MISSÄ OVAT TIMOTEUKSET?

Elämme aikaa, jossa vaanii maailmanlaajuinen uhka. Sen aiheuttaa suunniteltu ydin- tai kemiallinen räjähdys. Miljoonien ihmisten sydämet pettävät pelosta. Kristuksen seurakuntaa haastetaan enemmän kuin koskaan aikaisemmin historian aikana. Katsomme maailmaa, joka kieppuu kaaokseen.

Kun katselen tätä kaikkea, kysyn: ”Missä on Kristuksen auktoriteetin ääni? Missä ovat paimenet, seurakunnat, maallikkouskovat, joka ajattelevat Jeesuksen tavoin? Missä ovat ne, jotka eivät ponnistele oman päämääränsä saavuttamisessa, vaan etsivät Herran mieltä näinä aikoina?”

Ne, jotka keskittyvät vain oman itsensä parantamiseen, ajautuvat kauas Kristuksen läheisyydestä. He saattavat kyllä saarnata Kristusta, mutta he tuntevat Häntä vähemmän ja vähemmän. He avaavat sydämensä suurille kiusauksille.

Kysynpä sinulta: Pyrkiikö oma seurakuntasi vastaamaan Kristuksen huolenaiheisiin, vaikkei kukaan näytäkään olevan samanmielinen Paavalin kanssa? Entä sinä itse? Kun näet jonkun työttömänä, rukoiletko hänen puolestaan? Yritätkö löytää tapoja auttaa häntä? Palvella?

Missä ovat tämän päivän nuoret Timoteukset? Missä ovat Jumalan nuoret miehet ja naiset, jotka pystyvät vastustamaan houkutusta menestykseen ja tunnustukseen? Missä ovat ne, jotka suostuvat hartaaseen rukoukseen ja alistavat kaiken elämässään Kristukselle ja Hänen seurakunnalleen, uskollisina palvelijoina?

Rukouksemme tulisi olla: ”Herra, en tahdo keskittyä vain itseeni maailmassa, joka kieppuu hallitsemattomasti. En halua huolehtia omasta tulevaisuudestani. Tiedän, että Sinä pidät polkuni käsissäsi. Herra, anna minulle Sinun mielesi. ajattelusi, huolen aiheesi. Minä haluan sinun palvelijasi sydämen”.

”Valvo itseäsi ja opetustasi, ole siinä kestävä; sillä jos sen teet, olet pelastava sekä itsesi että ne, jotka sinua kuulevat”(1 Tim.4:16).