“JUMALA, MISSÄ SINÄ OLET?”

Kriisien aikana me haluamme toimia ja järjestää tilanteen. On vastoin luontoamme seistä hiljaa ja odottaa. Itse asiassa Jumalan toimimisen odottaminen kärsivällisesti on ilmeisesti vaikeimpia asioita kristityn vaelluksessa. Jopa antautuneet uskovat joutuvat joskus paniikkiin, kun Herra ei toimi nopeasti. Silloin he huutavat epätoivoissaan: ”Herra, tee jotakin”.
Jumala etsii ihmisiä, jotka luottavat Häneen jokaisessa vaikeudessaan, koetuksessaan ja toivottomassa tilanteessaan. Niin vaikeaa kuin onkaan kuvitella, Jumala usein johtaa meidät uhkaaviin ja vaikeisiin tilanteisiin koetellakseen meitä. Hän haluaa nähdä, että haluamme seistä hiljaa ja odottaa Häntä vapauttamaan meidät yliluonnollisesti. Hän tuottaa hyvää meissä hedelmää ja muovaa meistä uskon esimerkkejä, jotta voimme olla todistajina ei-uskovalle, jumalattomalle ajalle.
”Herra vahvistaa sen miehen askeleet, jonka tie hänelle kelpaa”(Ps.37:23). Vahvistaa tarkoittaa tässä ”Jumalan etukäteen valmistamaa, määräämää”. Jumala siis ei ole paholainen, joka johtaa meidät vaikeisiin paikkoihin. Jumala ei vain salli meille koetusta, vaan Hän tahallaan antaa sen. Tätä meidän on vaikea hyväksyä!
En usko, että Jumala koskaan johtaisi meitä vaikean asian partaalle ja sitten hylkäisi meidät. Hän on ehdottoman uskollinen lapsilleen kaikissa kriiseissä. Hän tulee hätiin ehkä omasta aikataulustamme katsoen myöhässä, mutta aina Hän toimii.  Meidän velvollisuutemme ja etuoikeutemme on seistä hiljaa ja luottaa, että Hän kyllä vie meidät läpi.