MAKSA YLISTYKSELLÄ

Jumala ei koskaan valita vihollistensa voimaa, vaan pikemminkin omiensa kärsimättömyyttä. Jumala tahtoo meidän luottavan hänen rakkauteensa, koska rakkaus on se periaate, jolla hän toimii koko ajan ja josta hän ei koskaan taivu. Kun hänen rypistää otsaansa, soimaa huulillaan tai lyö kädellään, tämänkin hän tekee sydän rakkaudesta palaen, ja kaikki hänen ajatuksensa meitä kohtaan ovat rauhan ja hyvyyden ajatuksia.

Teeskentelijät luottavat epäluottamukseen, ja Jumalaan luottamaton sielu ei pitkään voi olla uskollinen hänelle. Kun alamme kyseenalaistaa hänen uskollisuuttaan, alamme elää oman viisautemme varassa ja oman itsemme huolehtimisesta. Sanomme Israelin kansan luopuneiden lailla: "Nouse, tee meille jumala... me emme tiedä, mitä on tapahtunut…" (2 Moos.32:1).

Miten rakkaus Jumalaan voi pysyä sydämessä, joka marmattaa? Raamattu kutsuu sitä ”oikeuden käynniksi Jumalan kanssa”. Vain typerä henkilö uskaltaa edes yrittää löytää vikaa Jumalasta. Jumala käskee sellaisen henkilön panna käden suulleen, muutoin katkeruus kuluttaa hänet.
Pyhä Henki rukoilee meissä sanattomilla, taivaan kielen huokauksilla Jumalan täydellisen tahdon mukaan. Lihallisen sydämen valittaminen, joka nousee innottomasta uskovasta, on myrkkyä. Valitus piti kokonaisen kansa poissa Luvatusta Maasta. Tänä päivänä se pidättää suurilta joukoilta Herran siunauksen. Jos sinun täytyy mutista, tee se, mutta älä valita Jumalalle.

Jumalan lupaukset, jotka hän lausuu, kestävät kuin jäätynyt järven kansi. Uskova lähtee matkaan rohkeasti, mutta ei-uskova peläten, että jää murtuu hänen allaan ja hän joutuu veden varaan.

Jos Jumala viivyttää vastaustaan, se merkitsee, että pyyntösi on saanut huomiota hänen siunausten pankissaan. Jumalan pyhät voivat olla varmoja, että hän on uskollinen lupauksissaan. He iloitsevat jo ennen kuin näkevät mitään tapahtuvan. He jatkavat iloisina, kuin olisivat jo saaneet vastauksen. Jumala haluaa meidän ylistävän häntä, ennen kuin lupaus täyttyy.

Pyhä Henki auttaa meitä rukouksessa. Eikö Hän olekin tervetullut armoistuimen eteen?
Voiko Isä kieltää mitään Hengeltä? Ei koskaan! Sydämessäsi oleva mutina on varmaan Jumala itse, ja Hän ei voi kieltää itseänsä.