OLEN RUKOILLUT SINUN PUOLESTASI

Herra sanoi Pietarille: ”Minä olen rukoillut sinun puolestasi, ettei sinun uskosi raukeaisi tyhjään" (Luuk.22:32). Katson tätä ihmeellistä esimerkkiä Kristuksen rakkaudesta ja tajuan, etten tiedä ollenkaan miten tulisi rakastaa niitä, jotka lankeavat. Varmaan Jeesus on se ”ystävä veljiäkin uskollisempi”(San.18:24).

Jeesus näkee sekä hyvän että pahan Pietarissa ja päättää: “Tämä mies kannattaa pelastaa! Saatana haluaa häntä, mutta minä haluan häntä vieläkin enemmän”. Pietari rakasta todella Herraa ja Herra todella rakasti Pietaria, vaikka Hän tiesi tämän henkilökohtaiset piirteet.

Jeesus sanoi: ”Minä olen rukoillut sinun puolestasi!” ei, ”Minä rukoilen sinun puolestasi”. Jeesus vietti ilmeisesti useita tunteja Isänsä kanssa puhuen Pietarista, kuinka Hän rakasti tätä, kuinka tarpeellinen tämä olisi Hänen kuningaskunnassaan, kuinka Hän piti tätä arvossa ystävänä.

Herra, anna meille kaikille sellaista rakkautta! Niin, että kun näemme jonkun tekevän kompromisseja tai suuntaavan vaikeuksiin tai tuhoon, me rakastamme häntä riittävästi ja varoitamme häntä yhtä selkeästi kuin Jeesus varoitti Pietaria. Sitten voimme sanoa: ”Rukoilen sinun puolestasi”. Meidän pitää sanoa se rakkaudella, ei soimaten.

Vie hänet Jumalan valtaistuimen eteen, ano, että hän pääsisi läpi koettelemuksestaan uskon tärveltymättä. Jeesus ei läksyttänyt Pietaria, vaan sanoi vain: ”Olen rukoillut sinun puolestasi”.

”Olen rukoillut sinun puolestasi”. Kreikankielessä sana ”sinä” on monikossa, tarkoittaen ”teitä kaikkia”. Jeesus ei puhunut vain Pietarille, vaan kaikille opetuslapsille ja tänään meille. ”Minä rukoilen heidän edestänsä; en minä maailman edestä rukoile, vaan niiden edestä, jotka sinä olet minulle antanut, koska he ovat sinun.… Pyhä Isä, varjele heidät nimessäsi, jonka sinä olet minulle antanut.… En minä rukoile, että ottaisit heidät pois maailmasta, vaan että sinä varjelisit heidät pahasta”(Joh 17:9, 11, 15).

Mitä ikinä oletkin kulkemassa läpi, mitä valheita onkaan edessäsi, Jos sinun sydämesi on täynnä rakkautta Jeesukseen, Hän rukoilee sinun puolestasi.