HÄNEN LUPAUKSENSA ON EDESSÄPÄIN

”Sillä te tarvitsette kestäväisyyttä, tehdäksenne Jumalan tahdon ja saadaksenne sen, mikä luvattu on” (Heb.10:36).
Hebrealaiskirjeen kirjoittaja havaitsee väsymyksen ja kärsimättömyyden hiipivän uskovien elämään. Hän halusi osoittaa tämän samaistamalla heille Saatanan kaikkein tehokkaimman aseen niitä kohtaan jotka tulivat väsyneiksi tekemään hyvää: kärsimättömyyden Jumalaa kohtaan.
Näin se toimii. Pitkän koettelemuksen jakson jälkeen, vihollinen istuttaa ajatuksen, ”Jumala tietää että olet luottanut Häneen ja ollut uskollinen Hänelle tähän saakka. Et koskaan epäilisi Hänen halukkuuttaan ja kykyään auttaa sinua. Joten, missä Hän on kaiken tämän jälkeen? Miksi Hän ei auta sinua? Näinkö Hän vastaa Hänen palvelijoidensa uskollisuuteen?”
Saatana käyttää juuri tämän kaltaista strategiaa monia pyhiä kohtaan tänä päivänä, juurruttaen kärsimättömyyden Jumalaa kohtaan. Hän kertoo sinulle että Herra ei aio täyttää tarpeitasi – tulet elämään kuin toisen-luokan Kristitty, allapäin ja omillasi loppuelämäsi ajan.
Voit kuulla Saatanan syyttävän äänen, “Tulet menettämään työpaikkasi. Tulet menettämään kotisi. Kaikki sinun rukouksesi ja luottamuksesi on täysin hyödytöntä. On ilmiselvää että olet epäonnistunut uskossasi. On tullut aika luovuttaa ja palata takaisin.”
Ajattele mitä Hebrealaiskirjeen kirjoittaja sanoi näille kärsiville pyhille. Minkälainen sanoma jaettavaksi ihmisille jotka olivat ajautuneet syviin ongelmiin. He olivat menettäneet kaiken omaisuutensa ja omistuksensa ja ollen kärsivällisiä pitkäaikaisessa taistelussa. Ja nyt joku kertoi heille auktoriteetillä, “Teiltä puuttuu kärsivällisyyttä. Yksinkertaisesti uskokaa ja odottakaa. Lupaus on tulossa.”
Kyllä, on vaikeaa olla kärsivällinen ja vain luottaa Herraan, eikä tulla Saatanan huijaamaksi. Tiedä että Hänen lupauksensa on edessäpäin ja Hän ei ole hylännyt sinua.