KRISTUKSEN ARMOLLISET KÄSIVARRET

Katso, nyt on otollinen aika, katso, nyt on pelastuksen päivä” (2 Kor.6:2, kirjoittajan kursiivi).
Tämä sanoma on tarkoitettu kaikille, jotka ovat luopuneet uskostaan tai kääntyneet pois Herrasta. Apostoli Paavalin mukaan, hänen, joka kirjoitti yllä olevan jakeen: ”Tänään on armon ja anteeksiantamuksen päivä”. Toisin sanoen, jos olet koskaan suunnitellut uskovasi, sen aika on nyt.
Tämä Paavalin väite on sekä kutsu että varoitus. Varoitus on seuraava: ”Älä ota Jumalan armoa vastaan turhaan. Älä jätä sitä huomiotta, älä laiminlyö tai hylkää Jumalan armontarjousta. Vastaa siihen nyt, kun sitä tarjotaan sinulle”.
Jeesus varoitti, että monet uskovat kääntyisivät pois ja kävisivät kylmiksi: ”Ja sen tähden, että laittomuus pääsee valtaan, kylmenee useimpien rakkaus”(Matt.24:12). Hänen sanansa on selvä: Monet, jotka ovat olleet liekeissä Jumalan asioiden puolesta, lankeavat pois. He ajautuvat hengelliseen kylmyyteen ja jotkut heistä palaavat vanhoihin lihallisiin tapoihinsa.
Kaikki luopumus, jota näemme tänään, siis kääntyminen uskosta epäuskoon, tulee aikaan, jolloin sitä vähiten odotat. Pikemminkin odottaisit ihmisten pääsevän lähemmäksi Jumalaa. Olemme ”synnytystuskien” alussa, joihin Jeesus viittasi (ks. Matt.24:8).
Jopa tärkeitten ihmisten äänet maailmassa ovat samaa mieltä siitä, että nämä ovat ennen näkemättömän pahuuden päiviä. Niitä leimaa hillitön ahneus, laajalle levinnyt seksuaalinen vääristymä. Ihmisjoukot antautuvat kaikenlaisiin riippuvuuksiin, huumeista alkoholiin ja pornoon.
Kysyn sinulta: Onko nyt aika jättää huomiotta pelastuksen päivä? Ei todellakaan! Jos koskaan olet rakastanut ja seurannut Jeesusta, mutta olet nyt kylmä ja välinpitämätön, Pyhä Henki puhuu sinulle: Hän kutsuu sinua takaisin Kristuksen armollisille käsivarsille. Sydämestäni kehotan sinua kuuntelemaan Pyhän Hengen puhetta.