SANOMATON JA KIRKASTUNUT ILO - Jim Cymbala

Eräs nainen meidän seurakunnastamme on tunnettu hänen aurinkoisesta, iloa täynnä olevasta luonteestaan. Muutama vuosi sitten hän tuli toimistooni ja kertoi minulle todella musertavia asioita. Puhuessaan hän oli hämmästyttävän tyyni ja hänen henkensä suloisuus yllätti minut täysin. Kun lopetimme keskusteluamme, hän kysyi minulta vilpittömästi, ”Voinko rukoilla puolestasi?”
Tämä rakas pyhä aloitti kertomalla todella järkyttäviä asioita ja lopetti rukoilemalla puolestani! Olin todella hämmentynyt siitä ilosta joka hänellä oli huolimatta tietyistä erittäin raskaista olosuhteista mitä hänellä oli elämässään.
Tämän kaltainen ilo, joka tällä naisella oli, oli normaalia Uuden Testamentin seurakunnalle ja sen pitäisi olla normaalia myös meille! Pitäisikö meidän olla masentuneita siitä että Jeesus kuoli meidän syntiemme puolesta ja nousi ylös haudasta? Pitäisikö meidän valittaa ja surra sitä tietoa että eräänä päivänä pääsemme olemaan Herramme kanssa ikuisesti yhdessä? Pitäisikö sen tiedon, että nimemme on Elämän Kirjassa, tehdä meidät surulliseksi? Ei, ei tietenkään! Noiden tietojen pitäisi antaa meille suurta iloa!
Pietari kirjoitti: ”Häntä te rakastatte, vaikka ette ole häntä nähneet [Jeesus], häneen te uskotte, vaikka ette nyt häntä näe, ja riemuitsette sanomattomalla ja kirkastuneella ilolla” (1. Piet.1:8, painotus lisätty). Kuvaako ”sanomaton ja kirkastunut ilo” seurakuntaasi tai minun seurakuntaani? Sen pitäisi.
Paavalin kirje Roomalaisille on hänen suurenmoinen teologinen todistus liittyen uskon kautta vanhurskauttamiseen ja moneen muuhun tärkeään opilliseen asiaan. Kuitenkin kirjeen loppua kohden, Apostoli julistaa että Jumalan valtakunnassa ei ole pohjimmiltaan kysymys opillisesta asemasta kuten Kalvinismista tai Arminiolaisuudesta. Ja ei ole myöskään kysymys siitä kuka on oikeassa liittyen ylöstempaus väittelyyn, tapahtuuko se ennen vai jälkeen vaivanaikaa. Paavali sanoi että Jumalan valtakunnassa on kysymys ”vanhurskaudesta, rauhasta ja ilostaPyhässä Hengessä” (Room. 14:17, korostus lisätty).
Apostoli Paavali kuvasi ilon täyttämää elämää joka tulee Pyhän Hengen kautta. Se kuinka tärkeää ilo on; se tekee meidät selvästi erottuviksi Jeesuksen Kristuksen seuraajiksi.
Jim Cymbala aloitti Brooklyn Tabernacle seurakunnan, johon kuului alle 20 jäsentä, pienessä ränsistyneessä rakennuksessa vaikealla alueella kaupunkia. Syntyperäisenä Brooklynilaisena, hän on pitkäaikainen David ja Gary Wilkersonin ystävä.