JUMALA EI OLE KERTAAKAAN PETTÄNNYT

Paavali osoittaa meille Jumalan syvimpien, pimeimpien koettelemuksen hetkiemme erityistarkoituksen: ”Kiitetty olkoon meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä, laupeuden Isä ja kaiken lohdutuksen Jumala, joka lohduttaa meitä kaikessa ahdistuksessamme, että me sillä lohdutuksella, jolla Jumala meitä itseämme lohduttaa, voisimme lohduttaa niitä, jotka kaikkinaisessa ahdistuksessa ovat.

Sillä samoin kuin Kristuksen kärsimykset runsaina tulevat meidän osaksemme, samoin tulee meidän osaksemme myös lohdutus runsaana Kristuksen kautta. Mutta jos olemme ahdistuksessa, niin tapahtuu se teille lohdutukseksi ja pelastukseksi; jos taas saamme lohdutusta, niin tapahtuu sekin teille lohdutukseksi, ja se vaikuttaa, että te kestätte samat kärsimykset, joita mekin kärsimme; ja toivomme teistä on vahva, koska me tiedämme, että samoin kuin olette osalliset kärsimyksistä, samoin olette osalliset myöskin lohdutuksesta”(2 Kor.1:3-7).

Näetkö tässä Jumalan tarkoituksen? Vaikeuksiemme keskellä Henki lohduttaa meitä. Vastaavasti me kykenemme tuomaan lohdutusta niille, jotka kärsivät syvistä vaikeuksista. Tämä on Hengen työtä: tuoda lohdutusta Hänen kansalleen koeteltujen äänien kautta. Siksi voimme tietää, että omien kärsimystemme kasvaessa suuremmiksi, Herran lohdutus tulee vielä voimallisempana meihin.

Meidän toimistomme postituslistalla on kaksi rakasta veljeä, Israel ja Jesse. Israel on satavuotias ja Jesse satakaksi. Toinen jäi pois työstä yhdeksänkymmentäkaksivuotiaana, toinen yhdeksänkymmentäseitsemän. He molemmat rakastavat Herraa ja ovat saaneet saarnani postissa vuosikaudet.

Nämä miehet eivät ole ainoastaan luonnollisia veljiä vaan myös ”veljiä Herrassa”. Molemmat todistavat, että elämänpituisen kovan koetuksen jälkeen Hengen ilo on syventynyt heissä. He ovat todistaneet koko vuosisadan hirvittävät tuhot, lamakauden, kaksi maailmansotaa, kovia kuivuuden aikoja ja he ovat henkilökohtaisesti kärsineet koko elämänä ajan. Silti nämä miehet korkeasta iästään huolimatta pystyvät hymyilemään ja julistamaan entistä luottavaisemmin: ”Kaikessa tässä Jumala ei ole koskaan pettänyt.” Heidän todistuksensa ”kaiken nähtyään” on Pyhän Hengen lohdutus meille muillekin.