HÄN EI KOSKAAN JÄTÄ MEITÄ

”Pukekaa yllenne Jumalan koko sota-asu, voidaksenne kestää perkeleen kavalat juonet” (Ef.6:11).
Uskovat, jotka asuvat sodan runtelemassa Irakissa, kertovat, “Vaikeat ajat eivät ole tulossa – meille, vaikeat ajat ovat olleet täällä jo vuosia.” He ovat kohdanneet kärsimyksiä sukupolvien ajan ja he ovat oppineet riippumaan kiinni uskossa. Koska he ovat pukeneet yllensä Jumalan koko sota-asun, heidät on varustettu kestämään pahaa ja julistamaan evankeliumia ympärillä oleville ihmisille.
Uskon todella siihen, että enemmistö Jumalan ihmisistä ympäri maailmaa, ovat helvetistä lähtöisin olevan hyökkäyksen kohteena tällä hetkellä, kestäen paholaismaisia, toivottomalta näyttäviä tilanteita. Entä sinä? Jos et ole tällä hetkellä keskellä uskon koetusta, kehotan sinua olemaan erittäin kiitollinen. Mutta pysy nöyränä ja ole varovainen ettet kerskaa omasta voimastasi tai uskostasi.
Saatana odottaa kunnes koetuksen keskellä oleva henkilö on väsynyt, tyhjentynyt kaikesta voimasta ja kestävyydestä. Hän odottaa kunnes kaikki rukoukset näyttävät jäävän vastausta vaille, kunnes kaikki näyttää toivottomalta ja tulemme meidän keinojemme loppuun. Se tapahtui Pietarille kun hän katsoi kuinka hänen Mestariaan nöyryytettiin suuren neuvoston edessä (katso Matt.26:57–58). Ja se tapahtui Jobille kun hänet oli pakotettu miettimään hänelle rakkaiden ihmisten menetystä.
Kysymykset alkavat nousemaan: “Jumala, missä Sinä olet? Miksi minun rukouksiini ei tule vastausta?” Ole varuillasi koska juuri sillä hetkellä Saatana tulee istuttamaan kauhean valheensa: ”Jumala on hyljännyt sinut. Hän ei kuule sinua.”
Mutta Jumala ei ole hyljännyt sinua – eikä hän tule koskaan hylkäämään. Hän on neuvonut meitä olemaan valmiina pukeutumalla Jumalan koko sota-asuun ja sitten Hän vakuuttaa meille että Hän ei jätä meitä koskaan. ”Ja katso, minä olen teidän kanssanne joka päivä maailman loppuun asti” (Matt. 28:20). Juuri nyt hän kertoo sinulle, ”Minä en koskaan hylkää sinua. ”