HÄN ON PITKÄMIELINEN

Apostoli Pietari kertoo meille syyn siihen, miksi Jeesus ei ole vielä palannut. Hän kirjoittaa: ”Ei Herra viivytä lupauksensa täyttämistä, niin kuin muutamat pitävät sitä viivyttelemisenä, vaan hän on pitkämielinen, sillä hän ei tahdo, että kukaan hukkuu, vaan että kaikki tulevat parannukseen” (2 Piet.3:9). Herramme on avokätinen kärsivällisyydessään jumalattomia kohtaan.

Henkilökohtaisesti ihmettelen Jumalan kärsivällisyyttä meitä ja tätä sukupolvea kohtaan. Jopa maallisten huomioitsijoiden mielestä moraalinen luisuminen on vakavaa. Vaikka haluaisit pitää puhtaan omantunnon, mielesi täyttyy pahoista uutisista joka päivä. Jotkut asiat ovat pahoja, niin kuin käsittämättömät murhat kouluissa, lasten hyväksikäyttö, julkinen homoseksuaalisuus, lukemattomat väkivallanteot.

Usein sydämemme huutaa: ”Herra, milloin tulee oikeus? Milloin saatat pahantekijät tuomiolle?” Ihmettelemme, miksi Jumala odottaa niin kauan, ennen kuin käsittelee lopullisesti tämän päivän niin laajalle levinnyttä pahuutta. Me kuvittelemme mielessämme, kuinka pahantekijät lopulta polvistuvat Herran eteen kohtaamaan Hänen pyhyyttään.

Pietari sanoo, ettei Jeesus juuri nyt katso vain tuomiota, ei edes kurjimmille pahantekijöille. Herramme tähtää pikemminkin armoon. Hän on kärsivällinen pahimpia pahantekijöitä kohtaan. Hän odottaa voidakseen näyttää armoa katumattomille syntisille, houkuttaen ja kutsuen heitä.

”Kun siis nämä kaikki näin hajoavat, millaisia tuleekaan teidän olla pyhässä vaelluksessa ja jumalisuudessa, teidän, jotka odotatte ja joudutatte Jumalan päivän tulemista, jonka voimasta taivaat hehkuen hajoavat ja alkuaineet kuumuudesta sulavat! Mutta hänen lupauksensa mukaan me odotamme uusia taivaita ja uutta maata, joissa vanhurskaus asuu. Sen tähden, rakkaani, pyrkikää tätä odottaessanne siihen, että teidät havaittaisiin tahrattomiksi ja nuhteettomiksi, rauhassa, hänen edessänsä”(2 Piet.3:11 14, kursiivi kirjoittajan).

Voimme viettää päivämme tuijottaen aikojen merkkejä Lähi-idässä tai muualla. Jumala sanoo: ”Katsokaa omaa sydäntänne. Olkaa varmoja siitä’, että itse ahkeroitte Minun Sanani pitämisessä.” Paavali lisää: ”Niin on siis meidän jokaisen tehtävä Jumalalle tili itsestämme”(Room.14:12). Sitten hän varoittaa meitä tuomitsemasta muita ja panemasta kompastuskiveä veljelle saadaksemme hänet lankeamaan.