JUMALAN KUTSUN SEURAAMINEN - Gary Wilkerson

Minkälaisen haasteen Joosua kohtasikaan, kun hän pyysi Israelia ottamaan uskon askeleen ja ylittämään Jordanin maahan, jonka Jumala oli luvannut heille. Siinä oli hyvinkin yli miljoona israelilaista, paitsi lapsia ja vauvoja. Mieti, minkälaisen ponnistuksen, suunnitelman ja työtaakan se vaati monien velvollisuuksien lisäksi.

Tähän monet uskovat kompastuvat. He sanovat itselleen: ”Se on varmasti vaikeaa, se ei voi olla Herrasta. Voiko?”

Jumalan kutsun totteleminen ei ole aina helppoa. Sen sijaan se on aina armontäyteistä. Pietari sanoo, että ristillä täytetty työ sai aikaan kaiken, mitä me tarvitsemme elääksemme Hänelle. ”Koska hänen jumalallinen voimansa on lahjoittanut meille kaiken, mikä elämään ja jumalisuuteen tarvitaan, hänen tuntemisensa kautta, joka on kutsunut meidät kirkkaudellaan ja täydellisyydellään”(2 Piet.1:3).

Sinun ei tarvitse elää omassa voimassasi. Pyhä Henki elää sinussa voimallaan. Hän antaa sinulle kaiken voiman Jumalan käskyjen noudattamiseen. Et uuvu, jos elät ja vaellat Hengessä ja saat voiman Häneltä.

Aina, kun sinun pitää ylittää Jordan, kohtaat ihmisiä, jotka eivät ole samaa mieltä kanssasi. Itse asiassa teet monet heistä vihaisiksi. Jos heidän äänen pääsevät voitolle, alat epäillä, voitko ollenkaan ottaa riskiä mennä eteenpäin.

Mieti nyt sitä painetta, jonka Joosua kohtasi. Hänelle oli annettu suuri johtajan tehtävä, ja siinä hän oli saavuttanut aika suuren kansan luottamuksen. Se oli tärkeätä johtajalle, jonka kansakuntaa jatkuvasti ympäröi vaara.

”Haluatko perustaa firman – tässä taloustilanteessa?”

”Haluatko tuollaisen tehtävän? Miksi?”

Mitä oikein haluat elämältäsi? En voi tukea sinua. En usko Jumalan olevan mukana tässä.”

Haluan lisätä vielä tämän: rohkea uskon liike ei vedä puoleensa vain epäuskoisia, se vetää mukaan ympärilläsi olevan Jumalan kansan armeijan. Saat esirukousta, tukea ja energiaa sellaisilta uskollisilta tahoilta, mitä et olisi koskaan voinut odottaa.