KUKA SANOI, ETTÄ OLET ARVOTON

Kuka sanoi, että olet arvoton, huono, Jumalalle kelpaamaton? Kuka muistuttaa jatkuvasti siitä, että olet heikko, avuton, täysi vikapää, ettet koskaan täytä Jumalan mittaa?

Kaikki tiedämme, että nämä äänet tulevat paholaiselta itseltään. Hän se yrittää vakuuttaa sinulle, että Jumala on vihainen sinulle. sinä kuulet näitä hänen valheitaan pitkin päivää, ja ne nouset suoraan helvetin syvyydestä.

Kuka sanoo kuoron jäsenille, etteivät he ole arvollisia laulamaan ylistystä Jumalan huoneessa?

Kuka sanoo muusikoille, ettei heidän soittamisensa kelpaa ylistykseen? Kuka sanoo seurakunnan vanhimmille, suntioille, pyhäkoulun opettajille, vapaaehtoisille, julistustyöntekijöille, ihmisille kirkon penkissä, että he ovat täysin arvottomia? Kuka muistuttaa heitä jokaisesta synnistä ja virheestä ja syyttää heitä epäpuhtaista käsistä ja sydämestä? Kuka sanoo, ettei heillä ole oikeutta koskettaa Jumalan pyhiä asioita?

Paholaisen veljiemme syyttäjän ahdistava ääni sanoo sinulle: ”Jumala ei voi käyttää sinua, ennen kuin istut alas ja mietit näitä asioita. Et voi edes mennä hänen huoneeseensa, ennen kuin saatat itsesi arvolliseksi.”

Paholainen on vakuuttanut monet tämän kirjoituksen lukijoista, että arvottomuutesi estää Jumalaa käyttämästä sinua hänen työssään. Ehkä tunnet, ettet ole arvollinen kutsumaan itseäsi Jumalan lapseksi. Kun katsot hengellistä elämääsi, näet vain alamittaisuutta. Vihollinen vielä koko ajan valehtelee, jatkuvasti muistuttaa sinua virheistäsi, ahdistaa sinun henkeäsi.
Anna minun pysähtyä tässä kohdin ja tunnustaa sinulle jotakin: En koskaan, kaikkina julistustyövuosinani ole kokenut itseäni arvolliseksi korkeaan kutsumukseeni saarnaajana.

Koko Herralle tekemäni palvelustyön ajan olen joutunut sellaisten syytösten kohteeksi, ettei minusta ole Jumalasta puhumaan, olen arvoton saarnaamaan, opettamaan toisia, olemaan johtaja.

En kuitenkaan ole arvoton kirjoittamaan tätä kirjoitusta, etkä sinä ole arvoton kohottamaan käsiäsi Jumalan kunniaksi. Kukaan ei ole arvollinen, omassa inhimillisessä voimassaan. Jeesus sanoi meille: ”Minä olen tehnyt sinut arvolliseksi.”