SALAISUUS PALJASTUU by Gary Wilkerson

”Alussa oli Sana, ja Sana oli Jumalan tykönä, ja Sana oli Jumala”(Joh.1:1). Johanneksen evankeliumin kuulijakunta koostui pääasiallisesti kreikkalaisen kulttuurin edustajista. Siksi hän heti alussa nimitti Jeesusta ”Sanaksi” viitaten kreikkalaiseen termiin logos. Kreikkalaiset olivat tutkineet tämän sanan sisältöä vuosisatojen ajan, ajatusta, joka puhui viisaudesta, tiedosta, järjestä, elämän tarkoituksesta, inhimillisen elämän olemassaolon filosofiasta.

Nyt Johannes haastoi heitä: ”Haluatteko todella tietää elämän tarkoituksen, ymmärtää koko ihmiskunnan olemassaolon tarkoituksen maan päällä? Sana, jota olette tutkineet, löytyy kirjaimellisesti Jumalan Sanasta, Hänen Pojassaan, Jeesuksessa. Kristus on se sana, jota kaikki kaipaavat! Te etsitte tietoa, mutta sana, todellinen, tiedettävä viisaus ja elämä, ovat täydellisesti ilmaistuna Jeesuksessa”.

Kun olin kahdentoista ikäinen, kuulin sanomalehtitoimittajan haastattelevan erästä Teen Challenge’in (krist. hoitokoti) asukasta. Häneltä kysyttiin: ”Mitä erilaista tässä ohjelmassa on? Mitä se tarjoaa sellaista, mitä et olisi saanut maallisessa hoitokeskuksessa?” Nuori mies vastasi: ”Me saamme Pyhän Hengen aamulla, Jeesuksen iltapäivällä ja Isän illalla.” Vastaus saattaa kuulostaa vanhanaikaiselta, mutta ei neljäkymmentä vuotta sitten. Muistan nuoren miehen innostuksen, kun hän kertoi reportterille: ”Teen Challengissa ollaan Jumalan kanssa. Vain Hän voi vapauttaa minut tällä tavalla. Vain Hän voi antaa minulle tarkoituksen ja tehdä minusta onnellisen. Tämä on todellista”.

Juuri tätä sanaa Johannes käytti kuvaamaan Jeesusta kreikkalaisille: todellinen. ”Totinen valkeus, joka valistaa jokaisen ihmisen, oli tulossa maailmaan”(Joh 1:9). Kreikankielestä Johannes käyttää sanaa ”alethinos”, todellinen. Kreikkalaiset ajattelivat, ettei ”sanaa” voisi tuntea, mutta Johannes kertoi heille: ”Jumala ei piileksi missään. Hän tuli maan päälle elämään meidän kanssamme. Jumalan salaisuus ilmaistiin teille Jeesuksessa.”

Miten tämä salaisuus tarkalleen ottaen ilmaistiin? Jeesus valitsi tavaksi ilmaista itsensä maailmalle oman kansansa kautta. Kun Johannes sanoo, että Kristus tuli asumaan meidän keskellemme, hän käyttää verbiä, joka merkitsee ”ilmestysmajaa”. Jeesus pitää ilmestysmajaansa meissä, aivan niin kuin Jumala Vanhassa Testamentissa. Hänen kirkkautensa laskeutui taivaasta asumaan kansansa keskellä. Hän haluaa tehdä asuntonsa meihin. Hän tekee meistä niin yksilöistä kuin seurakunnista kirkkautensa asuinpaikan. Tämä oli ydintotuus isälleni, David Wilkersonille, joka usein sanoi: ”En halua Jumalan vierailevan luonani, vaan asuvan minussa.” Tuo totuus tuli suoraan Johannekselta, joka sanoi kreikkalaisille: ”Sana on enemmän kuin tietoa, enemmän kuin mielikuva jostakin teemasta. Se on Jumalan itsensä tuleminen asumaan sinun sisimmässäsi”.