KESKEYTYSTEN SALALIITTO

Koko helvetti järisee, kun yksi uskova rukoilee palavasti ja tehokkaasti. Yhden ainoan esirukoilijan voimallinen rukous kuuluu raivoavan ukkosen äänenä tuomittujen loukoissa. Ei millimetriäkään jää koskettamatta helvetissä, kun itsensä kieltävä uskova rukoilee, ottaa ristinsä ja seuraa Kristusta kokosydämisesti.

Meidän tulee kuitenkin muistaa: Sielu, joka rukoilee ahdistavin anomuksin Kristuksen syvyyttä, joutuu Saatanan huomion keskipisteeksi, kun on puhe keskeytysten salaliitosta.

Eräs pastori kirjoitti minulle: ”Suurin taisteluni ei ole lihan salaisen synnin tähden, vaan että voisin jatkuvasti olla rukouksessa ja tutkia jatkuvasti Jumalan sanaa. Saatana yrittää harvoin kiusata minua seksuaalisilla synneillä. Hän paremminkin muistuttaa minua niin paljon jokapäiväisen elämän asioista, ettei minun rukoushetkistäni ja Raamatun luvustani tule yhtään mitään. En anna tämän tapahtua tieten tahtoen, vaan joudun puuhaan monenlaisten projektien ja keskeytysten vaatiessa. Tämä kierre pyörii toistuvasti, ja Saatana ryöstää minulta ajan Jumalan kanssa.”

Tämä pastori on miljoonien muiden uskovien tavoin demonisen keskeytyssalaliiton uhri. Paholaisen pääkohde näissä hyökkäyksissä on sabotoida rukouskammion hiljaisuutta. Niin, miten paholainen pystyy pitämään uskovat poissa tästä pelottavan salaisesta paikasta? Houkuttaako hän eroottisilla kuvilla, lempeillä pakoajatuksilla alkoholin tai huumeiden kautta. Vai ovatko hänen aseensa unelmia maineesta ja menestyksestä?

Ei, ikinä! Paholainen tietää, että Kristuksen yhteydessä olevaa ihmistä ei voi kiusata tuollaisilla mauttomuuksilla. Sen sijaan tuo vanha kettu yrittää keskeyttää ja estää uskovan kaikki yritykset venntäytyä Jumalan läsnäoloon ja hänen sanansa tutkittavaksi.

Rukousyhteys ja Jumalan sanan lukeminen eivät ole valinnaisia. Ajatuksesi eivät voi olla vain siinä, että sinun pitäisi rukoilla, vaan siinä, ettet voi pysyä hengissä ilman rukousta. Job sanoi: ”Hänen huultensa käskystä en ole luopunut, hänen suunsa sanat minä olen kätkenyt tarkemmin kuin omat päätökseni” (Job 23:12).

Alat järjestää aikaa rukoukselle vasta sitten, kun siitä tulee sinulle tarpeeksi tärkeä asia.