JEESUS EI OLE KOSKAAN MYÖHÄSSÄ

Jumalallinen kärsivällisyys on halukkuutta odottaa Jumalan ajoitusta. On olemassa sellainen asia kuin Pyhän Hengen ajoitus. ”Sillä vähän, aivan vähän aikaa vielä, niin tulee hän, joka tuleva on, eikä viivyttele” (Heb.10:37). Tämä jae puhuu muustakin kuin Jeesuksen toisesta tulemuksesta; se puhuu Kristuksen tulemisesta meidän tarpeidemme tähden.
Jumala ei ole koskaan myöhässä. Martta ja Maria ajattelivat että Jeesus oli myöhässä kun heidän veljensä Lasarus kuoli. He sanoivat Jeesukselle, ”Herra, jos Sinä olisit ollut täällä, niin minun veljeni ei olisi kuollut” (Joh.11:22). Toisin sanoen, ”Jeesus, tulit tänne liian myöhään! Myöhästyit aikataulusta”.
Kuvittele kuinka loukkaantunut Jeesuksen on täytynyt olla tämän syytöksen takia. Mutta Hän vastasi heille, ”Ei, en ole myöhässä. Lasarus nousee ylös. Olen täällä ja minä olen ylösnousemus. Kaikki Elämä on Minussa”.
Synagoogan esimiehen, Jairuksen perhe, ajatteli että Jeesus oli myöhässä. Tälle huomattavassa asemassa olevalle miehelle kerrottiin, ”Tyttäresi on kuollut. Miksi vaivata Opettajaa enää?” (Mark.5:35). Jälleen viesti oli, “Jeesus oli myöhässä. Kaikki on mennyttä! Hän ei vastannut ajallaan ja Hän tuotti meille pettymyksen.” Mutta kuten tiedämme, Jeesus otti lasta kädestä ja herätti hänet kuolleista (Mark.5:41–42).
Liian myöhään? Sellaista asiaa ei olemassa kun kyse on meidän Herrastamme. Kuten näet molemmmissa tilanteissa Jeesus oli paikalla juuri oikeaan aikaan! Voit tuntea houkutusta lopettaa taistelu ja vajota epätoivoon, mutta meidän Taivaallinen Isämme on niin täynnä rakkautta Hänen lapsiansa kohtaan että Häntä ei voi pysäyttää tekemästä mahdottomasta mahdollista.