BARNABAS, ROHKAISUN POIKA by Gary Wilkerson

Minä kunnioitan Barnabasta, koska hän oli hellä, rakastava mies, jonka nimi merkitsee rohkaisua. Hän oli matkustanut Paavalin kanssa evankelioimassa ja perustamassa seurakuntia, kunnes he riitaantuivat. Luemme Ap.t.15:36 - 41:ssä, kuinka Paavali ja Barnabas lakkasivat työskentelemästä yhdessä. He olivat eri mieltä eräästä miehestä, jonka nimi oli Johannes Markus.

Paavalin mielestä Johannes Markus oli aiheuttanut harmia heidän työlleen lähtiessään yhtäkkiä. He kärsivät siksi työntekijäpuutteesta. Barnabas halusi olla ystävällinen Johannes Markukselle ja antaa hänelle vielä toisen mahdollisuuden, mutta Paavali sanoi: ”Ei”.

Barnabaalla oli eri henki. Kun koko maailma halusi hyljätä jonkun langenneelta näyttävän henkilön, hän ei suhtautunut asiaan samalla tavalla. Barnabas seisoi Paavalin edessä ja sanoi: ”En aio hyljätä tätä nuorta miestä.” Se on rohkeutta. Se on eri hengen osoitusta.

Kun Saulus vuodatti syytöksiä seurakuntaa vastaan, vei vankilaan Kristuksen seuraajia ja tuomitsi heitä kuolemaan, kuka meni häntä vastaan? Kun Saulus oli kokenut taivaallisen näyn (Ap.t.9), kuka meni hänen luokseen? Se oli Barnabas, Rohkaisun Poika. Barnabas oli rohkea ja hänen sydämessään oleva eri henki sanoi: ” Minä en välitä tästä ilkeästä huhusta, vaan haluan ottaa riskin nähdäkseni, onko Saulus todella pelastunut.”

Barnabas on esimerkki miehestä, jolla on eri henki. Tämä ole missään suhteessa siihen, oletko persoonallisuudeltasi ehkä A - tyyppiä. Voit olla hiljainen, lempeä ja rauhallinen, ja kuitenkin sinulla voi olla sama henki, kuin Barnabaalla oli. Ennen kaikkea sinulla voi olla se henki, mikä Jeesuksella oli.

Ei ole väliä, oletko vanha vai nuori, mies vai nainen, sillä Jumala ei katso henkilöön. Pyhä Henki ikävöi päästä lankeamaan sinun yllesi. Kun luet tätä tänään, saatat miettiä: ”Mitä ihmettä puhut, eri henki? Minun henkeni on alkoholin ja huumausaineitten henki. Minun henkeni on epätoivon henki. Olen kadotettu”.

Tiedätkö mitä? Jumalan silmät tarkkaavat sinua. Jumala on järjestänyt sinut lukemaan tätä, koska hän kutsuu sinua nousemaan ja olemaan eri hengen persoona. Ei tämän maailman hengen, ei synnin hengen, ei alkoholismin ja huumausaineitten hengen, vaan Jumalan Hengen. Kristuksen, Jumalan Pojan Henki, voi muuttaa sinun elämäsi ja tehdä sinusta eri hengen ihmisen.