LÄHTEÄ LIIKEELLE USKOSSA by Gary Wilkerson


Vähän aikaa sitten kerroin alkua siitä, miten Herra johti vaimoni ja minut Lontooseen perustamaan seurakuntaa. Kun meille tuli ajatus, että joutuisimme peruuttamaan koko suunnitelmamme, koskei meillä ollut asuntoa, Jumala hoiti tämän ihmeellisellä tavalla. Hän käytti välineenään liikemiestä, jonka tapasimme Etelä-Afrikassa.

Olimme ajatelleet, ettei ollut mitään toivoa, ettemme voisi toteuttaa suunnitelmaa ja meidän pitäisi peruuttaa koko juttu. Sitten tapasimme liikemiehen. Vain Jumala voi suunnitella ja johdattaa avioparin New Yorkista Etelä-Afrikkaan, jotta he voisivat löytää kodin Lontoossa.

Muutimme Lontooseen, ja muutama päivä saapumisemme jälkeen vein poikani kotimme lähellä olevaan puistoon. Annoin hänelle vauhtia keinussa ja rukoilin: ”Herra, sinä kutsuit meidät perustamaan seurakuntaa. Kiitos talosta, mutta emme tunne täällä ketään. En tiedä missä seurakunnan pitäisi olla.”

Vanhahko mies tuli keinuille lastenlapsensa kanssa. Hän kääntyi minuun päin, esitteli itsensä ja kysyi, mitä tein Lontoossa.

”Olen pastori”, vastasin, ”tulimme tänne perustamaan seurakuntaa.”

”Olen pastori, ja tuossa on kirkkomme”, hän sanoi ja osoitti suurta kaunista kirkkoa kadun varrella. Sen nimi oli Holy Trinity Brompton.

Kerroin hänelle työstämme nuorison keskuudessa ja Times Square – seurakunnasta, ja siitä mitä me teimme siellä. Pastori kutsui minut myöhemmin kotiinsa teelle. Kun olimme siellä, hän sanoi: ”Olen rukoillut koko iltapäivän, ja Pyhä Henki pani minun sydämelleni hyvin voimakkaasti tämän ajatuksen. Meillä on tässä lähistöllä kahvila, jossa nuoriso kokoontuu käyttämään huumeita ja ”bilettämään”. He tulevat Kristuksen luo, mutta ei ole seurakuntaa. Olemme rukoilleet, että voisimme aloittaa seurakuntatoiminnan siellä, mutta meillä ei ole pastoria. Haluaisitko auttaa meitä perustamaan tämän seurakunnan? Haluaisitko olla sen pastori?”

Olin ollut huolissani siitä, että Jumalalla ei ollut ehkä kaikkea hallinnassaan! On totta, että jos emme lähde uskossa liikkeelle, jollemme uskalla ottaa riskiä, jäämme paitsi Jumalan parhaasta.