MIIKAN PROFETIA

Miika oli profeetta, joka näki seurakunnan Jumalan silmillä. Se pani hänen sielunsa valittamaan ja suremaan! Hän näki Hengessä, mitä Jumala näki: kansan, paimenten ja johtajien syvät, hirveät synnit. Hän näki epäjumalanpalveluksen! Porttoseurakunta ottamassa portonpalkkaa!

”Tämän tähden minä tahdon valittaa ja voivotella, käydä avojaloin ja vaipatta… Sillä parantumaton on sen haava; se ulottuu Juudaan asti, se käy minun kansani porttiin saakka, aina Jerusalemiin saakka”(Miika 1:8-9).

Kuule Miikan valitusta: ”Onnettomuus tulee Herralta Jerusalemin portille… sillä sinussa tavattiin Israelin rikokset”(Miika 1:12- 13).

Miika näki Jumalan kansan parantumattoman taudin ja tuomion, jota ei voinut paeta. Katso, mitä Jumala nimittää kapinaksi, ja näe syy siihen, miksi hän käy heitä soimaamaan:
  1. Uusi Jumalan palkkapalvelijoiden keksimä kateuden malli, jonka kohteena olivat raha, omaisuus, menestys. 
  2. Oman itsensä korostaminen: ”Voi niitä, jotka miettivät turmiota …sillä heillä on siihen valta. He himoitsevat peltoja ja … taloja, ja ottavat ne; he sortavat (minun kansaani)” (Miika 2:1-2). 
  3. Profeetan varoitukset hylättiin ja kerrottiin kansalle, että tuomionjulistus ei ole Jumalasta, että se on vastoin hänen olemustaan! ”Älkää saarnatko", saarnaavat he, "sellaisista ei pidä saarnata; eikö väisty pois häpäiseminen?" … Eivätkö hänen puheensa ole hyvät?”(Miika 2:6-7). 
Väärät profeetat ja ryöstelevät paimenet käskivät Miikan tukkia suunsa. ”Älä saarnaa niin paljon tuomiota! Me olemme Jumalan kansaa, hän rakastaa meitä. Ei meidän osallemme tule tuomiota.” Sanatarkka käännös merkitsee: ”Lopeta! Lopeta saarnaamasta tätä sanomaa tuomiosta Jumalan kansalle! Lakkaa soimaamasta hyviä ihmisiä! Se ei ole Jumalasta!”

Kuulepa Miikan vastausta: ”Älkää saarnatko", saarnaavat he, "sellaisista ei pidä saarnata; eikö väisty pois häpäiseminen?"(Miika 2:6). Toisin sanoen jos tätä saarnaa ei julisteta, tähän paikkaan kohdistuva moite ei lakkaa. ”Eivätkö hänen puheensa ole hyvät sitä kohtaan, joka oikein vaeltaa?” (Miika 2:7).