MITÄ KRISTUKSESSA PYSYMINEN TARKOITTAA by Gary Wilkerson

Jumalan armo ei ainoastaan pelasta, vaan myös harjoittaa meitä.

”Sillä Jumalan armo on ilmestynyt pelastukseksi kaikille ihmisille”(Tiit.2:11). Tosi hyvä uutinen! Paavali ylistää Jumalan ihanaa armoa, joka pelastaa meidät. Sen pituinen se, vai? Ei, ei se siihen pääty. Paavali lisää nopeasti että tämä sama armo “kasvattaa meitä”(Tiit.2:12).

Paavali kuvaa tässä, mitä Kristuksessa pysyminen merkitsee. Se vaatii, ”että me, hyljäten jumalattomuuden ja maailmalliset himot, eläisimme siveästi ja vanhurskaasti ja jumalisesti nykyisessä maailmanajassa”(Tiit.2:12). Toisin sanoen, Jumalan armo antaa meille, ei vain iankaikkista elämää, vaan myös ylenpalttisen runsaan elämän nyt, tänään. Kun me pysymme puolestamme Kristuksessa, se johtaa siunattuun, hurskaaseen, rauhaisaan elämään.

Paavali ei lopeta vielä tähänkään. Hän neuvoo Tiitusta rohkeasti: ”Puhu tätä ja kehota ja nuhtele kaikella käskyvallalla”(Tiit.2:15). Muista, että Paavalin tähtäyspiste tässä kohdassa on armo. Hän väittää lyhyesti sanottuna: ”Kun armoa julistetaan, jotakin puuttuu siitä, jos se ei vaikuta sinulle harjaantumista kieltämään jumalattomuuden”. Jos haluamme palvella Jeesusta, emme voi välttää kuritusta, tulee se sitten Jumalan sanasta tai kunnioitetuilta ystäviltämme. Meille on kuitenkin luvattu tästä Jumalan kurittavasta puhdistuksesta: ”Mikään kuritus ei tosin sillä kertaa näytä olevan iloksi, vaan murheeksi, mutta jälkeenpäin se antaa vanhurskauden rauhanhedelmän niille, jotka sen kautta ovat harjoitetut”(Hebr.12:11).

Hänen puhdistuksensa on voimallista, niin sen kivuliaisuudessa kuin ihanassa hedelmässä. Puuttuuko sinulta rauhaa? Oletko ajautunut viinipuusta, elämäsi lähteestä, nauttimaan muista lähteistä? Pyydä Jumalaa käyttämään oksasaksiansa sydämessäsi. Hän voi leikata ja ottaa pois asioita, jotka eivät kuulu sinne. Kun hän on lopettanut, ihana puu sinun puutarhassasi saattaa näyttää vain pelkältä kannolta. Mitä siitä sitten kasvaa, on hedelmä, jota et olisi koskaan voinut kuvitellakaan, jotakin, jota et olisi pystynyt tuottamaan itse.

Miksi Jeesus puhuu jäähyväispuheessaan veitsestä? Hän selittää: ”Tämän minä olen teille puhunut, että minun iloni olisi teissä ja teidän ilonne tulisi täydelliseksi”(Joh.15:11). ”Täydellinen” viittaa läpikäyvään, kokonaiseen, voimalliseen. Mitkä ihanat, hyvät, todelliset ja kauniit jäähyväissanat Hän antoikaan opetuslapsilleen. Ne ovat tänään mannaa meille. Jumalan leikkaaminen ja puhdistaminen päättyy tuotteliaaseen iloon. Kaikki tulee asiantuntijapuutarhurin kädestä, joka rakastaa meitä.