PALKKIO HÄNEN LÄSNÄOLOSTAAN

Jumala kurottui alas ja siirsi Eenokin taivaaseen vastauksena hänen uskolleen. Eenok ei voinut enää kestää verhon takana seisomista. Hän halusi nähdä Herran! Hän rukoili, uskoen, että Jumala vastaisi hänen rukoukseensa saada olla Hänen todellisessa läsnäolossaan. Hän ei oikein sopinut tänne maan päälle, niin hän sanoi Herralle: ”Tule! Ei minulla ole täällä enää mitään.”

Mieti, kuinka uskovat tuhlaavat sitä, mitä he nimittävät ”uskoksi”. Heillä kaikki on keskittynyt oman itsensä ympärille, tarpeisiin, haluihin, suunnitelmiin. Usein he saavatkin juuri, mitä ovat halunneet, mutta se vain tekee heidät yhä kurjemmiksi. Missä ovat Eenokit, jotka viettävät uskonsa uskoen, että heidät siirretään paholaisen pimeydestä ja Jumalan rakkaan Pojan käsivarsille?

Eenokilla ei ollut Raamattua, virsikirjaa, opettajia, sydämessä asuvaa Pyhää Henkeä, ei halki mennyttä esirippua vapaaksi pääsyksi Kaikkein Pyhimpään. Mutta hän tunsi Jumalan! Ilman profeetan moitetta ja rohkaisua, ilman toisten esimerkkiä, Eenok päätti sydämessään seurata Herraa. Miksi se on niin vaikeaa tänä päivänä, vaikka meillä on kaikki apu, synnintunto, profeettojen varoitukset, Pyhän Hengen sanattomat huokaukset? Eikö ole moite meitä kohtaan, että Eenok nousi oman pahan aikansa yläpuolelle ja vaelsi Jumalan kanssa, vaikkei hän saanut edes vähän apua. Tänä päivänä ihmisjoukot eivät pysty vaeltamaan Hänen kanssaan voitossa, vaikka Jumalan kaikki apu on annettu heille.

Eenok uskoi, että Jumala palkitsee ne, jotka etsivät Häntä ahkerasti. ”Sen, joka Jumalan tykö tulee, täytyy uskoa, että Jumala on ja että hän palkitsee ne, jotka häntä etsivät”(Hebr.11:6). Mistä me tiedämme, että Eenok uskoi Jumalan palkitsevan? Se tuli siitä, että vain usko miellyttää Jumalaa. Me tiedämme. että Eenok miellytti Jumalaa.

Jumala korvaa, palkitsee uskollisuuden. Miten Herra palkitsee ne, jotka etsivät Häntä? Minun kokemukseni on, että palkkio tulvii ylitseni joka puolelta, kun vaellan käsi kädessä Jeesuksen kanssa rakastaen Häntä. Kaikki, mitä teen tai omistan, on siunattua: vaimoni, lapseni, ystäväni, työni. Siitä tulee Kristuksen elämää, joka virtaa kuin valtava joki. Niin, meillä on koetuksia ja ahdistuksia, mutta sen kaiken kautta Hän palkitsee meidät ilmestyessään läsnäolossaan.