USKON PELON VOITTAMINEN by Gary Wilkerson

Ihmisillä on kaikenkaltaisia pelkoja. Psykologit sanovat, että melkein kaikki pelkäävät kuolemaa. Toiset pelkäävät yksin olemista, monet taas suuria ihmisjoukkoja. Toisille yleisön edessä puhuminen on pelottavaa.

Jotkut meistä jäävät ilman elämän suurimpia lahjoja pelon takia. Jumala tahtoo synnyttää tiettyjä asioita sydämeesi, mutta jäät niitä vaille, koska pelkäät ottaa uskon riskin. Tämä on pakollista, jos mielit osalliseksi siitä, mitä Jumalalla on.

Monia vuosia sitten vaimoni ja minä asuimme New Yorkin kaupungissa ja olimme työssä Times Square Church’issä. Herra puhui meille selvästi siitä, että meidän pitäisi lähteä Lontooseen perustamaan siellä uuden seurakunnan. Se oli suuri riski ja aika pelottavakin. Meillä ei ollut paljon varoja emmekä tunteneet monia ihmisiä Englannissa, mutta olimme päättäneet luottaa Jumalaan.

Meillä oli ollut odottamassa asunto Lontoossa, mutta juuri muutama viikko ennen lähtöpäivää, asuntoasia peruuntui. Mitä meidän pitäisi tehdä nyt?

Meidän oli määrä viettää muutama viikko Etelä-Afrikassa ohjaamassa ryhmää lyhytaikaiseen lähetystyöhön, ennen kuin muuttaisimme Englantiin. Siellä asuimme erään eteläafrikkalaisen liikemiehen kotona. Eräänä aamuna hän kysyi minulta:

”Oletko kunnossa?” Vastasin olevani vähän huolissani jostakin. Sitten kerroin hänelle suunnitelmastamme muuttaa Lontooseen. Jaoin hänelle myös huolen siitä, että meillä ei ollut siellä asuinpaikkaa.

”Minä rakastan Lontoota ja itse asiassa omistan siellä talon”, liikemies sanoi. Muutaman päivän kuluttua hän sanoi minulle: ”Tässä on avain talooni. Voitte käyttää sitä, milloin haluatte.”

Olin ollut huolissani siitä, että meidän ehkä pitäisi peruuttaa suunnitelmamme, mutta Jumala toimi! New Yorkissa asuvan avioparin piti lähteä Etelä-Afrikkaan löytääkseen kodin Lontoossa. Vain Jumala voi orkestroida jotakin tällaista!

Uskon, että Jumala panee meidät tekemään asioita, jotka näyttävät vaikeilta, mutta paljastuvat myöhemmin Jumalan aikomiksi. Kun tällaista tapahtuu, sinä kuljet ympäriinsä luottaen ja rohkeana sydämessäsi, tietäen, että Jumala huolehtii.