JUMALAN TIET OVAT KORKEAMMALLA by Carter Conlon

“Seuraavana aamuna Joonatan lähti ulos kedolle, niin kuin hän oli sopinut Daavidin kanssa, ja hänellä oli mukanaan pieni poikanen. Ja hän sanoi pojalle: ’Juokse noutamaan nuolet, jotka minä ammun’. Ja pojan juostessa hän ampui nuolen hänen ylitsensä. Ja kun poika oli tulemassa siihen paikkaan, missä Joonatanin ampuma nuoli oli, huusi Joonatan pojalle ja sanoi: ’Nuoli on edessäsi, sinnempänä’. Ja Joonatan huusi vielä pojalle: ’Riennä nopeasti, älä seisahtele!’ Niin Joonatanin poikanen otti nuolen ja tuli herransa luo”(1 Sam. 20:35- 38).

Mieti hetkinen, miten Daavidin vaellus oli johtanut hänet tähän vaikean kohtaan elämässä. Se varmaan tuntui tavalliselta päivältä, kun hän paimensi isänsä lampaita niityllä. Yhtäkkiä hänet kutsuttiin sisään tapaamaan profeetta Samuelia, joka otti öljysarven ja voiteli Daavidin seuraavaksi Israelin kuninkaaksi. Ennen kuin Daavid istui valtaistuimelleen, hän alkoi voittaa salaisesti suuria voittoja, joista oli seurauksena julkinen voitto Goljat – nimistä jättiläisestä. Daavidin sydän varmaan paloi, kun hän asteli voitelussa, joka tuotti elämään sellaisen uskon ja rohkeuden.

Vähän aikaa sen jälkeen Sauli otti Daavidin adjutantikseen, ja Daavid alkoi ylistää Herraa lauluin, jotka veivät pimeyden Saulin elämästä. Daavid jatkoi taisteluitaan Herran puolesta ja koki aina väliin Jumalan yliluonnollista voimaa. Näytti, ettei kukaan vihollinen kestänyt häntä vastaan. Lopulta kuitenkin Saulin sydän kääntyi Daavidia vastaan ilman muuta näkyvää syytä kuin kateus. Se vie meidät ensimmäisen Samuelin kirjan kohtaan. Saulin poika, Joonatan, sanoo Daavidille: ”Minä puhun isälleni. Piiloudu kedolle ja minä tulen takaisin ja ammun nuolen. Jos sanon apupojalle: ’Nuoli on tuonnempana’, se merkitsee, että sinun täytyy paeta, koska sinua vastaan mietitään harmia.”

Näen tilanteen näin: Jumala yrittää puhua Daavidille, mutta Daavid kuuntelee vain osaksi. Herra sanoi hänelle: ”Minulla on suunnitelma elämällesi. Se täyttää kaikki toiveesi, jotka olen laittanut sydämeesi. On tulossa muutos järjestelmään, joka ei onnistunut Saulin johdossa. Se alkaa uudistuksen ajan Israelissa, ja sinä johdat sitä. Kuitenkin, kunnes se tulee, vien sinua pimeiden paikkojen halki. Sinun pitää seurata Minua kaikkien näiden vuorien ja laaksojen läpi, vaikka et pystyisi ymmärtämään niitä täysin.”

Uskon, että lauseen ”nuoli on tuonnempana” syvempi merkitys on tässä. Se on merkki ja muistutus Jumalalta, että Hänen tiensä ovat meidän teitämme korkeammalla, ja Hän pyytää ainoastaan, että seuraamme Häntä!

__________
Carter Conlon tuli mukaan Times Square Churchin työhön vuonna 1994 perustajamme, David Wilkersonin kutsusta. Hänet asetettiin vanhemman pastorin virkaan vuonna 2001. Vahvana, tunnollisena johtajana, hän on usein puhujana työntekijäkonferensseissa, joita World Challenge pitää kaikkialla maailmassa.