LÄHEISIMMÄT YSTÄVÄT

Kenet nimeäisit läheisimmäksi ystäväksi? Usko tai älä, tämä kysymys on erittäin tärkeä Herralle, koska sinun ystävyytesi puhuu sydämesi tilasta kovalla äänellä sekä Jumalalle että maailmalle.

”Herra, mitä ajattelet minun ystävyydestäni? Miellytänkö sinua?” Oletko koskaan ajatellut kysyä häneltä näitä kysymyksiä? Tosiasiassa vanhurskas ystävä voi antaa vinkin siunaukseen ja Jumalan suosioon, koska hän rohkaisee sinua jumaliseen elämäntapaan. Toisaalta taas epävanhurskas ystävä voi viedä kaikenlaiseen pahaan, kauheisiin siteisiin.

Kun käytän sanaa ystävä koko tämän saarnan aikana, en tarkoita läheisiä perheenjäseniä.

Määritelmäni ystävästä on, että hän on joku, johon olet yhteydessä läheisesti, joku, johon luotat luontaisesti. Lyhyesti sanoen, ystävä on se, jonka kanssa vaellat ja puhut ja jolle paljastat sielusi.
Sinulla on varmaan erilaisia ystäväpiirejä: työympyröissä työtoverisi, yhtiötoverisi tai asiakkaasi. Toiseksi on sosiaalinen piiri, joka käsittää ne, joiden kanssa olet tekemisissä pinnallisella tasolla. Sinulla on ehkä myös ei-uskovia tuttavia. Apostoli Paavali sanoo, että on mahdotonta välttää näitä kontakteja, muutoin sinun pitäisi lähteä maailmasta!

Eniten Jumala on kiinnostunut siitä piiristä, joka sinulle intiimein, sydänystäväsi. Nämä ovat niitä, joita rakastat eniten ja joilla on suurin vaikutus elämääsi. Pidätte luonnollisesti toisistanne, ja sinä voit avata sydämesi heille turvallisesti melkein mistä asiasta tahansa.

Raamattu käskee meidän olla myös hyvin tietoisia Saatanan viettelyksistä. Hänen tavallisin hyökkäyksensä tuo jonkun omaan sisäpiiriimme jonkun, joka vaeltaa petoksessa. Hän on helvetin agentti, jonka päämääränä on tuhota meidät. Saatana käyttää tätä keinoa erityisesti yksinäisiin tai myötätuntoisiin uskoviin. Hän yrittää kääntää pahaa aavistamattoman henkilön hyvyyden hyväksymään pahan hengen!

”Älkää eksykö! Huono seura hyvät tavat turmelee" (1 Kor.15:33).