HÄÄJUHLA

”Sitten hän sanoi palvelijoillensa: 'Häät ovat valmistetut, mutta kutsutut eivät olleet arvollisia. Menkää siis teiden risteyksiin ja kutsukaa häihin, keitä tapaatte.' Ja palvelijat menivät ulos teille ja kokosivat kaikki, keitä vain tapasivat, sekä pahat että hyvät, ja häähuone tuli täyteen pöytävieraita”(Matt.22:8 -10).

Golgatasta asti evankeliumi on kulkenut kaikkien ihmisten luokse: juutalaisten ja pakanoiden, orjien ja vapaiden, hyvien ja pahojen, yhtäläisesti. Tämä on sitä, että ”häähuone tuli täyteen pöytävieraita”(Matt.22:10). Koeta käsittää, että tässä kuvataan Karitsan Hääjuhlaa. Nämä vieraat ovat niistä, jotka kuulivat kutsun ottaa Kristus vastaan Herrana.

Mieti sitä. Jeesuksen mukaan tämä Morsian ovat ne ”kaikki, keitä vain tapasivat, sekä pahat että hyvät” (Matt.22:10). Ryhmään kuuluu muodollisesti huonoja ihmisiä: huumeriippuvaisia, alkoholisteja, prostituoituja, murhaajia, uhkapelureita, huumekauppiaita. Silti ryhmässä on muodollisesti hyviä ihmisiä, niitä jotka ennen luottivat lihan vanhurskauteen.

Nyt he kaikki ovat muuttuneet. He ovat tunnustaneet syntinsä, ja heidät on pesty puhtaaksi Kristuksen veressä.

Me ajattelemme hääjuhlan tavallisesti kestävän muutamia tunteja. Juutalaisessa kulttuurissa Jeesuksen päivinä ne saattoivat kestää jopa seitsemän päivää. Kuitenkin Jumalalle yksi päivä on kuin tuhat vuotta. Tässä vertauksessa juhla on jatkunut Golgatasta asti. Sitä on vietetty vuosisatoja, eikä se pääty ennen kuin Ylkä palaa.

Rakas pyhä, tajuatko, mitä tämä tarkoittaa? Joka päivä on hääpäiväsi. Kristuksen ruumiin jäsenenä olet osa Hänen Morsiantaan. Se merkitsee, että sinun yllesi on jo puettu valkoinen morsiuspuku joka aamu herätessäsi. Jos siihen tulee tahroja tai likaa, tuot sen Sanan puhdistettavaksi. Sinun tulee pitää myös vihkisormustasi joka päivä. Se ilmaisee sinun olevan avioliitossa, Pyhän Hengen sinetillä vahvistettuna. Lopuksi sinä pääset syömään taivaan leipää: Kristusta, taivaan mannaa.

Tätä hääjuhlaa vietetään Kristuksen ruumiissa joka päivä.