ISRAELIN RIIDANKYLVÄJÄT

Ketkä ovat nykyajan riidankylväjiä Jumalan huoneessa? Elian seuraan eivät kuulu ne, jotka huokailevat ja itkevät seurakunnassa esiintyviä inhotuksia. He eivät ole niitä, jotka paljastavat synnin ja todistavat hengellisten johtajien pahoja tekoja vastaa ja niitä vastaan, jotka ovat vapaina Siionissa. Kaikki vaikeudet Jumalan huoneessa johtuvat luopumuksesta ja Herran käskyjen hylkäämisestä: ”Sillä missä kiivaus ja riitaisuus on, siellä on epäjärjestys ja kaikkinainen paha meno”(Jaak.3:16).

Paavali varoittaa veljiä: ”Pitämään silmällä niitä, jotka saavat aikaan erimielisyyttä … vetäytykää pois heistä”(Room.16:17). Keitä olivat ne, ”jotka saavat aikaan erimielisyyttä ja pahennusta vastoin sitä oppia, jonka te olette saaneet?” Ne olivat itsekeskeisiä, luopuneita, jotka ”eivät palvele meidän Herraamme Kristusta, vaan omaa vatsaansa”(Room.16:18). Tämä todistaa, että erimielisyyttä saavat aikaan ylpeät, itseänsä ruokkivat röyhkeät ihmiset. Paavali sanoi: ”He pettävät suloisilla sanoilla ja kauniilla puheilla vilpittömien sydämet”(Room.16:18). Ne jotka olivat pehmeitä syntiä kohtaan, katsoivat sormien läpi pahoja tekoja ja kuitenkin rukoilivat yhteyttä, ne olivat oikeita riidankylväjiä. Kristuksen todellinen ruumis ei ole koskaan ollut eikä koskaan ole erimielinen. Kristuksen kanssa pyhässä yhteydessä olevat, ovat jo yhdistyneet toisiinsa. Synti on erottaja!

Paavali ja Silas vietiin Filipin kaupungin hallitusmiesten eteen syytettyinä siitä, ”he häiritsevät kaupungin rauhaa” (Ap.t.16:20). Heidät piestiin ja heitettiin vankilaan aiheuttamansa häiriön
takia. Mitä tämä rauhan häiritseminen oli? Paavali ja Silas olivat ajaneet eräästä naisesta ulos ennustajahengen, joka ”tuotti paljon tuloja isännilleen ennustamisellaan… Mutta kun hänen isäntänsä näkivät, että tulojen toivo oli heiltä kadonnut, ottivat he Paavalin ja Silaan”(Ap.t.16:16, 19).

Heti kun oma kiinnostuksen kohde joutuu uhatuksi, alkaa huuto: ”Riidankylväjiä! Erimielisyyttä! Uhka yhteydelle!” Paavali ja Silas olivat paljastaneet silmänkääntötempun, uskonnollisuuteen verhotun demonisen petoksen. Se oli ollut hyödyllinen juoni niille, jotka osasivat manipuloida ymmärtämättömiä ihmisjoukkoja. Mikä nosti huudon: ”Erimielisyys?” Se oli puhdistava herätys. Niillä, jotka syyttivät Paavalia ja Silasta erimielisyyden aiheuttamisesta, oli itse asiassa salaisia aikeita ja he kieltäytyivät tekemästä parannusta ja vaeltamasta pyhyydessä.

Jumala, anna meille lisää Israelin riidankylväjiä, jotka eivät pelkää nousta vastustamaan uskonnollista teeskentelyä ja tottelemattomuutta!