”JOOSEFLAISET”

Joosefilla oli näky siitä, että Jumala tulisi käyttämään hänen elämäänsä voimallisesti. Näky vain näytti toiveunelta hänen kateellisten veljiensä myydessä hänet orjuuteen. Tulevat vuodet olisivat vaikeita ja täynnä epäoikeudenmukaisuutta Joosefin elämässä. Joosef näytti juuri päässeen jaloilleen, kun häntä syytettiinkin väärin perustein raiskausyrityksestä. Sen johdosta hän joutui vankilaan.

Koko tämän ajan Jumala valvoi Joosefin elämää. Lopulta kaaosmaisten vuosien jälkeen Joosef päätyi palvelemaan faaraon taloon. Aikanaan faarao nimitti hänet koko Egyptin hallitsijaksi.

Rakkaani, näin juuri Jumala työskentelee. Hän valmisti tätä miestä pelastamaan jäljelle jääneet. Jokaisesta sukupolvesta Herra nostaa ”joosefilaisia”. Hän vie nämä sitoutuneet palvelijat läpi vaikeuksien ja kiusausten vuosien koetellen ja vahvistaen heidän uskoaan.

Mitä tämä tarkoittaa? Raamattu sanoo Joosefin käyneen läpi tällaista: " hän oli lähettänyt heidän edellänsä miehen: Joosef oli myyty orjaksi. Hänen jalkojansa vaivattiin kahleilla, hän joutui rautoihin, siksi kunnes hänen sanansa kävi toteen ja Herran puhe osoitti hänet puhtaaksi"(PS. 105:17- 19).

Herralla on myös näinä päivinä ”jooseflaisensa”. Siihen kuuluu vanhurskaita miehiä ja naisia, joita Herra on koskettanut ja kutsunut. He eivät juokse maineen tai onnen perässä. He haluavat vain elää ja kuolla täyttääkseen sen kutsumuksen, minkä Jumala on pannut heidän sydämellensä. Herra on luvannut, että heidän elämänsä on merkittävä Jumalan valtakunnassa.
Joosef kertoi veljilleen: "niin Jumala lähetti minut teidän edellänne säilyttääkseen teille jälkeläisiä maan päällä ja pitääkseen teidät hengissä, pelastukseksi monille. Ette siis te ole lähettäneet minua tänne, vaan Jumala; hän asetti minut faraon neuvonantajaksi ja koko Egyptin maan valtiaaksi" (1 Moos. 45:7-8).

Joosef pystyi katsomaan menneitä kärsimyksen vuosiaan ja todistamaan: "Herra lähetti minut tälle matkalle. Hänellä oli oma tarkoituksensa viedessään minut kaikkien näiden vaikeuksien läpi. Näen nyt, että kaikki minkä kävin läpi, on ollut johdatusta tähän hetkeen asti. Veljet, Herra on valmistanut minua auttamaan teitä. Hän järjesti kaikki nämä asiat, tuodakseen teidät armonsa alle, kuten hän teki minullekin."

Miten ihmeellinen oivallus Joosefilta. Mikä olisi tämän tarinan opetus Jumalan ihmisille tänään? Se on seuraava: Herramme on varjellut meitä menneisyydessämme ja hän tulee varjelemaan meitä tulevina päivinä. Kaikkein tärkein on hänen ikuinen tarkoituksensa kaiken takana. Hän on varjellut sinua, koska hänellä on tarkoitus sinua varten. Hän on asettanut jumalalliset teot valmiiksi sinua varten. Vain koeteltu, kiusaukset kestänyt ja kokeen läpäissyt uskova voi saavuttaa sen.

Nyt ei ole aran uskon aika. On aika jokaisen suuria koetuksia läpi käyneen uskovan astua esiin. Meidän Kapteenimme kutsuu meitä nousemaan ylös pelokkaan yhteiskunnan keskellä ja sitoutua "voiman uskoon". Meidän tulee tehdä Joosefin julistus: "Jumala lähetti minut teidän edellänne... pelastukseksi monille" (1 Moos. 45:7).