SADONKORJUUN AIKA

Mooses sanoi faaraolle: “ Päästä kansani menemään”, koska Jumala oli ilmoittanut sadonkorjuun ajan. Oli tullut hetki, jolloin Israel vapautettaisiin orjuudesta!

”Mutta farao vastasi: ’Kuka on Herra, jota minun pitäisi kuulla ja päästää Israel? Minä en tunne Herraa enkä päästä Israelia’ " (2 Moos.5:2). Faarao edustaa Saatanan hallintajärjestelmää, johon kuuluvat väärä uskonto ja sorto, joka piti kansaa siteissä.

Ennen kuin Israel voitiin vapauttaa, pimeyden vallat täytyi saada järkkymään. Niinpä Jumala iski Egyptiä yhdeksällä luonnollisella tapahtumalla. Nuo yhdeksän vitsausta vain paaduttivat faaraon sydäntä lisää.

Viimein tuli kaikkein kauhein, niin tuhoisa, joka antoi jokaisen, Egyptin johtomiehistä tavallisiin kansalaisiin, tietää, että ei ollut vain kyseessä luonnon järkkyminen. Jumala puhui niissä. Herra oli lähettänyt kuoleman enkelin, ja eräänä yönä jokaisen egyptiläisen perheen esikoispoika, myös faaraon poika kuoli. Juuri sinä päivänä Israel marssi pois Egyptistä. Se oli sadonkorjuu, joka tapahtui juuri ennen tuomiota.

Vuosisatoja myöhemmin, kun Jeesus julisti Jerusalemissa sadon olevan kypsää, Hän tiesi, että tuomio olisi tulossa. Vuosia sen jälkeen Tiitus ja hänen armeijansa miehittäisi kaupungin ja 1.2 miljoonaa ihmistä saisi surmansa. Monet naulittiin ristille, ja kaupunki itse poltettiin maan tasalle.

Siksi Jeesus varoitti omaa sukupolveaan: ”Ettekö sano: 'Vielä on neljä kuukautta, niin elonleikkuu joutuu'? Katso, minä sanon teille: nostakaa silmänne ja katselkaa vainioita, kuinka ne ovat valjenneet leikattaviksi(Joh.4:35). Teidän pitää noudattaa Jumalan tahtoa, koska kauhein hirveys on ovella. Minä valtuutan teidät saattamaan päätökseen Minun työni. Sadonkorjuun aika on tänään.”

Millaiseksi Jeesus kuvaili kauheutta, joka olisi tulossa? ”Sillä silloin on oleva suuri ahdistus, jonka kaltaista ei ole ollut maailman alusta hamaan tähän asti eikä milloinkaan tule”(Matt.24:21).

Ennen tuhon tuloa on vielä sadonkorjuun aika.