämeni kääntyy, minun säälini herää” (ks. jae 8).
Kuljet ehkä syvissä vesissä juuri nyt. En ehdottomasti tarkoita koetuksia tai kiusauksia, vaan ylitsepääsemättömiä tapahtumia, joita et ymmärrä. Kaikenlaiset tuulet ja aallot tulvivat ylitsesi, asiat, joita et voi tajuta, ja Hän tahtoo kantaa sinua kaiken sen ylitse ja varjella hengellisen terveytesi. Jos pystyt uskomaan tällä hetkellä edes, että Hän rakastaa sinua huolimatta uppiniskaisuudestasi, se riittää!
Kuuntele Hänen lohduttavaa ja parantavaa Sanaansa sinulle: ”Sillä en minä iankaiken riitele enkä vihastu ainiaaksi; muutoin henki nääntyisi minun kasvojeni edessä, ne sielut, jotka minä tehnyt olen”(Jes.57:16). Herra sanoi siis: ”Jos näit Minussa vain vihaa, henkesi masentuu. Se olisi liian kovaa”. Ei, Hän jatkaa sanomalla: ”Minä olen nähnyt hänen tiensä, mutta minä parannan hänet ja johdatan häntä ja annan jälleen lohdutuksen hänelle ja hänen surevillensa”(Jes.57:18).
Nämä ovat sen Jumalan sanoja, joka ei koskaan jätä kansaansa!

Thursday, January 12, 2017

LUOTA HÄNEN RAKKAUTEENSA JA ARMOONSA

Jos haluat Jumalan rauhan vallitsevan elämääsi, sinun täytyy lakata tekemästä monia asioita:
  • Lakkaa yrittämästä järkeillä, miten Jumala järjestää asiat
  • Lakkaa huolehtimasta ja pelkäämästä (Fil.4:6): ”Älkää mistään murhehtiko”)
  • Lakkaa kertomasta Jumalalle, mitkä asiat ovat hyviä sinulle
  • Lakkaa pitämästä itseäsi epäonnistuneena ja että et voi miellyttää Jumalaa
Saatanan tehokkaimpia ansoja uskovan rauhan ryöstämisessä on vakuuttaa heidät siitä, että heidän pitää ponnistella lihassa miellyttääkseen Jumalaa. Hän heittää tätä minun päälleni koko ajan.
Joskus, kun tarvitsen hiljaisen hetken rukoukseen, ajan vuorille. Olin siellä vähän aikaa sitten, katsoin alas vihreille niityille ja metsiin ja nautin Herran läsnäolosta. Siellä syrjäisessä paikassa minulle tuli mieleen ajatus, etten mitä tee mitään Herralle.
”Herra”, rukoilin, ”en tee kovinkaan paljon valtakunnassasi. Vain rukoilen, saan sanomaa puheitani varten ja menen kirkkoon saarnaamaan. Koko maailma on menossa helvettiin, enkä minä tee mitään Sinulle.”
Ovatko sellaiset ajatukset koskaan pälkähtäneet sinun päähäsi? Teetkö sinä kaikkesi miellyttääksesi Herraa etkä siltikään tunne itseäsi pyhäksi. Tiedän, että minä en tuntenut. Tosiasiassa tuskin koskaan koin itseäni pyhäksi, edes parhaimpina aikoina. Silloinkaan, kun saarnasin Pyhän Hengen voitelussa.
Saatat nyt kysyä: ”Sinäkö, veli Dave? Et siis joskus tunne tekeväsi juuri mitään Jumalalle?” Kyllä! Paholainen tulee sisään ja tekee meistä kaikista arvottomia, tyydyttämättömiä ja menetämme rauhan suostumalla noihin kauheisiin tunteisiin.
Kuuntele Paavalin rukousta meidän puolestamme: ”Mutta toivon Jumala täyttäköön teidät kaikella ilolla ja rauhalla uskossa, niin että teillä olisi runsas toivo Pyhän Hengen voiman kautta”(Room.15:13).
Luota Jumalan hyvyyteen. Usko Hänen rakkauteensa ja armoonsa. Äläkä väitä Hänen olevan vihainen tai järkyttynyt sinusta tai olevan puhumatta sinulle. Anna Hänen rauhansa asua sydämessäsi ja koko elämäsi yllä.

Wednesday, January 11, 2017

RAUHA – JUMALAN LAHJA

”Älkää mistään murehtiko, vaan kaikessa saattakaa pyyntönne rukouksella ja anomisella kiitoksen kanssa Jumalalle tiettäväksi, ja Jumalan rauha, joka on kaikkea ymmärrystä ylempi, on varjeleva teidän sydämenne ja ajatuksenne Kristuksessa Jeesuksessa”(Fil.4:6-7).
Kun luin uudestaan tämän Raamatun kohdan, huomasin sellaista, mitä en ollut koskaan aiemmin nähnyt.  Paavali neuvoo meitä lakkaamaan huolehtimasta ja menemään Jumalan luokse rukouksessa ja anomaan. Sitten meidän tulee kiittää Häntä vastauksesta.  Paavali ei vain mitään vapautuksesta, johdatuksen sanasta, ihmeistä tai parantamisesta. Sen sijaan hän sanoo, että saamme lahjan… Jumalan rauhan.
Jumala vastaa kaikkiin meidän pyyntöihimme ja anomisiimme rauhansa lahjalla. ”Jumalan rauha pitää huolen teidän sydämestänne ja ajatuksista.” Toisin sanoen, Jumalan ensimmäinen vastaus jokaiseen rukoukseemme ja itkuumme on Hänen rauhansa!
Kaikilla rukoilevilla ihmisillä on yksi yhteinen tekijä: Ei ole mitään väliä sillä, kuinka pahalta meistä tuntuu mennessämme salaiseen rukouskammioomme, me tulemme ulos Hänen rauhansa sydämessämme.  Jumala on rajannut itsensä omaan hallintoonsa ja sitä nimitetään Jumalan kaitselmukseksi.  Hän tekee asioita siellä ja täällä, valmistaa ihmisten sydämiä ja johtaa tapahtumia, mutta kunnes Hänen kaitselmuksensa tulee meidän rukouksiemme vastauksiksi, Hän sanoo: ”En anna sinulle, mitä luulet tarvitsevasi, vaan mitä Minä tiedän sinun tarvitsevan – mielen ja sydämen rauhaa”.
Monet meistä painiskelevat Herran kanssa rukouksessa. Me anomme Häneltä monin kyynelin, me kolkutamme taivaan porteilla, me vetoamme jokaiseen lupaukseen. Kun päivät, viikot ja kuukaudet vierivät ohitse, alamme ihmetellä: ”Miksi et kuule minua Herra? Mikä estää rukouksieni läpi menon? Mitä olen tehnyt sellaista, joka murehduttaa tai pahoittaa sinua?”
Tosiasiassa Jumala on jo sanonut meille: ”Tässä! Tässä on rauhani ja se käy yli kaiken ymmärryksen. Ota se ja anna sen hallita sydäntäsi, kun minä hoidan asiat sinun hyväksesi.”

Tuesday, January 10, 2017

TODELLINEN RAUHA, VÄÄRÄ RAUHA

”Ja vallitkoon teidän sydämissänne Kristuksen rauha, johon te olette kutsututkin yhdessä ruumiissa, ja olkaa kiitolliset”(Kol.3:15).
Tämä yksi jae sisältää uskomattoman käskyn: Jumala on kutsunut koko Jeesuksen Kristuksen ruumiin antamaan Hänen rauhansa vallita ja hallita sydämissämme, mielessämme ja ruumiissamme! Jumalan rauhan tulee istua kaiken hallitsijana. Jos koskaan on ollut aika tarvita tämän kutsun kaikumista niin tänään juuri tällä sekasorron ja hämmennyksen hetkellä!
Herra käski alkuseurakuntaa antamaan Hänen rauhansa vallita heidän elämäänsä, koska Hän tiesi, mitä oli tulossa ja Hän halusi valmistaa heitä. Vain muutaman vuoden kuluttua heitä vainottaisiin, jopa kidutettaisiin. He joutuisivat kohtaamaan kotinsa menetyksen, kaiken maallisen omaisuutensa takavarikoimisen ja hyökkäyksiä pahoilta miehiltä, jotka ajattelivat tekevänsä Jumalan mielen mukaisesti tappaessaan heitä. Jumala näki tämän kaiken edeltä ja valmisti heitä. ”Teidän pitää olla juurtuneena rauhaani kestääksenne kaiken tulossa olevan uskomattoman muutoksen”.
Väärä rauha tulvii yli monien seurakuntien tänä päivänä, rauha, joka pettää edessä olevina vaikeina aikoina. Mooses sanoi uppiniskaista Israelia ”itsensä siunaamaksi”, mikä merkitsee itsensä pettämistä. Hän varoitti Israelia kirouksesta, joka tulisi kaikkien pahojen, tottelemattomien Jumalan lasten päälle, jotka vaelsivat epäjumalan palveluksessa. He peittäisivät syntiset tiensä väärän rauhan laastarilla: ”Ettei se, joka kuulee tämän valan sanat, siunaisi itseänsä sydämessään sanoen: 'Minun käy hyvin, vaikka vaellankin sydämeni paatumuksessa' ”(5 Moos.29:19).
Mooses kuvaa Jumalan lasta, joka päättää tyydyttää himonsa pahuudessa etsimällä mukavan opin, joka kertoo, että hän on edelleenkin pelastettu, taivaaseen matkalla, vaikka yhä tekee syntiä. Hän sanoo itselleen: ”Teen, mitä haluttaa enkä silti menetä rauhaa sydämessäni.” Väärää rauhaa!
Tapahtuu Amerikalle tai maailman muille kansoille mitä tahansa, ei mikään helvetin voima voi ryöstää Kristuksen Jeesuksen antamaa Jumalan rauhaa, jonka Hän itse istuttaa sieluusi. Jumala hallitsee kansaansa rauhalla. Todellisella rauhalla!
Vallitkoon Jumalan todellinen rauha sydämessäsi!

Monday, January 9, 2017

ELÄMÄNPITUINEN ARMOITUS - Gary Wilkerson

Armoittako Jumala, siunaako Hän runsaasti ja tuhlaa nälkäisille, odottaville sydämille? Vastaus on: kyllä ja me löydämme tämän kuvattuna Kristuksen syntymäkertomuksessa.
Enkeli ilmestyi Marialle ilmoittaen ihmeellisen tapahtuman, joka tulisi tämän elämään: ”Kuudentena kuukautena sen jälkeen Jumala lähetti enkeli Gabrielin Galilean kaupunkiin, jonka nimi on Nasaret, neitsyen tykö, joka oli kihlattu Joosef nimiselle miehelle Daavidin suvusta; ja neitsyen nimi oli Maria. Ja tullessaan sisälle hänen tykönsä enkeli sanoi: ’Terve, armoitettu! Herra olkoon sinun kanssasi.’ Mutta hän hämmästyi suuresti siitä puheesta ja mietti, mitä tämä tervehdys mahtoi tarkoittaa”(Luuk.1:26 -29, kirjoittajan kursiivi).
Raamatun oppineet sanovat, että Maria oli kovin nuori, tein-ikäinen siihen aikaan. Kuvittele, kuinka tavaton tämä kohtaaminen oli hänelle. Hän oli vaatimaton tyttö syrjäisessä kylässä ja perheessä. Sitten hänen luokseen tulee valtavankokoinen, pelottava enkeli ja seisoo hänen edessään lausuen: ”Terve armoitettu!”
Sitten enkeli ilmoitti hämmästyttävän sanoman: ”Älä pelkää, Maria; sillä sinä olet saanut armon Jumalan edessä. Ja katso, sinä tulet raskaaksi ja synnytät pojan, ja sinun on annettava hänelle nimi Jeesus. Hän on oleva suuri, ja hänet pitää kutsuttaman Korkeimman Pojaksi”(Luuk.1:30- 32, kursiivi kirjoittajan).
Usein ihmiset vapisivat pelosta, kun enkeli ilmestyi heille, mutta Maria ei ollut peloissaan, vaikka on totta, että hän ”hämmästyi suuresti” siitä’, mitä enkeli sanoi tervehdyksessään. Maria eli miesvaltaisessa yhteiskunnassa ja hänellä ei ollut elämässään todellista todistetta siitä, että hän olisi ollut armoitettu. Kuitenkin hänen elämässään tulisi tapahtumaan muutos niin kuin koko maailman elämässä.
Haluat ehkä itsekin nähdä olosuhteittesi muuttuvan. Sinua kohtaa ehkä sairaus, kireä avioliitto, hankala lapsi, murskaava taloudellinen tarve. Niin kuin Maria, voit sinäkin saada vastaan ottaa Jumalan suosion ja todistaa Marian lailla ylislaulussa: ”Olen Herran armoittama, koska Hän näkee minut koko ajan, kaikissa olosuhteissani. Hän voi synnyttää asioita, joita en osannut kuvitellakaan”.
”Ja hänen laupeutensa pysyy polvesta polveen niille, jotka häntä pelkäävät”(Luuk.1:50). Sinä kuulut mukaan!

Saturday, January 7, 2017

VIRITÄ PALAVAKSI ARMOLAHJASI - Carter Conlon

Paavali sanoi Timoteukselle: ”Siitä syystä minä sinua muistutan virittämään palavaksi Jumalan armolahjan, joka sinussa on minun kätteni päälle panemisen kautta”(2 Tim.1:6).
Minun sanani sinulle tänään on sama: Viritä palavaksi Jumalan armolahja.   Kun Jumala pani kätensä sinun päällesi, Hän laittoi sinuun etumaksun elämästänsä, kyvyn tehdä yliluonnollisia.
Kuinka siis virität palavaksi Jumalan armolahjan? Se alkaa sanomalla: ”Herra, minä haluan sen! Minä haluan elämäni olevan juuri sellainen, jollaiseksi Sinä olet sen aivoitellut. En kerta kaikkiaan halua samaistua tähän yhteiskuntaan ja tulla välinpitämättömäksi arvoille. Haluan voimaa seisoa Jeesuksen Kristuksen seuraajana”.
Koko uskonelämäni ajan rukoukseni on ollut tämä: ”Herra, kosketa minua. Vie minut muualle: Älä anna minun juuttua paikalleni. Älä anna minun elää eilisen siunauksesta ja voitosta. Tänään on uusi päivä. Varmasti kohtaan tänään uusia ihmisiä. Herätä into sydämessäni. Anna minulle silmät, että näkisin ihmiset Sinun tavallasi. Älä anna minun pelätä ihmisten kasvoja. Elä minussa. Sinä annoit minulle Pyhän Henkesi ja jätit minut maailmaan suunnitelmasi tähden. Auta minua siis tajuamaan syy elämääni tässä sukukunnassa”.
Muista, se pieni asia, joka pysäyttää Jumalan todellisen lapsen etenemisen on aina epäusko. Niinpä meidän pitää pyytää Jumalalta armoa kunnioittaa Häntä ja panna täyteen käyttöön se etumaksu, jonka Hän on antanut meille. Sillä lailla sielut saavat kosketuksen, kun he näkevät Jeesuksen Kristuksen elävän meissä!

Carter Conlon tuli mukaan Times Square Churchin työhön vuonna 1994 perustajamme, David Wilkersonin kutsusta. Hänet asetettiin vanhemman pastorin virkaan vuonna 2001. 

Friday, January 6, 2017

JUMALA TARKOITTAA SITÄ, MITÄ HÄN SANOO

Kuuletko puhetta, joka rakastaen paljastaa sinun syntisi? Jos on niin, annatko sinä tuon sanan saattaa sinut synnintuntoon? Vai, aiotko jatkaa synnissäsi murehtimatta sitä sen enempää?
Jos hylkäät Pyhän Hengen pysäyttävät varoitukset, tottelet Jumalaa silloin tällöin, sinut on saatu puhuttua ympäri liittymään antikristuksen kulttiin. Paholainen valmistelee sinun saamistasi omaan rikkomusten salaisuuteensa. Kun lupauksia antava, ihmeitä tekevä antikristus saapuu, hänen valheensa lakaisevat sinut, ja joudut harhaan.
Kuuntele, mitä Paavali sanoo maailman kanssa kompromisseja tekeville uskoville, jotka kieltäytyvät rakastamasta ja tottelemasta Jumalan pyhää Sanaa: ”Että kaikki ne tuomittaisiin, jotka eivät ole uskoneet totuutta, vaan mielistyneet vääryyteen”(2 Tess.2:12).
Tässä ovat ne ilmeiset lopputulokset, kun ei uskota eikä toimita Jumalan totuuden mukaan:
  1. Pettävä synti paaduttaa sydämen.
  2. Saatana toimii paatuneessa sydämessä oikeuttaakseen oman asiansa ja vapauttaa rangaistuksen pelosta.
  3. Se valhe, joka sanoo, ettei synnillä ole palkkaa eikä tule mitään Viimeistä Tuomiota, sokeuttaa uskovan.
  4. Uskova joutuu demonien oppien saaliiksi, ajatellen, että paha on hyvää ja hyvä pahaa.
  5. Lopulta uskova ajautuu niin kauas Kristuksesta ja totuudesta, että hän ei näe, kuka antikristus on. Lopulta hän päätyy palvelemaan ja ylistämään häntä jumalana.
  6. Viimeisellä Tuomiolla, Jumala sanoo sellaiselle ihmiselle: ”mene pois minun tyköäni, sinä synnintekijä”
Rakas lukijani, ei siinä tarvitse näin käydä. Jumala on tehnyt lupauksen liiton kaiken harhan poistamiseksi ja synnin voittamiseksi meissä. Hän vain pyytää, että julistamme sodan syntiämme vastaan sanoen: ”Minä kieltäydyn tekemästä sovintoa tämän tavan kanssa. Vapauta minut, Isä”. Kun Hän kuulee tämän rukouksen, Hän lähettää Pyhän Henkensä voiman ja kirkkauden taivaasta eikä paholainen kestä sitä.
Rukoile juuri nyt, että Jumala istuttaisi sinuun suuren kunnioituksen Sanaansa kohtaan. Pyydä Häntä auttamaan sinua itsekuriin Sanan lukemisen suhteen. Pyydä myös Pyhää Henkeä auttamaan sinua kuulemaan ja ottamaan sydämeesi sen, mitä luet, jotta uskoisit, että Jumala tarkoittaa sitä, mitä Hän sanoo!

Thursday, January 5, 2017

NIILLE, JOTKA EIVÄT TOTTELE.

Läpi Raamatun Jumala antaa meille selvän kuvan siitä, kuinka tärkeätä meidän on totella Hänen Sanaansa. Näemme tällaisen esimerkin kuningas Saulin elämässä. Hänelle Jumala antoi selkeän, erityisen käskyn profeetta Samuelin kautta: ”Mene siis ja voita amalekilaiset, ja vihkikää tuhon omaksi kaikki, mitä heillä on; äläkä säästä heitä, vaan surmaa miehet ja naiset, lapset ja imeväiset, raavaat ja lampaat, kamelit ja aasit" (1 Sam.15:3).
Jumala oli puhunut Saulille kristallinkirkkain sanoin, ja silti, mentyään taisteluun, hän totteli Herraa vain osaksi. Sen sijaan, että olisi tuhonnut jokaisen ja kaiken, hän säästi kuningas Agagin.  Hän myös säästi sotasaaliista osan (ks. 1 Sam.15:7-9).
Tämä pahastutti Samuelia kovasti. Hän sanoi Saulille: ”Herra lähetti sinut matkaan ja sanoi: 'Mene ja vihi tuhon omiksi nämä syntiset, amalekilaiset, ja sodi heitä vastaan, kunnes olet tehnyt heistä lopun'. Miksi et kuullut Herran ääntä, vaan syöksyit saaliin kimppuun ja teit sitä, mikä on pahaa Herran silmissä?"1 Sam.15:18- 19).
Tässä kohdin Raamattu antaa meille vakavan, hyytävän sanan: ”Silloin Samuelille tuli tämä Herran sana: ’Minä kadun, että tein Saulin kuninkaaksi, sillä hän on kääntynyt pois minusta eikä ole täyttänyt minun käskyjäni’ ”(1 Sam.15:10 - 11).
Kuvaako tämä sinun elämääsi? Onko Jumala sanonut sinulle hyvin selvin sanoin, että sinun pitäisi hyljätä jotakin elämässäsi ja silti sinä riiput siinä kiinni? Juuri nyt Hänen Henkensä saattaa puhua sinulle ystävällisellä, viekottelevalla äänellä: ”Sinun syntisi on meidän välillämme, keskeyttämässä yhteyttämme. En voi enää siunata sinua, niin kauan kuin pidät siitä kiinni. Luota siihen, että Minun Henkeni auttaa sinua. Hylkää se asia nyt. lapseni.”
Jumala sanoo meille: ”Minä haluan koko sydämesi, kaiken rakkautesi, ei vain puolisydämistä tottelemista”.

Wednesday, January 4, 2017

SYNNIN KANSSA FLIRTTAILU

Pahoilla ei ole koskaan ollut puutetta totuudesta. He ovat ivaten halveksineet, muuntaneet ja pilkanneet sitä aina. Näin tästä esimerkin The New York Post – lehdessä, kun eräs kirjoittaja julisti luottavasti ”Tiede on nyt korvannut uskon”.
Paavalin suurempi huoli oli aina niistä, jotka olivat tunteneet totuuden tien, tunnustaneet uskonsa Kristukseen ja kuitenkin leikkivät synnillä. ”Nuo, jotka ovat vaihtaneet Jumalan totuuden valheeseen,… Sen tähden Jumala on hyljännyt heidät häpeällisiin himoihin” (Room.1:25 - 26). 
Toiset, jotka ovat sidottuja himokkaisiin nautintoihinsa, kääntyvät väärien opettajien puoleen löytääkseen rauhan. He lopulta hyväksyvät ”turmiollisia harhaoppeja… Ja moni on seuraava heidän irstauksiaan, ja heidän tähtensä totuuden tie tulee häväistyksi” (2 Piet.2:1-2). 
Kaikki Paavalin kirjoitukset luopumuksesta ja antikristuksesta ovat suunnatut näitä lihallisia kristittyjä vastaan. Niitä ei ollut tarkoitettu Rooman, pakanallisen Kreikan tai tuntemattomissa paikoissa elävien pakanaheimojen epäjumalia palvoville. Ei, hän tarkoitti, että seurakuntien uskovat lukisivat ne.
Paavali kehotti joka paikassa Jumalan kansaa rakastamaan totuutta, etsimään sitä, tutkimaan ja tottelemaan sitä. Hän kirjoitti siis: ”Antakaa totuuden ohjata itseänne! Pyytäkää Pyhää Henkeä antamaan teille näkevät silmät. kuulevat korvat ja sitä rakastava sydän. Muutoin avaudutte harhoille ja lopulta uskotte valheen. Saatana on kykenevä kastamaan teidät antikristuksen kulttiin”.
Raamattu sanoo, että juuri ennen Jeesuksen paluuta Saatana yrittää johtaa harhaan jos mahdollista valitutkin. Oli uskova sitten vaeltanut Jeesuksen seurassa miten kauan hyvänsä, hän joutuu kohtaamaan kiusauksia, joita ei ollut koskaan ennen elämässä. Jopa lujinkin uskova joutuu kiusaukseen, epäilee Jumalan uskollisuutta ja hylkää luottamuksen Hänen Pyhään Sanaansa.
”Sillä vääriä kristuksia ja vääriä profeettoja nousee, ja he tekevät suuria tunnustekoja ja ihmeitä, niin että eksyttävät, jos mahdollista, valitutkin”(Matt.24:24)

Tuesday, January 3, 2017

LAITTOMUUDEN HENKI

”Sillä laittomuuden salaisuus on jo vaikuttamassa”(2 Tess.2:7).
Kreikan sana laittomuus, jota Paavali tässä kohdassa käyttää, tarkoittaa lain hylkäämistä. Siksi salaisuus on laittomuudessa, joka toimii ilman lakia tai rajoitusta.
Niin, tämä laittomuus ei ole vain kapinaa ihmisten hallitusta kohtaan. Se ei ole kapinaa viranomaisia kohtaan tai väkivaltarikoksien tekemistä. Nämä asiat nostavat Jumalan vihan, mutta laittomuuden salaisuus menee paljon syvemmälle. Se on totuuden eli Kristuksen suoranaista hylkäämistä, Jumalan pyhän Sanan ja Hänen käskyjensä syrjään työntämistä.
Laittomuuden henki on levinnyt tänä päivänä kaikkialle maahamme. Se on kaiken lainsäädännön takana, joka yrittää juurittaa Jumalan pois yhteiskunnastamme. Se on sama henki, jota Saatana käytti pettäessään Eevan. Hän sanoi tälle monin sanoin: ”Ei Jumala teitä rankaise tottelemattomuudesta. Te voitte syödä hedelmän ettekä joudu maksamaan siitä.”
Saatana käyttää samaa valhetta uskoviin tänäänkin. Päivä päivältä hän vakuuttaa uskovien joukkoja, että he voivat tehdä syntiä joutumatta maksamaan mitään rangaistusta. Tämä on Saatanan juoni: Kristuksen evankeliumin vääristäminen.
Surullista on, että penseät kristityt suostuvat laittomuuden hengen valtaan.  Paavali sanoo, että antikristus pääsee valtaan, koska ihmiset ovat sokeita ja oman syntinä pettämiä (ks. 2 Tess.2:9 -10).
Saatana harhauttaa ihmisjoukkoja niin kuin hän eksytti Eevan sanomalla heille, olevan mutta voimallisen valheen: ”Jumala ei rankaise syntiä”.
Paavali sanoo, että tämä petos tulee ”sen tähden, etteivät ottaneet vastaan rakkautta totuuteen, voidaksensa pelastua”(2 Tess.2:10). Sitten hän lisää: ”Ja sen tähden Jumala lähettää heille väkevän eksytyksen, niin että he uskovat valheen”(2 Tess.2:11).
Apostoli sanoo siis: ”Ne, jotka kieltäytyvät tottelemasta tai kunnioittamasta Jumalan Sanaa, joutuvat vahvan eksytyksen valtaan. Ensin he antavat palttua synnillensä ja oikeuttavat sen tekemisen. Sitten he aktiivisesti etsivät helpon armon sanomaa. Itse asiassa he keksivät armon, joka on kaukana siitä, mitä Jumala suunnitteli. Hänen armonsa eikoskaan johda lupaan tehdä syntiä vaan aina parannukseen.

Monday, January 2, 2017

COWBOY-SAAPPAAT

”Joka runsaasti kylvää, se myös runsaasti niittää”(2 Kor.9:6).
Eräs kuljeksija, koditon ja sekavassa tilassa oleva ohjattiin toimitooni, kun vuosia sitten palvelin apulaispastorina Times Square – seurakunnassa, New Yorkissa. Hän ei ollut kiinnostunut keskustelusta ennen kuin hän katsoi jalkoihini ja huomasi minulla hienot ja aidot Texas cowboy – saappaat.
”En tiedä, miksi olen täällä”, hän sylkäisi sanat suustaan. ”Te saarnaajat olette kaikki samanlaisia, käytätte rahaa suuriin rakennuksiin ja hienoihin autoihin, vieläpä tuollaisiin saappaisiin!”
Lausuttuaan tämän huomautuksen hän katsoi alas omiin kuluneihin kangaskenkiinsä ja vaihtoi hämillään jalkaa.
”Pidätkö näistä saappaista?” kysyin. Ennen kuin hän ehti vastata, riisuin saappaat jalastani ja annoin ne hänelle. Kävelin kotiin ilman kenkiä ja sitten täysin unohdin koko jutun.
Noin puoli vuotta myöhemmin eräs pastoriystäväni, Steve nimeltään, soitti minulle Greensborosta, Pohjois-Carolinasta.
”Gary, et varmaan usko tätä, mutta toimistossani on mies, joka sanoo sinun antaneen hänelle cowboy- saappaat. Hän on liftannut pitkin maata ja sanoo, että hän ajattelee Jeesusta joka kerta, kun katsoo saappaitaan.”
Tuo nuori mies oli vaeltanut ystäväni seurakuntaan (ilmeisesti Pyhän Hengen johtamana) ja sanoi, että hän halusi tietää enemmän Jeesuksesta. Voit kuvitella ystäväpastorini ilon. Steve oli rehellinen hänelle.
”Kuusi kuukautta Pyhä Henki on jahdannut sinua. Oletko nyt valmis antamaan elämäsi Kristukselle?”
”Siksihän olen tullut tänne!” Mies syntyi uudesti juuri sillä hetkellä.
Tahdon rohkaista sinua etsimään tilaisuuksia todistamiselle, vaikka kokisit olevasi kuolemassa hengelliseen nälkään. Onko avioliittosi kuolemassa? Etsi tilaisuutta palvella, rakastaa ja siunata puolisoasi. Koskeeko nälkä lapsiasi? Onko teidän välinne poikki tai huonossa kunnossa? Etsi tilaisuutta rakastaa, palvella ja järjestää kotiasi Herran tavoilla.
Onko sinulla taloudellisia vaikeuksia? Etsi tässäkin tapoja hädän keskellä olla siunauksena toisille. silloin löydät taivaan ikkunat avoinna.
Jumala vuodattaa rikkaat siunauksensa niille, jotka antavat – iloisesti.