TÄYDELLISEN LUOTTAMUKSEN KEHITTÄMINEN

Kun olemme keskellä koetusta, meidän pitää saada silmämme irti vaikeuksistamme. Juuri tuollaisina aikoina meidän pitää rohkaista itseämme, sanoen: ”Minun Jumalani voi tehdä mitä hyvänsä eikä Hän ole unohtanut minua. Hänen silmänsä ovat juuri nytkin minussa, kun kärsin tätä kauheaa koetusta. Tiedän, että Hänellä on kaikki hallinnassaan, oli tilanne miten hankala hyvänsä. Ei kukaan, ei mikään voima voi muuttaa niitä suunnitelmia, jotka Hänellä on minun varalleni.”

Ehkä olet juuri nyt hyvin lannistunut, ja mietit: ”En pysty näkemään ulospääsyä vaikeuksistani. Pääsenkö koskaan ulos tästä tulisesta koetuksesta? Jatkuuko kärsimykseni aina Jeesuksen tuloon asti? Herra, pystynkö enää koskaan riemuitsemaan?”

Tässä on Jumalan vastaus sinulle: ”Ja kun Job rukoili ystäväinsä puolesta, käänsi Herra Jobin kohtalon, ja Herra antoi Jobille kaikkea kaksin verroin enemmän, kuin hänellä ennen oli ollut” (Job.42:10).

Ehkä et saa kaikkea kaksinkertaisena takaisin, kuten Job, mutta saat omistaa jotakin paljon suurempaa. Saat todellisen sydämen tietämyksen, että Jumala hallitsee sinun elämääsi. Hänen rakkautensa sinua kohtaan ei ole enää vain jonkinlainen teologinen määre. Sen sijaan tiedät Hänen vapautuksensa syvällä, henkilökohtaisella tavalla. Et enää koskaan pelkää vastustajaa tai vaikeutta. Miksi? Siksi, että pääset omasta koetuksestasi enemmän kuin voittajana, istuen taivaallisissa Kristuksen Jeesuksen kanssa.

Juuri nyt saatat tuntea Jumalan korvakuulolta, niin kuin Jobkin koetuksensa alussa. Olet saanut kuulla saarnoja ja Raamattutunteja. Se on hyvä, koska Raamattu kertoo, että juuri sieltä uskomme tulee: Jumalan Sanan kuulemisesta. Kuitenkin Jumala haluaa sinun nyt näkevän Hänetkin. Hän haluaa sinun kehittyvän ehdottomassa luottamuksessa siihen, että Hänellä on taivaallinen suunnitelma elämääsi varten. Hänen iankaikkinen tarkoituksensa ei voi kilpistyä minkään helvetin demonin edessä, ei minkään polullesi tulevan hirviönkään

Siinä, keskellä suurinta koetustasi pystyt todistamaan Jumalan hyvyydestä, niin Job teki. Voit siteerata luottavaisesti suuren uskon väitteen: ”Katso, hän surmaa minut, en minä enää mitään toivo; tahdon vain vaellustani puolustaa häntä vastaan”(Job.3:15).