ARMON PORTTI by Gary Wilkerson

Jesaja ennusti: “Ja he rakentavat jälleen ikivanhat rauniot, kohottavat ennalleen esi-isien autiot paikat; ja he uudistavat rauniokaupungit, jotka ovat olleet autiot polvesta polveen”(Jes.61:4). Jesajan kuulijat eivät pystyneet tajuamaan hänen kuvaamaansa vapautta ja menestystä. Sukupolvien ajan Jumalan kansa oli ollut painettuna lain alle, sen taakan rusentamana.

Sama päti Jeesuksen ajan ihmisiin. He olivat kovia itseään kohtaan, hyväksyen uskonnollisten johtajien heidän päälleen sälyttämät lain taakat. Siksi Kristuksen sanat olivat niin vallankumouksellisia, kun hän antaessaan ohjelmajulistuksensa siteerasi suoraan Jesajasta: ”Herran, Herran Henki on minun päälläni, sillä hän on voidellut minut julistamaan ilosanomaa nöyrille, lähettänyt minut sitomaan särjettyjä sydämiä, julistamaan vangituille vapautusta ja kahlituille kirvoitusta”(Jes.61:1).

Jeesus tiesi, että armon lahja vapauttaisi meidät täysin. Hänen sanomansa ei kohdistunut vain pelastumattomiin. Kun hän puhui vankien vapauttamisesta, hän puhui uskoville: ”Jos siis Poika tekee teidät vapaiksi, niin te tulette todellisesti vapaiksi”(Joh.8:36).

Me olemme tänä päivänä aivan yhtä kovia itseämme kohtaan kuin Jeesuksen ajan ihmiset olivat. Me ajattelemme armon tekevän meistä pehmeitä, rentoja ja sovittelevia. Armo on kuitenkin valtavin voima, mitä ikinä näet toimivan elämässäsi. Se on myös ainoa voima, joka kantaa todellista hedelmää vaelluksessasi Jumalan kanssa, rukouselämääsi, todistukseesi, hyviin tekoihisi hänen nimessään. Vasta kun pääsemme sisään Jumalan armoon, hänen seurakuntansa alkaa elää ja lähtee uudistunein voimin kulkemaan niissä ihanissa teoissa, jotka hän on valmistanut meille.

Kun olet nyt lukenut tämän, kysyn, haluatko olla täydellinen? Täydellisyyden polku avautuu armon portilta. Olet jo täydellinen Jumalan silmissä hänen vanhurskaan Poikansa, Jeesuksen Kristuksen kautta. Sinun vastuullasi on vain lakata yrittämästä.

Kaikki ponnistelusi vievät sinua vain taaksepäin, ei eteenpäin. Ne itse asiassa aiheuttavat sen, että jäät kokonaan paitsi Jumalan armoa. Armoa, joka antaa vapauden, ilon ja voiman tehdä kaikkea, mitä Jumalan on kutsunut sinut tekemään. Tulet itse asiassa tarvitsemaan armoa armon päälle mennessäsi eteenpäin Jeesuksen kanssa. Nyt on siis aika kaksinkertaistaa tarmosi. On aika luottaa siihen, että Kristus on antanut sinulle kaiken tarvitsemasi armon joka askeleella, kutsumisessa, joka on ainutlaatuinen sinua varten.