PERILLISIÄ LUPAUKSEN MUKAAN

“Niin älä kuitenkaan pelkää niitä”(5 Moos.7:18). ”Ne” edustivat valtavaa, hyvin varustettua pakanakansojen armeijaa, kun israelilaiset tulivat Luvattuun maahan. Tänä päivänä ”ne” edustavat kaikkia huolia, ongelmia ja ylitsepääsemättömiä vaikeuksia, joita kohtaamme elämässä.

Miksei meidän tule pelätä niitä? Siksi, että Jumala sanoo niin! Muuta selitystä ei tarvita. Jumala on kaikkivoipa, kaikkeen riittävä. Hän on tietoinen paholaisen linnakkeista, joita kohtaamme. Hän tuntee jokaisen ansan, koetuksen ja kiusauksen, joka ikinä heitetään eteemme. Hän käskee meitä: ”Älä pelkää niitä!”

Aabraham eli vieraassa maassa, voimakkaiden kuninkaiden ympäröimänä tietämättä, mihin lopulta päätyisi matkallaan. Ensimmäinen Jumalan hänelle lausuma sana oli kuitenkin: ”Älä pelkää, Abram, minä olen sinun kilpesi; sinun palkkasi on oleva sangen suuri" (1 Moos.15:1).

Tuon viimeisen lauseen merkitys on: ”Olen sinun ympärilläsi muurina, sinun suojelijanasi, puolustuksenasi.” Abraham vastasi uskomalla Jumalan sanan: ”Ja Abram uskoi Herraan, ja Herra luki sen hänelle vanhurskaudeksi”(1 Moos.15:6).

Sama sana tuli Aabrahamin pojalle, Iisakille. Hänkin eli vihamielisessä tilanteessa, häntä vihaavien filistealaisten ympäröimänä. He halusivat hänet pois maaltaan. Raamattu kertoo, että filistealaiset täyttivät jokaisen kaivon, jonka Iisak kaivoi saadakseen vettä: ”Ja filistealaiset tukkivat kaikki ne kaivot, jotka hänen isänsä palvelijat olivat kaivaneet hänen isänsä Aabrahamin päivinä, ja täyttivät ne mullalla”(1 Moos.26:15).

Minne Iisak menikin, hän kohtasi saman ongelman. Hän nimitti yhden kaivon ”Eesekiksi”, mikä merkitsee ”riitelyä”(ks.1 Moos.26:20). Ilmeisesti Iisak koki elämänsä olevan täynnä riitaa. Ehkä hän ajatteli: ”Miten ihmeessä saan ruokaa perheelleni ja vettä laumoilleni? Miten voin kasvattaa lapseni ongelmitta, ilman pelkoa, kun filistealaiset ryöstävät meitä koko ajan? Jumala miksi olet pannut minut asumaan tähän maahan? Miten voin selvitä tästä?”

Kun tämä epäuskon pilvi muodostui Iisakin pään päälle, Jumala antoi hänelle saman sanan kuin Aabrahamille: ”Minä olen sinun isäsi Aabrahamin Jumala; älä pelkää, sillä minä olen sinun kanssasi ja siunaan sinua ja teen sinun jälkeläistesi luvun suureksi palvelijani Aabrahamin tähden"( jae 24).

Me olemme Aabrahamin lapsia, ja Jumala tekee meille saman lupauksen kuin Aabrahamille ja hänen jälkeläisilleen: ”Mutta jos te olette Kristuksen omat, niin te siis olette Aabrahamin siementä, perillisiä lupauksen mukaan”(Gal.3:29).