MUISTA, MITÄ JUMALA ON TEHNYT

Mooses neuvoi Israelin kansaa: ”Niin älä kuitenkaan pelkää niitä; muista, mitä Herra, sinun Jumalasi, teki faraolle ja kaikille egyptiläisille, …niitä tunnustekoja ja ihmeitä ja sitä väkevää kättä ja ojennettua käsivartta, joilla Herra, sinun Jumalasi, vei sinut pois. Samoin on Herra, sinun Jumalasi, tekevä kaikille niille kansoille, joita sinä pelkäät”( 5 Moos.7:18 -19).
Mikä voimallinen sanoma! Mooses muistutti israelilaisia: ”Minkälaisia vihollisia kohtaattekin, Jumala on luvannut niistä voiton. Hän vapautti teidän isänne faaraon käsistä ja saman hän tekee tänään!”

”Että alati muistaisit sitä päivää, jona lähdit Egyptin maasta”(5 Moos.16:3). ”Ja muista, että itse olit orjana Egyptissä, ja noudata tarkoin näitä käskyjä”(5 Moos.16:12).

Mooseksen huuto kansalle tarkoitti: ”Muista menneitä! Jos luulet, että sinulla on nyt vaikeata täällä erämaassa, ajattele kaikkia kauhuja, joita kohtasit Egyptissä. Älä unohda, minkälaista elämäsi oli, kun olitte kaikki orjina. Muista kaikki, mitä Jumala teki vapauttaessaan sinut siitä!”

Profeetta Jesaja puhui Jumalan sanoja kansalle, joka oli täynnä pelkoa. Tämä tapahtui aikana, jolloin Israel luuli Jumalan hyljänneen heidät, mutta Jesaja rohkaisi heitä sanoen:

”Mikä olet sinä, että pelkäät ihmistä, joka on kuolevainen, ihmislasta, jonka käy niin kuin ruohon, ja unhotat Herran, joka on sinut tehnyt, joka on levittänyt taivaan ja perustanut maan, ja vapiset alati, kaiket päivät, sortajan vihaa, kun hän tähtää tuhotaksensa? Mutta missä on sortajan viha?”(Jes.51:12- 13).

Jumala sanoi profeetan kautta: ”Pelkonne syy on siinä, että olette unohtaneet, kuka minä olen. Te näette vain vaikeutenne ja olette unohtaneet, että käteni on vieläkin elämänne yllä!”

Onko sinun vaikeata muistaa Jumalan ihmeet elämässäsi. Ajattelet ehkä: ”Minun elämäni on ollut pitkä, kauhea painajaisuni. Kuinka voisin muistaa Jumalan ihmeitä, kun en ole kokenut niitä?”

Meidän kokemuksemme voivat saada aikaan uskon, mutta ne eivät ole tarkoitetut uskomme perustaksi. Siksi Jumalan sana osoittaa siihen, mitä Jeesus on tehnyt. Meidän tulee muistaa hänen voittoaan ristillä ja kurottautua siihen uskossa. Hän voi yksin antaa meille voimaa voittoon, Henkensä kautta.