EI MUUTA NIMEÄ

Pahojen ihmisten sydämessä on kasvava viha Jeesuksen nimeäkin kohtaan. Joka puolella maailmaa nousee tulipunainen viha Jumalan Sanaa vastaan. Jumalattomat halveksivat, pilkkaavat ja kiroavat Raamattua. Kysyn: Mikä Jeesuksen nimessä saa aikaan sellaista vihaisuutta jo silloin, kun se mainitaan? Mitään nimeä ei halveksita niin, vaikka ei pelastusta ole missään muussa kuin Hänen nimessään. ”Eikä ole pelastusta yhdessäkään toisessa; sillä ei ole taivaan alla muuta nimeä ihmisille annettu, jossa meidän pitäisi pelastuman"(Ap.t.4:12).

Tiedämme, että pahat ihmiset ovat aina vihanneet Jeesuksen nimeä, mutta nyt viha on muuttunut demoniseksi raivoksi. Kaikkialla maailmassa vaikuttavat kansojen lakiasäätävät elimet pyyhkivät Kristuksen nimen pois yhteiskunnasta hitaasti ja huomaamatta.

Olen kuullut monista luotettavista lähteistä ihmetystä herättävästä kehityksestä Yhdysvaltojen armeijassa. Armeijan pastoreita, olivat he katolisia tai protestantteja, on kielletty mainitsemasta Jeesuksen Kristuksen nimeä. Tämän takana oleva syy on uskomaton: ”Meillä’ täytyy olla hengellistä kypsyyttä moniarvoisessa yhteiskunnassa.” Mikä petos! Mieti tätä: Ensin Jeesuksen nimen mainitsemisen kieleltään ja sitten sanotaan, että se on hengellistä kypsyyttä. Tämä on suoraan helvetistä!

Miksi on olemassa niin suuri raivo Jumalan Poikaa kohtaan? Miksi pahat ihmiset tärisevät inhosta, kun Hänen nimensä mainitaan? Onko sen tähden, mitä Kristuksen nimi edustaa: vapahdusta synnistä. Hänen nimensä merkitsee vapautta synnin vallasta. Se merkitsee kuolemaa vanhalle, langenneelle, syntiselle luonnolle ja sisäänpääsyä uuteen elämään. Se merkitsee voimaa hyljätä ja kieltää kaikki jumalattomat himot ja nautinnot.

Jumalan Sana kertoo meille, että ihmisen vihan vaikuttama tuho ja jumalanpilkka eivät kestä enää kauan. ”Sillä ihmisten viha tulee sinulle ylistykseksi: sinä vyöttäydyt vihan ylenpalttisuuteen” (Ps.76:10). Miten tämä tapahtuu? Yksinkertaisesti siten, että Jumala vuodattaa armoaan sitä enemmän, mitä enemmän ihmisten viha kasvaa. ”Mutta missä synti on suureksi tullut, siinä armo on tullut ylenpalttiseksi”(Room.5:20).