VALKEUDELLA PALKITTU

Kun vaellat Herran kanssa, Hän palkitsee sinut valolla, johdatuksella, tiedolla, ilmestyksellä, selkeässä tietämisessä! Kun kuolet tälle maailmalle päivä päivältä, valo kasvaa kirkkaammaksi. Olet matkalla kohti aurinkoa. Sakarias profetoi, että Kristus tuli tuomaan valoa ”loistaen meille, jotka istumme pimeydessä ja kuoleman varjossa, ja ohjaten meidän jalkamme rauhan tielle" (Luuk. 1:79).

Oletko jonkinlaisen pimeyden tai päättämättömyyden kirouksen alla? "Minä olen maailman valkeus; joka minua seuraa, se ei pimeydessä vaella, vaan hänellä on oleva elämän valkeus" (Joh.8:12). ”Minä olen tullut valkeudeksi maailmaan, ettei yksikään, joka minuun uskoo, jäisi pimeyteen”(Joh 12:46). ”Häntä, joka on pelastanut meidät pimeyden vallasta ja siirtänyt meidät rakkaan Poikansa valtakuntaan”(Kol.1:13).

Voit väittää rakastavaasi Jeesusta, mutta elämäsi todistaa, että vieläkin vaellat pimeydessä, sekaisin, kyvyttömänä ajatella selvästi ja sumussa! Kun olet todella rakastunut Jeesukseen ja keskustelet Hänen kanssaan, Hän napsauttaa valon päälle. Hänen läsnäolossaan ei ole lainkaan pimeyttä.

Pahinta mahdollista pimeyttä ihmiskunnalle ei ole Jumalaa vihaava kommunistijohtaja tai Kristusta vihaava ateisti. Se on pikemminkin se kauhea pimeys, joka sokaisee niin kutsutut uskovat, jotka kieltäytyvät vaeltamasta valkeudessa.

Jeesus varoitti: ”Katso siis, ettei valo, joka sinussa on, ole pimeyttä”(Luuk.11:35). Jeesus sanoi fariseuksille, että tuomio lankeaa niiden päälle, jotka vääristävät tai kieltävät valon. "Tuomioksi minä olen tullut tähän maailmaan, että ne, jotka eivät näe, näkisivät, ja ne, jotka näkevät, tulisivat sokeiksi’. Ja muutamat fariseukset… sanoivat hänelle: ’Olemmeko mekin sokeat’. Jeesus sanoi heille: ’Nyt te sanotte: 'Me näemme'; sen tähden teidän syntinne pysyy"(Joh.9:39 -41).

Muutamat uskovat ajattelevat fariseusten tavoin ”tietävänsä” olevansa valossa. He sanovat: ”Minä näen, tai, näen yhtä hyvin tai paremmin kuin pastorit ja kuka hyvänsä!” Heidän tulisi katsoa elämäänsä ja kotiansa, kaikkea sydämensä huolta ja sekavuutta ja tunnustaa: ”Herra, en minä näe! Näytä minulle! Olenko minä sokea?”

Jos emme avaudu todelliselle, puhtaalle valolle, niin meidän arviomme itsestämme voi olla vain väärää valoa. Palaa vaeltamaan Hänen kanssaan, niin Hän paljastaa sinulle kaiken pimeyden ja palauttaa sinut puhtaaseen valoonsa.