MINÄ VIEN SINUT UUTEEN PAIKKAAN by Gary Wilkerson

”Herra puhui Moosekselle sanoen: ’Sano israelilaisille, että he kääntyvät takaisin ja leiriytyvät Pii-Hahirotin kohdalle Migdolin ja meren välille; leiriytykää vastapäätä Baal-Sefonia meren rannalle. Ja farao on ajatteleva, että israelilaiset ovat eksyneet maassa ja että erämaa on saartanut heidät’ ” (2 Moos.14:1 -3).

Jumala sanoi Israelin lapsille Egyptissä: “Minä vien teidät uuteen maahan”.

Jos olet käynyt Israelissa, tiedät, että paikka, johon Jumala heidät johdatti, oli hyvin kallioinen. Toiselle puolella oli valtavia kivenlohkareita, toisella vuoristoa. Jumala johdatti heidät tämän alueen läpi, ja sitten he näkivät Punaisen Meren kaukana edessään. Lähestyessään sitä he saapuivat rannalle, hyvin kapeaan kaistaleeseen maata. Nyt olivat kalliot toisella puolella, vesi toisella. Juuri tässä Jumala oli kutsunut heidät olemaan.

Faarao näki tämän ja julisti: ”Nyt israelilaiset ovat joutuneet selkä seinää vasten.”

Oletko koskaan saanut Jumalalta kutsua paikkaan, johon kaikkein viimeiseksi haluaisit mennä?

Mooseksella ei ollut tähän mennessä kovin paljon tietoa armeijan johtamisesta. Itse asiassa hän ei ollut joutunut moniin taisteluihin. Kuitenkin hänellä oli tarpeeksi koulutusta tietääkseen: ”Meidän paikkamme ei varmaankaan ole paras puolustusta ajatellen. Itse asiassa olemme joutuneet ansaan.”

Mooses ja Israelin lapset olivat nyt todella vaikeassa paikassa, mutta Jumala halusi heidän olevan siellä. Hänen ajatuksenaan oli nimittäin saada kaikki siitä kunnian. Joskus Jumala sallii meidän joutuvan vaikeilta näyttäviin paikkoihin, koska hänellä on suuri suunnitelma meitä varten. Se, mitä me pidämme ansassa olemisena, selkä seinää vasten, onkin Jumalan tapa sanoa: ”Tämä tilanne tuottaa minulle kunniaa.”

Joku teistä lukijoista on tilanteessa, jossa tunnet itsesi tiukkaan paikkaan sullotuksi. Et näe tietä eteenpäin ja olosuhteet ovat niin ylitsepääsemättömät, että ihmettelet: ”Onko minulla enää toivoa?”

Noissa vaarallisissa paikoissa olet sitten ottanut uskon askeleen ja sanonut: ”Kyllä, Jumala, minä aion seurata sinua, maksoi mitä maksoi.” Kun teet tämän, huomaat melkein näkeväsi Jumalan toimivan valtavasti.

Muistat kai, miten 2. Mooseksen kirjan kertomus päättyi? Jumala antoi Punaisen Meren mennä kahtia, ja Israelin lapset kulkivat kuivaa maata pitkin sen yli, uutta paikkaa kohti.