LUOTTAVAIKSENA JEESUKSESSA

Vihollinen tulee tulvan lailla niitä pyhiä vastaan joilla ei ole mitään osaa pimeyden kanssa. Saatana voi saada tilanteen näyttämään että kaikki heidän elämässään on hajoamassa: heidän rukouksensa näyttävät jäävän vaille vastausta, taivas tuntuu vaskelta, ja he kärsivät koettelemuksista joita tulee joka suunnalta. Sellaisina aikoina heidän sydämensä kuiskaa tuomitsevasti: ”Sinulta puuttuu uskoa. Jos vain uskoisit paljon oikeamielisemmin – jos olisit lähempänä Jeesusta, jos ajatuksesi ei olisi niin pahoja – mikään tästä ei tapahtuisi sinulle. Olisit huipulla, kuten ne henkilöt, jotka näet ympärilläsi. Nauttisit yltäkylläisyydestä ja kuulisit selvästi Jumalan puheen.”
Ei pidä paikkaansa! Ne, joihin viitataan Hebrealaikirjeen 10 luvussa, jotka olivat hyökkäyksen kohteena, heillä oli aito usko joka sai heidät ”käymään esiin totisella sydämellä, täydessä uskon varmuudessa” (Heb. 10:22).  Tosiaankin, heitä kutsutaan ”Pyhiksi veljiksi” Heb.3:1. Kirjoittaja tietää että heidän sydämissään on sota suuren koettelemuksen keskellä.
Yksinkertaisesti sanottuna, Saatanan päällimmäinen tehtävä on sammuttaa uskovan valo, himmentää sitä, tai saada se kokonaan sammumaan. Näytä minulle Kristitty, joka tulee yhtäkkiä ulos hengellisestä pimeydestä, täynnä Kristuksen valoa, pyhyyttä ja puhtautta, minä näytän sinulle henkilön joka on taistelussa elämänsä puolesta.
Kuvaako tämä sinua? Onko sinulla meneillään valtava taistelu juuri nyt? Rakkaani, se ei todennäköisesti johdu epäilyksestä tai synnistä vaan siitä valosta jonka olet ottanut vastaan. Valo tuottaa luottamusta Jeesukseen, ja mitä enemmän valoa otat vastaan, sitä enemmän luotat Häneen.
Luottamuksesi Kristuksessa on että Saatana on määrätty haaksirikkoon. Hän on kohdistanut helvetin voimat vetääkseen sinut alas pelkoon ja epäuskoon. Ja tälläkin hetkellä Jumala osoittaa suurta mielenkiintoa jokaista asiaa kohtaan, joka koskettaa elämääsi: työpaikka, perhe, suhteet, terveys. Se on todella Hänen huolenaiheensa; sinä merkitset Hänelle paljon.