UUDEN LIITON SIUNATTU LAHJA

Sen jälkeen kun Jumalan Henki lähti kuningas Saulista, hänen puolisydäminen kuuliaisuutensa avasi hänet Saatanan vaikutukselle. Pian paha henki vaivasi Saulia, ja hän päätyi hakemaan neuvoa noidalta(ks. 1 Sam.28).

Ehkä lukiessasi Saulin elämänkertaa mietit: ”Saulhan yritti parhaansa, eikä se niin huonosti mennyt. Miksi Jumala oli niin ankara häntä kohtaan?”

Jumala sanoo meille tämän Raamatunkohdan välityksellä, että hän tarkoittaa, mitä sanoo! Hän sanoo: ”Minä osoitan, miltä minusta tuntuu sinun kuuliaisuutesi minua kohtaan. Haluan koko sydämesi, rakkautesi, ei vain puolisydämistä kuuliaisuutta!”

Jos Herran viesti Saulille olisi ollut epäselvä, voisimme vanhurskaasti sanoa, että hänen olisi pitänyt katsoa Saulia vähän läpi sormien. Tämä oli kuitenkin saanut erittäin tarkat ohjeet, eikä ollut epäilyn häivää siitä, mitä Jumala oli käskenyt hänen tehdä. Meidänkään ei sovi tänä päivänä epäillä sitä, mitä Jumala on puhunut meille. Me tiedämme, mitkä hänen käskynsä ovat, koska hän on ilmaissut ne meille Sanassaan ja Henkensä kautta meidän sydämessämme.

Saatat kysyä: ”Saulin tapaushan oli Vanhan Liiton aikaa, lain alla. Me elämme nyt armon alla. Varmaankaan Herra ei ole niin ankara meitä kuin Saulia kohtaan, kun me emme ole kuuliaisia.”

Jumalan Sana sanoo tästä asiasta Uuden Liiton, armon liiton aikana: ”Hänen, ’joka antaa kullekin hänen tekojensa mukaan’: niille, jotka hyvässä työssä kestävinä etsivät kirkkautta ja kunniaa ja katoamattomuutta, iankaikkisen elämän, mutta niiden osaksi, jotka ovat itsekkäitä eivätkä tottele totuutta, vaan tottelevat vääryyttä, tulee viha ja kiivastus. Tuska ja ahdistus jokaisen ihmisen sielulle, joka pahaa tekee, juutalaisen ensin, sitten myös kreikkalaisen; mutta kirkkaus ja kunnia ja rauha jokaiselle, joka tekee sitä, mikä hyvä on, juutalaiselle ensin, sitten myös kreikkalaiselle! Sillä Jumala ei katso henkilöön”(Room.2:6- 11).

Yritän nyt vääntää rautalangasta, mikä on ero Vanhan Testamentin Saulin ja kaikkien Uuden Liiton uskovien välillä: Kun joku haluaa todella sydämestään totella Jumalan käskyjä, hän rakastaa ja kunnioittaa Jumalan Sanaa, ja Pyhä Henki antaa hänelle kaiken voiman ja taidon täyttää nuo käskyt. Siinä on Uuden Liiton siunattu lahja.