VAIN PYHÄ HENKI - Jim Cymbala

Muistakaamme, miten tullaan uskoon. Ennen kuin henkilö voi tuntea tarvisevansa Jeesusta Kristusta Vapahtajana, hänen pitää ensin tulla synnintuntoon. ”Ja kun hän tulee, niin hän näyttää maailmalle todeksi synnin ja vanhurskauden ja tuomion”(Joh.16:8). Pyhä Henki osoittaa meille meidän syntimme ja Vapahtajan tarpeemme. Tämän jokainen uskova on kokenut kääntyessään Kristuksen puoleen.

Jeesus opetti myös, että pääsy sisään Jumalan valtakuntaan (uudestisyntymään) voi tapahtua vain Pyhän Hengen työn kautta. Jeesus sanoi Nikodeemukselle: "Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: jos joku ei synny vedestä ja Hengestä, ei hän voi päästä sisälle Jumalan valtakuntaan”(Joh.3:5).

Juuri Pyhän Hengen toiminta sisimmässämme vaikuttaa meissä kääntymyksen synnistä ja katseen kiinnittymisen Jeesukseen. Jos meillä on kiusaus ajatella, että voimme itse luoda tunnetilan, jonka kautta tämä tapahtuu, niin totuus on, että tällaista uudestisyntymistä ei voi tapahtua kuin Pyhän Hengen työn kautta.

Apostoli Paavali opetti, että uskovat ovat ”Pyhän Hengen temppeleitä”(1 Kor.6:19). Pyhän Hengen asuminen meissä tekee meistä erilaisia, kuin koko muu maailma on. Jos Pyhä Henki ei asu sisimmässä, ei mikään jäsenyys seurakunnassa tai edes vakava yritys elää hyvää elämää, tee ihmisestä uskovaa. Vain tosi usko Jeesukseen Kristukseen Vapahtajana, Pyhän Hengen vahvistamana tekee meistä uusia luomuksia. Pyhän Hengen asuminen jokaisessa uskovassa on yhtä kuin sanonta ”Kristus meissä”, sillä Pyhän Hengen läsnäolo edustaa Jeesusta.

Kun Jumala katsoo alas maan päälle, Hän ei katso rotuun eikä koskaan tunnusta uskonnollisia kirkkokuntia. Hän näkee vain kahdenlaisia ihmisiä: lapsia, joiden sisimmässä Henki asuu ja ei-uskovia, joiden sisimmässä Henki ei asu. Niin yksinkertaista se on. Tänä päivänä halomme hiuksia oppikysymyksissä, joilla todistamme uskomme. Alkuseurakunnan aikoihin määritelmä oli yksinkertaisempi. Joko olemme temppeleitä tai emme. ”Mutta jolla ei ole Kristuksen Henkeä, se ei ole hänen omansa”(Room.8:9). Apostoleista olisi ollut mahdotonta pitää henkilöä todellisena uskovana Jeesukseen ilman Hengen antamaa todistusta ja työtä hänessä. Jumala Henki oli tuo raja.

___________
Jim Cymbala aloitti Brooklyn Tabernaclessa alle kahdenkymmenen seurakuntalaisen kanssa pienessä, surkeassa rakennuksessa kaupungin vaikeassa osassa. Koska hän oli paljasjalkainen brooklynilainen, hänestä on tullut sekä David että Gary Wilkersonin pitkäaikainen ystävä.