SUURI SUOJAMME

Kun olet keskellä taistelun tiimellystä, Saatana lähettää syytöksiään sinua vastaan. Hän muistuttaa sinua jokaisesta menneestä synnistäsi, jokaisesta pimeästä hetkestä, jokaisesta typeryydestä, jonka ikinä teit. Ei ihme, että Paavali nimittää näitä syytöksiä tulisiksi tikoiksi tai ”liekehtiviksi nuoliksi” (ks. Ef.6:16).  Käännös alkukielestä on ”leimuava raivo”. Monet pyhät tietävät ilkeiden ja satuttavien sanojen kivun, kun ne tulevat kohti heitä ympäröiviltä ihmisiltä. Sellaiset ajattelemattomat syytökset ovat todellakin leimuavan raivon tulisia nuolia.
Joskus saatat ajatella, että olet ainoa, jota kohtaan hyökätään tällä tavoin. Noina hetkinä koet yksinäisyyttä, eristyneisyyttä ja kärsit siitä. Nekin, jotka välittävät sinusta kaikkein syvimmin, eivät voi selvästikään ymmärtää, mitä kaikkea käyt läpi.
Apostoli Paavali muistuttaa meitä: ”Rakkaani, älkää oudoksuko sitä hellettä, jossa olette ja joka on teille koetukseksi, ikään kuin teille tapahtuisi jotakin outoa, vaan iloitkaa, sitä myöten kuin olette osallisia Kristuksen kärsimyksistä, että te myös hänen kirkkautensa ilmestymisessä saisitte iloita ja riemuita”(1Piet.4:12 -13).
Lopuksi Paavali neuvoo: ”Kaikessa ottakaa uskon kilpi, jolla voitte sammuttaa kaikki pahan palavat nuolet” (Ef.6:16). 
Mikä oikeastaan on uskon kilpi? Se on läpipääsemätön haarniska, joka on tehty Jumalan lupauksista ja vahvistettu omalla uskollamme. Tämä kilpi on suuri suojamme kaikkea paholaismaista, satuttavaa sanaa vastaan, joka meille sanotaan. Sen nostaminen vihollisen hyökkäystä vastaan on kaikkien pelon ja epäuskon äänien sammuttamista. Se on puolustus, joka sanoo luottavasti: ”Paholainen, sinun juonesi ei ole minulle tuntemattomat. Ei mikään, ei sokaiseva kipu, ei horjuva talous, ei maailman kaaos, voi erottaa minua Jumalan rakkaudesta.”