VAELLUS JUMALAN KANSSA

“Uskon kautta otettiin Eenok pois, näkemättä kuolemaa, "eikä häntä enää ollut, koska Jumala oli ottanut hänet pois". Sillä ennen poisottamistaan hän oli saanut todistuksen, että hän oli otollinen Jumalalle. Mutta ilman uskoa on mahdoton olla otollinen; sillä sen, joka Jumalan tykö tulee, täytyy uskoa, että Jumala on ja että hän palkitsee ne, jotka häntä etsivät”(Hebr.11:5-6).

Heprean sana ”vaeltaa” tarkoittaa alkukielessä, että Eenok meni ylös ja alas, sisään ja ulos, sinne ja tänne, jatkuvasti keskustellen Jumalan kanssa ja kasvaen. Eenokin isä, Jered eli 962 vuotta ja hänen poikansa Metusalah 969 vuotta. sen sijaan Eenok eli vain 365 vuotta, ”vuoden” vuosia. Joka elinvuotensa hän vaelsi käsi kädessä Herran kanssa, joka päivä. Herra oli hänen elämänsä!

Eenok oppi vaeltamaan Jumalan kanssa pahan yhteiskunnan keskellä. Hän oli kuitenkin tavallinen mies. ”Hänelle syntyi poikia ja tyttäriä”( 1Moos.5:22) ja hänen jokapäiväiseen elämäänsä kuului vaimo, lapsia, velvollisuuksia ja samat kuormat, joita me kannamme. Hän vaelsi Jumalan kanssa kasvattaessaan perhettään ja pitäessään heistä huolta.

Ne, jotka vaeltavat Jumalan kanssa, ovat Saatanan ulottumattomissa, hänen pimeyden valtakuntansa ulkopuolella. Heidät on siirretty valon kuningaskuntaan. ”Häntä, joka on pelastanut meidät pimeyden vallasta ja siirtänyt meidät rakkaan Poikansa valtakuntaan” (Kol.1:13). Meidät on siirretty Saatanan juonien ulkopuolelle, aivan Jeesuksen sydämeen.

Kreikan sana ”siirretty” viittaa tässä siihen, että Kristus tulee henkilökohtaisesti ja kantaa meidät pois paholaisen vallasta ja asettaa meidät taivaallisiin paikkoihin. Jumala siirtää vain ne, jotka vaeltavat lähellä Häntä, niin kuin Eenok. Niitä, jotka ovat Saatanan vankeina, ei voi ottaa ylös ja vapauttaa pimeydestä. Et ole varmasti pelastettu, ennen kuin olet lujasti päättänyt vaeltaa Jumalan kanssa. Voit väittää olevasi pelastettu ja rakastat Häntä. Voit sanoa maailmalle, että kuulut Hänelle. Voit jopa rukoilla, itkeä ja lukea Hänen Sanaansa. Jos et kuitenkaan vaella Hänen kanssaan joka päivä, et koskaan muutu. Putoat kahleisiin aina vain syvemmälle ja syvemmälle.