HÄN NÄKEE JOKA ASKELEEN

Uskovien joukot nousevat joka aamu ylös kohtaamaan sanoin kuvaamattomia vaikeuksia, fyysistä kipua, tunne-elämän kärsimyksiä, taloudellista taistelua. Monet ovat niin huolen vaivaamia, että he murehtivat: ”Tämä menee mahdollisuuksieni yli. Ei minulla ole enää voimaa taistella näitä asioita vastaan. Miten ikinä pärjään?”

Meidän keskukseemme tulee kirjeitä monilta pyhiltä, jotka joutuvat kestämään erityisen vaikeita tilanteita joka päivä. Eräs hurskas nainen kirjoitti: ”Olen ollut naimisissa kolmekymmentäviisi vuotta ja olen myös isoäiti. Nyt perheeni on tuhonnut avionrikkoja mies. Hän on ollut Hengellä täytetty, ja Herra on käyttänyt häntä, mutta nyt hän on toivoton vieraissa kulkija, täynnä himoa elämänsä lopulla. Voitteko rukoilla minun puolestani? Hän on ajanut minusta kaiken rakkauden, ja olen hyvin onneton. En usko kestäväni paljon kauempaa.”

Meidän taivaallinen Isämme näkee jokaisen askeleen elämässämme. Kaikista kriiseistämme ja vaikeuksistamme huolimatta hän sanoo meille Raamatussa uudestaan ja uudestaan: ”Älä pelkää” Meidän ei tule uskoa, että vaikeutemme heittävät meidät maahan ja tuhoavat meidät, koska hän on kilpemme.

”Autuas olet sinä, Israel; kuka on sinun vertaisesi! Sinä olet kansa, jota Herra auttaa, hän, joka on sinun kilpesi ja suojasi, sinun miekkasi ja korkeutesi. Vihollisesi mielistelevät sinua, ja sinä astut heidän kukkuloillansa"(5 Moos.33:29). Jumala sanoo tässä: ”Ei ole totta, että olen hyljännyt sinut! En ole vihainen sinulle enkä ole jättänyt sinua selviämään vihollisistasi yksin. Ne ovat kaikki Saatanan valheita!”

Minkälaisia kriisejä kohtaammekin, minkälaisia rankkoja vaikeuksia lymyääkään edessämme, voittomme on varma: ”Mutta näissä kaikissa me saamme jalon voiton hänen kauttansa, joka meitä on rakastanut” (Room.8:37).

Pitääkö meidän katsella vierestä ja odottaa, että Jumala lähettää enkelin tappamaan kaikki vihollisemme? Ei, ikinä! Vaikka Jumala onkin julistanut meille voiton, hän ei suorita meidän osaamme taistelusta.

Meidän tulee tarttua miekkaan ja taistella vihollista vastaan. Ero on siinä, että teemme sen uskoen Jumalan vahvistavan meitä: ”Mutta kiitos olkoon Jumalan, joka antaa meille voiton meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta!” (1 Kor.15:57).

Pyhä Henki vastaa meidän uskoomme! Kun rukoilemme häntä, hän tulee meidän yllemme yliluonnollisella voimalla tekemään tyhjäksi lihan teot. Meidän osamme on uskoa ja sitten vaeltaa luottaen, että Jumalan Henki vastustaa meitä kohtaan nousevaa pahan voimaa.