ELÄVÄ TODISTE JEESUKSEN KÄRSIVÄLLISYYDESTÄ

Missä opetuslapset alkoivat oman toimintansa? Jeesus lähetti heidät masentuneiden, köyhien luokse, niiden, jotka olivat synnin maahan painamia, kahleissa ja elämää raskauttavien tapojen uhreina. ”Niin Herra sanoi palvelijalle: 'Mene teille ja aitovierille ja pakota heitä tulemaan sisälle, että minun taloni täyttyisi’ ”(Luuk.14:23).

Ajattelen Teen Challengen huumeriippuvaisten ja alkoholistien kuntoutustyötä, jolla on 1 100 keskusta eri puolilla maailmaa. Ajattelen myös niitä muiden, toisiin maihin menneiden elonkorjaajien lukuja. He ovat nähneet pelastusihmeitä, kun he ovat toimineet kaikkein eniten tarvitsevien, köyhimpien, paholaisen kahleissa olevien keskuudessa. He alkavat sadonkorjuun juuri siellä, missä Jeesus aloitti omansa: kadonneiden lampaiden, orjuutettujen, särkyneiden sydänten, vankien, spitaalisten, sokeiden, köyhien luona, niiden, jotka valittavat, joilla on raskas mieli, niiden jotka ovat masentuneita ja pelokkaita.

Mieti Paavalin sanoja: ”Sillä katsokaa, veljet, omaa kutsumistanne: ei ole monta inhimillisesti viisasta, ei monta mahtavaa, ei monta jalosukuista, vaan sen, mikä on hulluutta maailmalle, sen Jumala valitsi saattaaksensa viisaat häpeään, ja sen, mikä on heikkoa maailmassa, sen Jumala valitsi saattaaksensa sen, mikä väkevää on, häpeään, ja sen, mikä maailmassa on halpasukuista ja halveksittua, sen Jumala valitsi, sen, joka ei mitään ole, tehdäksensä mitättömäksi sen, joka jotakin on, ettei mikään liha voisi kerskata Jumalan edessä”(1 Kor.1:26 - 29).

Rakas pyhä, Jeesus tiesi, mitä tulisimme kohtaamaan näinä viimeisinä päivinä: sukupolven, joka painunut syntiin paljon enemmän kuin mikään aiempi: paineisiin ja yksinäisyyteen, jollaista ihminen ei ole koskaan ennen kokenut, taloudellisiin tuhoihin, tavanomaiseksi tulleeseen avioeroon, avoimeen hiomoseksuaalisuuteen, moraalittomuuteen, joka sai pahimman syntisenkin punastumaan kolmekymmentä vuotta sitten.

Tämän tähden Kristus etsii työntekijöitä, jotka ovat alistuneet tuleen ja vääryyksiin. Hän tahtoo kansan, joka seisoo maailman edessä ja julistaa: ”Jumala on kanssani! Saatana ei voi pysäyttää minua. Katsokaa elämääni. Olen joutunut kulkemaan tulen läpi uudestaan ja uudestaan, saanut iskuja kerta toisensa jälkeen. Olen päässyt tästä kaikesta enemmän kuin voittajana Kristuksen kautta, joka elää minussa. Mitä olen saarnannut, on ollut myös itseäni varten. Olen elävä todiste siitä, että Jeesus kärsii kaiken”.