YLITTÄMINEN - Gary Wilkerson

Vuosien mittaan monet vilpittömät uskovat alkavat ajautua uskossaan sivuraiteelle. Tämä johtuu ehkä aiemmista pettymyksistään. Uskossa eteenpäin pääsemiseen tarvitaan tuon pettymyksen ”ylittäminen”, luottamus Jumalaan uudella tavalla.

Ehkä luotat Jumalalle perheesi tai lastesi siunaamisen. Ehkä uskot Häneen, jotta jokin tietty tehtävä elämässäsi toteutuu. Ehkä etsit Jumalaa päästäksesi vapaaksi jostakin huonosta tavasta. Tai haluat päästä vapaaksi jostakin sisäisestä taistelusta, joka estää sinua luottamasta Häneen.

Jotkut meistä tarvitsevat suoranaisia ihmeitä, Jumalan yliluonnollisia väliintuloja elämäämme tai rakkaamme elämään. Lyhyesti sanottuna Jumala on kutsunut meidät kaikki ylittämään. Kun Israel tuli Jordan- virralle, Jumala tahtoi, ettei yhtäkään Hänen kansastaan jätettäisi porukasta.

Kuka hyvänsä kokenut kristitty voi sanoa sinulle, ettet koskaan kohtaa enemmän pelkoa, ahdistusta, epäilyä ja epävarmuutta, kuin silloin, kun sinun on määrä ylittää oma Jordanisi. Miksi näin? Siksi, että olet juuri astumassa omistamaan sitä maata, jonka Jumala on käskenyt sinun asuttaa. Silloin juuri vihollinen ja oma lihasi vastustavat kaikkein eniten.

Elämä on aina helpompaa tällä puolella Jordanin, koska se on mukavaa. Meiltä ei vaadita mitään. Kun Jumala sitten työntää meitä ylityshetkeä kohti, noista mukavista asioista tuleekin yhtäkkiä epämukavia. Ne alkavat tuntua paikallaan makaavalta vedeltä, lahoilta jopa kuolemaisillaan olevilta. Jos pysymme mukavassa paikassamme, joudumme vaaraan menettää näkymme ja intohimon elämiseen Jumalassa.

Joosua ei ollut immuuni tälle kiusaukselle. Kun Jumala kutsui häntä toimimaan, ensimmäinen Joosuan saama neuvo oli: ”Ole luja ja rohkea”(Joos.1:6). Jumala sanoi tämän Joosualle kolme kertaa neljän jakeen aikana, koska Hän tiesi, että Joosuan oli hyvä kuulla ne.

Meidän jokaisen tulee kerätä voimamme, kun Herra on kutsunut meidät tekemään jotakin. Meidän täytyy koota rohkeutemme. Joillekin tämä merkitsee niiden asioiden hylkäämistä, jotka ovat antaneet väärän mukavuuden tunteen. Jos olet paineiden alla, hämmentynyt tai uupunut hengessäsi, pyydä Herraa näyttämään, mistä se johtuu. Jos Hän käskee sinun luopua jostakin, se saattaa olla juuri ensimmäinen askel uskoa kohti.