LÄHDE LIIKKKEELLE USKOSSA

Sanonpa vaan, että olemme keskellä sotaa! Kohtaat pahoja voimia, taistelet uskosi puolesta valheitten isää vastaan. Hän on se, joka on kylvänyt nuo pienet ajatukset: ”Missä Jumalasi on? Asiathan menevät vain hullummaksi. Kipusi, kärsimisesi, tarpeesi kasaantuvat. Jumala on luvannut valmistaa sinulle poispääsyn. No, missä se pakotie nyt on? Missä Jumalasi on nyt, kun tarvitset Häntä kaikkein eniten?”

Sinua järkytetään ja seulotaan nyt. Kaiken keskellä uskosi näyttää pettävän. Rakas lukijani, minulla on sinulle hyviä uutisia: Jumala ei ole sinulle vihainen.

Saatat kysyä: ”Eikö Jeesus kärsi, kun epäilemme Häntä? Eikö Herra murehdi, kun horjumme ja kyseenalaistamme Hänen Sanaansa ja uskollisuuttansa?” Kyllä, kyllä, Hän todella murehtii. Ne, jotka ovat pettyneet uskossaan, voivat silti pitää silmänsä luotuina Jeesuksessa.

Kuinka kärsivällinen, kuinka armollinen Herramme onkaan. Hän kuulee kaikki valittamisemme ja kyseenalaistamisemme. Hän näkee niin monia epäileviä ajatuksia mielissämme. Kuitenkin Hän katsoo meihin anteeksiantavana ja myötätuntoisena.

Kun Pietari oli kieltänyt Herran, hänet eheytettiin, ja hän eli sen jälkeen suuren uskon elämän. Muista, Jeesus oli antanut hänelle tämän rohkaisun sanan pääsiäisaterialla: ”Ja kun sinä kerran palajat, niin vahvista veljiäsi" (Luuk.22:32). Tämä on Herran sana sinulle ja minullekin. Hän sanoo meille samat sanat kuin Pietarille: ”Kiinnitä katseesi Minuun. Sinä selviät tästä ja vielä autat veljiäsi ja sisariasi Minun huoneessani.”

Myöhemmin Apostolien tekojen kirjassa (ks. Ap.t.12:1- 10), tapaamme Pietarin suljettuna sisimpään vankikoppiin. Enkeli tulee hänen luokseen, kirvoittaa hänen kahleensa ja käskee hänen nousta ja lähteä. Siinä paikassa Pietarille ei tule mieleen ihmetellä ympärillään olevaa mahdotonta: rautaportteja, joista hänen piti kulkea läpi, monia vartijoita ja sotilaita, joiden ohitse hänen piti mennä henkensä uhalla. Sen sijaan Pietari nousee uskossa enkelin neuvon mukaan. Kun hän tulee rautaporteille, ne avautuvat itsestään.

Niin sinullekin tapahtuu, rakas pyhä, jos haluat nousta ja lähteä liikkeelle uskossa.