TULLA KESTÄVÄKSI

Miksi jotkut ihmiset näyttävät selviävän yksinkertaisen helposti elämässään? Näyttää, että he eivät koskaan kärsi. Kaikki mihin he ryhtyvät alkaa kukoistaa, ja he näyttävät aina onnellisilta niin kuin heillä ei olisi mitään huolia maailmassa.
Saatat kyseenalaista kuinka se voi olla mahdollista. Todellakin, kun katsot sellaisia Kristittyjä, alat aprikoimaan mielessäsi, “Mikä minussa on vikana?  Miksi minun täytyy kestää vaikeus toisensa jälkeen, siitä lähtien, kun annoin elämäni Jeesukselle? Kun olin kylmä ja penseä uskossa, kaikki oli ok. En tiennyt mitään sellaisten vastoinkäymisten olemassaolosta ennen kuin otin vakavasti Jumalasuhteeni.”
Vastauksesi sisältyy tähän Raamatunjakeeseen: “Valistetuksi tultuanne” (Heb.10:32), tarkoittaen, ”Kun näit totisen valkeuden.” Sen jälkeen kun avasit elämäsi Jeesukselle ja sinut vedettiin Hänen valkeuteensa, sinun todelliset koettelemuksesi ja vaikeutesi alkoivat.
Saatana hyökkää meitä kohtaan sen mukaisesti, kuinka paljon valoa me otamme vastaan ja vaellamme siinä. Ne jotka vaeltavat vain pienessä valonsäteessä eivät ole vaaraksi vihollisen valtakunnalle. Hän suuntaa ”suuret kärsimyksiä sisältävät taistelut” niitä kohden, jotka rakastavat valkeutta kokosydämisesti, jotka ottavat iloiten vastaan kaiken mitä Kristuksella on heille varattuna (katso Hebrealaiskirje 10:32).
Sellaisilla pyhillä ei ole mitään osuutta pimeyden kanssa. He ovat pitäneet kiinni uskosta joka on tehnyt heidät kestäviksi, sotilaiksi, jotka eivät vetäydy takaisin vaan vaeltavat täydessä uskon varmuudessa!
“Älkää siis heittäkö pois uskallustanne, jonka palkka on suuri. Sillä te tarvitsette kestäväisyyttä, tehdäksenne Jumalan tahdon ja saadaksenne sen, mikä luvattu on” (Hebr.10:35–36).